Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

and

#326 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by and »

nikad_izvini wrote:Protiv Slovenije prvi su nastup u dresu BiH upisala trojica - Nikola Mikelini, Ermin Zec i Zdravko Šaraba.

Malo je igrao, ali mi se dopao Šaraba. Pokazao je dominaciju u zraku, a ima tu lijevu nogu kojom smireno djeluje. Ne nabija loptu. Od trojice debitanata, on je pokazao najviše - govori Ćiro.

http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=14770

:roll:
znamo da su uvijek u i oko reprezentacije bili pritisci menadžera na selektore da pozovu neke njihove zvijezde,čak i da pokušavaju sastavljati tim.ćiro je o tome nešto i govorio u javljanju pred meč sa turskom.
koliko god se pokušava boriti protiv toga ipak im malo popušta,ali na svu sreću u prijateljskim utakmicama,pa se te njihove vedete pokažu i ipak nam ne naškode u onim značajnim utakmicama.nadam se da poslije svih eksperimenata određeni ljudi neće imati obraza da za nekoga intervenišu,jer njihove vedete smo vidjeli na djelu,opet naglašavam,srećom, u prijateljskim utakmicama.
nadam se i da će ćiro kompletirati ekipu i pozvati one najbolje.sredina i napad su ok,još odbrana i imaćemo pravi tim.
u pravom timu ne smije biti slabog mjesta,a nadam se da je ćiro vidio kakve napadače i sredinu ima i da nema potrebe da bunkeriše jer ima igrače koji svakoga mogu napasti i dati mu gol.takvom igrom smanjuje i pritisak na odbranu,a ne kao u turskoj da dozvoli da nam turci prave sa drugim timom onakav pritisak i da za 10 minuta riješe utakmicu.
rado_vidjen

#327 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

@ nikad izvini

belgija je davno apsolvirana
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=400
jedna takva velesila bi sa C timom naguzila luxemburg. samo se sve vise zapetljavas, a niko te ne prisliljava na to. :roll:

i kao sto se moze vidjeti, ja nigdje ne rekoh da bi bilo cudo da izgubimo u belgiji. osporio sam ono sto je najbitije i to je kraj price. :wink:
Edin H.

#328 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Edin H. »

nikad_izvini

#329 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

rado_vidjen wrote:@ nikad izvini

belgija je davno apsolvirana
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=400
jedna takva velesila bi sa C timom naguzila luxemburg. samo se sve vise zapetljavas, a niko te ne prisliljava na to. :roll:

i kao sto se moze vidjeti, ja nigdje ne rekoh da bi bilo cudo da izgubimo u belgiji. osporio sam ono sto je najbitije i to je kraj price. :wink:
rado_vidjen wrote:
i sta kazu strasna Belgija remizirala s luxemburgom :lol: ...a ovdje se pisalo da je dream team nase galaksije :D ccc
Mi zjanili od Bugarske glat, oni fasovali šesticu od Srba.Znači da su Srbi velesila.A mi kanta.Mi dobili Estonce ko levate, oni uzeli bod Turcima.Turci levati.Mi velesila a Turci nas dobili.Vels dobio Dance.Danci levati.Danci levati dobili Portugalce.Znači da je Vels bolji od Portugala. :skoljka: Nas tukla Malta, znači da su bolji.

