Hm da... dogadjaji u svijetu bas izgledaju povoljni za ukidanje hriscanskog entiteta u vecinski muslimanskoj zemlji.Sarajbeg wrote:Koja neka imaginarnaIdriz wrote:Republiku srpsku je priznala Amerika, sanse za ukidanje su blizu nule.Sarajbeg wrote:Raja kakve su sanse da se ukine Republika Sirotinjska, nakon osudujuce presude Smradovanu Karadzi. Turskom kopiletu.
Ko je upuceniji molio bih da neko sta detaljnije napise u vezi ovogakako da ne slomili se ko ce je prije priznati
,moze dodo hasimagi svirati ,dzaba njemu pare i lobiji ,lobiranje zapad je stvorio Republiku Sirotinjsku i
on ce je ukinuti kada njemu bude po volji ,
Republika Srpska = Islamska država?
-
Idriz
#101 Re: Republika Srpska = Islamska država?
-
Idriz
#102 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Hm da, Amerika je inace poznata po tome sto kroji vanjsku politiku prema etickim principima.Danguba wrote:Entitet sa imenom republika srpska. To dok se nije znalo za obim zlocina.Idriz wrote:Republiku srpsku je priznala Amerika, sanse za ukidanje su blizu nule.Sarajbeg wrote:Raja kakve su sanse da se ukine Republika Sirotinjska, nakon osudujuce presude Smradovanu Karadzi. Turskom kopiletu.
Ko je upuceniji molio bih da neko sta detaljnije napise u vezi ovoga
Sada ga(taj entitet) mogu komotno zvari ''genocidni brlog'' ili ''velika grobnica''.
-
zavrzlama
#103 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Ono sto nije uspio irinej,uspjet ce haska presuda karadzicu....dodik(snsd) i szp su od 24 marta na istoj strani..kakva god da bude presuda..
- spreca
#104 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Hriscanske ne ...ali genocidne cetnicke da.......i koja je to Amrika priznala genocidnu...ona ista amerika koja vas je rokala avio bombama sa siromasnim uranom ko sto ste i samiIdriz wrote: Hm da... dogadjaji u svijetu bas izgledaju povoljni za ukidanje hriscanskog entiteta u vecinski muslimanskoj zemlji.
-
Idriz
#105 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Ja bih prvi potpisao ukidanje RS. Nazalost, to je u domenu zvanom "wishful thinking". Posebno je sokantno da neki vjeruju kako ce Amerika (i EU), koj° je taj entitet ozvanicila (a nije morala) u Dejtonu kako bi se kontrolisali muslimani kojima Amerikanci ne vjeruju, ukinuti vlastitu kreaciju.spreca wrote:Hriscanske ne ...ali genocidne cetnicke da.......i koja je to Amrika priznala genocidnu...ona ista amerika koja vas je rokala avio bombama sa siromasnim uranom ko sto ste i samiIdriz wrote: Hm da... dogadjaji u svijetu bas izgledaju povoljni za ukidanje hriscanskog entiteta u vecinski muslimanskoj zemlji.![]()
- GeeTnT
#106 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Kad je rijec o amerima, treba dodati da su oni naucili zivjet sa muslimanima...sa druge strane srbi...hmm da, njima bas ne ide od ruke, jer non stop se gleda ko i koliko kontrolise teritorija...i tako gledajuci zaboravili na teritoriju koju sami bi trebali da kontrolisu..
- spreca
#107 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Tolike gluposti kao ti nemoze ni buldozer valjatiIdriz wrote:Ja bih prvi potpisao ukidanje RS. Nazalost, to je u domenu zvanom "wishful thinking". Posebno je sokantno da neki vjeruju kako ce Amerika (i EU), koj° je taj entitet ozvanicila (a nije morala) u Dejtonu kako bi se kontrolisali muslimani kojima Amerikanci ne vjeruju, ukinuti vlastitu kreaciju.spreca wrote:Hriscanske ne ...ali genocidne cetnicke da.......i koja je to Amrika priznala genocidnu...ona ista amerika koja vas je rokala avio bombama sa siromasnim uranom ko sto ste i samiIdriz wrote: Hm da... dogadjaji u svijetu bas izgledaju povoljni za ukidanje hriscanskog entiteta u vecinski muslimanskoj zemlji.![]()
-
Haman
#108 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Rep. Srpska je djelo medjunarodne zajednice a to sto oni naprave nikako ne ruse radi muslimana. Da li vidite gdje se danas vode ratovi i ko strada.
