Upravo tako. Znam i ja za slicne primjere, sto je najgore nije ni neki zivot na visokoj nozi ali tako kredit za kreditom prebijaju, ne za nesto konkretno vec kredit za redovne troskove. Isto jedan koji je prodao viska nekretninu i te pare su se vremenom izvukle, i opet sto je najgore niti je nesto sredio posebno stan u kojem zivi, ni neki skup auto ni ljetovanja, jednostavno ne zna sa parama i takvih je danas puno.dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2024 12:17 Ako ne zna sa parama, dzaba sve. Imao sam drugaricu koja je prodala stancinu kod hotela Zagreb, preko 100 kvadrata to je bilo brdo para. Umjesto da je kupila par manjih stanova, zivilo se na visokoj nozi par godina, potrosile se pare a onda...
Znam par njih koji kredit pokrivaju novim kreditom, zivi se bogato putuje se trosi se jede se po restoranima, a sve na kredit. Ako ima nekakvu nekretninu viska da pokrije, jos i razumijem mada steta nekretnine. Sta ce ovi sto nemaju.
Relikti kokuzluka
- Ateista
#801 Re: Relikti kokuzluka
-
mali_balon
#803 Re: Relikti kokuzluka
Samo kurve droga i alkohol...jebes sve....
- nepass1
#804 Re: Relikti kokuzluka
Zena mi radi na kredituma sta sam se prica naslusao pihAteista wrote: ↑14/06/2024 07:27Upravo tako. Znam i ja za slicne primjere, sto je najgore nije ni neki zivot na visokoj nozi ali tako kredit za kreditom prebijaju, ne za nesto konkretno vec kredit za redovne troskove. Isto jedan koji je prodao viska nekretninu i te pare su se vremenom izvukle, i opet sto je najgore niti je nesto sredio posebno stan u kojem zivi, ni neki skup auto ni ljetovanja, jednostavno ne zna sa parama i takvih je danas puno.dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2024 12:17 Ako ne zna sa parama, dzaba sve. Imao sam drugaricu koja je prodala stancinu kod hotela Zagreb, preko 100 kvadrata to je bilo brdo para. Umjesto da je kupila par manjih stanova, zivilo se na visokoj nozi par godina, potrosile se pare a onda...
Znam par njih koji kredit pokrivaju novim kreditom, zivi se bogato putuje se trosi se jede se po restoranima, a sve na kredit. Ako ima nekakvu nekretninu viska da pokrije, jos i razumijem mada steta nekretnine. Sta ce ovi sto nemaju.
Sta ljudi urade od zivota i kako se zavaljuju mogla bi se knjiga napisati
- Ateista
#805 Re: Relikti kokuzluka
Mogu misliti tek sta je ona sve vidjela.nepass1 wrote: ↑14/06/2024 07:50Zena mi radi na kredituma sta sam se prica naslusao pihAteista wrote: ↑14/06/2024 07:27Upravo tako. Znam i ja za slicne primjere, sto je najgore nije ni neki zivot na visokoj nozi ali tako kredit za kreditom prebijaju, ne za nesto konkretno vec kredit za redovne troskove. Isto jedan koji je prodao viska nekretninu i te pare su se vremenom izvukle, i opet sto je najgore niti je nesto sredio posebno stan u kojem zivi, ni neki skup auto ni ljetovanja, jednostavno ne zna sa parama i takvih je danas puno.dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2024 12:17 Ako ne zna sa parama, dzaba sve. Imao sam drugaricu koja je prodala stancinu kod hotela Zagreb, preko 100 kvadrata to je bilo brdo para. Umjesto da je kupila par manjih stanova, zivilo se na visokoj nozi par godina, potrosile se pare a onda...
Sta ljudi urade od zivota i kako se zavaljuju mogla bi se knjiga napisati
Sjetih se jos jednog bisera gdje su ljudi dizali kredite da kupe zemlju i naprave vikendicu, toliko se uvaljivali da vise nisu mogli otplacivati, prodaju i zemlju i vikendicu i opet ostane dio da otplacuju godinama, u totalnom minusu. Pri tome, cijene zemlje i nekretnina su uvijek samo rasle, oni su uspjeli da budu tu u minusu nakon koju godinu...
-
joojj semine
#806 Re: Relikti kokuzluka
radim i ja u banci niđe veze, nije problem u kreditima, zaduženjima i slično koliko je problem u nepismenosti, možeš mu pričat 100 godina i objašnjavat ne ulazi u glavu samo gleda pare.
inače siromašnijeg stanovništva od ovog ovde nema, male plate, slaba kupovna moć, sve se gleda na rate.