Joj što ne mogu Bošnja i njihove fudbalske filozofije.Mi smo beton, Belgija je odron, a onda spektakl, MNOGO lošija Belgija nam zabije čvrku ;-)
Sve će se samo kazati na bivšem Hejselu i u Zenici par dana poslije.Zaista bih volio da sam u krivu i da je Belgija odron kao što kažeš :run: A nisu, naša odbrana je odron.Vidjećemo koliko ćemo zabiti Belgijancima a koliko ćemo fasovati :run: "Odličnim" Slovencima je malo falilo da izjednače :shock:
PS kao falio nam Radeljić.Kao Spahić je ekstra klasa igrača(nije loš, al brate nije neka igračina) :skoljka: Veznjak nam igra štopera :skoljka: Fali nam mnogo Nadarević(grohotom se smijem, kakva igračina).A tužno je što nam zaista fali.A onaj stari jazavac ne zove Jahića, Pandžu(koji igra u Hajduku), Vuleta, Vedeta.... I tako, beton odbrana.Jah.Da nije tužno, bilo bi smiješno :roll:
I ekspert, reci mi dobru, jaku ekipu sa slabom odbranom ;-) Samo čekam da spomeneš Špance, Brazilce i Barselonu ...... :dance: Ili da mi kažeš da Belgijanci ima malo bolju odbranu od nas(Bayern, City, PSV).Šega, šala, pošalica :skoljka:

Nisi mi odgovorio ;-)
PS Belgija će tek da NAS apsolvira :skoljka: Ovo govorim imajući u vidu dasadašnja iskustva sa reprezentacijom, našim looserskim mentalitetom i igračima koje Blažević poziva da se "dokažu".Nema tu hajra.Kraj priče :wink:
pirmin

#330 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by pirmin »

Edin H. wrote:Nije prosao trans protiv Slovenije :-)

http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 6&Itemid=2

Do jaja :thumbup:
rado_vidjen

#331 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

nikad_izvini wrote:

reci mi dobru, jaku ekipu sa slabom odbranom ;-) Samo čekam da spomeneš Špance, Brazilce i Barselonu ......
jel ovo to famozna pitanje?

njemacka odbrana je naslabija karika njihovog tima, pa ljudi dodjose do finala. turska odbrana je jos gora pa dodjose do polufinala ...i tako.

ovo nema veze s kompariranjem: nasa vs njemacka & turska odbrana. nego je to objektivivan sud sportske javnosti o te dvje selekcije.
rezultat utakmice valjda zavisi od vise faktora. jedan od njih je i mentalitet koji pominjes, i tu nam je definitivno minus. naveo sam i navodim razloge naseg moguceg neuspjeha (protiv ma koga) nase mane (kao da ih ja nisam svjestan), ali sam naveo i navodim razloge zasto ne treba od belgije praviti velesilu kad to ona objektivno nije.( tj zasto nije apsulutni favorit pred kojim se treba samo naguzit)
samo se sve vise zapetljavas, a niko te ne prisliljava na to.
nemoj vise bogat'. nema zivaca crtati tj. pisati duze postove. :wink:
The 51st State

#332 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by The 51st State »

prvi put cu se sloziti sa mrskim strumfom never_sorry, belgija ce nas apsolvirati.
nikad_izvini

#333 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

rado_vidjen wrote:
nikad_izvini wrote:

reci mi dobru, jaku ekipu sa slabom odbranom ;-) Samo čekam da spomeneš Špance, Brazilce i Barselonu ......

jel ovo to famozna pitanje?

njemacka odbrana je naslabija karika njihovog tima, pa ljudi dodjose do finala. turska odbrana je jos gora pa dodjose do polufinala ...i tako.

ovo nema veze s kompariranjem: nasa vs njemacka & turska odbrana. nego je to objektivivan sud sportske javnosti o te dvje selekcije.
rezultat utakmice valjda zavisi od vise faktora. jedan od njih je i mentalitet koji pominjes, i tu nam je definitivno minus. naveo sam i navodim razloge naseg moguceg neuspjeha (protiv ma koga) nase mane (kao da ih ja nisam svjestan), ali sam naveo i navodim razloge zasto ne treba od belgije praviti velesilu kad to ona objektivno nije.( tj zasto nije apsulutni favorit pred kojim se treba samo naguzit)

samo se sve vise zapetljavas, a niko te ne prisliljava na to.

nemoj vise bogat'. nema zivaca crtati tj. pisati duze postove. :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Porediš odbranu Nijemaca i našu.Odbranu Turske(sve sami levati koji igraju za jadne klubove kao što su Fener, Galata, Bešiktaš-koji Europe nisu vidjeli godinama) sa našom :skoljka:

