Sudnji dan, 21.12.2012?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Risto Kuglarić

#76 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by Risto Kuglarić »

vjecnobordo wrote:
Risto Kuglarić wrote:@vjecnobrdo: zanimljiv post!

de mi samo života ti ako možeš rastumači:

40. Zadnjica žena iz plemena Daws ce opet uticati na obilaženje (tavaf) oko idola Zul-Hulsa.
Mislim da postoje oni koji su učeniji i koji će ti ovo mnogo bolje objasniti.
Ova plemena nisu tačno definisana, a ne bih želiod a me zbog pogrešnog objašnjenja i gluposti stigne kazna na onom svijetu. Ja bih to protumačio da će moć žene porasti do jednog velikog nivoa, da će zavoditi ljude svojim izgledom i uticati na njih kako hoće, pa i navratiti ih na haram, idolopoklonstvo i sl.
pretpostavljo sam da je nešto na taj kalup, ali više sam mislio na onaj dio u kojem se kaže "opet"... znači pretpostavljam da je to referenca na neki događaj koji se prije već desio, pa me je zanimalo šta je u pitanju...
istocnjak

#77 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by istocnjak »

vjecnobordo wrote:
18. Vrijeme ce prolaziti brzo.
Mislim, da su skoro svi primjetili da se ovo svakodnevno dešava ... vrijeme zaista brzo prolazi ... veoma brzo ...
vjecnobordo

#78 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by vjecnobordo »

Risto Kuglarić wrote:
vjecnobordo wrote:
Risto Kuglarić wrote:@vjecnobrdo: zanimljiv post!

de mi samo života ti ako možeš rastumači:

40. Zadnjica žena iz plemena Daws ce opet uticati na obilaženje (tavaf) oko idola Zul-Hulsa.
Mislim da postoje oni koji su učeniji i koji će ti ovo mnogo bolje objasniti.
Ova plemena nisu tačno definisana, a ne bih želiod a me zbog pogrešnog objašnjenja i gluposti stigne kazna na onom svijetu. Ja bih to protumačio da će moć žene porasti do jednog velikog nivoa, da će zavoditi ljude svojim izgledom i uticati na njih kako hoće, pa i navratiti ih na haram, idolopoklonstvo i sl.
pretpostavljo sam da je nešto na taj kalup, ali više sam mislio na onaj dio u kojem se kaže "opet"... znači pretpostavljam da je to referenca na neki događaj koji se prije već desio, pa me je zanimalo šta je u pitanju...
Za to ti nisam siguran, ali evo recimo moje objašnjenje, koje ne mora biti ni 0,002% tačno :D

Svi hadisi (o nekom narodu) se većinom odnose na Perzijance, Židove ili Egipćane. E ovo zadnji su zanimljivi. Znamo da je kod njih bio uvijek zanimljivih žena koje su uspjevale obmanuti čitav narod, pa mi je jedino logično ovo.

Ako ima iko ko bolje poznaje teoriju i historiju Islama, neko ko studira Islamske nauke, nek' pomogne, rekao bih da i mene ovo jako zanima.
kEN0

#79 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by kEN0 »

istocnjak wrote:
vjecnobordo wrote:
18. Vrijeme ce prolaziti brzo.
Mislim, da su skoro svi primjetili da se ovo svakodnevno dešava ... vrijeme zaista brzo prolazi ... veoma brzo ...
da, prije sam za 2h znao uraditi bas bas nekog posla, sada za 2h me nema nigdje u uvijek je ono "pa kad prije hebo te"
mama32

#80 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by mama32 »

A .. šta ako je cijeli ovaj naš svijet kakvim ga mi vidimo samo iluzija ? :-)

Mislim, šta ako smo mi samo neki eksperiment naprednih civilizacija koje su nas poslale na Zemlju, dali nam "knjige" da se kobajagi orjentišemo, dali nam razloge da mislimo da smo drugačiji jedni od drugih, dali nam povode za ratove i takmičenja, dali nam i "znake Sudnjeg dana".. a oni s nama imaju neki svoj cilj. Mislim, ima i takvih teorija.. De de, sva sam se pretvorila u uho, sta cete reci na ovo... ;-)
istocnjak

