Sramote Kršćanstva i Islama!

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
BHCluster

#476 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

patriot_1 wrote: Što si navalio na Katolike?
Pa više ima roditelja pedofila koji vlastitu djecu zlostavljaju nego svećenika!Oćeš li sad reći da su roditelji pedofili?
Koliko učitelja,doktora,ateista,muslimana,pravoslavaca,protestanata,hindusa(i Sai Baba je bio pedofil) su to,pedofil je pedofil,on nije i nemože biti vjernik,da poštuje Boga poštivao bi njegove zapovjedi,nebi činio nasilje i grešio bludno!Tko živi pobožno,ljubi Boga i čovjeka ako i vjeruje u čistilište ići će Bogu kad umre,neće mu to biti smetnja!Vjera u čistilište je pogrešna ali čija vjera je bez greške?
Ne postaje se katolicki svestenik tek tako a i zastitia istih od strane crkve te demantuje da je to tako...
Connaisseur Karlin

#477 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Connaisseur Karlin »

BHCluster wrote:
Pa više ima roditelja pedofila koji vlastitu djecu zlostavljaju nego svećenika!Oćeš li sad reći da su roditelji pedofili?
Koliko učitelja,doktora,ateista,muslimana,pravoslavaca,protestanata,hindusa(i Sai Baba je bio pedofil) su to,pedofil je pedofil,on nije i nemože biti vjernik,da poštuje Boga poštivao bi njegove zapovjedi,nebi činio nasilje i grešio bludno!Tko živi pobožno,ljubi Boga i čovjeka ako i vjeruje u čistilište ići će Bogu kad umre,neće mu to biti smetnja!Vjera u čistilište je pogrešna ali čija vjera je bez greške?
Ne postaje se katolicki svestenik tek tako a i zastitia istih od strane crkve te demantuje da je to tako...
Ama isti imaju ljubavnice i/ili ljubavnike, ne razumijem, zasto se javost toliko cudi o njhovom posotjanju seksulane strane zivota.

Suanjam da radi izloiranog seksulanog zivota postaju pedofili,jer ,prema takvoj logici,pedofilija kod osoba u braku ne bi ni postojala. Vrlo su bizarni slucjavi pedofilije rodtielja nad vastitm djetetom. Jezivo!
animals

#478 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

BHCluster wrote:
A sta bi u Gluhoj Bukovici..
zaboravio si..
BHCluster

#479 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

animals wrote:
zaboravio si..
Isto pedofilski napad na djecu. Pitajte se onda kakav je to Bog sto nije zastitio djecu, sta su Mu ona kriva?
animals

#480 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:
zaboravio si..
Isto pedofilski napad na djecu. Pitajte se onda kakav je to Bog sto nije zastitio djecu, sta su Mu ona kriva?
Mislis li ti da Bog, onakav kakvog ga mi zamisljamo,
ima veze sa ovozemaljskim religijama..
Ovaj svijet je baziran na necemu sto mi ne razumijemo, jer da je onakav kakvog ga mi
idealizujemo, mi sigurno ne bi pisali veceras..
BHCluster

#481 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

animals wrote:
Ovaj svijet je baziran na necemu sto mi ne razumijemo, jer da je onakav kakvog ga mi
Sta ces ti sad izmisljati nekog novg Boga da bih se osjecao bolje. Slobodno samo to je to IZMISLJOTINA i ako se zbog toga osjecas dobro oako ti pomaze super a ako kao ovaj kolega kaze pa to je ok jer ima te pojave svugje u svakoj religiji onda to nece moci.
Connaisseur Karlin

#482 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:
BHCluster wrote:
animals wrote:
zaboravio si..
:thumbup:
animals

#483 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:
Sta ces ti sad izmisljati nekog novg Boga da bih se osjecao bolje. Slobodno samo to je to IZMISLJOTINA i ako se zbog toga osjecas dobro oako ti pomaze super a ako kao ovaj kolega kaze pa to je ok jer ima te pojave svugje u svakoj religiji onda to nece moci.
Ne izmisljam ja nista..
ja ni sam ne razumijem ovaj svijet, niti se puno trudim..
ne vrijedi..religije su ti nesto kao i politicke organizacije..
osnovane radi svoji,a ne nasi interesa..
BHCluster