A priča je počela maltene da smo favoriti protiv Belgije( i da pobjeda NIJE iznenađenje, a jeste i to veliko), nemoj sad okretati teze.Ako želiš raspravu sa cirka prostom rečenicom, idi na dernek.ba, ovo je očito malo ozbiljnije nego što možeš podnijeti.Ili popij leksilijum, možda te smiri.Normalno komuniciraj il odskakući :wink:
Last edited by nikad_izvini on 22/11/2008 03:24, edited 3 times in total.
rado_vidjen

#334 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

Porediš odbranu Nijemaca i našu.
hajde sto je momak malo spor, ali fakat nisam znao da diskutujem sa slijepom osobom :lol:
ovo nema veze s kompariranjem: nasa vs njemacka & turska odbrana.
odoh na zrak, sto i tebi preporucujem (ili ces ostat slagat puzle sto ti je i domet) veliki stovatelju megasile sa Olimpijade :lol: :lol:
zecko_kupuz

#335 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by zecko_kupuz »

Tuča, tuča.... :lol:
Joj, jeste se zapalili. Svaka vam čast :thumbup: .
Topla voda

#336 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

i dje smo stali? :D

pa normala je da bi recimo
--salihamidzic---subotic--spahic(nadarevic)-papac

bilo bolje uigravati... :D
al obzirom da smo osudjeni na

djemo---damjanovic(nadarevic)--spahic--radeljic

jedino sto mozemo pomoci je da njih podrzimo jer bolje nemamo ,mi nemamo salihamidzica,mi nemamo subotica i nemamo papca.

ono sto je ciro radio sa mikelinijem i sarabom ,je trazenje klupe za odbranu ,i usput trazenje eventualnog drugog stopera mjesto nadarevica,pa je sad damjanovic tu najbolja opcija..
nadam se da je skontao da je najbolje sto on moze uraditi ,je to da vrati nadarevica,a sto realno moze uraditi.

vecina ostalog je utopija
nikad_izvini

#337 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

Počelo je ovako:
rado_vidjen wrote:
i sta kazu strasna Belgija remizirala s luxemburgom :lol: ...a ovdje se pisalo da je dream team nase galaksije :D ccc
nikad_izvini wrote: Mi zjanili od Bugarske glat, oni fasovali šesticu od Srba.Znači da su Srbi velesila.A mi kanta.Mi dobili Estonce ko levate, oni uzeli bod Turcima.Turci levati.Mi velesila a Turci nas dobili.Vels dobio Dance.Danci levati.Danci levati dobili Portugalce.Znači da je Vels bolji od Portugala. :skoljka: Nas tukla Malta, znači da su bolji.
nikad_izvini wrote: I ekspert, reci mi dobru, jaku ekipu sa slabom odbranom ;-) Samo čekam da spomeneš Špance, Brazilce i Barselonu ...... :dance: Ili da mi kažeš da Belgijanci ima malo bolju odbranu od nas(Bayern, City, PSV).Šega, šala, pošalica :skoljka:
Neko slijep ovdje :D Ja ovdje ne vidim navedene DOBRE, JAKE EKIPE SA SLABOM ODBRANOM.To što je odbrana kao slabiji dio tima u beton ekipi, to je čini mi se druga priča.
rado_vidjen wrote: njemacka odbrana je naslabija karika njihovog tima, pa ljudi dodjose do finala. turska odbrana je jos gora pa dodjose do polufinala ...i tako.
Evo, direktno sa snijega i svjže have.Na žalost, ne činiš mi se pametnijim.Dapače :D

Ti bi da vrijeđaš.Stvar odgoja. Ne bi dijalog, nego monolog.Stvar mentalnih sposobnosti ;-) Malo bi da vadiš iz konteksta.Jebiga, nemam objašnjenje :D

