"Srpska islamska zajednica "

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Skljoco

#1 "Srpska islamska zajednica "

Post by Skljoco »

Jel postoji ?
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Postoji Islamska zajednica Srbije pogledaj; http://www.izs.org.yu
Skljoco

Post by Skljoco »

Bosanac sa dna kace wrote:Postoji Islamska zajednica Srbije pogledaj; http://www.izs.org.yu
-----------------
A moze li se pisat IZS ( Islamska Zajednica Srbije ) i Srpska Islamska Zajednica ?
Ova tema nije bas bezazlena i bez veza kao sto moze izgledati na prvi pogled jer u sebi mnogo toga krije a ja sam odlucio da pocnem od Srbije i njene Islamske Zajednice jer je tu najizrazeniji problem .
Bosanac sa dna kace

Ne znam sta ti je cilj CIKO, ali znaj dobro da su ovu IZ Srbije od koje sam ja ostavio link svi ama bas svi ostavili na cjedilu, jedino su imali nesto malo pomoci iz arapskog svijeta i Turske, brine se o najmanje 500 000 ( po nekim statistikama broj prelazi 800 0000)muslimana raznih nacionalnosti na uzem podrucju Srbije i Vojvodine,bez Sandzaka i Presevske doline!!! IZ je jedini predstavnik VJRSKI na tom podrucju svih muslimana koji se po nacionalnsoti izjasnjavaju kao; Bosnjaci, Albanci, Srbi, Romi, Turci, Arapi, Vlasi, Slovaci, Madjari....
Moze se govorit i o Srpskoj Islamskoj zajednici gdje god se muslimani izjasne tako po nacionalnosti i odluce da se njihova IZ tako zove! recimo da oni koji konvertirali u islam u Beogradu ili Novom Sadu tako odluce, to mogu ucinti nezavisno o ovoj IZ!
Skljoco

Post by Skljoco »

Bosanac sa dna kace wrote:Ne znam sta ti je cilj CIKO, ali znaj dobro da su ovu IZ Srbije od koje sam ja ostavio link svi ama bas svi ostavili na cjedilu, jedino su imali nesto malo pomoci iz arapskog svijeta i Turske, brine se o najmanje 500 000 ( po nekim statistikama broj prelazi 800 0000)muslimana raznih nacionalnosti na uzem podrucju Srbije i Vojvodine,bez Sandzaka i Presevske doline!!! IZ je jedini predstavnik VJRSKI na tom podrucju svih muslimana koji se po nacionalnsoti izjasnjavaju kao; Bosnjaci, Albanci, Srbi, Romi, Turci, Arapi, Vlasi, Slovaci, Madjari....
Moze se govorit i o Srpskoj Islamskoj zajednici gdje god se muslimani izjasne tako po nacionalnosti i odluce da se njihova IZ tako zove! recimo da oni koji konvertirali u islam u Beogradu ili Novom Sadu tako odluce, to mogu ucinti nezavisno o ovoj IZ!
---------------

-------------------------
Opet mi nista nije jasno ,
Ja upitah moze li i imali odnosno jel postoji Srpska Islamska Zajednica ?
Skljoco

Post by Skljoco »

Bosanac sa dna kace wrote:Ne znam sta ti je cilj CIKO, ali znaj dobro da su ovu IZ Srbije od koje sam ja ostavio link svi ama bas svi ostavili na cjedilu, jedino su imali nesto malo pomoci iz arapskog svijeta i Turske, brine se o najmanje 500 000 ( po nekim statistikama broj prelazi 800 0000)muslimana raznih nacionalnosti na uzem podrucju Srbije i Vojvodine,bez Sandzaka i Presevske doline!!! IZ je jedini predstavnik VJRSKI na tom podrucju svih muslimana koji se po nacionalnsoti izjasnjavaju kao; Bosnjaci, Albanci, Srbi, Romi, Turci, Arapi, Vlasi, Slovaci, Madjari....
---------------------------------
-...po nacionalnosti izjasnjavaju kao; Bosnjaci, Albanci, Srbi, Romi, Turci, Arapi, Vlasi, Slovaci, Madjari....
-----------
Izgleda da nisi kompotentan da das odgovor jer , ziv bio , Ne postoji
- "bosnjacka" kao ni "vlaska" kao ni "romska" nacija !
Sorry !
ak-47

Post by ak-47 »

Skljoco wrote:---------------------------------
-...po nacionalnosti izjasnjavaju kao; Bosnjaci, Albanci, Srbi, Romi, Turci, Arapi, Vlasi, Slovaci, Madjari....
-----------
Sorry !
Prvo ne kaze se ''kompotentan'' vec kompetentan.

