Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

m_l

#26 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by m_l »

miki.ba wrote:
Prelijepo! :thumbup: :bih:
Last edited by m_l on 25/11/2012 10:57, edited 1 time in total.
Misterxy

#27 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by Misterxy »

stokton

#28 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by stokton »

"Neka oprosti gospodja Evropa, ona nema spomenike kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike, Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospodja Evropa, samo Bosna ima spomenike. Stecke. Sta je stecak? Olicenje gorstaka Bosanca! Sta radi Bosanac na stecku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak na kome Bosanac kleci i moli. Na kom je prikazan kao suzanj." (Miroslav Krleza)

SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA MA GDJE BILI ŽELIM SRETAN DAN DRŽAVNOSTI, A ONIMA KOJI SU DALI ŽIVOTE ZA JEDNU JEDINU VELIKA HVALA I SLAVA

ImageImageImageImageImageImage
Mali_Vuk

#29 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by Mali_Vuk »

Image

Hvala ti što još uvijek postojiš, usprkos nama ovakvim, jadama i bijedama. :bih: :bih:
bosančica-sunčica

#30 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by bosančica-sunčica »

Sretan ti rođendan Bosno i Hercegovino. :bih:

Jedna si jedina , naša domovina. :bih:
Sve drugo će proći, a BiH će ostati... ( palo je i Rimsko carstvo, i Tursko, i Austrougrasko...i Hilter... a ružmarin i šaš će prekriti i ove minorne dnevno-političke likove poput Dodika, čovića, tihića, lagumžije, hadžića....)
Sve prolazi a BiH ostaje... :bih:
Last edited by bosančica-sunčica on 25/11/2012 11:21, edited 1 time in total.
palamuda

#31 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by palamuda »

Da se naježiš od postova, ljudi svaka vam čast. :thumbup: :thumbup:

SRETAN ROĐENDAN DOMOVINO.

Preživjela je Bosna Vizantiju i Rim, preživjela je Bosna sve Pape srednjeg vijeka i Turke i Austrugare i sve Jugoslavije i ustaše i četnike i Slobodane i Radovane i Mladiće i Bobane, preživjet će i sa kancerom na svojoj teritoriji, preživjet će i sa Radmanovićem u predsjedništvu i Laktašenkom u Banja Luci, mora da je grozno živjeti u zemlji, a ne smatrati je svojom, mora da je grozno ne podržćavati dan kad je konačno pobijeđen fašizam i nacizam, mora da je grozno čiča Dražu smatrati junakom, mora da je grozno priznati da je Bosna Bosna i uvijek će ostati

Još jednom sretan ti rođendan domovino
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#32 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by Pitar sa Kariba »

Sretan Dan državnosti BiH svim Bosanskim patriotama!
iz dna duše

#33 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by iz dna duše »

I od mene sretan Dan državnosti naše Bosne i Hercegovine, svim građanima BiH...

ZV Keli

#34 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by ZV Keli »

palamuda wrote:Da se naježiš od postova, ljudi svaka vam čast. :thumbup: :thumbup:

SRETAN ROĐENDAN DOMOVINO.

Preživjela je Bosna Vizantiju i Rim, preživjela je Bosna sve Pape srednjeg vijeka i Turke i Austrugare i sve Jugoslavije i ustaše i četnike i Slobodane i Radovane i Mladiće i Bobane, preživjet će i sa kancerom na svojoj teritoriji, preživjet će i sa Radmanovićem u predsjedništvu i Laktašenkom u Banja Luci, mora da je grozno živjeti u zemlji, a ne smatrati je svojom, mora da je grozno ne podržćavati dan kad je konačno pobijeđen fašizam i nacizam, mora da je grozno čiča Dražu smatrati junakom, mora da je grozno priznati da je Bosna Bosna i uvijek će ostati

Još jednom sretan ti rođendan domovino
:thumbup:

Svih Bosnjacima,Hrvatima i Srbima koji ovu zemlju smatraju svojom i lojalni su joj,sretan rodjendan Domovini i da ih svi mi jos puno docekamo u sreci i zdravlju a Bosna je prezivjela mnogo gore koji su pravili zulum pa ce i ove poltrone!
Karabaja

#36 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by Karabaja »

I vama je do slavlja? :D

Image
fantom slobode

#37 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by fantom slobode »

Sretan ti rodjendan Bosno, sretno svim gradjanima sto te nose u srcu.

sarajevonekad

#38 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by sarajevonekad »

Sretan rodjendan Bosno i Hercegovino.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU ;-)

s.
Harry Tuttle

#39 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by Harry Tuttle »

