Krajem 60 i 70-ih godina u Sarajevu, kao dijete licno prodavao po mahalama!!!
Male sarene svjecice!!!!!
Relikvije
- danas
sad znam sto u mene sve skupa sljegloInfraRedRidinghood wrote:Vrlo moguće, u Krajini se zadržala masa tih nekih paganskih običaja; i danas se pred zoru pale vatre oko kuća na Jurjevo (Đurđevdan) da zmije i uroci ne idu u kućuBosanac sa dna kace wrote:ja ne znam da je to ikad bilo?Dolazim wrote:Sjeca li se neko malih svijeca koje su se prodavale za ramazan i palile za 27 noc!!!!
Sve je to odjednom nestalo!!!!!
a dje i kad?
u knjizi od Antuna Hangija Obicaji bosanskih muslimana sam procito da su muslimani prije nekih 100 godina oko Buzima imali obicaj da pale svijece u dzamiji mrtvima po 40 dana![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ahmmed
Jesi li uzvikivao:Dolazim wrote:Krajem 60 i 70-ih godina u Sarajevu, kao dijete licno prodavao po mahalama!!!
Male sarene svjecice!!!!!
Kupite šarene svijeće, mubarek večeri dolaze?
Mogu se i sada kupiti, na jednom mjestu, u Saračima, s lijeve strane, u prolazu, akd se ide iz pravca Begove džamije....
- Bosanac sa dna kace
u okolini Banovica dosta je muslimana prije kuhalo jaja uoci ili na Jurjevo, ne znam dal i danas ima, otac mi je to prico, ja i dan dans ne sjedam na zemlju prije JurjevaInfraRedRidinghood wrote:Vrlo moguće, u Krajini se zadržala masa tih nekih paganskih običaja; i danas se pred zoru pale vatre oko kuća na Jurjevo (Đurđevdan) da zmije i uroci ne idu u kućuBosanac sa dna kace wrote:ja ne znam da je to ikad bilo?Dolazim wrote:Sjeca li se neko malih svijeca koje su se prodavale za ramazan i palile za 27 noc!!!!
Sve je to odjednom nestalo!!!!!
a dje i kad?
u knjizi od Antuna Hangija Obicaji bosanskih muslimana sam procito da su muslimani prije nekih 100 godina oko Buzima imali obicaj da pale svijece u dzamiji mrtvima po 40 dana![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()