Broj 1 wrote:Ma to bi ja nazvao mahalskim nacinom razmisljanja. sad bi on da tabiri od cega se i cijih para covjek skolovao. Hebem ti papuanca ko ga napravi.
Papuanac, zasto je toliko zabolilo najbezazlenije pitanje od cijih para se skolovao u Saudijskoj Arabiji. Od svojih nije, nije ih imao niti je gdje mogao zaraditi do tada, školovanje u SA je skupo, bilo i onda, a i sada je. Čemu izljevi žući na ovakvo pitanje, koje je u potpunosti usklađeno sa postom njegove biografije (ako nas već mora zanimati kada je došao u Sarajevo,kada je i gdje završio srednjoškolsko obrazovanje i kada je otišao na nastavak studija (mada je evidentirana izvjesna praznina između srednje i islamskog fakulteta). Nije pisano još, npr. od čijih para je kupio ogromnu kuću na Vratniku, od kakvih para ju je potpuno sanirao nakon požara, ili npr. kako može od plaće postići plaćanje po 4.500 KM za ćerkino školovanje na Vracama, i td i td. To je mahalsko, i to nas ne zanima
Ti posmatraj moje pitanje kao mahalsko, kako hočeš, ali ono nije takvo.
Možda ti ne znaš, ali ja znam da su "onih godina" mnogi odlazili na školovanja o trošku država domaćina, i ne samo država domaćina, već i raznih interesnih grupacija, i vjerskih i političkih, da bi kasnije postajali njihovi izvori informacija i ideološki sljedbenici, a često i propagandisti ili inicijatori promjena...A u BiH su se desile mnoge značajne promjene, naročito u vrijeme kada su se mnogi "odškolovali".
Ja sam samo pitao, jer čitam da neki ovdje o njemu sve znaju...