:bih:
sinuhe

#40 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by sinuhe »

Na danasnji dan stvorena tampon zona izmedju Hrvatske i Srbije. Ne bi ni to bilo lose da 45 godina nismo slupali u nista.
zambaklija

#41 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by zambaklija »

happy burzeltag i od mene :D :bih:
the_stick

#42 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by the_stick »

samo da se tuspasim i pridruzim... sretan rodjendan, jedna i jedina domovino! :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#43 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by plain vanilla »

Sretan rodjendancic nasoj dragoj BiH :bih: :bih: :bih:
HM 2011

#44 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by HM 2011 »

Prije petnaestak dana Mitar Subotić iz Doboja, jedan od rijetkih živih vijećnika ZAVNOBiH-a, proslavio je 99. rođendan. Iako na pragu stote, živo se sjeća 25. novembra 1943. i zasjedanja u Mrkonjić-Gradu. Tog dana izjutra s grupom vijećnika u Mrkonjić-Grad Mitar je, kaže, stigao zaplijenjenim italijanskim kamionom.

Poznata rečenica

Sjeća se Đure Pucara Starog, Avde Hume, Osmana Karabegovića i Vojislava Kecmanovića zvanog Đedo, koji je predsjedavao. S vijećnicima iz drugih srezova obilazio je kovačnice, kojih je tada u Mrkonjiću bilo više od 30. Na zasjedanju je zastupao težake. Sjeća se mnogih učesnika Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a.

- Edhem Pobrić iz Tešnja, Jure Begić iz Dervente, Kamenjašević iz Tuzle, Vid Nježić iz Prnjavora - nabraja Mitar Subotić, vijećnik ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a.

On je izgovorio i poznatu rečenicu koja je kasnije pretočena i u zaključak zasjedanja.

Sila i nepravda

- Najviše me se dojmio upravo taj zaključak da BiH mora ostati zajednička država i Srba i Hrvata i muslimana. I onih koji nisu Srbi, Hrvati i muslimani. I njihova je Bosna. Pa, evo vidite sada presudu Međunarodnog suda za ono Jevreji i Romi. Pa, i oni su građani BiH. BiH je domovina svih njenih naroda i nikako drugačije, uprkos sili i nepravdi, ne može biti - poručuje on.

Kategoričan je da je Bosna postojala i prije Kosovske bitke, i za vrijeme Kulina bana.

- Bosna mora ostati kakva je i bila. Naseljena i jednim i drugim i trećim. Život se mora nastaviti. Kome je tijesno u Bosni, neka ide, nek' traži gdje mu je bolje - poručuje Subotić.

Ne može ovu državu niko ukinuti!

- Iako je rat stao, za mene je još rat. Još mi ratujemo u duši. Ne možemo da se pomirimo da moramo živjeti zajedno. Moramo! I kad bi htjeli i kad ne bi htjeli, opet ćemo mi morati ostati skupa. Vrijeme će učiniti svoje. Svi smo mi ljudi i treba da se poštujemo kao ljudi. Političari trebaju zasukati rukave i početi raditi ono od čega će narod vidjeti korist i bolje živjeti. U protivnom, bijeda će nas dotjerati uza zid. Morat ćemo ovo ujediniti nekada. A, kada će to biti, ja neću živ biti. Bosne će biti. Bosne ima. Ne mere Bosnu niko ukinuti -poručuje starina Mitar.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by JoseMujica »

Chisum wrote:Sretan Dan drzavnosti!

Image

Balegari ga mogu malo usnicama...
:thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by PipiDugaDevetka »

Rondalf wrote:Nažalost nije više Republika, zato imamo RS kao republiku, a to je naš vrli predsjednik potpisom u dejtonu ukinuo, a dao naziv RS stvarno mudro.

U svakom slučaju pridružujem se čestitkama.
Ne kukaj. Svaki potpis se može prekrižiti, izbrisati, sabura malo,...
SaPnA

#47 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by SaPnA »

Sretan rodjendan domovino :bih: :bih: :bih:

asurbanipal

#48 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by asurbanipal »

25.11.1943. je jedan od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Na ovaj datum je POTVRĐEN historijsko-politički i državno-pravni, hiljadugodišnji kontinuitet Bosne i Hercegovine. Sretan vam Dan državnosti !!!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

"Ti si nakanio da me pod svaku cijenu uništiš. Ali nikako da nađeš istinski put do mene." :bih: :bih: :bih:
stotka12

#50 Re: Republiko Bosno i Hercegovino Sretan ti Rodendan

Post by stotka12 »

Cestitke Bosni i Hercegovini za Dan drzavnosti.

Image
Post Reply