Restorani u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wolfie

#126 Re: Restorani u Sarajevu

Post by wolfie »

Preporuka za restoran u centru Sarajeva s dobrom visnjevacom? :D
DaffyDuck

#127 Re: Restorani u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Ima jedan, ali im visnjevaca nije kao sto je bila :D
dadoka84

#128 Re: Restorani u Sarajevu

Post by dadoka84 »

Havana, na malti je prilicno dobra, iako je malo mjesto imaju jako lijep ambijent i malenu basticu. Hrana je ukusna, porcije i više nego obilne. Pizza im je super i košta 5km za malu, koja je sve samo ne mala. Imaju i nešto kuhanih jela. Tu sam skoro svaki dan.

Mostarlić na mostarskom raskršću ima odlične cijene, porcije su veoma izdašne i sve što sam probao je bilo odlično. Biftek je bio 12km... Plate na kojima dođe servirano jelo su ogromne i bude dosta priloga. Pileći file sam jedva pojeo... Cijene hrane su od 3 do 15 tak km. Ambijent solidan i konobari su ok.

Kulin dvor u semizovcu me nije nikad razočarao. Koljenica im je odlična kao i razne šnicle, pogotovo futrovana :D a, i pastrmka im je skroz ok. Cijene su nesto vise nego sto su bile prije, ali jos uvijek dosta prihvatljive.

Suši bar je bio super, samo je mjesto skroz malo, cijene su prihvatljive a sve je bilo svježe.

U ostale restorane ne zalazim.
Oslobodjenje

#129 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Oslobodjenje »

Je li iko u zadnje vrijeme išao u Začin? Kakva im je hrana, cijene?
Krizzia

#130 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Krizzia »

Kibe restoran? Da ili ne?
ultima_palabra

#131 Re: Restorani u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Krizzia wrote:Kibe restoran? Da ili ne?
Da :mrgreen: Rijetki su restorani gdje se možeš rastaviti od hrane (including janjetina) za cca 40 KM po osobi.
DaffyDuck

#132 Re: Restorani u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

ultima_palabra wrote:
Krizzia wrote:Kibe restoran? Da ili ne?
Da :mrgreen: Rijetki su restorani gdje se možeš rastaviti od hrane (including janjetina) za cca 40 KM po osobi.
I usluga je vrhunska!!
suza81

#133 Re: Restorani u Sarajevu

Post by suza81 »

U Valtera Perica novi restoran Das ist Valter :) Odusevljena ambijentom... sve u skladu sa nazivom, a i hrana ne zaostaje. Preporucujem!
Nisrin

#134 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Nisrin »

Samo da pohvalim SLATKO&SLANO kod Hitne, tacnije u zgradi Sibica...
Hrana izvrsna, ambijent za 10, muzika relaksirajuca, jedva cekam opet na rucak :D
I jaaaako pristupacne cijene, obroci normalni :D
m@gm@

#135 Re: Restorani u Sarajevu

Post by m@gm@ »

wolfie wrote:Preporuka za restoran u centru Sarajeva s dobrom visnjevacom? :D

Koji?

Zna li ko radi li jos Amfora, ne mogu da nadjem broj tel?
balicevka

#136 Re: Restorani u Sarajevu

Post by balicevka »

Je li neko bio u restoranu Mali raj na Sedreniku?
Imaju stranicu na fb, izgleda extra i baš cu otici jedan dan pa javim utiske. 8)

https://m.facebook.com/RestoranMaliRaj? ... ranMaliRaj
Ivo Lola

#137 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Ivo Lola »

nedavno sam bio kod brajlovica na ilidzi
hajde ako neko ima iskustva nek podijeli ... ja svoj stav imam, ali je tako radikalan da se bojim da ga iznesem dok ne cujem jos neko misljenje :)
CherryLips

#138 Re: Restorani u Sarajevu

Post by CherryLips »

balicevka wrote:Je li neko bio u restoranu Mali raj na Sedreniku?
Imaju stranicu na fb, izgleda extra i baš cu otici jedan dan pa javim utiske. 8)

https://m.facebook.com/RestoranMaliRaj? ... ranMaliRaj
Aaaa reklama na pet tema,ohani malo....
Ivo Lola

#139 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Ivo Lola »

posto vidim da niko nema neko misljenje o brajlovicu evo onda mog
najgori restoran u kojem sam ikada bio, po svim mogucim kriterijim
-gazda koji ganja muhe po restoranu, dovikuje se sa suprugom sa jednog na drugi kraj restorana
-jelovnik koji je smijesan za jedan "eksluzivni" restoran, i pored toga pola tog jelovnika uopste nemaju
-arogantni i nestrucni konobari (konobar se pogubio kada sam trazio biftek medium pecen)
-varanje gostiju, narucio sam porciju i onda su oni odlucili da me samoinicijativno "pocaste" salatom koja kosta 2 KM i lepinom koja kosta 1 KM :lol:
-trebam li napominjati da fiskalni racun mozete dobiti samo ako ste bakir izetbegovic ili vitali klicko
...

imam toga jos ali mislim da ovo dovoljno ilustruje moju poentu

S M E C E- "restoran" Brajlovic Ilidza
ultima_palabra

#140 Re: Restorani u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Otkad je to ekskluzivan restoran, ćevabdžinica sa malo proširenim jelovnikom...
madner

#141 Re: Restorani u Sarajevu

Post by madner »

Sto se tice cijene, salata i lepina su uracunata u cijenu ali odvojeno napisana. Ako je pljeskavica 13, na racunu je pljeska 10, salata 2 i lepina 1.

