Ima prezervativa, draga moja, zastita cini cuda..a sex je prirodna stvar..Kroksica wrote:Pretpostavljam da u tvom svijetu nema ni STD-Jova, sifilisa I AIDS-ova...Optimus Prime wrote:
Iskreno da ti kazem, u mom svijetu ne postoje "drolje", dakle nemam ama bas nista protiv promiskuitetnih zena.
To su zene sa zdravim seksualnim nagonom.
Tri pitanja za muslimane
-
amazon
#176 Re: Tri pitanja za muslimane
- Kroksica
#177 Re: Tri pitanja za muslimane
amazon wrote:Ima prezervativa, draga moja, zastita cini cuda..a sex je prirodna stvar..Kroksica wrote:Pretpostavljam da u tvom svijetu nema ni STD-Jova, sifilisa I AIDS-ova...Optimus Prime wrote:
Iskreno da ti kazem, u mom svijetu ne postoje "drolje", dakle nemam ama bas nista protiv promiskuitetnih zena.
To su zene sa zdravim seksualnim nagonom.
Cuj to!
- MyTao
#178 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa kako nije predvidio da ce biti manje zena (primjer Kine) pa da i njima da izbor da imaju vise od jednog covjeka???nasa wrote:Pa kako nije predvidio...Moze 4.Moze 1.Po potrebi ,zelji i mogucnosti
- fatamorgana
#179 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa nije on Milan Tarot,MyTao wrote:Pa kako nije predvidio da ce biti manje zena (primjer Kine) pa da i njima da izbor da imaju vise od jednog covjeka???nasa wrote:Pa kako nije predvidio...Moze 4.Moze 1.Po potrebi ,zelji i mogucnosti
- Optimus Prime
#180 Re: Tri pitanja za muslimane
Ti jednostavno neces da shvatis.nasa wrote:Pa kako nije predvidio...Moze 4.Moze 1.Po potrebi ,zelji i mogucnosti
Nije uopste bitno koliko muslimana prakticira poligamiju.
Bitno je ono sto je zapisano i sto bi trebalo biti lafo univerzalno sa sva vremena.
Dakle jos jedno ponavljam i necu vise. Ko nije skontao, vjerovatno nece nikad skontati.
Dakle bog navodno zenama zabranjuje da imaju vise od jednog muskarca, a muskarcima dozvoljava do 4 zene.
Dakle bog svijesno jednom broju muskaraca onemogucava da se ozene jer na svaku dodatnu zenu iz ovakvog poligamnog braka, na drugoj strani ostaje jedan frustrirani nezenja, koji po islamu cak nema ni mogucnost da s vremena na vrijeme "opali" nesto jer mu po serijatu zbog preljube ne gine kamenovanje.
Last edited by Optimus Prime on 27/01/2013 22:31, edited 1 time in total.
- ArtemisFowl
#181 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa nije Allah ljude ogranicio da mogu da ostanu samo u svojoj drzaviMyTao wrote:Pa kako nije predvidio da ce biti manje zena (primjer Kine) pa da i njima da izbor da imaju vise od jednog covjeka???nasa wrote:Pa kako nije predvidio...Moze 4.Moze 1.Po potrebi ,zelji i mogucnosti
- MyTao
#182 Re: Tri pitanja za muslimane
fatamorgana wrote:Pa nije on Milan Tarot,MyTao wrote:Pa kako nije predvidio da ce biti manje zena (primjer Kine) pa da i njima da izbor da imaju vise od jednog covjeka???nasa wrote:Pa kako nije predvidio...Moze 4.Moze 1.Po potrebi ,zelji i mogucnosti
- nasa
#183 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa eto sta vi mislite zasto zene ne mogu imati vise muzeva?
Mislim mogu jer duze zive pa stignu i to
,a mogu se i rastaviti,ali ne mogu istovremeno imati vise muzeva!
Mislim mogu jer duze zive pa stignu i to
- nasa
#184 Re: Tri pitanja za muslimane
A tebe Kroskice,ima ali slabo ide edukacija sirokih masa pa zato jos uvijek imamo te bolestine sto nabroja ,nezeljene trudnoce itd.Kroksica wrote:amazon wrote:Ima prezervativa, draga moja, zastita cini cuda..a sex je prirodna stvar..Kroksica wrote:Pretpostavljam da u tvom svijetu nema ni STD-Jova, sifilisa I AIDS-ova...![]()
Cuj to!
Vazno je da rijesimo problem poligamije
- MyTao
#185 Re: Tri pitanja za muslimane
Zato sto su Kur'an napisali muskarci, ili jedan muskarac kojeg zene nisu zanimale, i ne smatra ih ravnim sebi...nasa wrote:Pa eto sta vi mislite zasto zene ne mogu imati vise muzeva?
Mislim mogu jer duze zive pa stignu i to,a mogu se i rastaviti,ali ne mogu istovremeno imati vise muzeva!
- Optimus Prime
#186 Re: Tri pitanja za muslimane
Case closed.nasa wrote:Pa eto sta vi mislite zasto zene ne mogu imati vise muzeva?
Mislim mogu jer duze zive pa stignu i to,a mogu se i rastaviti,ali ne mogu istovremeno imati vise muzeva!
Allah je sigurno za 21. stoljece imao tu opciju u vidu.
