Zivot na Ahiretu...
-
mig
- ljubav_aha
#77 Re: Zivot na Ahiretu...
super,svi imamo razlicite ahiretemig wrote:To je hriscanstvo - vecni zivot ili vecna smrt - treceg nema. Samo pokajani gresnici koji su prihvatili Boga kao svog Otkupitelja zivece vecno. Nepokajani gresnici ce biti zauvek unisteniljubav_aha wrote:mig,to je apsurdmig wrote: Karadzic je po imenu bio hriscanin (namerno kazem "po imenu" jer da je po opredeljenju to bio, njegov zivot bi bio drugaciji). Po hriscanstvu nece svi biti spaseni, naprotiv.
Prema tome, svi ratni zlocinci, silovatelji, kurve, Karadzici, Hitleri i ostali - ukoliko se nisu iskreno pokajali za svoja dela i promenili tok svoga zivota, nece ni stici do raja tako da ne moras da brines kako ce pojedinci doziveti susret sa njima.
-
mig
- ljubav_aha
#79 Re: Zivot na Ahiretu...
aha,ali malo morgen,vjeovatno je mislio na tok/proces puta iz pakla kroz cistiliste do rajamig wrote:Ahaljubav_aha wrote: super,svi imamo razlicite ahirete![]()
![]()
Ovde sam prvi put od King_of_jungle cula da muslimani veruju da ce svi ljudi biti spaseni... to je tako?
-
mig
- ljubav_aha
#81 Re: Zivot na Ahiretu...
mig wrote:E kod nas nema cistilistaljubav_aha wrote: aha,ali malo morgen,vjeovatno je mislio na tok/proces puta iz pakla kroz cistiliste do raja![]()
Ko je pao, pao je - nema popravnog, pa ti sad gledaj sta ti se vise isplati da budes, musliman ili hriscanin![]()
![]()
Doduse, nema ni pakla, samo vecna smrt.
imamo toliko ahireta i put do istog,jos nisma oduclila
-
Great Cornholio
#82 Re: Zivot na Ahiretu...
Imal kakav Džehenet - ja bih tam' ako može
Dosadilo bi mi stalno roštiljanje u Džehenemu i silno šerbe u Dženetu 
- arte.fakt
#83 Re: Zivot na Ahiretu...
silno se nasmijah ... kako si samo duhovit ...Great Cornholio wrote:Imal kakav Džehenet - ja bih tam' ako možeDosadilo bi mi stalno roštiljanje u Džehenemu i silno šerbe u Dženetu
- ljubav_aha
#84 Re: Zivot na Ahiretu...
Great Cornholio wrote:Imal kakav Džehenet - ja bih tam' ako možeDosadilo bi mi stalno roštiljanje u Džehenemu i silno šerbe u Dženetu
- Drvosjeca iz Dejcica
#85 Re: Zivot na Ahiretu...
Problem je sto mi ljudi promisljamo u ovom obliku, materijalnom, pa logicno da ljudi postave pitanja da li cu imati posao, kucu, zene, djevojke, auto, kompjuter, kako izgleda Allah i slicno. Smatram da na onom svijetu, ako ga ima, nase duse (enegija) nema potrebu za materijalnim stvarima tako da nema ni materijalnih stvari koje pricinjavaju zadovoljstvo niti patnju. Moje skromno misljenje da svi opisi u svetim knjigama ljudima sluze samo da priblizno docaraju kakva zadovoljstva cekaju one koji ih zasluze ali isto tako i patnje onima koji to zasluze, odnosno ne zasluze. Recimo interesantan opis pakla je iz filma "Ja cu budan sanjati" kada zena glavnog lika dolazi u pakao ali ona misli da je na zemlji, prozivaljava svoje strahove iznova i iznova misleci da zivi jos uvijek u svojoj kuci. Ona zapravo ne zna da je mrtva ali se stalno iznova bori sa svojim strahovima i tjeskobama. Kada covjek razmisli zar to nije najveca kazna da se vjecito patis sa nekim svojim demonima i ovozemaljskim strahovima.lik iz bajke wrote:100% si u pravu..i ja sam vjernik,obavljam molitve svakodnevno,ali opet i mene interesuju ovakva pitanja..ali nazalost nisam nasao zadovoljavajuci odgovor...hoces li imati PC tamo,net,ici na poso..itd...eh procito sam jednu knjigu..Povratak se zove,i sad tu ima ovakvih pitanja i donekle odgovora..ono ''zasto smo stvoreni''? itd pa sad objasnjava u primjerima...npr.slikar kad naslika sliku on vidi svoj talenat,dar, moc u toj slici,isto tako Allah dz.s. vidi svoju moc u nama..eh sad mi ne znamo kakav izgleda Allah dz.s....pa kaze pisac,kad bi slika ozivjela ona bi mislila da je SLIKA naslikala a ne covjek,tako da opcenito ja ne mogu zamisliti Allahov dz.s. izgled nego nesto poput covjeka...ma mali milion pitanja
Toliko od mene za sada na ovu temu.