#81 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by istocnjak »

mama32 wrote:A .. šta ako je cijeli ovaj naš svijet kakvim ga mi vidimo samo iluzija ?
Vrlo je lahko provjeriti da li je ovaj svijet iluzija. :D
Naloži peč i kada se usija ploča, sjedi samo jednu minutu na užarenoj ploči, vidječeš da nije uopšte iluzija ... :D
Kakva iluzija, ništa od toga ... koliko samo patnje i bola ima ...
mama32

#82 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by mama32 »

Istočnjak, ne bih s tobom da ulazim u polemiku jer ti i ja, premda pričamo isti jezik, ipak se ne možemo razumjeti, jer smo različitih duhovnih opredjeljenja ... i tu se ništa ne može uraditi. :D

Ali, poznato je da postoje ljudi koji ne osjećaju bol, koji hodaju po žaru, koji mislima savijaju metal i sl... to je sve kako se istreniraš. Pitaj Sai Babu :)
cartman

#83 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by cartman »

istocnjak wrote:
mama32 wrote:A .. šta ako je cijeli ovaj naš svijet kakvim ga mi vidimo samo iluzija ?
Vrlo je lahko provjeriti da li je ovaj svijet iluzija. :D
Naloži peč i kada se usija ploča, sjedi samo jednu minutu na užarenoj ploči, vidječeš da nije uopšte iluzija ... :D
Kakva iluzija, ništa od toga ... koliko samo patnje i bola ima ...

mojne bit povrsan prijatelju. patnja dolazi radi pozude, a bol je tijelesna, dusevna bol nije bol duse vech bol ega. ego je jako razdrazljiv. i naravno da je apsolutno moguce (u sta vjerujem) da je kosmos iluzija. pogledaj sastav atoma. nema nista "cvrsto" u njemu. samo vibracija i oscilacija. elektroni nestaju i nemoguce je rec gdje se elektron nalazi, moze se samo nagadjat. znaci atom se sastoji od oblaka elektrona koji nestaju i pojavljuju se rapidno brzo, nukleus je samo vibracija. znaci mi se sastojimo od nicega. i naravno vazda ce neko pitat pa kako ja osjetim stvari. to se zove energetsko polje izmedju vibracija. totalni offtopic.

A u sanskritima se kaze da je sve oko nas igra svijesti. u jednom periodu se krije ( kao sad, a mi jesmo svijest,i ona se krije u nama, al je ne "vidimo" ,"osijetimo" radi ega ), a u drugom je sveprisutna.

@kEno znao sam da si to ti,strine mi :D

ps.@ istocnjak , "there is no spoon" ;)
vjecnobordo

#84 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by vjecnobordo »

mama32 wrote:A .. šta ako je cijeli ovaj naš svijet kakvim ga mi vidimo samo iluzija ? :-)

Mislim, šta ako smo mi samo neki eksperiment naprednih civilizacija koje su nas poslale na Zemlju, dali nam "knjige" da se kobajagi orjentišemo, dali nam razloge da mislimo da smo drugačiji jedni od drugih, dali nam povode za ratove i takmičenja, dali nam i "znake Sudnjeg dana".. a oni s nama imaju neki svoj cilj. Mislim, ima i takvih teorija.. De de, sva sam se pretvorila u uho, sta cete reci na ovo... ;-)
Subhanallah, al ja ne mogu shvatiti ovakve ljude.
Razumijem da postoje kršćani i sl, koji imaju svoju vjeru, ali suština je slična. Iako su nevjernici, nisu kao ateisti i drugi ćafiri.

Elem, na ovo tvoje pitanje: Da postoje oni koji eksperimentišu ne bi se ovoliko za*ebavali, i do sad bi prekinuli eksperiment. Isto kao što je teorija o više Bogova glupa, tako je i ova o toj imaginarnoj civilizaciji. 1 000 000 puta bi se posvađali na koji grad će pasti atomska :D i sve odluke.
Pa, postoji toliko dokaza o postojanju Allaha dz.š.. Prvenstveno Boga, Svevišnje, Jednog. A zatim i dokazi o postojanju Allaha dž.š.

Mislim da ovo nije tema o tome da sad dokazujemo kako postoji Allah dz.š. i sl, pa neću o tome, ali.. samo da se dotaknem onih proroka, Nostradamusa sa stanovišta Islama.