-
Idriz
#109 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Kako mislis vjerujem? Ja ljude koji vole republiku srpsku smatram degenerisanim moronima. Ali to ne mjenja cinjenicu da je ona tu jer odgovara amerikancima.spreca wrote:Tolike gluposti kao ti nemoze ni buldozer valjatiIdriz wrote:Ja bih prvi potpisao ukidanje RS. Nazalost, to je u domenu zvanom "wishful thinking". Posebno je sokantno da neki vjeruju kako ce Amerika (i EU), koj° je taj entitet ozvanicila (a nije morala) u Dejtonu kako bi se kontrolisali muslimani kojima Amerikanci ne vjeruju, ukinuti vlastitu kreaciju.spreca wrote: Hriscanske ne ...ali genocidne cetnicke da.......i koja je to Amrika priznala genocidnu...ona ista amerika koja vas je rokala avio bombama sa siromasnim uranom ko sto ste i sami![]()
![]()
![]()
....sokantno je da ti vjerujes u entitet natopljen krvlju
- BHCluster
#110 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Idriz wrote:Republiku srpsku je priznala Amerika, sanse za ukidanje su blizu nule.Sarajbeg wrote:Raja kakve su sanse da se ukine Republika Sirotinjska, nakon osudujuce presude Smradovanu Karadzi. Turskom kopiletu.
Ako imas link da to priznanje procitam?
-
Idriz
#111 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Ne znam đe su postavili Dejtonski sporazum al znam.ko ga je krojio.BHCluster wrote:Idriz wrote:Republiku srpsku je priznala Amerika, sanse za ukidanje su blizu nule.Sarajbeg wrote:Raja kakve su sanse da se ukine Republika Sirotinjska, nakon osudujuce presude Smradovanu Karadzi. Turskom kopiletu.
- arzuhal
#112 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Hrvatska je jedna od garanata RS, dakle...Nema ništa ottog...
- BHCluster
#113 Re: Republika Srpska = Islamska država?
đe u Dejtonskom sporazumu pise da je da ameri priznaju rs?Idriz wrote:Ne znam đe su postavili Dejtonski sporazum al znam.ko ga je krojio.BHCluster wrote:Idriz wrote:
Republiku srpsku je priznala Amerika, sanse za ukidanje su blizu nule.
-
Moenx
#114 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Vezano za temu RS ..... mislim ne radi se toiiko o predjenju unutar naziva teme
Najgadnija stvar sto se tice RSa jeste da suje zapravo priznali stranci
A mimi smo takav narod
Ustvari mi smo takav mentalitet
ukoliko imamo ferman iz vanjskog slova to je za nas svetinja ko slovo iz citanke bukvara
Sa toga se ne skidamo
Kada bi ecimoBosnjaci onakona prepad recimo na jednu sedmicu odjedomonako samo priznali tu fuking RS i to na takav nacin da na RS pristali oni Bosnjaci te kao takvi odobrili je srpskom narodu(mada znamo da se radi o ludilu ali nema veze )
tada bi Srbi shvatili da ta RS i nije neki Bog zna kaav klinac i faktor i oni bi ustvari omeksali i odustali od nje
Ja mislim da to treba pokusati
.....I jedna stvar pa u neku ruku vezana za temu : Veik broj drzava kroz povijest bile su vjerske
Zasto to govorim: vjera je bitan kohezivan faktor jednog stanovnistva jednog teritorija
Recimo uzmimo na pr Njemacku :prije neki dan u oko mi je uslo to kako je astala nacija NJemacke
Ako pogledam NJemacka se sastoji od niza drzavica -- ona je po ustroju Savezna drzava-- sto ce reci moguce je istu podijeliti na niz neovisnih drzava