Naravno, niko neće biti ubijeđen u suprotno.Malo se etiketiramo i tako.Stash, takvi ljudi.Ja kažem da je VELIKO iznenađenje ako im uzmemo bod u Briselu, ti kažeš da nije.
Također nisam rekao da trebamo da se predajemo, ali treba biti realan.Što Bošnje uobičajeno nisu.Rezultati i bodovi to potvrđuju ili demantuju.Trenutno smo naklofali one koje smo trebali dobiti i zijanili od onih od kojih smo trebali zijaniti.Ovi su uzeli bod Turskoj u gostima, za razliku od nas koji smo dobili po nosu od druge ekipe.Pametnom dosta.Valjda.
Last edited by nikad_izvini on 22/11/2008 03:28, edited 1 time in total.
nikad_izvini

#338 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:i dje smo stali? :D

pa normala je da bi recimo
--salihamidzic---subotic--spahic(nadarevic)-papac

bilo bolje uigravati... :D
al obzirom da smo osudjeni na

djemo---damjanovic(nadarevic)--spahic--radeljic

jedino sto mozemo pomoci je da njih podrzimo jer bolje nemamo ,mi nemamo salihamidzica,mi nemamo subotica i nemamo papca.

ono sto je ciro radio sa mikelinijem i sarabom ,je trazenje klupe za odbranu ,i usput trazenje eventualnog drugog stopera mjesto nadarevica,pa je sad damjanovic tu najbolja opcija..
nadam se da je skontao da je najbolje sto on moze uraditi ,je to da vrati nadarevica,a sto realno moze uraditi.

vecina ostalog je utopija
Sve u svemu, donji smo opet u kvalifikacijama.To je moje mišljenje.Volio bih da nisam u pravu.
Avdo Z.

#339 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Ovaj Mravac definitivno treba bitu u uzem izboru stopera kao zamjena za Spahica i Nadarevica. Damjanovic je vrlo dobar odbrambeni fudbaler, Radeljic je odigrao solidno do sada, Spahic i Nadarevic su neupitni. Salihovic je odradio svoje na lijevom beku, momku definitivno treba omoguciti da igra malo vise naprijed a ja bi na lijevog beka postavio Vladavica. Dakle tu je 6 fudbalera od kojih moramo skrpiti odbranu. Nece izgledati respektabilno, ali nije ni tako losa kao sto kukamo.

Hasagic Damjanovic- Spahic, Nadarevic - Vladavic Rahimic Muratovic, Misimovic, Salihovic Dzeko, Ibisevic.
Baltazar_khan

#340 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Baltazar_khan »

Eh, da su nam sad Hibić i Konjić :(
Topla voda

#341 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Topla voda »

Avdo Z. wrote:Ovaj Mravac definitivno treba bitu u uzem izboru stopera kao zamjena za Spahica i Nadarevica. Damjanovic je vrlo dobar odbrambeni fudbaler, Radeljic je odigrao solidno do sada, Spahic i Nadarevic su neupitni. Salihovic je odradio svoje na lijevom beku, momku definitivno treba omoguciti da igra malo vise naprijed a ja bi na lijevog beka postavio Vladavica. Dakle tu je 6 fudbalera od kojih moramo skrpiti odbranu. Nece izgledati respektabilno, ali nije ni tako losa kao sto kukamo.

Hasagic Damjanovic- Spahic, Nadarevic - Vladavic Rahimic Muratovic, Misimovic, Salihovic Dzeko, Ibisevic.
nije ovo lose
a mozda je bolje

Hasagic Damjanovic- Spahic, Nadarevic -salihovic Rahimic Muratovic, Misimovic, dzeko muslimovic, Ibisevic.

izbacujes vladavica,tu igra salihovic.
umjesto salihovica na lijevom veznom igra dzeko i otvaras prostor za muslimovica u spicu.totalno ofanzivno :D
jos ibricic umjesto rahimica i hajmo svi naprijed pa sta bude :D
Avdo Z.

