Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
● Samo vjerovanje u Allaha i pokornost Gospodaru svjetova, čini dušu sretnom, čisti je, uveseljava i iz nje briše brigu, tugu i nemir. Život ima dobar okus jedino uz vjeru ISLAM !
● Islam, sa svojim savršenim propisima, štiti pravo svakog pojedinca. Jedna od glavnih zadaća islamskog šerijata jeste, upravo, pružanje adekvatne zaštite u tom pogledu. S obzirom da mito i korupcija, uglavnom, podrazumijevaju uzurpaciju nečijeg prava, islam je najstrožije zabranio takav vid aktivnosti.
Kad nekome od njih smrt dođe, on uzvikne: "Gospodaru moj, povrati me da uradim kakvo dobro u onome što sam ostavio!" - Nikada! To su riječi koje će on uzalud govoriti - pred njima će prepreka biti sve do dana kada će oživljeni biti.
Pa kad se u rog puhne, tada rodbinskih veza među njima neće biti i jedni druge neće ništa pitati.
Oni čija dobra djela budu teška, oni će želje svoje ostvariti, a oni čija dobra djela budu lahka, oni će posve izgubljeni biti, u Džehennemu će vječno boraviti, vatra će im lica pržiti i iskeženih zuba će u njemu ostati.(El-Mu’minun, 99-104.)
Rekao je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi we sellem: Nema niti jednog dana u kojem osvanu robovi, a da ne dođu dva meleka, pa je dan kaže: 'Allahu, daj darežljivcu imetak!' A drugi kaže: 'Allahu, daj škrtici propast!'"( Buharija, 1442)
RAZARAČ UŽITKA – Šejh Muhammed Muhtar eš-Šenkiti TRENUTAK u koji niko ne sumnja… NIKO… Ni vjernik, ni nevjernik… ALI…. Koliko se ko sprema za njega, jedina je RAZLIKA među ljudima…
Ovaj hadis prenosi imam Ahmed i on je radosna vijest za Allahove iskrene robove - muslimane i muslimanke, a strašna i prijeteća opomena za nevjernike - ateiste i mušrike...Ne budi od ovih drugih, znaj da Allah prima pokajanje i samilostan je zato požuri i pokaj se prije smrti !!!
Godine 2004 upisao je Fakultet islamskih nauka (FIN) u Sarajevu i uspješno ga završio 2007 godine sa prosječnom ocjenom 9. Autor je 4 knjige (do sada) i to: Endelus, Biserje mudrosti, Žene iz vremena poslanstva i Pod zastavom islama.