Kada Allah dž.š. nekoj osobi piše sudbinu ( tj govori jednom meleku koji zapisuje) prikrade se Šejtan i sluša, ali ne uspije sve da čuje ;-) Eh sad, proroci su povezani sa duhovni svijetom, šejtanima i džinima (potražiti objašnjenja na googleu i razlike, da ja ne objašnjavam :D ), te na taj način uspiju proreći sudbinu. Ipak pošto ni šejtani ne uspiju sve čuti, onda nešto pogode, a nešto ne. Ovim osobama po svim vjerama sljeduje Džehennem, a svima su poznati slučajevi da veliki proroci nakon smrti neobjašnjivo ostanu bez srca :-? Tj nađu mrtvo tijelo na kojem nema ožiljaka, ali u tijelu nema srca.

Ovo je malo nezgodna rasprava, jer ne želim povrijediti nikoga i ničiju vjeru. Samo imam svoje mišljenje, o kome se da razgovarati, kao i svi drugi, drugih vjera.
cartman

#85 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by cartman »

vjecnobordo wrote:
mama32 wrote:A .. šta ako je cijeli ovaj naš svijet kakvim ga mi vidimo samo iluzija ? :-)

Subhanallah, al ja ne mogu shvatiti ovakve ljude.
Razumijem da postoje kršćani i sl, koji imaju svoju vjeru, ali suština je slična. Iako su nevjernici, nisu kao ateisti i drugi ćafiri.

Elem, na ovo tvoje pitanje: Da postoje oni koji eksperimentišu ne bi se ovoliko za*ebavali, i do sad bi prekinuli eksperiment. Isto kao što je teorija o više Bogova glupa, tako je i ova o toj imaginarnoj civilizaciji. 1 000 000 puta bi se posvađali na koji grad će pasti atomska :D i sve odluke.
Pa, postoji toliko dokaza o postojanju Allaha dz.š.. Prvenstveno Boga, Svevišnje, Jednog. A zatim i dokazi o postojanju Allaha dž.š.

Mislim da ovo nije tema o tome da sad dokazujemo kako postoji Allah dz.š. i sl, pa neću o tome, ali.. samo da se dotaknem onih proroka, Nostradamusa sa stanovišta Islama.

Kada Allah dž.š. nekoj osobi piše sudbinu ( tj govori jednom meleku koji zapisuje) prikrade se Šejtan i sluša, ali ne uspije sve da čuje ;-) Eh sad, proroci su povezani sa duhovni svijetom, šejtanima i džinima (potražiti objašnjenja na googleu i razlike, da ja ne objašnjavam :D ), te na taj način uspiju proreći sudbinu. Ipak pošto ni šejtani ne uspiju sve čuti, onda nešto pogode, a nešto ne. Ovim osobama po svim vjerama sljeduje Džehennem, a svima su poznati slučajevi da veliki proroci nakon smrti neobjašnjivo ostanu bez srca :-? Tj nađu mrtvo tijelo na kojem nema ožiljaka, ali u tijelu nema srca.

Ovo je malo nezgodna rasprava, jer ne želim povrijediti nikoga i ničiju vjeru. Samo imam svoje mišljenje, o kome se da razgovarati, kao i svi drugi, drugih vjera.
Prijatelju nije uopce nezgodna rasprava, sve dok se fino komunicira bez tersanja :D Ti i ja imamo drugacije poglede na svijet, al to uopce nije prepreka da normalno komuniciramo. Na primjer, pomenuo si gore da postoje dokazi o postojanju Boga ( a znam da mislis na tog monoteistickog boga , koji je svugdje od Tore do Kurana), ajde mi nabroj par dokaza.

i zbunio si me gore mao napiso si "imaginarna civizlizacija" , zanima me na koju "imagnarnu" misli ? Nadam se da ne mislis o Mayama, posto su oni daleeeeko od "imaginarne" civizlizacije.

I postujem tvoje vjerovanje i tvoju vjeru, al moram ti priznat da je ta prica o Allahu kako diktira meleku a sejtan prisluskuje, mi je malo smijesna. nemoj se uvrijedit, tebi mozda ovo sto mi ostali pricamo zvuci kao bogohuljenje ili nebuloza, al samo otvaram dijalog =)
oizdrav
istocnjak

#86 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by istocnjak »

mama32 wrote:Istočnjak, ne bih s tobom da ulazim u polemiku jer ti i ja, premda pričamo isti jezik, ipak se ne možemo razumjeti, jer smo različitih duhovnih opredjeljenja ... i tu se ništa ne može uraditi. :D