#484 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

animals wrote:
Ne izmisljam ja nista..
A vjerujes da Bog postoji i dopusta ovo sve da bi nekoga nakon smrti nagradio ili kaznio? To je smisao?
animals

#485 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:
Ne izmisljam ja nista..
A vjerujes da Bog postoji i dopusta ovo sve da bi nekoga nakon smrti nagradio ili kaznio? To je smisao?
Smisao zivota je...
znas koji..ma nema pojma niko, nagadjanja..
kad saznas, javi mi..
BHCluster

#486 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

animals wrote:
Smisao zivota je...
kad saznas, javi mi..
Pa ako nemas smisao za zivot zasto onda zivis?
animals

#487 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

BHCluster wrote:
animals wrote:
Smisao zivota je...
kad saznas, javi mi..
Pa ako nemas smisao za zivot zasto onda zivis?
Zato sto moram..
nisam ja kriv, sto sam se rodio :D
BHCluster

#488 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

animals wrote:
Zato sto moram..
nisam ja kriv, sto sam se rodio :D
To je tuzno da i pored svega cemu imamo pristup tvoj zivot je moranje i jos mislis da si kriv sto si se rodio.
patriot_1

#489 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by patriot_1 »

BHCluster wrote:
animals wrote:
zaboravio si..
A recimo,da si ti pedofil,(srećom nisi),i da se napališ na neko dijete,Bog te kazni,kastrira te a dijete spasi,ti bi umah rekao da je Bog pokvaren. :-D
Tvoja rečenica je toliko zaglupljena da je to čudo!Kao da je Bog napao tu djecu,jer su mu kriva nešto!
Stvorio je ljude,usadio im moralni zakon u srce,napisao zapovjedi:"Ne čini to i to" i što bi još trebao?Ja nisam pedofil niti bludnik,imam ženu i vjeran sam joj i ona meni.Boga se ne bojim,kad umrem idem u nebo!Pedofil ide u pakao!Djete napadnuto od tog monstruma isto ide u nebo,ako,poput tebe ne osudi za svoje zlo Boga a ne TOG čovjeka!Zaboravljaš da postoji i vrag,sotona,šejtan,lako ljude zavede,svaki pedofil je pod njegovim utjecajem i svi oni,kao i ON sam(šejtan) završit će u paklu!Vidjet ćeš ih tamo!
Smrcak15

#490 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
BHCluster wrote:
animals wrote:
Ne izmisljam ja nista..
Smisao zivota je...
kad saznas, javi mi..
ja nemam problema a siguran sam i vecina vjernika sa ovim pitanje oko smisla zivota, jer nama islam daje objasnjenje sta je smisao zivota.
Dok izgleda kod Tebe niti znas odkud si dosao ni kud ides, isto kao u nekom avionu te neko pita, odakle ides, neznam, pa kuda covjece ides, neznam :-) :lol:

ti da neznas svoju svrhu svog postojanja dok jedan ekser u stolici iako nezna svoju svrhu, ima je, da cuva stolicu da se ne raspadne. Znaci po toj nekoj definiciji, ekse ima vecu vrijednost od Tebe, jer nekako logika mi kaze, ko ima svrhu ima vecu vrijednost od onoga ko nema svrhe.

Mi ljudi smo poslati na zemlju od strane Boga nakon sto smo svi pristali da budemo podlozeni testu gdje mozemo Preko tog testa zaraditi vjecni zivot uzivanja i blizine Bozije, BOg nas je stvorio iz svoje milosti , i kako bi davao svoju milost tokom zivota i kako bi dao svoju milost na sudnjem danu. Da Preko tog testa se borimo da zasluzimo njegovu milost, kroz dobra djela i izbjegavanje losih djela, tako mozemo jedino se uzdici iznad pozicije andjela a isto tako mozemo pasti ispod nivoa zivotinje.

