Đaba život kad će ga oduzet. A to znači da oni koji ne slijede uputu ne znaju kako treba živjetiGreat Cornholio wrote:Onaj ko nam je dao život, dao nam je i "uputstvo za život", dao nam ga je lično, sišao je među nas i praktično nam pokazao kako treba živjeti.odr0n wrote: U Biologiji je odgovor jer je najveći ubica upravo bog jer je stvorio zakonitost smrti, ubit će i tebe koji vjeruješ u njeg i sve koji će ikad postojat.Još se i ovdje po prirodnim zakonitostima moramo ubijati za teritoriju, ubijati druge vrste kako bi opstali, sve zbog toga što je on omogućio i napravio takva pravila igre, užas.
Ovo o Isusu može predstavljati tebi, meni ne treba jer mi nije potrebno da budem ispunjen, boldirano se potvrđuje.
E sad, što mi to uputstvo ne smatramo ispravnim, što nečija druga upustva prihvatamo kao ispravna, i što se zbog toga međusobno svađamo i ubijamo, to nije do Boga, već do nas.
Možeš ti i ne vjerovati u Isusa, ali ako želiš da budeš "ispunjen", ako želiš da imaš životne energije, ako želiš da budeš objektivan, ako želiš da osjećaš lijepe emocije, onda ćeš morati da se pridržavaš savjeta koje nam daje Psihologija, tj, grana Psihologije koja se zove "Mentalna higijena), a to je baš ono i što nam je Isus savjetovao.
Pa eto ako prihvataš nauku, to ti je isto kao da si prihvatio Isusa
Nego šta psihologija kaže o ignoranciji jer vidim preskačeš bitne dijelove koje ti ne idu na ruku.