Ne kontammali jomu wrote:triconja wrote: Zar ljudi ne izbjegavaju one koji im namecu svoja misljenja, ili pokusaju da izbjegavaju ako su u mogucnosti. Moze se postaviti i pitanje tebi kakvo volis vise drustvo, ono koje te podrzava u onome sto radis i ne tusi te previse "savjetima" ili ono koje te sabotira cim se ukaze prilika i namecu ti svoje stavove?
To je razlog sto je hajvan napadan a insan nije.
Lahko je pronaci svoje sve razloge koje karakterisu nekog drugog......
zaboravlajuci (sakrivajuci) te iste razloge koje karakterisu i svakog (samog sebe).
Vjernik protiv Vjernika
- triconja
#26 Re: Vjernik protiv Vjernika
-
mali jomu
#27 Re: Vjernik protiv Vjernika
triconja wrote: Ne kontam
Ne vjerujem, pokazi.
- triconja
#28 Re: Vjernik protiv Vjernika
Ja sam to razumio na jedinstven nacin koji ne mora biti onakav kako si ti zamislio da cu ja razumjeti pa eto zato kazem ne kontam, cekam jos nadrazaja dok ne "nadodjem"mali jomu wrote:triconja wrote: Ne kontam
Ne vjerujem, pokazi.
- MarlboroGold
#29 Re: Vjernik protiv Vjernika
animals wrote:Mijesate vjernika sa religijom...
ja mogu vjerovati a ne biti clan neke religije..
- animals
#30 Re: Vjernik protiv Vjernika
Pa ja vjerujem, i svi mi vjerujemo u nesto...mali jomu wrote:animals wrote: Mijesate vjernika sa religijom...
ja mogu vjerovati a ne biti clan neke religije..
To ono ne religiozni vjernik,
ne vjerujem ti,
pokazi..... da vidim
ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
i vjerujem da postoje sve opcije, samo najmanje one koje religije nagadjaju...
- arzuhal
#31 Re: Vjernik protiv Vjernika
Za razliku od tebe i ostalih vjernika poput tebe, mi, koji se držimo egzakatnih znanоцti i zdravog razuma, ZNAMO da ćemo svi umrijeti...animals wrote: ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
- animals
#32 Re: Vjernik protiv Vjernika
Vi ne vjerujete da ce te umrijeti...arzuhal wrote:Za razliku od tebe i ostalih vjernika poput tebe, mi, koji se držimo egzakatnih znansoti i zdravog razuma, ZNAMO da ćemo svi umrijeti...animals wrote: ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
vi vjerujete da samo tijelo umire...mozda nisam dobro formulisao...
i vi cete da zivite vjecno...
P.S. ne daj Boze
- Smrcak15
#33 Re: Vjernik protiv Vjernika
svi ce da zive vjecno, i ti i mi, na ovom ili onom mjestu u buducem svijetu.animals wrote:Vi ne vjerujete da ce te umrijeti...arzuhal wrote:Za razliku od tebe i ostalih vjernika poput tebe, mi, koji se držimo egzakatnih znansoti i zdravog razuma, ZNAMO da ćemo svi umrijeti...animals wrote: ja npr. vjerujem da cemo svi umrijeti, i da cemo tesko da se opet vratimo...
vi vjerujete da samo tijelo umire...mozda nisam dobro formulisao...
i vi cete da zivite vjecno...
P.S. ne daj Boze
pogledaj samo mnostvo primjera iskustva bliske smrti gdje dusa izadje iz tijela i mozes da gledas samog sebe dok te ozivljavaju u bolnickoj postelji. to nam ukazuje sa znanstvene strane da dusa postoji, to jeste da si ti dusa a tvoje tijelo je samo prevozno sredstvo za dusu u materijalnom svijetu.
- tranquil
- animals
#36 Re: Vjernik protiv Vjernika
Ti zivi vjecno, ja necu...Smrcak15 wrote:
svi ce da zive vjecno, i ti i mi, na ovom ili onom mjestu u buducem svijetu.
pogledaj samo mnostvo primjera iskustva bliske smrti gdje dusa izadje iz tijela i mozes da gledas samog sebe dok te ozivljavaju u bolnickoj postelji. to nam ukazuje sa znanstvene strane da dusa postoji, to jeste da si ti dusa a tvoje tijelo je samo prevozno sredstvo za dusu u materijalnom svijetu.