Tako da nema prevare.
Pirija

#142 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Pirija »

sto se mene tice brajlovic je napucan grill, ko mali veci TOTO...
Kovrčava Sue

#143 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Kovrčava Sue »

Restoran 'Terasa' na Stupu, odlicna hrana po povoljnim cijenama, a porcije ogromne. Cesto cujem da ljudi idu za iftare i da su prezadovoljni. Ja sam isla i za iftar i mimo ramazana puno puta i svaki put sam izlazila prepunog stomaka, sta cu kad sam poguzija :D
Kovrčava Sue

#144 Re: Restorani u Sarajevu

Post by Kovrčava Sue »

Ivo Lola wrote:posto vidim da niko nema neko misljenje o brajlovicu evo onda mog
-gazda koji ganja muhe po restoranu, dovikuje se sa suprugom sa jednog na drugi kraj restorana
-jelovnik koji je smijesan za jedan "eksluzivni" restoran, i pored toga pola tog jelovnika uopste nemaju
-arogantni i nestrucni konobari (konobar se pogubio kada sam trazio biftek medium pecen)
-varanje gostiju, narucio sam porciju i onda su oni odlucili da me samoinicijativno "pocaste" salatom koja kosta 2 KM i lepinom koja kosta 1 KM :lol:
-trebam li napominjati da fiskalni racun mozete dobiti samo ako ste bakir izetbegovic ili vitali klicko
...

Veoma slicno iskustvo, osim tog dovikivanja :D Mene je isto iznerviralo to samoinicijativno donosenje priloga i naplacivanje istih. Tako da od mene im je da vise tamo necu krociti.

A sto vidim kazu da je Brajlovic kao neki napucaniji gril, tacno takv dojam ostavlja, osim po cijenama, nema nista grilsko u cijenama :-D
shandrprcSA

#145 Re: Restorani u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

vidim kod pu novo sarajevo novi restoran, je li neko bio?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#146 Re: Restorani u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Kovrčava Sue wrote:
Ivo Lola wrote:posto vidim da niko nema neko misljenje o brajlovicu evo onda mog
...

Veoma slicno iskustvo, osim tog dovikivanja :D Mene je isto iznerviralo to samoinicijativno donosenje priloga i naplacivanje istih. Tako da od mene im je da vise tamo necu krociti.

A sto vidim kazu da je Brajlovic kao neki napucaniji gril, tacno takv dojam ostavlja, osim po cijenama, nema nista grilsko u cijenama :-D
Moje je iskustvo sasvim drugačije. Uvijek dobijem fiskalni račun, konobari su mi super (doduše, ne govorim sa njima engleski, nego kažem "srednje pečen" :D ), nikad mi nisu samoinicijativno donijeli salatu, ne naručujem je jer u prilogu ima dosta povrća. Sad, nije to exluziva, nema tu ni sushi ni jastog, nego meso. Nema ni cijene exluzivnog restorana.
karanana

#147 Re: Restorani u Sarajevu

Post by karanana »

ne znam otkud da je brajlovic ekskluziva.ba.

sto se klope, porcija i cijena tice....solidan restoran. porcije velike, hrana dobra, cijene prihvatljive.

sa ostalim kritikama se slazem. nekako mi ne izgleda najcistiji restoran, posebno unutra. usluga je katastrofa. nisam bio dugo vremena, ali bio je jedan celo konobar koji se fol nesto pravio duhovit i mangup kao da je njegov restoran.
HAVANA

#148 Re: Restorani u Sarajevu

Post by HAVANA »

ultima_palabra wrote:Otkad je to ekskluzivan restoran, ćevabdžinica sa malo proširenim jelovnikom...
JThomas

#149 Re: Restorani u Sarajevu

Post by JThomas »

usluga je papanluk. ali što se tiče hrane, ja nikad nisam imao nikakav prigovor i uvijek se najedem k'o kreten.
bombašica

#150 Re: Restorani u Sarajevu

Post by bombašica »

wolfie wrote:Preporuka za restoran u centru Sarajeva s dobrom visnjevacom? :D
Meni je dobra višnjevača u Barhani, a i Zembilj i Džulagin dvor su ti preko puta pa gustiraj redom. :D
Post Reply