A nene su danas trazena roba
- fatamorgana
#187 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa ko bi tolk'e jufke razvuk'o živa bila ....nasa wrote:Pa eto sta vi mislite zasto zene ne mogu imati vise muzeva?
- nasa
#188 Re: Tri pitanja za muslimane
Ja pak mislim da je u pitanju problem djece u eventualnom slucaju da zena ima vise partnera istovremeno,kako bi znala ko je otac?
- Kroksica
#189 Re: Tri pitanja za muslimane
Kontracepcija je grijeh.nasa wrote: A tebe Kroskice,ima ali slabo ide edukacija sirokih masa pa zato jos uvijek imamo te bolestine sto nabroja ,nezeljene trudnoce itd.Ali to je nevazno,vazno je da ima gumica koja glavu cuva od ovesvjetskih problema,pa ko koga stigne.....o tome se ne prica ,to je privatna stvar
![]()
Vazno je da rijesimo problem poligamije![]()
- fatamorgana
#190 Re: Tri pitanja za muslimane
A sada šalu na stranu:
- Kroksica
#191 Re: Tri pitanja za muslimane
Hahahah! Funny but true.fatamorgana wrote:Pa ko bi tolk'e jufke razvuk'o živa bila ....nasa wrote:Pa eto sta vi mislite zasto zene ne mogu imati vise muzeva?
- nasa
#192 Re: Tri pitanja za muslimane
fatamorgana wrote:Pa ko bi tolk'e jufke razvuk'o živa bila ....nasa wrote:Pa eto sta vi mislite zasto zene ne mogu imati vise muzeva?
- nasa
#193 Re: Tri pitanja za muslimane
Ovo je bio sarkazam ....Kroksica wrote:Kontracepcija je grijeh.nasa wrote: A tebe Kroskice,ima ali slabo ide edukacija sirokih masa pa zato jos uvijek imamo te bolestine sto nabroja ,nezeljene trudnoce itd.Ali to je nevazno,vazno je da ima gumica koja glavu cuva od ovesvjetskih problema,pa ko koga stigne.....o tome se ne prica ,to je privatna stvar
![]()
Ne brini ....
- Kroksica
#194 Re: Tri pitanja za muslimane
I ovo u mene.nasa wrote:Ovo je bio sarkazam ....Kroksica wrote:Kontracepcija je grijeh.nasa wrote: A tebe Kroskice,ima ali slabo ide edukacija sirokih masa pa zato jos uvijek imamo te bolestine sto nabroja ,nezeljene trudnoce itd.Ali to je nevazno,vazno je da ima gumica koja glavu cuva od ovesvjetskih problema,pa ko koga stigne.....o tome se ne prica ,to je privatna stvar
![]()
![]()
Ne brini ....
- fatamorgana
#195 Re: Tri pitanja za muslimane
Sjo sarkastiĆnih vjernica .... 
-
amazon
#196 Re: Tri pitanja za muslimane
Pa ima test, lako je za tonasa wrote:Ja pak mislim da je u pitanju problem djece u eventualnom slucaju da zena ima vise partnera istovremeno,kako bi znala ko je otac?
- Kroksica
#197 Re: Tri pitanja za muslimane
amazon wrote:Pa ima test, lako je za tonasa wrote:Ja pak mislim da je u pitanju problem djece u eventualnom slucaju da zena ima vise partnera istovremeno,kako bi znala ko je otac?
Ti si najjaci lik na ovom forumu! Definitivno.
- vatrogasac
#198 Re: Tri pitanja za muslimane
Kuran je jedina vjerska knjiga na svijetu koja kaže: Oženite samo jednu ženu.Optimus Prime wrote: Bitno je ono sto je zapisano i sto bi trebalo biti lafo univerzalno sa sva vremena.
(*
- nasa
#199 Re: Tri pitanja za muslimane
S obzirom na neke stavove koje si iznio na ovoj temi,poglavito mislim na ono da nemas nista protiv mijenjanja partnera...preporucejem ti da se sjetis i primjenis ovaj test kad postanes otacamazon wrote:Pa ima test, lako je za tonasa wrote:Ja pak mislim da je u pitanju problem djece u eventualnom slucaju da zena ima vise partnera istovremeno,kako bi znala ko je otac?
- Optimus Prime
#200 Re: Tri pitanja za muslimane
vatrogasac wrote:Kuran je jedina vjerska knjiga na svijetu koja kaže: Oženite samo jednu ženu.Optimus Prime wrote: Bitno je ono sto je zapisano i sto bi trebalo biti lafo univerzalno sa sva vremena.
(*
Sura 4
An-Nisa' - Žene
Medina - 176 ajeta
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. O ljudi, bojte se Gospodara svoga, koji vas od jednog čovjeka stvara, a od njega je i drugu njegovu stvorio, i od njih dvoje mnoge muškarce i žene rasijao. I Allaha se bojte - s imenom čijim jedni druge molite - i rodbinske veze ne kidajte, jer Allah, zaista, stalno nad vama bdi.
2. I siročadi imanja njihova uručite, hrđavo za dobro ne podmećite i imetke njihove s imecima vašim ne trošite - to bi, zaista, bio vrlo veliki grijeh.
3. Ako se bojite da prema ženama sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dvije, sa po tri i sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili - eto vam onih koje posjedujete. Tako ćete se najlakše nepravde sačuvati.