RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amrica

#26 Re: RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Post by amrica »

u petak sam platila registraciju, okruglo 500 KM, a prva registracija je bila 530, koliko se sjecam
Lesli Eldridž

#27 Re: RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Post by Lesli Eldridž »

dimu wrote:haj drago mi je da se nisi pokajala

vozio sam i ja od druga clio sa tim motorom i super je autic, motor je dobar, samo naravno treba cuvati turbo, prije gasenja pustit ga da odradi na leru par minuta (nakon neke malo ostrije voznje npr)...

i koliko ti trosi sad ? mislim da moze po gradu oko 8 normalne voznje ako ga ne gazis.

jedina zamjerka sto je auto KOZA samo takva, previsok za moj ukus i premali tockovi
o preporučuje onaj stručnjak koji veze sa životom nema-Željko Marušić. Šta ima veze, rad u leru par minuta sa trajnošću turbine. Tada se motor samo još više (neznatno) grije. Njegovo "objašnjenje" je kalcifikacija ulja na turbini. To nema nikakve veze. Vozi se kao i svaki drugi auto.
Better Man

#28 Re: RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Post by Better Man »

amrica wrote:u petak sam platila registraciju, okruglo 500 KM, a prva registracija je bila 530, koliko se sjecam
To ga ti samo obično registrovala bez kaska?
ludacha

#29 Re: RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Post by ludacha »

a super je to autic..doduse ne znam za ovaj motor nit me briga :)

i meni se bilo tesko naviknuti na visoko sjediste, i opcenito je sav nekakav visok..i nekakav malesan. uvijek vozila velika, bijesna auta. al sta cu kad ga dobih ..bilo bi nefer vratiti :D
al danas, nakon godinu i pol i prijeđenih xxxxx kilometara je fantastican. i bas kao sto netko rece, ledja ne bole :D

p.s. samo dobijam zamjerke da je tijesan nazad :)
Better Man

#30 Re: RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Post by Better Man »

ludacha wrote:a super je to autic..doduse ne znam za ovaj motor nit me briga :)

i meni se bilo tesko naviknuti na visoko sjediste, i opcenito je sav nekakav visok..i nekakav malesan. uvijek vozila velika, bijesna auta. al sta cu kad ga dobih ..bilo bi nefer vratiti :D
al danas, nakon godinu i pol i prijeđenih xxxxx kilometara je fantastican. i bas kao sto netko rece, ledja ne bole :D

p.s. samo dobijam zamjerke da je tijesan nazad :)
Da li je tijesan nazad ili ne ne znam i nije sad toliko bitno za mene kao vozača. Oni koji su sjedili nazad kad su se vozili samnom nisu se žalili. Uglavnom udobnost odlična. Odlazak na more ili do Zagreba je prava uživancija, jer dođeš odmoran i ništa te ne boli. Posebno je zahvalan u gužvama (kad se desi od Sarajeva prema Vogošči) gdje ti je konstantno noga sad na gasu, sad na kočnici i druga na kvačilu, jer zbog svojih mekanih komandi uopće te noge ne zabole. Za ovih nepunih godinu dana prešao sam preko 20 hiljada km i prezadovoljan sam.
ludacha

#31 Re: RENAULT Clio III - motor 1.2 TCE 100 KS

Post by ludacha »

bolji covjece to definitivno stoji :D
Maxwell2008

#32 Re:

Post by Maxwell2008 »

Neelix wrote:

:D

A tvoj avatar zar nije malo gay.
Post Reply