Vjernik protiv Vjernika

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
triconja

#26 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by triconja »

mali jomu wrote:
triconja wrote: Zar ljudi ne izbjegavaju one koji im namecu svoja misljenja, ili pokusaju da izbjegavaju ako su u mogucnosti. Moze se postaviti i pitanje tebi kakvo volis vise drustvo, ono koje te podrzava u onome sto radis i ne tusi te previse "savjetima" ili ono koje te sabotira cim se ukaze prilika i namecu ti svoje stavove?

To je razlog sto je hajvan napadan a insan nije.

Lahko je pronaci svoje sve razloge koje karakterisu nekog drugog......

zaboravlajuci (sakrivajuci) te iste razloge koje karakterisu i svakog (samog sebe).

:mrgreen:
Ne kontam
mali jomu

#27 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by mali jomu »

triconja wrote: Ne kontam

Ne vjerujem, pokazi. :mrgreen:
triconja

#28 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by triconja »

mali jomu wrote:
triconja wrote: Ne kontam

Ne vjerujem, pokazi. :mrgreen:
Ja sam to razumio na jedinstven nacin koji ne mora biti onakav kako si ti zamislio da cu ja razumjeti pa eto zato kazem ne kontam, cekam jos nadrazaja dok ne "nadodjem" :lol:
MarlboroGold

#29 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by MarlboroGold »

animals wrote:Mijesate vjernika sa religijom...
ja mogu vjerovati a ne biti clan neke religije..
:thumbup:
animals

#30 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by animals »

mali jomu wrote:
animals wrote: Mijesate vjernika sa religijom...
ja mogu vjerovati a ne biti clan neke religije..

To ono ne religiozni vjernik,

ne vjerujem ti,

pokazi..... da vidim :mrgreen:
Pa ja vjerujem, i svi mi vjerujemo u nesto...
ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
i vjerujem da postoje sve opcije, samo najmanje one koje religije nagadjaju...
arzuhal

#31 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by arzuhal »

animals wrote: ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
Za razliku od tebe i ostalih vjernika poput tebe, mi, koji se držimo egzakatnih znanоцti i zdravog razuma, ZNAMO da ćemo svi umrijeti... :mrgreen:
animals

#32 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by animals »

arzuhal wrote:
animals wrote: ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
Za razliku od tebe i ostalih vjernika poput tebe, mi, koji se držimo egzakatnih znansoti i zdravog razuma, ZNAMO da ćemo svi umrijeti... :mrgreen:
Vi ne vjerujete da ce te umrijeti...
vi vjerujete da samo tijelo umire...mozda nisam dobro formulisao...
i vi cete da zivite vjecno...
P.S. ne daj Boze :D
Smrcak15

#33 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
arzuhal wrote:
Za razliku od tebe i ostalih vjernika poput tebe, mi, koji se držimo egzakatnih znansoti i zdravog razuma, ZNAMO da ćemo svi umrijeti... :mrgreen:
Vi ne vjerujete da ce te umrijeti...
vi vjerujete da samo tijelo umire...mozda nisam dobro formulisao...
i vi cete da zivite vjecno...
P.S. ne daj Boze :D
svi ce da zive vjecno, i ti i mi, na ovom ili onom mjestu u buducem svijetu.

pogledaj samo mnostvo primjera iskustva bliske smrti gdje dusa izadje iz tijela i mozes da gledas samog sebe dok te ozivljavaju u bolnickoj postelji. to nam ukazuje sa znanstvene strane da dusa postoji, to jeste da si ti dusa a tvoje tijelo je samo prevozno sredstvo za dusu u materijalnom svijetu.
tranquil

#34 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by tranquil »

Image

:mrgreen:
irac300

#35 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by irac300 »

Osoba A @Smrcak. :D
animals

#36 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by animals »

Smrcak15 wrote:

pogledaj samo mnostvo primjera iskustva bliske smrti gdje dusa izadje iz tijela i mozes da gledas samog sebe dok te ozivljavaju u bolnickoj postelji. to nam ukazuje sa znanstvene strane da dusa postoji, to jeste da si ti dusa a tvoje tijelo je samo prevozno sredstvo za dusu u materijalnom svijetu.
Ti zivi vjecno, ja necu...
i ovako mi dosadilo i ovo malo zivota :D
Smrcak15

#37 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
Smrcak15 wrote:

niti ti niti ja, mogu nesto promijeniti, ako je onako kako Kuran kaze...ako zaista Bog postoji i obecao ono sto je obecao u Kuranu, onda se i ja ti zajedno mozemo nasaditi na glavu, zagrliti se plakati dok nam oci ne ispadnu, cupati kose jedno drugima....sta god radili nece nam to pomoci da promijenimo ono sto je BOg odredio, a to je da je smrt samo vrata za drugi svijet, kao kad otvoris jedna i udje kroz njih pa se nadjes u drugoj sobi...tako to bude i sa smrti.

eh ako je onako kako Kuran kaze, to jeste da nema Boga, niti je Kuran od Boga, nego da je neko to kako vi mislite od ljudi kreirao i podvalio imaginarnom Bogu to, znaci idemo u nistavilo, ako smo dosli iz nista idemo u nista, u nesvjesno stanje...znaci necemo biti svjesni da nismo svjesni da nema zivota poslije smrti....eh onda se postavclja pitanje....kako to da iz nista nastanemo od nista, a nismo morali, i odemo u nista, smao se pojavis i nestanes...nekako mi nnelogicno da covjek dodje na gotovo na zemlju sve mu potaman
MarlboroGold