Ali, poznato je da postoje ljudi koji ne osjećaju bol, koji hodaju po žaru, koji mislima savijaju metal i sl... to je sve kako se istreniraš. Pitaj Sai Babu :)
Čitao sam te tvoje knjige i vjeruj mi u velikoj si zabludi ... za ove što ne osječaju bol sam čuo a za savijanje metala mislima to nešto sasvim drugo, pretpostavljam kako to rade ali ne želim ulazit u dubioze. U svemiru postoji bezbroj svjetova i sistema kao što je naš, a to samo Allah dž.š. najbolje zna, ... i sve se pokorava Allahu dž.š.
Što nečeš pričati šta ima veze ... i onako gubiš vrijeme po forumu ...
Last edited by istocnjak on 10/12/2008 19:27, edited 1 time in total.
mama32

#87 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by mama32 »

Hehehe, vjecnobrdo.. izvini, što nas ima i ovakvih.. pa nas ti ne možeš shvatiti. Do nas je, nije do tebe...radi se, naime, o širini svijesti.. i duše.

Ja rekoh, hajd' da malo pričamo na forumu o raznim temama, a ko ne može da diskutuje o nezgodnim temama, onda je to samo pitanje odluke.. pisati ili ne.
Ja razumijem da tebi tvoje poimanje života i svijeta ne dozvoljava da diraš u nešto što misliš da će te odvesti u Džehennem, ali onda to ostavi nama... hrabrima :)
atom62

#88 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by atom62 »

Joj jako mi je zao, al vec sam zauzet. Tada se odrazava koncert 20 godisnjica rada Rizzo Ruze. Vaznije mi je tamo biti nego na tom besmislenom sudnjem danu! :D
cartman

#89 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by cartman »

istocnjak wrote:
mama32 wrote:Istočnjak, ne bih s tobom da ulazim u polemiku jer ti i ja, premda pričamo isti jezik, ipak se ne možemo razumjeti, jer smo različitih duhovnih opredjeljenja ... i tu se ništa ne može uraditi. :D

Čitao sam te tvoje knjige i vjeruj mi u velikoj si zabludi ... za ove što ne osječaju bol sam čuo a za savijanje metala mislima to nešto sasvim drugo, pretpostavljam kako to rade ali ne želim ulazit u dubioze. U svemiru postoji bezbroj svjetova i sistema kao što je naš, a to samo Allah dž.š. najbolje zna, ... i sve se pokorava Allahu dž.š.

Prichat cu ja sa tobom =)

Ajde mi objasni jednu stvar... sto me zanima jako kod svih religija, ako je Allah svemoguc , svevideci, zasto postoji "shejtan" ? Ako je on arkneprijatelj Boga,Allaha, zasto Svevisnji jednostavno ne okonca sve to tako sto ce ga izbrisat gumicom ? Osim ako "shejtan" i Bog nisu jedno, ili Bog ne moze nista shejtanu, sto bi znacilo da Bog nije omnipotentan (svemoguch)?
istocnjak

#90 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by istocnjak »

cartman wrote:
istocnjak wrote:

Prichat cu ja sa tobom =)

Ajde mi objasni jednu stvar... sto me zanima jako kod svih religija, ako je Allah svemoguc , svevideci, zasto postoji "shejtan" ? Ako je on arkneprijatelj Boga,Allaha, zasto Svevisnji jednostavno ne okonca sve to tako sto ce ga izbrisat gumicom ? Osim ako "shejtan" i Bog nisu jedno, ili Bog ne moze nista shejtanu, sto bi znacilo da Bog nije omnipotentan (svemoguch)?
Pročitaj knjigu od doktora Maurcie Baucaille: "Biblija, Kur’an i nauka" i biće ti dosta stvari jasno.
vjecnobordo

#91 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by vjecnobordo »

@cartman
Imaginarna civilizacija - mislim na ove što ih mama32 spominje da se igraju s nama :D Nego ih u brzini nazvah tako.
Za meleka i sejtana, OK, mislimda se i cini malo 'glupim', al to je jednostavno tako, ne bukvalno, ali je tako, bar po mojoj vjeri :D Bože moj, različiti smo, ne bi valjalo da smo isti.