#342 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Avdo Z. »

Topla voda wrote:
Avdo Z. wrote:Ovaj Mravac definitivno treba bitu u uzem izboru stopera kao zamjena za Spahica i Nadarevica. Damjanovic je vrlo dobar odbrambeni fudbaler, Radeljic je odigrao solidno do sada, Spahic i Nadarevic su neupitni. Salihovic je odradio svoje na lijevom beku, momku definitivno treba omoguciti da igra malo vise naprijed a ja bi na lijevog beka postavio Vladavica. Dakle tu je 6 fudbalera od kojih moramo skrpiti odbranu. Nece izgledati respektabilno, ali nije ni tako losa kao sto kukamo.

nije ovo lose
a mozda je bolje

Hasagic Damjanovic- Spahic, Nadarevic -salihovic Rahimic Muratovic, Misimovic, dzeko muslimovic, Ibisevic.

izbacujes vladavica,tu igra salihovic.
umjesto salihovica na lijevom veznom igra dzeko i otvaras prostor za muslimovica u spicu.totalno ofanzivno :D
jos ibricic umjesto rahimica i hajmo svi naprijed pa sta bude :D

Ma radije bi ja onda Dzeku na lijevog beka :) samo da vidim malo Salihovica naprijed, narocito sada kada je izgledno da ce Ibisevic dobiti priliku. Neznam, taj lijevi bek je bas problem, mogao bi Vladavic to odigrati i jos pripomoci naprijed, ili u zatvorenijoj varijanti Radeljic.
elSaik

#343 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by elSaik »

A šta fali Jahiću? :mrgreen:

Hasagić
Damjanović (Berberović) - Spahić - Nadarević - Jahić
Muratović/Rahimić
Štilić (Pjanić) - Misimovic - Salihović (Dialiba)
Džeko - Ibiševic

8-)
Elvo

#344 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by Elvo »

meni se cini puno vaznijim da nadzemo rijesenje za ljevu stranu-zalosno je da Ciro "topi" jednog Salihovica na toj strani,samo da bi njegov ljubimac Ibricic igrao pored Misketa,a svi znamo da je jedan Salihovic 3 puta jaci na toj poziciji u veznom redu nego onaj hajdukovac-
BaileyS

#345 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by BaileyS »

Ne volim ni ja Ciru ali brate pretjerujete s ovim vezano za Salihovica.

Koga da stavi na lijevu stranu a i kakva je korist od Salihovica u sredini ako igramo ovakvom formacijom gdje je Misimovic klasicni playmaker a svi ostali veznjaci imaju defanzivnije zadatke? Ne voli ni Ibricic ulogu koju je igrao, i on bi radje da igra blize golu ali u 3-5-2 uz Misketa u timu moze samo sanjati, kao i Pjanic, Salihovic, Stilic...

Jedino kad igramo sa jednim napadacem i dva ofanzivna vezna iza njega, kao sto je bio slucaj u Turskoj. Ali u tom slucaju bice kukanja zasto igra samo sa jednim u spicu.
zecko_kupuz

#346 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by zecko_kupuz »

Pokazalo se da improvizirani bekovi ne mogu ništa učiniti u odbrani. Salihović i Vladavić već su igrali na tim pozicijama i nisu pokazali apsolutno ništa. Također, Damjanović kao bek - teško (spor je za tu poziciju). Berberović je imao svoje trenutke nekada davno, sad je stvarno postao tropa. Kad već nemamo bekova, trebalo bi pokušati opet s onim Merzićem ili konačno sa Muharemovićem.
Neki govore da su štoperi najveći problem, a ja kažem :D da su bekovi nama prioritet. U modernom fudbalu krilni napadači predstavljaju veliku prijetnju, a mi nemamo igrače koji bi ih barem markirali, a kamoli u potpunosti zaustavljali :( .
zecko_kupuz

#347 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by zecko_kupuz »

Moguća konkurencija u odbrani (realno gledajući) - Spahić, Nadarević, Mravac, Jahić, Muharemović, Berberović, Merzić, Trivunović **, Radeljić **, Damjanović *.

