Restorani u Sarajevu
Moderator: anex
-
wolfie
#126 Re: Restorani u Sarajevu
Preporuka za restoran u centru Sarajeva s dobrom visnjevacom? 
- DaffyDuck
#127 Re: Restorani u Sarajevu
Ima jedan, ali im visnjevaca nije kao sto je bila 
- dadoka84
#128 Re: Restorani u Sarajevu
Havana, na malti je prilicno dobra, iako je malo mjesto imaju jako lijep ambijent i malenu basticu. Hrana je ukusna, porcije i više nego obilne. Pizza im je super i košta 5km za malu, koja je sve samo ne mala. Imaju i nešto kuhanih jela. Tu sam skoro svaki dan.
Mostarlić na mostarskom raskršću ima odlične cijene, porcije su veoma izdašne i sve što sam probao je bilo odlično. Biftek je bio 12km... Plate na kojima dođe servirano jelo su ogromne i bude dosta priloga. Pileći file sam jedva pojeo... Cijene hrane su od 3 do 15 tak km. Ambijent solidan i konobari su ok.
Kulin dvor u semizovcu me nije nikad razočarao. Koljenica im je odlična kao i razne šnicle, pogotovo futrovana
a, i pastrmka im je skroz ok. Cijene su nesto vise nego sto su bile prije, ali jos uvijek dosta prihvatljive.
Suši bar je bio super, samo je mjesto skroz malo, cijene su prihvatljive a sve je bilo svježe.
U ostale restorane ne zalazim.
Mostarlić na mostarskom raskršću ima odlične cijene, porcije su veoma izdašne i sve što sam probao je bilo odlično. Biftek je bio 12km... Plate na kojima dođe servirano jelo su ogromne i bude dosta priloga. Pileći file sam jedva pojeo... Cijene hrane su od 3 do 15 tak km. Ambijent solidan i konobari su ok.
Kulin dvor u semizovcu me nije nikad razočarao. Koljenica im je odlična kao i razne šnicle, pogotovo futrovana
Suši bar je bio super, samo je mjesto skroz malo, cijene su prihvatljive a sve je bilo svježe.
U ostale restorane ne zalazim.
-
Oslobodjenje
#129 Re: Restorani u Sarajevu
Je li iko u zadnje vrijeme išao u Začin? Kakva im je hrana, cijene?
- Krizzia
#130 Re: Restorani u Sarajevu
Kibe restoran? Da ili ne?
- ultima_palabra
#131 Re: Restorani u Sarajevu
DaKrizzia wrote:Kibe restoran? Da ili ne?
- DaffyDuck
#132 Re: Restorani u Sarajevu
I usluga je vrhunska!!ultima_palabra wrote:DaKrizzia wrote:Kibe restoran? Da ili ne?Rijetki su restorani gdje se možeš rastaviti od hrane (including janjetina) za cca 40 KM po osobi.
-
suza81
#133 Re: Restorani u Sarajevu
U Valtera Perica novi restoran Das ist Valter
Odusevljena ambijentom... sve u skladu sa nazivom, a i hrana ne zaostaje. Preporucujem!
- Nisrin
#134 Re: Restorani u Sarajevu
Samo da pohvalim SLATKO&SLANO kod Hitne, tacnije u zgradi Sibica...
Hrana izvrsna, ambijent za 10, muzika relaksirajuca, jedva cekam opet na rucak
I jaaaako pristupacne cijene, obroci normalni
Hrana izvrsna, ambijent za 10, muzika relaksirajuca, jedva cekam opet na rucak
I jaaaako pristupacne cijene, obroci normalni
- m@gm@
#135 Re: Restorani u Sarajevu
wolfie wrote:Preporuka za restoran u centru Sarajeva s dobrom visnjevacom?
Koji?
Zna li ko radi li jos Amfora, ne mogu da nadjem broj tel?
-
balicevka
#136 Re: Restorani u Sarajevu
Je li neko bio u restoranu Mali raj na Sedreniku?
Imaju stranicu na fb, izgleda extra i baš cu otici jedan dan pa javim utiske.
https://m.facebook.com/RestoranMaliRaj? ... ranMaliRaj
- Ivo Lola
#137 Re: Restorani u Sarajevu
nedavno sam bio kod brajlovica na ilidzi
hajde ako neko ima iskustva nek podijeli ... ja svoj stav imam, ali je tako radikalan da se bojim da ga iznesem dok ne cujem jos neko misljenje
hajde ako neko ima iskustva nek podijeli ... ja svoj stav imam, ali je tako radikalan da se bojim da ga iznesem dok ne cujem jos neko misljenje
- CherryLips
#138 Re: Restorani u Sarajevu
Aaaa reklama na pet tema,ohani malo....balicevka wrote:Je li neko bio u restoranu Mali raj na Sedreniku?