- Ateista
#807 Re: Relikti kokuzluka
Pa o tome i govorimo, nije problem da digne kredit ko zna inace sa parama i ko ga moze otplacivati, izracunas koliko ce ti ostati kad se odbije rata, izracunas okvirne mjesecne troskove i odlucis mozes li ga placati ili ne.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 08:27radim i ja u banci niđe veze, nije problem u kreditima, zaduženjima i slično koliko je problem u nepismenosti, možeš mu pričat 100 godina i objašnjavat ne ulazi u glavu samo gleda pare.
inače siromašnijeg stanovništva od ovog ovde nema, male plate, slaba kupovna moć, sve se gleda na rate.
Problem je kad ljudi koji ne znaju sa parama misle da ce kreditom rijesiti svoje probleme i samo se jos vise uvaljuju, pa onda dizu novi i pokusavaju tako da se izvuku. Ne gledaju mogu li ga otplacivati vec hoce li im banka dati ili nece, na kredit se gleda kao na neke pare koje ces samo onako dobiti, ne gleda se kao na pare koje su posudjene i koje ces vratiti sa kamatama...
- nepass1
#808 Re: Relikti kokuzluka
Pa ja, samo gleda koliko ce dobiti. Nisu bitne kamate nit ista, samo da u tom trenutku ima 800KMjoojj semine wrote: ↑14/06/2024 08:27radim i ja u banci niđe veze, nije problem u kreditima, zaduženjima i slično koliko je problem u nepismenosti, možeš mu pričat 100 godina i objašnjavat ne ulazi u glavu samo gleda pare.
-
laik1981
#809 Re: Relikti kokuzluka
Imas ljudi koji dignu 5-6 milja u mikrokreditnim po kamatnism stopama od 27% da bi otisli na ljetovanje u neki resort, a kad se vrate sve sto pricaju je kako su jeli i pili koliko su htjeli 
- nepass1
#810 Re: Relikti kokuzluka
Ima ljudi dignu 5k da odu na ljetovanje i nakon 7g imaju kredit od 50k, vracaju 65 jer svake godine idu na ljetovanje pa prebijaju iz prosle godine kredit
- jazzer
#811 Re: Relikti kokuzluka
Po mom jaranu bi banke trebale nazvati kreditni odjel, to je najmanje što mogu učiniti za njega. Sta je taj kredita podigao, zatvarao po tri kredita jednim novim pa nakon nešto vremena i taj kredit zatvori najnovijim.
Taman, koliko toliko, stane na zelenu granu, ima podnošljivu ratu a onda on i žena požele nešto za šta realno nemaju para. Pa opet kredit. Siguran sam da će imati 80 godina a biti banci dužnik
.
Taman, koliko toliko, stane na zelenu granu, ima podnošljivu ratu a onda on i žena požele nešto za šta realno nemaju para. Pa opet kredit. Siguran sam da će imati 80 godina a biti banci dužnik
- Ateista
#812 Re: Relikti kokuzluka
Kredite za putovanja razumijem ako ti je to neka zivotna zelja otici negdje i vidjeti nesto, pa se i uvaliti u kredit za to, znas zasto ga otplacujes. Na zalost, mislim da je to rijetkost, vecina to radi zbog pritiska okiline, prijatelji i kolege se hvale da su isli na razne egzoticne destinacije, gdje ces im reci da si ti isao u Neum u neki apartman, valja parirati tome gdje oni idu. Ne mora ti se ni ici negdje, bitno je pohvaliti se prijateljima, okaciti sliku na fb jer to svi rade, zivi se zivot da drugi vide a ne zbog sebe...
-
joojj semine
#813 Re: Relikti kokuzluka
bankarski sistem kod nas je doslovno fašistički, samo podređen otimanju i kamati.Ateista wrote: ↑14/06/2024 09:16 Kredite za putovanja razumijem ako ti je to neka zivotna zelja otici negdje i vidjeti nesto, pa se i uvaliti u kredit za to, znas zasto ga otplacujes. Na zalost, mislim da je to rijetkost, vecina to radi zbog pritiska okiline, prijatelji i kolege se hvale da su isli na razne egzoticne destinacije, gdje ces im reci da si ti isao u Neum u neki apartman, valja parirati tome gdje oni idu. Ne mora ti se ni ici negdje, bitno je pohvaliti se prijateljima, okaciti sliku na fb jer to svi rade, zivi se zivot da drugi vide a ne zbog sebe...
npr kao građanin EU u Hrvatskoj možeš aplicirati za povoljniji kredit u austriji nego u hrvatskoj itd.
sistem treba mjenjati u korist građana.