Pošto mi je fkt mrsko kucati iz glave dokaze, ili copy->paste sa nekih stranica, pa post dug pravo, evo link, pa čitaj pomalo, jer je i ovdje preopširno i nešto prekomplikovano:

http://www.harunyahya.com/bos/naucna.php

Evo i ovdje, ali treba se uključiti mozak bar malo :D

http://www.n-um.com/?q=node/1473

@mama32

Ma jok, i mene često vuku ovakve teme. Recimo često mi padne na pamet, al ne mogu sebi objasniti mozgom, to je šire od uma: Postoji Bog, Svemogući, nije rođen i rodio nije. Sva stvara, održava i rastavara. Sve je ovo stvorio i svega ovog će nestati, bićemo u Džennetu i Džehennemu, pa naposlijetku svi u Džennetu, ali šta onda? Šta onda radi Allah dž.š? Jednostavno ima nešto dokle um ne može, ne spoznaje :)
cartman

#92 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by cartman »

istocnjak wrote:
Pročitaj knjigu od doktora Maurcie Baucaille: "Biblija, Kur’an i nauka" i biće ti dosta stvari jasno.
pa objasni mi u kratkim crtama.samo da vidim tvoj pristup =)
tranquil

#93 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by tranquil »

Sjo opet ta 2012 :-)
mama32 wrote:ne znam da li ova tema spada u domen religije
Da, i ovom prilikom ti se iz sveg srca zahvaljujem što nisi išla na "Nauku i Edukaciju".
mama32 wrote:Prije nego što odgovorite u poznatom ironičnom tonu, progooglajte i proyoutubajte malo - tema, uopšte, nije za ignorisati.
[poznati_ironični_ton]
Offtopic je, ali već sedmicu se nakanjujem i mislim da ću za predstojeći vikend imati vremena za jedan tranquilizing(tm) dugački post na temu "Bilo na Internetu" koji će biti za "Razne Diskusije" a pozabaviće se pojavom koju znamo kao "Jess tačno ocam, ja vidio na Internetu..."
[/poznati_ironični_ton]

P.S. Bez obzira na ironiju, nisam se zezao za ovu najavu, fakat hoću da napišem nešto tako već neko vrijeme
travar

#94 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by travar »

Mene zanima šta je sa Imamom Mehdijem, koliko taj hadis treba uzeti za činjenicu i istinu!
Zanima me mišljenje kojim se muslimani hanefijskog mezheba trebaju voditi!
vjecnobordo

#95 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by vjecnobordo »

travar wrote:Mene zanima šta je sa Imamom Mehdijem, koliko taj hadis treba uzeti za činjenicu i istinu!
Zanima me mišljenje kojim se muslimani hanefijskog mezheba trebaju voditi!
Može konkretnije pitanje brate?

Hadis u kome se spominje Imam Mehdi je 100% tačan i prenosi ga nekoliko islamskih učenjaka koji su dosta vjerodostojni, ali se Imam Mehdi ne spominje u Qur'anu. Mehdija ne bi trebali zanemarivati. On je nas veliki izbavitelj, on i Isa a.s. ce zivjeti u istom periodu, samo sto ce Mehdi doci malo prije. Mehdi ce biti toliko vazan da ce Isa a.s. klanjati iza njega u dzematu. On ce se boriti protiv dedzala(neka je bozije prokletstvo na njega) kojeg ce na kraju ubiti Isa a.s., sve to u bici kod današnje izraelske vojne baze.
Mehdi je potomak Muhammeda a.s.) neka je Božija milost i Salavat na Poslanika saws) i njegovo ime ce biti isto kao i ime poslanika a.s.(Mehdi je nadimak) a ime njegovog oca je isto kao i ime poslanikovog a.s. oca (Abdullah, neka je Bozija milost na njega).
Hazreti Ali je kazao kako će u svijetu neprestano trajati ratovi sve do pojave Imama Mehdija. Pojavom njega doći će do obnavljanja nauke, širenja svjetskoga mira, na osnovu jedinstva religije, ljudske vrijednotsti će se početi cijeniti.

Još jedna zanimljivost vezana za Imama Mehdija a.s. je to (prenosi se u mnogim predajama, a više možete naći u Bihar al-Anwar) da će se u to vreme pojaviti jedan od potomaka Ebu Sufjana (Muavijinog očuha, l.a.) i da će vladati u 5 regiona: Damask, Hims, Palestina, Jordan i Qinnasrin (ne znam koja je ovo oblast). Biće munafik koji će javno propovjedati Islam, ali će u potaji raditi protiv i pokušaće da ubije imama Mehdija a.s. ali će on i njegova vojska propasti u zemlju negde između Meke i Medine.

U hadisu koji se prenosi od imama Muse Kazima a.s. se navodi: Abasidska dinastija je zasnovana na prevari i obmani. Nestaće na takav način da joj nikakav trag neće preostati. Međutim, pojaviće se ponovo i to tako da će izgledati kao da nikad nije nestala.