Ali kada se NJemacka odnosno sta joj predhodi prje nego li je nastala ili mozda bolje receno dok je nastajala
Procitah u tom trenu sa vikipedije podatak da se radi Svetom RImskom carstvu --- koje nikad nije buhvatalo RIm ali Boze moj
Sto ce reci vjera je nesto , kao i jezik sto definira naciju
To su mora u kojim se lako tope etniciteti
Samo takovelike stvari i velike rekao bih kolektivne svijesti kao sto su vjera ili hajde da nadjemo drugciji primjer recimo "gradjanske revolucije " u Francuskoj cine etnicitete na okupu
A etniciteta kako u Njemackoj tako i Bih je puno
Neslaganje medju etniciteta po meni nagije katkad rasizmu
DAkle NJemacka nikad ne bi postala ujedinjena da nije bila ujedinjena kroz vjeru --iako to zvuci bez dokaza no cini se da je tako , br ako pogledamo fakte
Najgadnija stvar sto se tice RSa jeste da suje zapravo priznali stranci
A mimi smo takav narod
Ustvari mi smo takav mentalitet
ukoliko imamo ferman iz vanjskog slova to je za nas svetinja ko slovo iz citanke bukvara
Sa toga se ne skidamo
Kada bi ecimoBosnjaci onakona prepad recimo na jednu sedmicu odjedomonako samo priznali tu fuking RS i to na takav nacin da na RS pristali oni Bosnjaci te kao takvi odobrili je srpskom narodu(mada znamo da se radi o ludilu ali nema veze )
tada bi Srbi shvatili da ta RS i nije neki Bog zna kaav klinac i faktor i oni bi ustvari omeksali i odustali od nje
Ja mislim da to treba pokusati
.....I jedna stvar pa u neku ruku vezana za temu : Veik broj drzava kroz povijest bile su vjerske
Zasto to govorim: vjera je bitan kohezivan faktor jednog stanovnistva jednog teritorija
Recimo uzmimo na pr Njemacku :prije neki dan u oko mi je uslo to kako je astala nacija NJemacke
Ako pogledam NJemacka se sastoji od niza drzavica -- ona je po ustroju Savezna drzava-- sto ce reci moguce je istu podijeliti na niz neovisnih drzava
Ali kada se NJemacka odnosno sta joj predhodi prje nego li je nastala ili mozda bolje receno dok je nastajala
Procitah u tom trenu sa vikipedije podatak da se radi Svetom RImskom carstvu --- koje nikad nije buhvatalo RIm ali Boze moj
Sto ce reci vjera je nesto , kao i jezik sto definira naciju
To su mora u kojim se lako tope etniciteti
Samo takovelike stvari i velike rekao bih kolektivne svijesti kao sto su vjera ili hajde da nadjemo drugciji primjer recimo "gradjanske revolucije " u Francuskoj cine etnicitete na okupu
A etniciteta kako u Njemackoj tako i Bih je puno
Neslaganje medju etniciteta po meni nagije katkad rasizmu
DAkle NJemacka nikad ne bi postala ujedinjena da nije bila ujedinjena kroz vjeru --iako to zvuci bez dokaza no cini se da je tako , br ako pogledamo fakte
-
Idriz
#115 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Time sto su vodili proces i bili svjedoci, time su priznali legalnost sporazuma. Visim da nemas pojma o međunarodnom pravu.BHCluster wrote:đe u Dejtonskom sporazumu pise da je da ameri priznaju rs?Idriz wrote:Ne znam đe su postavili Dejtonski sporazum al znam.ko ga je krojio.BHCluster wrote:
- BHCluster
#116 Re: Republika Srpska = Islamska država?
đe u tom mirovnom sporazumu pise da se priznaje rs od amera?Idriz wrote: Time sto su vodili proces i bili svjedoci, time su priznali legalnost sporazuma. Visim da nemas pojma o međunarodnom pravu.