-
laik1981
#814 Re: Relikti kokuzluka
Jako tuzni i napaceni zivoti.Ateista wrote: ↑14/06/2024 09:16 Kredite za putovanja razumijem ako ti je to neka zivotna zelja otici negdje i vidjeti nesto, pa se i uvaliti u kredit za to, znas zasto ga otplacujes. Na zalost, mislim da je to rijetkost, vecina to radi zbog pritiska okiline, prijatelji i kolege se hvale da su isli na razne egzoticne destinacije, gdje ces im reci da si ti isao u Neum u neki apartman, valja parirati tome gdje oni idu. Ne mora ti se ni ici negdje, bitno je pohvaliti se prijateljima, okaciti sliku na fb jer to svi rade, zivi se zivot da drugi vide a ne zbog sebe...
-
Karikaturist
#815 Re: Relikti kokuzluka
Sram vas bilo kako se mijesate u tudje zivote 
- Didier
#816 Re: Relikti kokuzluka
Možeš, al' u kurcu dobiti kredit unutar druge EU zemlje.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 09:21bankarski sistem kod nas je doslovno fašistički, samo podređen otimanju i kamati.Ateista wrote: ↑14/06/2024 09:16 Kredite za putovanja razumijem ako ti je to neka zivotna zelja otici negdje i vidjeti nesto, pa se i uvaliti u kredit za to, znas zasto ga otplacujes. Na zalost, mislim da je to rijetkost, vecina to radi zbog pritiska okiline, prijatelji i kolege se hvale da su isli na razne egzoticne destinacije, gdje ces im reci da si ti isao u Neum u neki apartman, valja parirati tome gdje oni idu. Ne mora ti se ni ici negdje, bitno je pohvaliti se prijateljima, okaciti sliku na fb jer to svi rade, zivi se zivot da drugi vide a ne zbog sebe...
npr kao građanin EU u Hrvatskoj možeš aplicirati za povoljniji kredit u austriji nego u hrvatskoj itd.
sistem treba mjenjati u korist građana.
Ne pišite gluposti, ljudi vam se smiju.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#817 Re: Relikti kokuzluka
Ovdje mnogi jos zive u komunizmu.
Halo, u kapitalizmu koristis kredite da uzivas i priustis sebi nesto sad. Sta sad treba, stediti 30 godina pa kupiti stan? Stediti 5 godina da kupis sebi auto? Stediti 3 godine da odes na more? Daj sve sad i onda lagano otplacujes, boli te kara. Platis proviziju (kamatu) za to i vozdra.
Ja mogu sebi kupiti sta hocu odmah, ali namjerno necu nego uzmem na kredit. Sto bih ja davao svoj kesh kad mogu tudji…
Halo, u kapitalizmu koristis kredite da uzivas i priustis sebi nesto sad. Sta sad treba, stediti 30 godina pa kupiti stan? Stediti 5 godina da kupis sebi auto? Stediti 3 godine da odes na more? Daj sve sad i onda lagano otplacujes, boli te kara. Platis proviziju (kamatu) za to i vozdra.
Ja mogu sebi kupiti sta hocu odmah, ali namjerno necu nego uzmem na kredit. Sto bih ja davao svoj kesh kad mogu tudji…
- dječak sa šibicama
#818 Re: Relikti kokuzluka
Bitno da si se ti pohvalio da mozes sta hoces 
-
Hakiz
#819 Re: Relikti kokuzluka
Upravo tako.Entropio wrote: ↑14/06/2024 12:29 Ovdje mnogi jos zive u komunizmu.
Dakle, hir, ne potreba.
- Ateista
#820 Re: Relikti kokuzluka
Ne mora sve biti potreba, ali ne znaci ni da je hir. Moze se nazvati i samo zelja.Hakiz wrote: ↑14/06/2024 12:32Upravo tako.Entropio wrote: ↑14/06/2024 12:29 Ovdje mnogi jos zive u komunizmu.
Dakle, hir, ne potreba.
Opet, sve ok dok se dizu krediti koji se mogu otplatiti i dok to nije uvaljivanje iz kojeg se ne mozes izvuci.
- dječak sa šibicama
#821 Re: Relikti kokuzluka
Kakva je to drzava u kojoj je otici na ljetovanje, zimovanje ili u restoran, hir a ne potreba.
Siromasna, zar ne.
Siromasna, zar ne.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#822 Re: Relikti kokuzluka
Pa ko kaze da je hir
Hakiz
Ja i
Hakiz
Ja i
- Ateista
#823 Re: Relikti kokuzluka
Nije sve crno-bijelo, ako nesto nije potreba ne znaci da je hir.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#824 Re: Relikti kokuzluka
Hir, ne hir, boli me kara. Vazno je da uzivam i ispunjavam sebi zelje.
- Ateista