i ovako mi dosadilo i ovo malo zivota
- Smrcak15
#37 Re: Vjernik protiv Vjernika
animals wrote:Ti zivi vjecno, ja necu...Smrcak15 wrote:
niti ti niti ja, mogu nesto promijeniti, ako je onako kako Kuran kaze...ako zaista Bog postoji i obecao ono sto je obecao u Kuranu, onda se i ja ti zajedno mozemo nasaditi na glavu, zagrliti se plakati dok nam oci ne ispadnu, cupati kose jedno drugima....sta god radili nece nam to pomoci da promijenimo ono sto je BOg odredio, a to je da je smrt samo vrata za drugi svijet, kao kad otvoris jedna i udje kroz njih pa se nadjes u drugoj sobi...tako to bude i sa smrti.
eh ako je onako kako Kuran kaze, to jeste da nema Boga, niti je Kuran od Boga, nego da je neko to kako vi mislite od ljudi kreirao i podvalio imaginarnom Bogu to, znaci idemo u nistavilo, ako smo dosli iz nista idemo u nista, u nesvjesno stanje...znaci necemo biti svjesni da nismo svjesni da nema zivota poslije smrti....eh onda se postavclja pitanje....kako to da iz nista nastanemo od nista, a nismo morali, i odemo u nista, smao se pojavis i nestanes...nekako mi nnelogicno da covjek dodje na gotovo na zemlju sve mu potaman
- MarlboroGold
#38 Re: Vjernik protiv Vjernika
Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.Smrcak15 wrote:animals wrote:Ti zivi vjecno, ja necu...Smrcak15 wrote:
niti ti niti ja, mogu nesto promijeniti, ako je onako kako Kuran kaze...ako zaista Bog postoji i obecao ono sto je obecao u Kuranu, onda se i ja ti zajedno mozemo nasaditi na glavu, zagrliti se plakati dok nam oci ne ispadnu, cupati kose jedno drugima....sta god radili nece nam to pomoci da promijenimo ono sto je BOg odredio, a to je da je smrt samo vrata za drugi svijet, kao kad otvoris jedna i udje kroz njih pa se nadjes u drugoj sobi...tako to bude i sa smrti.
eh ako je onako kako Kuran kaze, to jeste da nema Boga, niti je Kuran od Boga, nego da je neko to kako vi mislite od ljudi kreirao i podvalio imaginarnom Bogu to, znaci idemo u nistavilo, ako smo dosli iz nista idemo u nista, u nesvjesno stanje...znaci necemo biti svjesni da nismo svjesni da nema zivota poslije smrti....eh onda se postavclja pitanje....kako to da iz nista nastanemo od nista, a nismo morali, i odemo u nista, smao se pojavis i nestanes...nekako mi nnelogicno da covjek dodje na gotovo na zemlju sve mu potaman
Nekako mi je najprihvatljivija reinkarnacija. Duše živih bića samo kruže u beskonaćnoj mašini života i smrti.
Veći je problem strah od smrti... o tome bi se moglo razgovarati.
- Smrcak15
#39 Re: Vjernik protiv Vjernika
zamisli se samo se pojavis iz nistga od nista, i poslije si samo dusa na kraju, gdje dusa, sta radi, u cemu je poenta samo biti dusa , gdje, kako, sta?????MarlboroGold wrote: Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.
Nekako mi je najprihvatljivija reinkarnacija. Duše živih bića samo kruže u beskonaćnoj mašini života i smrti.
kakva je svrha biti smao dusa poslije smrti i gdje tacno bistvovati?? nema logike nikako....
- animals
#40 Re: Vjernik protiv Vjernika
Ugasis svjetlo i zaspis...Smrcak15 wrote:zamisli se samo se pojavis iz nistga od nista, i poslije si samo dusa na kraju, gdje dusa, sta radi, u cemu je poenta samo biti dusa , gdje, kako, sta?????MarlboroGold wrote: Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.
kakva je svrha biti smao dusa poslije smrti i gdje tacno bistvovati?? nema logike nikako....
gdje si onda...
- Smrcak15
#41 Re: Vjernik protiv Vjernika
dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.animals wrote:Ugasis svjetlo i zaspis...Smrcak15 wrote:zamisli se samo se pojavis iz nistga od nista, i poslije si samo dusa na kraju, gdje dusa, sta radi, u cemu je poenta samo biti dusa , gdje, kako, sta?????MarlboroGold wrote: Nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Na nama je da živimo i da budemo dobri ljudi bez obzira ima li Boga ili ne.
gdje si onda...