#38 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
animals wrote:
Smrcak15 wrote:

niti ti niti ja, mogu nesto promijeniti, ako je onako kako Kuran kaze...ako zaista Bog postoji i obecao ono sto je obecao u Kuranu, onda se i ja ti zajedno mozemo nasaditi na glavu, zagrliti se plakati dok nam oci ne ispadnu, cupati kose jedno drugima....sta god radili nece nam to pomoci da promijenimo ono sto je BOg odredio, a to je da je smrt samo vrata za drugi svijet, kao kad otvoris jedna i udje kroz njih pa se nadjes u drugoj sobi...tako to bude i sa smrti.

eh ako je onako kako Kuran kaze, to jeste da nema Boga, niti je Kuran od Boga, nego da je neko to kako vi mislite od ljudi kreirao i podvalio imaginarnom Bogu to, znaci idemo u nistavilo, ako smo dosli iz nista idemo u nista, u nesvjesno stanje...znaci necemo biti svjesni da nismo svjesni da nema zivota poslije smrti....eh onda se postavclja pitanje....kako to da iz nista nastanemo od nista, a nismo morali, i odemo u nista, smao se pojavis i nestanes...nekako mi nnelogicno da covjek dodje na gotovo na zemlju sve mu potaman
Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.
Nekako mi je najprihvatljivija reinkarnacija. Duše živih bića samo kruže u beskonaćnoj mašini života i smrti.
Veći je problem strah od smrti... o tome bi se moglo razgovarati.
Smrcak15

#39 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote: Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.
Nekako mi je najprihvatljivija reinkarnacija. Duše živih bića samo kruže u beskonaćnoj mašini života i smrti.
zamisli se samo se pojavis iz nistga od nista, i poslije si samo dusa na kraju, gdje dusa, sta radi, u cemu je poenta samo biti dusa , gdje, kako, sta?????
kakva je svrha biti smao dusa poslije smrti i gdje tacno bistvovati?? nema logike nikako....
animals

#40 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by animals »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote: Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.
zamisli se samo se pojavis iz nistga od nista, i poslije si samo dusa na kraju, gdje dusa, sta radi, u cemu je poenta samo biti dusa , gdje, kako, sta?????
kakva je svrha biti smao dusa poslije smrti i gdje tacno bistvovati?? nema logike nikako....
Ugasis svjetlo i zaspis...
gdje si onda...
Smrcak15

#41 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
Smrcak15 wrote:
Ugasis svjetlo i zaspis...
gdje si onda...
dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.
MarlboroGold

#42 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote: dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.
Govoriš o astralnoj projekciji, a što se svrstava u okultizam od strane religioznih ljudi. Kontradiktoran si samom sebi.
Smrcak15

#43 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:
Smrcak15 wrote: dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.
Govoriš o astralnoj projekciji, a što se svrstava u okultizam od strane religioznih ljudi. Kontradiktoran si samom sebi.
to nije astralna projekcija, astralna projekcija je kad si svjestan da si izasao iz tijela, i mozes da gledas svoje tijelo kako lezi i spava.
animals

#44 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by animals »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote:
to nije astralna projekcija, astralna projekcija je kad si svjestan da si izasao iz tijela, i mozes da gledas svoje tijelo kako lezi i spava.
Ma nista...samo ti zivi vjecno...
ja necu, niti zelim...
Smrcak15

#45 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

animals wrote: Ma nista...samo ti zivi vjecno...
ja necu, niti zelim...
ah svasta :-) pa ako Bog postoji i ako on hoce da ti zivis vjecno, jeli mu se mozes suprostaviti mozda??

to ti je isto, kad ti on naredi (to jeste uprogramirao u tebe) da trepces, ides u vc, dises, spavas itd

hajde nemoj raditi ako mozes nesto od ovoga ako si u stanju.
kerima1

#46 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by kerima1 »

Ako se govori o dzehenemu tj paklu tu nema zivota nego smrti vjecne,patnje i boli.
animals

#47 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by animals »

Smrcak15 wrote:
ja necu, niti zelim...
ah svasta :-) pa ako Bog postoji i ako on hoce da ti zivis vjecno, jeli mu se mozes suprostaviti mozda??

to ti je isto, kad ti on naredi (to jeste uprogramirao u tebe) da trepces, ides u vc, dises, spavas itd

Kad odes u vjecna lovista, onda neces ni trepati niti disati..
zanimljivo Indijanci bi lovili i poslije smrti, a ti bi mlade nevine barko... :D
koje zelje, sve Bog mora ispunjavati..
Smrcak15

#48 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

kerima1 wrote:Ako se govori o dzehenemu tj paklu tu nema zivota nego smrti vjecne,patnje i boli.
kakav je to zivot u dzehennemu, handrite ko stigne, nikakav je to zivot.
Smrcak15

#49 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
Smrcak15 wrote:
ja necu, niti zelim...

Kad odes u vjecna lovista, onda neces ni trepati niti disati..
zanimljivo Indijanci bi lovili i poslije smrti, a ti bi mlade nevine barko... :D
koje zelje, sve Bog mora ispunjavati..
kontradiktoran si, kazes koje Bog mora ispunjavati, ti to napises kao da ti vjerujes da je Bog istina i realnost, pa ako ima Boga on ce svoje obecanje i ispunuti, a ako nema Boga onda ti je to sto si napisao nerealno, ako ga nema nece ti ni ispunjavati.
MarlboroGold

#50 Re: Vjernik protiv Vjernika

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote:
Ne. Nisi svjestan jer se ne možeš sjetiti iste. Samo oni koji se istreniraju mogu biti svjesni, a njih je jako malo.
Post Reply