-
Great Cornholio
#86 Re: Zivot na Ahiretu...
Hvala, 'oće to menearte.fakt wrote:silno se nasmijah ... kako si samo duhovit ...Great Cornholio wrote:Imal kakav Džehenet - ja bih tam' ako možeDosadilo bi mi stalno roštiljanje u Džehenemu i silno šerbe u Dženetu
-
mig
- ljubav_aha
#88 Re: Zivot na Ahiretu...
na kafi da se sretnemo,supermig wrote:Koji god put izabrala, ja sam za to da se sretnemoljubav_aha wrote: imamo toliko ahireta i put do istog,jos nisma oduclila![]()
![]()
- fatamorgana
#89 Re: Zivot na Ahiretu...
Eh, kad bila i kakva konekcija tamo gore ....
-
Great Cornholio
#90 Re: Zivot na Ahiretu...
planirajte i meneljubav_aha wrote:na kafi da se sretnemo,supermig wrote:Koji god put izabrala, ja sam za to da se sretnemoljubav_aha wrote: imamo toliko ahireta i put do istog,jos nisma oduclila![]()
![]()
![]()
- ljubav_aha
#91 Re: Zivot na Ahiretu...
bujrumGreat Cornholio wrote:planirajte i meneljubav_aha wrote:na kafi da se sretnemo,supermig wrote:
Koji god put izabrala, ja sam za to da se sretnemo![]()
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#92 Re: Zivot na Ahiretu...
planirajte i meneGreat Cornholio wrote:na kafi da se sretnemo,superljubav_aha wrote:Koji god put izabrala, ja sam za to da se sretnemoljubav_aha wrote: imamo toliko ahireta i put do istog,jos nisma oduclila![]()
![]()
![]()
Ljubav&sex je pod zabavom pa se tamo dogovarajte za te grupnjak sesije.
-
Great Cornholio
#93 Re: Zivot na Ahiretu...
Gore neće biti ove klasične konekcije, koristiće se bežični kablovifatamorgana wrote:Eh, kad bila i kakva konekcija tamo gore ....
- ljubav_aha
#94 Re: Zivot na Ahiretu...
zar je kafnisanje grupanjakDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ljubav&sex je pod zabavom pa se tamo dogovarajte za te grupnjak sesije.Great Cornholio wrote:
planirajte i mene
- fatamorgana
#95 Re: Zivot na Ahiretu...
Ma nek samo bude "flat", 24 sata na dan bez limita u download-u.Great Cornholio wrote:Gore neće biti ove klasične konekcije, koristiće se bežični kablovifatamorgana wrote:Eh, kad bila i kakva konekcija tamo gore ....
-
Great Cornholio
#96 Re: Zivot na Ahiretu...
I ti izgleda vjeruješ u ono što je tetka Hanifa rekla u "Ovo malo duše", citiram: "Muško i žensko il' su u braku il' su familije il' nisu ništaDrvosjeca iz Dejcica wrote: Ljubav&sex je pod zabavom pa se tamo dogovarajte za te grupnjak sesije.
- innovision
#97 Re: Zivot na Ahiretu...
DanteX wrote:Po meni, smisao života je ono šta napraviš od svog života.
- Drvosjeca iz Dejcica
#98 Re: Zivot na Ahiretu...
10900 poruka od sredine 2008. godine, zavidim ti. Sada ohladi malo, popij kafu i odmori.ljubav_aha wrote:zar je kafnisanje grupanjakDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ljubav&sex je pod zabavom pa se tamo dogovarajte za te grupnjak sesije.Great Cornholio wrote:
planirajte i meneto je tvoja ideja,na nasa ,stoga ti uzivaj sa hurijama,nas pusti na miru
-
nista novo
#99 Re: Zivot na Ahiretu...
Sjebaste temu narodnim propovjedacima i citiracima

- ljubav_aha
#100 Re: Zivot na Ahiretu...
a tebi cestitam na citanju foruma od 2004Drvosjeca iz Dejcica wrote:10900 poruka od sredine 2008. godine, zavidim ti. Sada ohladi malo, popij kafu i odmori.ljubav_aha wrote:zar je kafnisanje grupanjakDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ljubav&sex je pod zabavom pa se tamo dogovarajte za te grupnjak sesije.to je tvoja ideja,na nasa ,stoga ti uzivaj sa hurijama,nas pusti na miru