- MarlboroGold
#42 Re: Vjernik protiv Vjernika
Govoriš o astralnoj projekciji, a što se svrstava u okultizam od strane religioznih ljudi. Kontradiktoran si samom sebi.Smrcak15 wrote: dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.
- Smrcak15
#43 Re: Vjernik protiv Vjernika
to nije astralna projekcija, astralna projekcija je kad si svjestan da si izasao iz tijela, i mozes da gledas svoje tijelo kako lezi i spava.MarlboroGold wrote:Govoriš o astralnoj projekciji, a što se svrstava u okultizam od strane religioznih ljudi. Kontradiktoran si samom sebi.Smrcak15 wrote: dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.
- animals
#44 Re: Vjernik protiv Vjernika
Ma nista...samo ti zivi vjecno...Smrcak15 wrote:to nije astralna projekcija, astralna projekcija je kad si svjestan da si izasao iz tijela, i mozes da gledas svoje tijelo kako lezi i spava.MarlboroGold wrote:Govoriš o astralnoj projekciji, a što se svrstava u okultizam od strane religioznih ljudi. Kontradiktoran si samom sebi.Smrcak15 wrote: dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.
ja necu, niti zelim...
- Smrcak15
#45 Re: Vjernik protiv Vjernika
ah svastaanimals wrote: Ma nista...samo ti zivi vjecno...
ja necu, niti zelim...
to ti je isto, kad ti on naredi (to jeste uprogramirao u tebe) da trepces, ides u vc, dises, spavas itd
hajde nemoj raditi ako mozes nesto od ovoga ako si u stanju.
-
kerima1
#46 Re: Vjernik protiv Vjernika
Ako se govori o dzehenemu tj paklu tu nema zivota nego smrti vjecne,patnje i boli.
- animals
#47 Re: Vjernik protiv Vjernika
Kad odes u vjecna lovista, onda neces ni trepati niti disati..Smrcak15 wrote:ah svastaanimals wrote: Ma nista...samo ti zivi vjecno...
ja necu, niti zelim...pa ako Bog postoji i ako on hoce da ti zivis vjecno, jeli mu se mozes suprostaviti mozda??
to ti je isto, kad ti on naredi (to jeste uprogramirao u tebe) da trepces, ides u vc, dises, spavas itd
zanimljivo Indijanci bi lovili i poslije smrti, a ti bi mlade nevine barko...
koje zelje, sve Bog mora ispunjavati..
- Smrcak15
#48 Re: Vjernik protiv Vjernika
kakav je to zivot u dzehennemu, handrite ko stigne, nikakav je to zivot.kerima1 wrote:Ako se govori o dzehenemu tj paklu tu nema zivota nego smrti vjecne,patnje i boli.
- Smrcak15
#49 Re: Vjernik protiv Vjernika
kontradiktoran si, kazes koje Bog mora ispunjavati, ti to napises kao da ti vjerujes da je Bog istina i realnost, pa ako ima Boga on ce svoje obecanje i ispunuti, a ako nema Boga onda ti je to sto si napisao nerealno, ako ga nema nece ti ni ispunjavati.animals wrote:Kad odes u vjecna lovista, onda neces ni trepati niti disati..Smrcak15 wrote:ah svastaanimals wrote: Ma nista...samo ti zivi vjecno...
ja necu, niti zelim...pa ako Bog postoji i ako on hoce da ti zivis vjecno, jeli mu se mozes suprostaviti mozda??
zanimljivo Indijanci bi lovili i poslije smrti, a ti bi mlade nevine barko...![]()
koje zelje, sve Bog mora ispunjavati..
- MarlboroGold
#50 Re: Vjernik protiv Vjernika
Ne. Nisi svjestan jer se ne možeš sjetiti iste. Samo oni koji se istreniraju mogu biti svjesni, a njih je jako malo.Smrcak15 wrote:to nije astralna projekcija, astralna projekcija je kad si svjestan da si izasao iz tijela, i mozes da gledas svoje tijelo kako lezi i spava.MarlboroGold wrote:Govoriš o astralnoj projekciji, a što se svrstava u okultizam od strane religioznih ljudi. Kontradiktoran si samom sebi.Smrcak15 wrote: dusa ti se istrgla iz tijela tokom sna, i bude u nekoj svojoj dimenziji ali ima neku vezu sa tijelom. pa kad prelazis iz jave u san ili se vraca iz polusna u javu imas trzaje tijela, to je kad dusa se naglo vrati u tijelo pa se trznes.