Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Znači, osuđeni smo na izumiranje ako ovo zaživi
Kako konta da nerođeno dijete da pristanak roditeljima da se rodi
Ludilo totalno. Pošalješ mu Morzovom poruku na ultrazvučnom pregledu da klimne ili odmahne glavnom?
kako kad je dozvoljeno vrijeme za abortus 3 mjeseca od zaceca, nema jos formirane glave. kod ovakvih izjava i likova tacno vidis da ti ljudi nemaju ozbiljnih problema niti posla u svom zivotu ili da su toliko praznoglavi i zele tih svojih 5 min slave pa ce izjaviti sta god samo da budu poznati - kardasijan sindrom. evo recimo ja bi mu ponudila opciju da ga smaknemo bez problema. znaci moze birati hoceli da ga streljamo ili lagano ubijemo. pa to recimo moze birati.
Ludilo totalno. Pošalješ mu Morzovom poruku na ultrazvučnom pregledu da klimne ili odmahne glavnom?
kako kad je dozvoljeno vrijeme za abortus 3 mjeseca od zaceca, nema jos formirane glave. kod ovakvih izjava i likova tacno vidis da ti ljudi nemaju ozbiljnih problema niti posla u svom zivotu ili da su toliko praznoglavi i zele tih svojih 5 min slave pa ce izjaviti sta god samo da budu poznati - kardasijan sindrom. evo recimo ja bi mu ponudila opciju da ga smaknemo bez problema. znaci moze birati hoceli da ga streljamo ili lagano ubijemo. pa to recimo moze birati.
idiot
Meni je glavni dio onaj, gdje kaže nisu ga pitali da li se želi "podvrgavati" školovanju i traženju posla
idiot
bas to,bitno je nekako postati popularan,sad sto je to na idiotski nacin,jebo to
medvjed23 wrote:- razmnožavanje, množenje, obnavljanje vrste, u ovom slučaju ljudske. Da li ste za ili protiv? Smatrate li reprodukciju korisnom ili štetnom? Ta pitanja možemo staviti u razne kontekste i iza različitih prizmi: razum, emocije, dobrobit čovječanstva, zaštita flore i faune... Slobodni ste nastaviti niz.
Meni je posebno zanimljivo to što čovjek u život, koji nije nužno lijep, ulazi (ne protiv nego) mimo svoje volje. U vezi s tim postavih anketno pitanje. Glasajte. Diskutujte
Ne mozemo objektivno biti za ili protiv reprodukcije, kao ljudi smo robovi iste i ona je nuzna po prirodi i nastavku populacije. Bez obzira na stav, ne mozemo bas utjecati na to.
Populacija se smanjuje jer TFR opada. Trenutno raste ali buducnost niste u jednacinu uracunali. A ta racunica kaze 2100 godine da ce nas biti oko 11 milijardi i da ce poceti opadati populacija polako.
Last edited by Sanjarko on 05/02/2019 23:22, edited 1 time in total.
iskače mi samuel haman iz svake fb grupe koju pratim.. mislim da je i njemu jasno da nema šanse da dobije parnicu.. biće da istu koristi kako bi skrenuo pažnju medija na antinatalizam.. ako je tako, razumijem ga, jer antinatalizmu fali medijskog prostora.. primjera radi, ako u pretraživač klixovog portala ukucamo "antinatalizam", dobićemo jedan jedini rezultat i to upravo onaj koji se odnosi na samuela.. s druge strane, članaka koji bacaju pozitivno svjetlo na reprodukciju ne fali..
neka u javnom prostoru različitih ideja, pa neka svako odabere šta mu je najbliže.. jebo jednoumlje..
ok osvrt, s tim da možda nije dovoljno naglašeno to da je antinatalizam po benataru prvenstveno moralno, a ne pravno pitanje.. pravo je skup pravila koja se tiču čovjeka s jedne i sudova, policije, inspekcija i sličnih organa s druge strane.. moral je skup pravila koja se tiču čovjeka i njegove savjesti; nemaju tu sudovi šta tražiti..