Drugo Bosnjacka nacija postoji ma sta ti i tebi slicni baljezgali po forumima i bosnjaci su priznati u SCG kao nacionalna manjina.
Skljoco

Post by Skljoco »

ak-47 wrote:
-----------
Sorry !

Drugo Bosnjacka nacija postoji ma sta ti i tebi slicni baljezgali po forumima i bosnjaci su priznati u SCG kao nacionalna manjina.
--------------------
Ma priznati su oni u Srbiji ne kao nacionalna manjina vec kao Nacija al ...
nije to do necijeg priznanja na osnovu newcijih zasluga , ziv bio !
Moras ti naci "stub" za koji se "veze" ta tvoja nacija il nac. manjina .
Razmes ?
Kad ga( stub ) identifikujes Javi !
Skljoco

Post by Skljoco »

ak-47 wrote:
-----------
Sorry !

---------------------------------
-------------
Hvala na ukazanoj gresci .
I samo da znas , Strasno me je to potreslo , ta moja nepismenost !
Razmislit cu da prestanem sa pisanjem , Kad ne znam pravilno ...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Hajd' rekoh da navratim, da vidim o čemu se ovdje piše, da nije ne daj Bože nešto pametno (iako mi ni tema nije obećavala nešto jako pametno niti zanimljivo, samim svojim nazivom) ... kad ono Škljoco i škljocine kućne čarolije... :-)

Dosadan si bolan!! cccc :D:D
ak-47

Post by ak-47 »

Obicni retardirani degenerik koji nema veze sa Bosnom zivi negdje u inostranstvu i nema pametnijeg posla nego spamat forum i ispirat mozak drugim ljudima svojim bljuvotinama.

Pa bolan skljoco imas li ti neke prijatelje ides li u skolu radis li ti????
Fakat mi nije jasno kako mozes biti na forumu 24 sata dnevno i ponavljati ko papagaj jedne te iste fraze. :? :? :?

I na kraju jedna zgodna fraza:Raspravljati se preko foruma je isto kao ucestvovati na specijalnoj olimpijadi cak i ako pobjedis jos uvjek si retardiran :-D :-D
Bosanac sa dna kace

Skljoco wrote: Opet mi nista nije jasno ,
KRATKO I JASNO; NEMA, NE POSTOJI SRPSKA ISLAMSKA ZAJEDNICA!
Bosanac sa dna kace

-----------
Sorry !
zamolio bih te da ne skljocas vise!!!! :D
Skljoco

Post by Skljoco »

vodolija_33 wrote:Hajd' rekoh da navratim, da vidim o čemu se ovdje piše, da nije ne daj Bože nešto pametno (iako mi ni tema nije obećavala nešto jako pametno niti zanimljivo, samim svojim nazivom) ... kad ono Škljoco i škljocine kućne čarolije... :-)

Dosadan si bolan!! cccc :D:D
-----------------
Dobro , primio na znanje .
Skljoco

Post by Skljoco »

ak-47 wrote:Obicni retardirani degenerik koji nema veze sa Bosnom zivi negdje u inostranstvu i nema pametnijeg posla nego spamat forum i ispirat mozak drugim ljudima svojim bljuvotinama.

Pa bolan skljoco imas li ti neke prijatelje ides li u skolu radis li ti????
Fakat mi nije jasno kako mozes biti na forumu 24 sata dnevno i ponavljati ko papagaj jedne te iste fraze. :? :? :?

I na kraju jedna zgodna fraza:Raspravljati se preko foruma je isto kao ucestvovati na specijalnoj olimpijadi cak i ako pobjedis jos uvjek si retardiran :-D :-D
-----------------------
Prihvatam i Vase "predodzbe" o meni .
Ja o Vama , sve najbolje !
Skljoco

Post by Skljoco »

Bosanac sa dna kace wrote:
Skljoco wrote: Opet mi nista nije jasno ,
KRATKO I JASNO; NEMA, NE POSTOJI SRPSKA ISLAMSKA ZAJEDNICA!
-------------------
OK , znaci NE postoji .
A postoji li bosanskohercegovacka IZ ?
Post Reply