(*) - u slučaju nužde :D
(**) - rezervne opcije
LSD

#348 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by LSD »

BaileyS wrote:Ne volim ni ja Ciru ali brate pretjerujete s ovim vezano za Salihovica.

Koga da stavi na lijevu stranu a i kakva je korist od Salihovica u sredini ako igramo ovakvom formacijom gdje je Misimovic klasicni playmaker a svi ostali veznjaci imaju defanzivnije zadatke? Ne voli ni Ibricic ulogu koju je igrao, i on bi radje da igra blize golu ali u 3-5-2 uz Misketa u timu moze samo sanjati, kao i Pjanic, Salihovic, Stilic...

Jedino kad igramo sa jednim napadacem i dva ofanzivna vezna iza njega, kao sto je bio slucaj u Turskoj. Ali u tom slucaju bice kukanja zasto igra samo sa jednim u spicu.
Aaaa price-ne mogu da vjerujem :shock: ...Salihovic ti je centralni vezista a ne lijevi bocni gdje ga Ćiro kreten gura...pa jesi li ikad gledao Hoffenheim na tv-u,covjece...pa šta misliš kako je Salihovic najbolji asistent Bundes lige??...sa pozicije lijevog bocnog?? to je nemoguca misija...ne može se sa te pozicije podijeliti toliko asistencija...samo totalni diletant poput Ćire reklamaša ce staviti najboljeg pakera bundes lige na lijevi bok...a mi cemo ovdje raspravljati o trkackim sposobnostima i ucinku njegovog pulena Ibricica-e ono je kvalitetan komad govedina a ne igrac reprezentativac...sa Ibricicom na terenu mi odmah u startu imamo igraca manje na terenu...totalno beskoristan parazit koji samo uzima mjesto i prostor daleko boljig igracima od sebe.
Može se igrati i sa 3 ofanzivna veznjaka (uz dva špica) ako imaš jaku,sigurnu i uigranu odbranu i jednog kvalitetnog defanzivnog veznjaka.
rado_vidjen

#349 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by rado_vidjen »

na moju veliku zalost ipak cu morati crtati. posljednji put. :(
to što je odbrana kao slabiji dio tima u beton ekipi, to je čini mi se druga priča.
bas je li :D tek tako, sa slabom odbranom doci do finala, polufinala :roll:
a mozda odbrana i nije presudna? to najbolje znaju englezi, francuzi, talijani...

i nije prica krenula da nije iznenadjenje pobjediti belgiju u belgiji, nego da ne bi bilo iznenadjenje izvuci 4 boda iz dvomeca sa belgijom (a da me ne bi iznenadio ni poraz tamo) Imas lijepo tema BiH- Arm., pa neka se neutralni ljudi uvjere (kao sto se i mogi uvjeriti ko je poceo sa vriedjanjem) Dakle, ne da vadis iz konteksta - nego lazes. Da ne pominjem pricu o belgiji kao supersili, potencijalno najacoj reprezentaciji (Olimpijda , U-21, ovo ono..sve sam lijepo tamo objasnio)

A zasto sam napisao da se ne moze komparirati nasa i njemacka & turska odbrana?
Iz prostog razloga sto Bosna i Herecgovina nema pretenzije igranja finala Evropskog, ili Svjetskog prvnestva, niti čak ambicije igranja polufinala, cetvrtfinala, osminefinala...
Mi imamo nesto skromnije ambicje. A to su da se po mogucnosti plasiramo na evropsko prvenstvo sa prosjecnom odbranom ( misli se na cetvorku dzemica-spahic-nadarevic-salihovic..mada ima i boljih rijesenja, moje misljenje)
Naravno, nas odlicni napad i dobar vezni red ne igra nikakvu ulogu na tom putu ka eventualnom plasmanu. :D

