Takvim pristupom rijesili bi smo ih za jedno 369 godina
jesi lu cuo za multitasking?
Ja se nadam , siguran sam da ovaj prijedlog dolazi sa hrvatske desnice samo kao provokacija .Da sam kojim slucajem gradonacelnik Sarajeva ovakvu inicijativu ne bi ni razmatrao.Po forumu se moze razglabati.Ne kosta nista.Onima koji su "za" i koji su to " za " obrazlozili duzan sam objasniti zasto je njihova podrska tom spomeniku neukusna , neprijmjerna i pomalo perverzna . Vele ljudovi papa je bio dobar covjek.Masala ! I ja sam dobar covjek .Spomenik ? Ne hvala , neko me nosi u srcu a ima neko ko moju sliku nosi u novcaniku.Dosta ! Papa posjetio Sarajevo ! Zasto ? Da bi namako( vratio ) nacionaliziranu imovinu katolickoj crkvi .Priznao Bosnu medju prvima.I Bosna je priznala Vatikan .Medju zadnjima , jebi ga mi smo mlada drzava.Dali treba spomenik Aliji Izetbegovicu u Vatikanu zbog toga priznanja ? Ha , smijesno pitanje , naravno !!!!Bosnu je priznao UN i cijeli svijet , cak i Srbija ....papa i Vatikan nisu imali izbora.Narocito poslije Slovenije i Hrvatske.Papa prijatelj Bosni ! Aferim , nema razloga da bude neprijatelj .Mada su najveci prijatelji Bosne oni koji su joj davali oruzje za vrijeme rata.Takvih je malo.Papa je omiljen svugdje > Gdje ? U Rusiji ? Ne bih bas rekao da je omiljen covjek kojeg bije glas da je preko Leh Valense i njegove " Solidarnosti " srusio cijeli jedan sistem i jednu imperiju.Socijalizam i komunizam i Sovjetski Savez.Zasto ? Zato sto oni ne vjeruju u Boga.Rusio je drukcije misljenje.OK.Idemo dalje .Ostri_Mac wrote:I ja se upisujem,
kratko i jasno!!!
danas wrote:i ja..._BosanaC wrote: Potpisujem.
Niti je Bosna Jugoslavija niti su Bosnjaci Srbi niti Bosna ima Slobu i Radovana i Drazu ...niti je Dodik covjek koji je pravu.Dok je tebi Dodik u pravu to znaci samo jedno >> da si ti u krivu pa cak i kada na sat gledas .Sta si se narogusio i skocio imam osjecaj da bi nekog zadavio zbog tog spmenika.Ti ne razumijes elemntarne i osnovne stvari.Zar ti mislis da se nekome moze praviti spomenik , tek tako .Oni daju svoju lovu i ne traze tvoju zemlju.Pa sta bi toj teoriji trebalo naraviti u krugu pravoslovane crkve?Bosanac-plemeniti wrote:Pravoslavci, uz blagoslov vlasti i Kačavende dižu vjerski objekat na muslimanskoj zemlji. Muslimani uz vođstvo reisa obnavljaju spomenik u Kamengradu kod Bihaća, Mehmedu el Fatihu, okupatoru i krvniku Bosanskog kralja i kraljevstva.Džamija na kršćanskoj zemlji je, nakon reagovanja, ipak srušena.
Šta je onda razlog da, prijatelj Bosne koji je bosansku državnost priznao među prvima, činio koliko je mogao kao šef države bez vojske, pozivajući na mir i ekumenizam, ne dobije spomenik koji će platiti njegovi vjernici i neće biti na zemljištu vjernika druge vjere:
Nikom na štetu.
I odvratni Dodik je u pravu: Bošnjaci se, kao većinski, ponašaju kao Srbi u Jugoslaviji.
A to neće biti dobro ni za Bošnjake.
Nasa naivnost nema granica,ulizivanje Europi je kao sipanje vode u bure bez dna,uzaludan posao.Ako smo mi spremni ismijavati jedni druge radi koristi i ne zasluzujemo bolje nego da nam se EU smije.Nemoj da neko primjeti da si musliman sine,naljutice se more bit neko" sve dok nam ovo bude teza necemo mi daleko.Ali docicemo mi sebi,vjerujem.xxxVedoxxx wrote:Vidi izvora vijesti,pincom.Ma oni sve znaju.Prvo kazu tamo gdje su vehabije krscanin ne smije ni priviriti a drugi dan vec imaju interview sa tim istim vehabijama..![]()
![]()
Papa je bio dobar covjek nema sta.Jos da je iskoristio svoj uticaj u ratu sa hrvatima bio bi jos bolji.Medjutim NIJE.
Zasto da se dize spomenik Papi u Sarajevu??? Zasto ne po Hercegovini na onim mjestima recimo gdje su bili logori?? Tamo bi bilo idealno mjesto,da se nikad ne ponovi.
Sad mi recite ko su te vehabije...puno citam o njima u zadnje vrijeme a nemam veze ko su.Evo sta znam o njima:
Mi ih nismo stvorili.Na pocetku rata smo trazili od EU da zaustavi rat a ne od vehabija.
Nas cijenjeni "susjed" je pustio mudzahedine u BiH i to vrlo smisljeno uz naravno savjete zapada.Odredjeni broj ih je prosao i kad je bila ispunjena kvota tada je bio i zaustavljen dolazak tih istih mudzahedina.
A zasto su pusteni u BiH.Pa jednostavno da se BiH moze proglasiti teroristickom zemljom uz dokaze kako se tamo nalaze ti strasni mudzahedini. To je sve fino uspjelo i najbolje su prosle nase komsije i susjedi koji su se borili protiv njih i tako sprijecili sirenje terorizma na zapad.
Nema sta sve je to za pohvale.
Sada vise nemamo mudzahedina,eh sta treba da imamo?? pa evo ove vehabije.Ko je njih stvorio i odakle se pojavise?
Mi ih nismo trebali nikada ali trebaju ih nasi susjedi i komsije.U svemu tome oni ce uvijek imati nesto "nabaciti" sto se tice BiH.Sto ce zapad sa odusevljenjem prihvatiti.
Neka je tih vehabija jer ako i oni odu eto nam rata opet.Tada nece biti mudzahedina,vehabija ali ce biti jos muslimana koji itekako treba da se odreknu vjere,koja ni u svakom slucaju nije pozeljna "modernom" svijetu.
Evo Turska nema vehabija,cak i ukinuse muslimansku stranku(sa preko 6 miliona clanova) nebil toboze usli u Europu.Nema frke,nadjose oni njima nesto drugo,nace im i trece ako treba.
Nas,nas ce i dalje da drze u okruzenju i kad bude potrebno "zeleno" svjetlo ce biti opet tu a do toga mi bi trebali objaviti rat vehabijama da ipak taj svijet i Europa vidi da smo mi dobri ljudi.
Fundamentalisti-mudzahedini-vehabije-sta je slijedece?? Ne znam gdje bi stavio muslimanske fasiste od Geogra Busha ispred ili iza vehabija?
PS kako li izgledaju te "strasne" vehabije u mraku?? jesu li ko nindje