Što se tiče našeg Mezheba, ne znam šta o tome da kažem. Hadisi su vjerodostojni i to je dovoljno.
pure_love

#96 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by pure_love »

Još jedna zanimljivost vezana za Imama Mehdija a.s. je to (prenosi se u mnogim predajama, a više možete naći u Bihar al-Anwar) da će se u to vreme pojaviti jedan od potomaka Ebu Sufjana (Muavijinog očuha, l.a.) i da će vladati u 5 regiona:
zasto koristis siitske zbirke hadisa a pozivas se na Hanefijski mezheb?

i kako subhanAllah mozes da proklinjes ebu Sufjana r.a kada je covjek umro kao musliman? covjek koji je izgubio oba oka u dzihadu,covjek kojem je Omer r.a licno klanjao dzenazu?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#97 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by dr.gog »

dobar veče :) ...jedno od najstarijih pitanja radoznalih ljudi ..kad će kraj?
A zar odgovor nije sasvim jasno dat u Knjigama? :)
travar

#98 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by travar »

Uglavnom to je to što me zanimalo!
Ono što me čudi jeste, možda mi se čini, ne znam, da Imam Mehdi nije nigdje spomenut ni u mektebu ni u vjeronauci (možda sam luft'o taj dan :D )
Znam za Isa a.s, i borbu sa Dedžalom, ali Mehdija nigdje!
Da neko ne kaže da skrećemo sa teme, ovo ima veze sa temom, pa eto :D

Evo usput i dr.gogiju da odgovorim, :D
Jeste :)
mama32

#99 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by mama32 »

To vi pričate o Maitreyi, kojeg očekuju sve veće religije.. Tako se bar pise.. po internetu :razz:

Image

"Tko je Maitreja

Očekuju ga brojne generacije svih većih religija. Kršćani ga poznaju kao Krista i vjeruju da je njegov povratak neizbježan. Židovi ga očekuju kao Mesiju, Hinduisti kao reinkarnaciju Krishne, budisti kao novoga Buddhu s imenom Maitreya Buddha, a muslimani su uvjereni u dolazak Imama Mahdija ili Mesije.

MAITREJA, SVJETSKI UČITELJIako se imena razlikuju, mnogi veruju da se odnose na istu osobu — Učitelja svijeta čije je ime Maitreja. (eng. Maitreya)

Maitreja, koji radije želi da ga znaju Učitelja, ne dolazi kao vjerski vođa ili s namjerom da utemelji novu religiju. Dolazi kao Učitelj i vodič ljudima svih religija kao i onima koji nisu religiozni.

Sada, kada smo u dobu velikih političkih, ekonomskih i socijalnih kriza, Maitreja će nadahnuti čovječanstvo da na sebe gleda kao na jednu obitelj i izgradi civilizaciju koja će se temeljiti na dijeljenju dobara, ekonomskoj i socijalnoj pravdi i globalnoj suradnji.

Pozvat će na akciju za spas milijuna ljudi u koji svake godine umiru od gladi u svijetu obilja. Jedna od Maitrejinih preporuka bit će promjena socijalnih prioriteta tako da ispravna hrana, stanovanje, odjeća te obrazovanje i zdravstvena njega postanu univerzalna prava.
Pod Maitrejinim nadahnućem čovječanstvo će učiniti potrebne promjene i izgraditi zdraviji i pravedniji svijet za sve. "
*Izvor - http://www.share-international.net/hrv/ ... itreja.htm

Sve u stvari vodi ka tome, da će se desiti neki preokret u nama bliskoj budućnosti, i ja vjerujem u to. Apokalipsa, razotkrivanje.. Nadam se samo da će se ukinuti religije, novac i vrijeme, pa da živimo u miru i sreći, bez nepotrebnih gluposti.
Last edited by mama32 on 11/12/2008 10:04, edited 1 time in total.
LSD

#100 Re: Sudnji dan, 21.12.2012?

Post by LSD »

dr.gog wrote:dobar veče :) ...jedno od najstarijih pitanja radoznalih ljudi ..kad će kraj?
A zar odgovor nije sasvim jasno dat u Knjigama? :)
jest...dat je,ali nije za foruma...a posebno ne ovog gdje su ljudi obolili od ego tripova...može se to i preko PM objasniti.
Locked