Topla voda wrote:joj sto ne mogu suplje....evo treci post pisem kako si me isfuro,jer znam da imas mozga i da si bistar,al da si kontras i da neces dat na sebe,a da ces opet biti na hejselu,mada si plavi

,al haj
sta znaci dobra odbrana?
haj mi to definisi?
jel extremno dobra odbrana sa terijem koji gradi loptu dok mu je ne uzme protivnicki napadac?
il sa riom koji napravi uzasan gaf?
nije to stvar individualne kvalitete igraca,kao sto je slucaj u napadackoj varijanti ,gdje ingenioznost individualca odlucuje.
u odbrani je stvar harmonije i uigranosti igraca ,haj mi nabroj te grcke odbrambene igrace sa prvenstva i pokazi mi njihov individualni kvalitet?
nema ga?
zasto?
zato sto je to stvar rehagela da te stvari napravi i sredi,a stvar gekasa il georgakisa,karagunisa,djanakopulosa il haristeasa da odluce tekmu golom.
ono sto ti ja pricam je da individualna igra u odbrani ne postoji i nije bitno jel tu igra subotic il spahic il mikelini....bitno je da je odbrana kao jedan....i da se gleda kao jedan ...il kompletna valja il kompletna ne valja i to je to ...
Naravno da dolazim na Hejsel

Ali to ne znači da sam optimista.
Šta znači dobra odbrana

Osim što moraju biti uigrani(tu se slažemo) igrači moraju posjedovati određeni kvalitet i rutinu JAKIH utakmica.
Jel naša odbrana uigrana

U nedostatku "prvotimaca" zovu se likovi kao što je Vasilić(sjebo gol protiv Armenaca), Šaraba(fulio uklizavanje i sjebo gol protiv Slovenaca) i Mikelini(da ga ne komentarišem, moglo bi mu se štucati).Uz dužno poštovanje matorom jazavcu, ovi likovi su moroni.To su i dokazali.Samo, uigral se naša odbrana
Kvalitet: Hasagić je dobar golman.Spahić je kikser, al je borac.Trenutno najbolji igrač zadnje linije.Hm, fale nam još četvorica

Damjanović je štoper a nije.Al eto, trudi se.Fale još trojica.Opet još jedan veznjak u odbrani, na beku-Salihović.Dobar.Fale još dvojica i tu nastaje problem.Nadarević pred vrlo bitnu utakmicu sa Turskom ide u Bihać i na kraju se ozlijedi:run: Radeljić je karanana, Papac neće, Džemo

Umjesto normalnih alternativa onaj zove Mikelinija, Šarabu i Vasilića
A što se tiče rutine jakih utakmica

Eto, Spahić je kao ima.I tu je kraj.Zato Belgijanci imaju dva lika koji igraju LŠ(Van Bayten i Simons) kao i jednog u Premier Ligi(Kompany).
A kad se već pozivaš na Grčku, koliko ja znam, odbrana je osvojila EP.Čini mi se da smo mi više golova dali protiv Estonije, nego što su oni ukupno dali na EP-u i kvalifikacijama