Ja sam prije nekoliko Godina cak brainstorming radio sa ateistima, otvorim temu sta je svrha zivota, da vidim njihova misljenja i onda to analiziramo svaciju stavku, tu se ogleda kako ateisti nemaju jedinstven stav nego svako naglaba po svom ceifu kako misli da je najbolje, ali rupa u njihovim stavovima na svakom koraku, dok po mom misljenju ovo sto nudi islam je jedina loigcna odrziva teorija oa svrhi zivota jer je jedina koja se odnosi, na bogate, siromasne, mlade, stare, musko, zensko, zdravog, bolesnog, pa cak i onog u komi koji lezi u krevetu ili tek umrlo rodjeno dijete , jedino islamska teorija prolazi bez falinki i rupa kao ateisticki odgovori po tom pitanju.
animals

#491 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

Islamska teorija jedino bez falinki..
da,da,,
prvo se moras nauciti, zivjeti na ovome svijetu..
na onome neces imati priliku :D
BHCluster

#492 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

patriot_1 wrote:
BHCluster wrote:
animals wrote:
zaboravio si..
A recimo,da si ti pedofil,(srećom nisi),i da se napališ na neko dijete,Bog te kazni,kastrira te a dijete spasi,ti bi umah rekao da je Bog pokvaren. :-D
Tvoja rečenica je toliko zaglupljena da je to čudo!Kao da je Bog napao tu djecu,jer su mu kriva nešto!
Stvorio je ljude,usadio im moralni zakon u srce,napisao zapovjedi:"Ne čini to i to" i što bi još trebao?Ja nisam pedofil niti bludnik,imam ženu i vjeran sam joj i ona meni.Boga se ne bojim,kad umrem idem u nebo!Pedofil ide u pakao!Djete napadnuto od tog monstruma isto ide u nebo,ako,poput tebe ne osudi za svoje zlo Boga a ne TOG čovjeka!Zaboravljaš da postoji i vrag,sotona,šejtan,lako ljude zavede,svaki pedofil je pod njegovim utjecajem i svi oni,kao i ON sam(šejtan) završit će u paklu!Vidjet ćeš ih tamo!
Jedno je imati konstruktivan odgovor drugo je biti apoligeta, a ako vjerujes u to sto pises tebi je pakao neminovan jer dajes sebi ono sto samo Bog moze da odluci ako postoji. :wink:
Smrcak15

#493 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

animals wrote:Islamska teorija jedino bez falinki..
da,da,,
pa eto nadji ako mozes falinku u islamskoj teoriji o svrhi covjeka na zemlji.

na onome neces imati priliku
itekako se dobro sad zivi, pa eto sad da bude onako kako ti kazes da nema nista na buducem, ok, nikom nista, nistavilo postajemo, neznamo za sebe to je to. 0:0

a sta da je onako kako islam kaze, kako ces se ti onda spasiti?
animals

#494 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

Smrcak15 wrote:
da,da,,

itekako se dobro sad zivi, pa eto sad da bude onako kako ti kazes da nema nista na buducem, ok, nikom nista, nistavilo postajemo, neznamo za sebe to je to. 0:0

Za mene to nevazi :D nisam musliman :D
te ce se spasiti samo muslimani, ostali ce da gore :D
a sta mislis, gdje ce oni koji spasavaju muslimane iz oni brodica, koje tonu..
muslimane koji zive onako kako vjera zahtjeva, i bit ce spaseni. ali ipak su nestrpljivi,
pa rizikuju zivote, da se docepaju cafirski zemalja, koje im nude samo propast,
a ne i spasenje..
BHCluster

#495 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

Smrcak15 wrote:
Zasto bi bilo kako kaze Islam sta je dokaz tome?
Smrcak15

#496 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
Smrcak15 wrote:
da,da,,

muslimane koji zive onako kako vjera zahtjeva, i bit ce spaseni. ali ipak su nestrpljivi,
a ne i spasenje..
vazi za svakog, htio to ili ne, vazi itekako
nije to bas tako , stvari su relativne, prvi kojima ce se potpailiti vatra dzehenemska ce biti muslimani licemjeri

a siguran sam da ce biti i nemuslimana koji ce u dzennet, iako se ta osoba ne naziva musliman ali po definiciji je musliman, jer musliman znaci "biti pokoran Bogu"

Allah kaze:
Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabijci, i kršćani - oni koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili - ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati. (Al Maide 69)

oni ce dobiti odgovarajucu nagradu za to bilo to na ovom svijetu ili buducem, a poslije njihov slucaj je kod Allaha

ali ipak su nestrpljivi,
a ne i spasenje.
ne daleko lakse sad se moze doci do Dzenneta Preko mnogih cafirskih zemalja nego mnogih muslimanskih zemalja, zbog uslova zivota i diktatorskih vlasti i ratova itd
Last edited by Smrcak15 on 11/05/2016 13:25, edited 1 time in total.
Smrcak15