- Ivo Lola
#139 Re: Restorani u Sarajevu
posto vidim da niko nema neko misljenje o brajlovicu evo onda mog
najgori restoran u kojem sam ikada bio, po svim mogucim kriterijim
-gazda koji ganja muhe po restoranu, dovikuje se sa suprugom sa jednog na drugi kraj restorana
-jelovnik koji je smijesan za jedan "eksluzivni" restoran, i pored toga pola tog jelovnika uopste nemaju
-arogantni i nestrucni konobari (konobar se pogubio kada sam trazio biftek medium pecen)
-varanje gostiju, narucio sam porciju i onda su oni odlucili da me samoinicijativno "pocaste" salatom koja kosta 2 KM i lepinom koja kosta 1 KM
-trebam li napominjati da fiskalni racun mozete dobiti samo ako ste bakir izetbegovic ili vitali klicko
...
imam toga jos ali mislim da ovo dovoljno ilustruje moju poentu
S M E C E- "restoran" Brajlovic Ilidza
-gazda koji ganja muhe po restoranu, dovikuje se sa suprugom sa jednog na drugi kraj restorana
-jelovnik koji je smijesan za jedan "eksluzivni" restoran, i pored toga pola tog jelovnika uopste nemaju
-arogantni i nestrucni konobari (konobar se pogubio kada sam trazio biftek medium pecen)
-varanje gostiju, narucio sam porciju i onda su oni odlucili da me samoinicijativno "pocaste" salatom koja kosta 2 KM i lepinom koja kosta 1 KM
-trebam li napominjati da fiskalni racun mozete dobiti samo ako ste bakir izetbegovic ili vitali klicko
...
- ultima_palabra
#140 Re: Restorani u Sarajevu
Otkad je to ekskluzivan restoran, ćevabdžinica sa malo proširenim jelovnikom...
- madner
#141 Re: Restorani u Sarajevu
Sto se tice cijene, salata i lepina su uracunata u cijenu ali odvojeno napisana. Ako je pljeskavica 13, na racunu je pljeska 10, salata 2 i lepina 1.
Tako da nema prevare.
Tako da nema prevare.
-
Pirija
#142 Re: Restorani u Sarajevu
sto se mene tice brajlovic je napucan grill, ko mali veci TOTO...
- Kovrčava Sue
#143 Re: Restorani u Sarajevu
Restoran 'Terasa' na Stupu, odlicna hrana po povoljnim cijenama, a porcije ogromne. Cesto cujem da ljudi idu za iftare i da su prezadovoljni. Ja sam isla i za iftar i mimo ramazana puno puta i svaki put sam izlazila prepunog stomaka, sta cu kad sam poguzija 
- Kovrčava Sue
#144 Re: Restorani u Sarajevu
Ivo Lola wrote:posto vidim da niko nema neko misljenje o brajlovicu evo onda mog
-varanje gostiju, narucio sam porciju i onda su oni odlucili da me samoinicijativno "pocaste" salatom koja kosta 2 KM i lepinom koja kosta 1 KM![]()
...
Veoma slicno iskustvo, osim tog dovikivanja
A sto vidim kazu da je Brajlovic kao neki napucaniji gril, tacno takv dojam ostavlja, osim po cijenama, nema nista grilsko u cijenama
-
shandrprcSA
#145 Re: Restorani u Sarajevu
vidim kod pu novo sarajevo novi restoran, je li neko bio?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#146 Re: Restorani u Sarajevu
Moje je iskustvo sasvim drugačije. Uvijek dobijem fiskalni račun, konobari su mi super (doduše, ne govorim sa njima engleski, nego kažem "srednje pečen"Kovrčava Sue wrote:Ivo Lola wrote:posto vidim da niko nema neko misljenje o brajlovicu evo onda mog
-varanje gostiju, narucio sam porciju i onda su oni odlucili da me samoinicijativno "pocaste" salatom koja kosta 2 KM i lepinom koja kosta 1 KM![]()
...
Veoma slicno iskustvo, osim tog dovikivanjaMene je isto iznerviralo to samoinicijativno donosenje priloga i naplacivanje istih. Tako da od mene im je da vise tamo necu krociti.
A sto vidim kazu da je Brajlovic kao neki napucaniji gril, tacno takv dojam ostavlja, osim po cijenama, nema nista grilsko u cijenama
- karanana
#147 Re: Restorani u Sarajevu
ne znam otkud da je brajlovic ekskluziva.ba.
sto se klope, porcija i cijena tice....solidan restoran. porcije velike, hrana dobra, cijene prihvatljive.
sa ostalim kritikama se slazem. nekako mi ne izgleda najcistiji restoran, posebno unutra. usluga je katastrofa. nisam bio dugo vremena, ali bio je jedan celo konobar koji se fol nesto pravio duhovit i mangup kao da je njegov restoran.
sto se klope, porcija i cijena tice....solidan restoran. porcije velike, hrana dobra, cijene prihvatljive.
sa ostalim kritikama se slazem. nekako mi ne izgleda najcistiji restoran, posebno unutra. usluga je katastrofa. nisam bio dugo vremena, ali bio je jedan celo konobar koji se fol nesto pravio duhovit i mangup kao da je njegov restoran.
- HAVANA
#148 Re: Restorani u Sarajevu
ultima_palabra wrote:Otkad je to ekskluzivan restoran, ćevabdžinica sa malo proširenim jelovnikom...
- JThomas
#149 Re: Restorani u Sarajevu
usluga je papanluk. ali što se tiče hrane, ja nikad nisam imao nikakav prigovor i uvijek se najedem k'o kreten.
- bombašica
#150 Re: Restorani u Sarajevu
Meni je dobra višnjevača u Barhani, a i Zembilj i Džulagin dvor su ti preko puta pa gustiraj redom.wolfie wrote:Preporuka za restoran u centru Sarajeva s dobrom visnjevacom?