Kažeš da sam "ignorisao" a onda navodiš kako sam objasnio Inkviziciju!Dake,nisam ignorisao!Samo rekoh da je prvotna namjera bila solidna a pretvorilo se to u veliko zlo!Vodstvo crkve tog doba nije bilo dobro,pa ni crkva kao takva.Nisam to zlo opravdavao<!Ničim!choxnox wrote:Opet isti sablon kao i klonovi prije tebe. Apsolutno si ignorisao bit prethodnog posta na koji se nisi niti jednom referencirao:
... i pokusavas skrenuti diskusiju sa citiranog na nesto nebitno, kao de da sada malo pricamo o inkviziciji. Opet test, jos jedan failchoxnox wrote: Evo, da prezentujem i ovako. Poredis dakle:Znaci vase vrhovno vjersko tijelo naredi progon odredjene skupine ljudi po nekom, sada nebitnom osnovu. Prema tome, opravdano je to nazvati krscanskim terorizmom jer su vam vasi prvaci u vjeri to naredili i naredba se odnosi na sve krscane.
- Inkvizicija - naredba Crkve (vaseg vrhovnog vjerskog tijela) i koju moraju sprovoditi svi krscani (odnosno njihove nadlezne crkve)
- Bombas samoubica - cin pojedinca ili manje skupine koji nisu dobili naredbu od Halifata (islamskog vrhovnog vjerskog tijela)
Bombas samoubica (koji nije dobio naredbu da se digne u zrak od islamskog vrhovnog vjerskog tijela) iz nekih svojih licni ideala odluci da se digne u zrak i pri tome u smrt odvede 50-60 ljudi. Ovo se ni u kojem slucaju ne moze nazvati islamski terorizam (ili ekstremizam ili bilo sta slicno) nego jednostavno terorizam ili ekstremizam (sta ti vise odgovara) i niposto se ne moze prisivati jednoj cijeloj vjeri.
Kada bombas samoubica od Halifata dobije naredbu da se digne u zrak i ubije jos koga, ja cu prvi ustati i dici svoj glas protiv toga jer bi takvom naredbom ukaljao moju vjeru.![]()
Ako cemo gledati samo tako da trazimo "pozitivno", a u potpunosti zanemarujuci rezultat koji zapravo ostaje i koji je trajan, onda tvojom logikom mozemo reci:patriot_1 wrote:Ta inkvizicija je imala za cilj suzbiti krivovjerje,u što se ona pretvorila,druga je priča!
- da je Hitler imao za cilj ojacati Nijemce kao naciju, a to sto je pocinio genocid nad Jevrejima i ostalim manjinama je druga prica
- da je Milosevic imao za cilj okupiti sve Srbe u jednu drzavu, a to sto je pocinio stravicne zlocine i genocid je druga prica
patriot_1 wrote:[Inkvizicija] Nije uglavnom progonila nedužne.![]()
![]()
Rekoh ti u postu ranije, zasto prelaziti sa savrsenstva na nesto krnjavo, nepotpuno i/ili iskrivljeno?patriot_1 wrote:Kažeš,prisile u vjeri ima,,i to je tebi u redu?Zašto čovjek nebi imao slobodu odabira vjere?
Pa i prvobitni Krscani i prvobitni Jevreji su bili vjernici. Monoteisti. Oni ce uci u Dzennet iliti Raj kao i pravi i iskreni muslimani.patriot_1 wrote:Polariziraš"musliman ponudi-nevjernik prihvati ili ne" ,,zar je samo musliman vjernik ,svi ostali nevjernici?
A onda ste zastranili. Evo, odgovori mi samo na dva pitanja:
- Objasni mi sveto trojstvo?
- Jel Isusa smatrate bogom ili covjekom?
Prije svega nije to vaša stavar.Nismo progonili (NISU) muslimane nego kršćane koji su zastranili ili napustili vjeru!To je osuđeno,odavno toga više nema!Vi imate inkviziciju i danas!Ako netko napusti Islam,ili nije pravovjerni Musliman,progoniti će ga!Ako se žena uda za Kršćanina,progonit će ju ili čak ubiti!I ti mi se našao , hvaliti Islam a kritizirati Kršćansku inkviziciju!Kako ti meni,tako ja tebi!
Po tebi Islam je savršenstvo,po meni Kršćanstvo je bolje!I kaj ćemo sad?
Dalje,prvi kršćani su vjerovali da je Isus Bog!Toma Isusa nazva:"Gospod moj i BOG moj ,,"A Isus ga ne ispravlja!
Dakle Isus je Bog!
Trojstvo,,,pa mi vjerujemo u jednog Boga koji je TROJEDAN!