Jel sad jasnije? bolje da mi ne odgovaras. :wink:

Na onoj prosloj temi ja rekoh da begija ima nesumnjivo bolju odbranu ( sve ima zapisano, u sta se neutralni posjetioci mogu uvjeriti 8) ) ali da im je to i jedina prednost (moje slobodno uvjerenje, zasnovano na mom ogromnom fudbalskom znanju :oops: :mrgreen: )
A ti slobdno izvoli navodit klubove u kojima belgijske vedete igaraju( ili sjede na klupi) jednom luxemburgu, ili pak jednoj estoniji. ili evo ti jos jedan besplatan savjet - otidji na latvijske forume i pitaj ih: kako ste vi sa jednim poznatim igracem otisli na evropsko prvesntvo :shock: ; i reci im da vjerujes da je u pitanju neka neotkrivena droga, ali da si ih ti razotkrio. Onda, kad imao slobodnog vremena, razmisljaj o uroti protiv reprezentacije engleske, koja se sa vjerovatno najjacom odbranom svijetu nije u stanju oticu na euro, a kamo li igrati finale, polufinale... :D

I eto, sad se vjerovatno pitas sto mi je ovo trebalo :-D fakat ne znam sto ti je trebalo da mene kvotas, jer te nisam nigdje spomenuo, ali tvoj ego je morao djelovati, a ustvari si samo sve vise zapetljavao, tonuo..

Nema veze, sve ti je oprosteno. :D Nadam se samo da zbog svog povrijedjenog ega neces navijati za Belgiju, da bi dokazao tamo neko krelcu sa foruma da si bio u pravu. :wink: ( mada meni i poraz odgovara, tj mojoj teoriji :lol: osim kad bi nas bas rastocili:-D)

ende za svagda
LSD

#350 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice

Post by LSD »

zecko_kupuz wrote:Moguća konkurencija u odbrani (realno gledajući) - Spahić, Nadarević, Mravac, Jahić, Muharemović, Berberović, Merzić, Trivunović **, Radeljić **, Damjanović *.

(*) - u slučaju nužde :D
(**) - rezervne opcije
Nadarevic i Jahica nema u repki dok je Ćiro selektor,to je matori kreten sam podvukao i to javno....Nadarevica nema iako ga je Ćiro sam i licno pustio da ode da obidje svoju familiju tj.dao mu zeleno svijetlo,da bi kasnije od njega napravo nacionalnog veleizdajnika nakon poraza od Turske...ko biva Hajmo uvaliti Nadaravica za poraz od Turaka...sjeti se da je govorio nakon utakmica "Nebi izgubili da je Nadarevic igrao,ali ja necu preci preko svojih principa..."
Kako je šupak natovario krivicu i to pred kamerama na Nadarevica koji nije ni igrao...a sebi izvukao odgovornosti za poraz...a da smo pobjedili (kojim slucajem) misliš da bi pomenuo Nadarevica i njegove zasluge za pobjedu :lol:
Jahic mu je bio buntovnik bez razloga pa ga je morao odstraniti radi "mira u svlacionici" :lol: :lol:
pa vjeruješ li ti u ove naucno-fantasticne price iz čika Ćirine produkcije...pa ne pricamo o nekoj zvijezdi Cannavaru,Nesti,Zambrotti,Materazziju vec o Jahicu,marginalcu ko je jadva ušao na mala vrata u repku i odmah poceo praviti sranja i dizati nos :lol: ...pa ne mogu da vjerujem da nacija progutala tu pricu...što ga je ikako i pozivao ako ce ga odmah nabiti nogom...ovo isto važi i za Torlaka.
Ali neka mi obožavamo Ćiru,to jer najbitnije izgleda...ne kaže se džabe Glupi bosanac...dok se nama upale sve lampice u lobanji proci ce i ove kvalifikacije.
Post Reply