-
Idriz
#117 Re: Republika Srpska = Islamska država?
sta je tebi priznanje? zastava u un?BHCluster wrote:đe u tom mirovnom sporazumu pise da se priznaje rs od amera?Idriz wrote: Time sto su vodili proces i bili svjedoci, time su priznali legalnost sporazuma. Visim da nemas pojma o međunarodnom pravu.
- BHCluster
#118 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Idriz wrote:sta je tebi priznanje? zastava u un?BHCluster wrote:đe u tom mirovnom sporazumu pise da se priznaje rs od amera?Idriz wrote: Time sto su vodili proces i bili svjedoci, time su priznali legalnost sporazuma. Visim da nemas pojma o međunarodnom pravu.
Kolega priznanje izgleda ovako:
Ponavljam pitanje opet gdje pise u mirovnom sporazumu da su ameri priznali RS?Opći okvirni Sporazum za mir u Bosni i Hercegovinu
(Započet u Daytonu 21. novembra 1995., a potpisan u Parizu 14. decembra 1995.)
Član X
Savezna Republika Jugoslavija i Republika Bosna i Hercegovina priznaju jedna drugu kao suverene neovisne države unutar svojih međunarodnih granica. Daljnji aspekti njihovog uzajamnog priznanja bit će predmet naknadnih razgovora.
- spreca
#119 Re: Republika Srpska = Islamska država?
sta tebi znaci to priznanje?.....objasni kako vidis rs u svijetu.Idriz wrote:sta je tebi priznanje? zastava u un?BHCluster wrote:đe u tom mirovnom sporazumu pise da se priznaje rs od amera?Idriz wrote: Time sto su vodili proces i bili svjedoci, time su priznali legalnost sporazuma. Visim da nemas pojma o međunarodnom pravu.
- Danguba
#120 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Druze ucitelju, ja vidim eres pod mikroskopom...kao i svaku pantljicaru.spreca wrote:
sta tebi znaci to priznanje?.....objasni kako vidis rs u svijetu.
- spreca
#121 Re: Republika Srpska = Islamska država?
-
Idriz
#122 Re: Republika Srpska = Islamska država?
evo ga podebljano. koliko znam to je u americi i koliko znam konferenciju je vodio waren christopher u to vrijeme drzavni sekretar. dakle, nije ga vodila nevladina organizacija. ako ovo nije priznanje, onda ja ne znam sta je priznanje.BHCluster wrote:Idriz wrote:BHCluster wrote:
sta je tebi priznanje? zastava u un?
Kolega priznanje izgleda ovako:
Ponavljam pitanje opet gdje pise u mirovnom sporazumu da su ameri priznali RS?Opći okvirni Sporazum za mir u Bosni i Hercegovinu
(Započet u Daytonu 21. novembra 1995., a potpisan u Parizu 14. decembra 1995.)
Član X
Savezna Republika Jugoslavija i Republika Bosna i Hercegovina priznaju jedna drugu kao suverene neovisne države unutar svojih međunarodnih granica. Daljnji aspekti njihovog uzajamnog priznanja bit će predmet naknadnih razgovora.
-
Idriz
#123 Re: Republika Srpska = Islamska država?
rs vidim kao potpuno suvisnu kreaciju koja nije morala biti priznata od strane amerike jer su tada mogli sta su htjeli, ali je stvorena kako bih ne bi mogla profunkcionisati kao drzava, kao konstantno kontrolisano zariste u evropi. sasvim sigurno je priznata i stvorena od strane amerike. amerika naprimjer ne priznaje nagorno karabah, donbas, transidjestriju, juznu osetiju cak ni sjeverni kipar.spreca wrote:Idriz wrote:sta tebi znaci to priznanje?.....objasni kako vidis rs u svijetu.BHCluster wrote:
sta je tebi priznanje? zastava u un?
- Danguba
#124 Re: Republika Srpska = Islamska država?
Idrize, odstupi sa teme.
Blage veze nemas. Ko je potpisao DMS i ko su glavni pregovaraci?
-
Idriz
#125 Re: Republika Srpska = Islamska država?
ko su svjedoci i moderatori?Danguba wrote:Idrize, odstupi sa teme.![]()