#497 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

BHCluster wrote:
Smrcak15 wrote:
Zasto bi bilo kako kaze Islam sta je dokaz tome?
sa logicke strane jedino je to ispravno, barem ja nisam mogao naci falinku a radio sam experiment i sa nemuslimanima da pokusaju naci falinku u toj teoriji, i do sad je niko nije poljuljao, sto znaci da je cvrsta i odrziva teorija.

eh sad je pitanje sta je dokaz da je bas to istina, pa jednostavno opet se moramo vracati na Kur'an gdje se mora dokazivati da Kur'an moze samo doci od Boga a ne od ljudi, a dokaza za to ima masa ko hoce da udje u te vode. Kad potvrdis sebi da je Kur'an od Boga automatski si dokazao i teoriju, jer ako je to Bog objavio onda ce se tako i desiti i to vazi, jer je puka istina, Bog nikad ne laze i to strogo zabranjuje.

znaci dokazi su:

1. teorija je cvrsta jos niko mi nije uspio obiriti je
2. Masa dokaza da Kur'an je od Boga a ne od ljudi, sto automtski dokazuje i teoriju koja je iznikla iz Kur'ana
animals

#498 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by animals »

Ja se malo zezam..
a ti koje gluposti valjas :-)
Smrcak15

#499 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

animals wrote:Ja se malo zezam..
a ti koje gluposti valjas :-)
pa de narosdu objasni zasto je glupost, da se nemora glavom od zid udarati kako bi se razumjelo sta hoces da kazes.

reci nam glupost je zato i zato...a ne Ovako na pola kazes nesto bez da argumentujes.
Laertes

#500 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Laertes »

Smrcak15 wrote:
ja nemam problema a siguran sam i vecina vjernika sa ovim pitanje oko smisla zivota, jer nama islam daje objasnjenje sta je smisao zivota.
Dok izgleda kod Tebe niti znas odkud si dosao ni kud ides, isto kao u nekom avionu te neko pita, odakle ides, neznam, pa kuda covjece ides, neznam :-) :lol:

ti da neznas svoju svrhu svog postojanja dok jedan ekser u stolici iako nezna svoju svrhu, ima je, da cuva stolicu da se ne raspadne. Znaci po toj nekoj definiciji, ekse ima vecu vrijednost od Tebe, jer nekako logika mi kaze, ko ima svrhu ima vecu vrijednost od onoga ko nema svrhe.

Mi ljudi smo poslati na zemlju od strane Boga nakon sto smo svi pristali da budemo podlozeni testu gdje mozemo Preko tog testa zaraditi vjecni zivot uzivanja i blizine Bozije, BOg nas je stvorio iz svoje milosti , i kako bi davao svoju milost tokom zivota i kako bi dao svoju milost na sudnjem danu. Da Preko tog testa se borimo da zasluzimo njegovu milost, kroz dobra djela i izbjegavanje losih djela, tako mozemo jedino se uzdici iznad pozicije andjela a isto tako mozemo pasti ispod nivoa zivotinje.

Ja sam prije nekoliko Godina cak brainstorming radio sa ateistima, otvorim temu sta je svrha zivota, da vidim njihova misljenja i onda to analiziramo svaciju stavku, tu se ogleda kako ateisti nemaju jedinstven stav nego svako naglaba po svom ceifu kako misli da je najbolje, ali rupa u njihovim stavovima na svakom koraku, dok po mom misljenju ovo sto nudi islam je jedina loigcna odrziva teorija oa svrhi zivota jer je jedina koja se odnosi, na bogate, siromasne, mlade, stare, musko, zensko, zdravog, bolesnog, pa cak i onog u komi koji lezi u krevetu ili tek umrlo rodjeno dijete , jedino islamska teorija prolazi bez falinki i rupa kao ateisticki odgovori po tom pitanju.
A da oni možda ne misle svojom glavom, a ti hodžinom, i to moraš na arapskom, jer te šef drugačije ne može razumjeti?
Locked