Istovremeno,nije iskljuceno i nije ni ukljuceno postojanje Boga._BataZiv_0809 wrote:Ukratko: agnosticizam je shvatanje prema kojem nije iskljuceno postojanje boga. Pojednostavljeno govoreci, agnostici tvrde: mozda ima, mozda nema.Connaisseur Karlin wrote:
Hvala.
Jesam li upravu?
Sramote Kršćanstva i Islama!
- Connaisseur Karlin
#251 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Last edited by Connaisseur Karlin on 31/03/2016 02:10, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#252 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Odgovor na podevuceni dio: Agnostike takve resprave ne interesuju.aurora313 wrote:Gornje iznosiš u nekoj diskusiji. Nije mi jasno šta znači...agresivnost ateista koje sebe ne dozivljavaju agnosticima...Connaisseur Karlin wrote:Tvoj nacin vodjenja debate malo vuce na agresivnost ateista koje sebe ne dozivljavaju agnosticima,zato sam podvukla da malo popustis sa takvim pristupom pisanja...
Može samo biti da vjeruješ u boga, ili da možda postoji nekakva sila za agnostike (Let the Force be with you!), i na kraju, ili si ipak samo zatucani slijedbenik jedne od tri dogmatične monoreligije.
Ja sam ateista ali mi je nejasno šta je to 'agresivan ateista'? Koliko je vjerniku apsolutno nejasno da neko može da ne vjeruje, toliko je to obrnuto što se mene tiče. Ali ako je vjerniku važno da svim silama širi i brani svoju religiju ili da 'prenosi istinu' (čuj istinu?!), onda sam sebi dozvoljavam da im na isti način dokazujem da su u zabludi.
- fatamorgana
#253 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Neću ženu hoću robinju!Smrcak15 wrote:stani malo uopste se ona ne zove robinja u islamu, jer prema zarobljenici se moras ophoditi kao prema zeni, imas iste obaveze kao prema zeni.fatamorgana wrote:Smrcak15 wrote:
Zasto je sex sa zenskom robinjom iz rata dozvoljen?
Posto robovi su morani biti zbrinuti tako sto postanu dio familije, da jedu hranu koju jedu clanovi familije oblacis ih kao sto oblacis clanove familije, da obezbijedis edukaciju kao za clanove familije itd
Posto zenska robinja ce biti zajedno u kuci sa svojim vlasnikom koji je na neki nacin njezin muz, jer neprakticno bi bilo da zive zajedno u kuci a da im je zabranjen spolni odnos, jer ako strasti postoje i sad da im Bog zabrani spolni odnos a ima obaveze prema njoj kao prema zena, mora se lijepo ophoditi itd onda bi bila samo na teretu, jer ako imas jake strasti prema nekoj robinji a da zivi sa tobom to bi ti bilo samo na teretu, poput gladnom i zednom staviti hranu i pice ali mu zabraniti da ista uzima.siguran sam da je upravo zbog toga dozvoljen sex sa robinjom bio i nema govora ni o kakvom silovanju to je zabranjeno po islamu.Hoću i ja jednu robinju!
apsolutno nikakve razlike. tako kad kazes hocu robinju, stani mallo, tebi je stalo da se zenis , pa zenis se brate, eno na milione zena i rijesen tvoj problem
- animals
#254 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Po meni je veci kretenluk,porediti rat u BiH, sa islamskim teroristima..BHCluster wrote:
Sakakvog kretenluka ces se nacitati po interenetu pa i ovo. Zar ovi kozojebi nisu vojno okupirali taj prostor pod kojim privremeno ce da vladaju? Kao sto sam vec napiso uvije neko ima neki izgovor i pored cinjenica.
- BHCluster
#255 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
A razlog je imas svoju stranu pa neces?animals wrote:Po meni je veci kretenluk,porediti rat u BiH, sa islamskim teroristima..BHCluster wrote:
Sakakvog kretenluka ces se nacitati po interenetu pa i ovo. Zar ovi kozojebi nisu vojno okupirali taj prostor pod kojim privremeno ce da vladaju? Kao sto sam vec napiso uvije neko ima neki izgovor i pored cinjenica.
- Connaisseur Karlin
#256 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
dupli!
Last edited by Connaisseur Karlin on 31/03/2016 03:57, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#257 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Odgovor na podvuceni dio:MyTao wrote:
Agresivnost ateista? Kojih ateista? Ateizam je stav da nema dokaza za boga, sve ostalo kod jednog ateiste nema veze s tim stavom. Ponovo se vracamo da ti ustvari ne razumijes sta je to ateizam.
Evo ponovo te pitam, a to je samo u nadi da ti ukazem sta je sta... vjerujes li ti u boga? Samo mi odgovori sa da ili ne. Prije nego sto se potegnes na to kako si agnostic, da te napomenem da je se to odnosi na to dali ti znas dali bog postoji ili ne... ja pitam dali ti vjerujes u njega ili ne. nauci da razdvojis to dvoje.
Ateizam opcionlano podrazumjeva sljedece oblike vjerovanja : a)vjerovanje u nepostojanje Boga, b) nepostojanje vjerovnja u Boga. Ateizma,takodjer,znaci,odbijanje vjerovanja u Boga. Koncpeti ateizma su razliciti.
Agnosticima ,poput mene,dio vjerovanja ne postoji.
Zato, ne pitanje o nevjerovanju u Boga , ne mogu reci DA ili NE..Moras biti svjestan,kad pitas agnostika o njegovom stavu,najcesce ces dobiti duzi odgovor,jer definicija ateizma ima vise znacenja,tj. kombinacija agnosticki ateizam nije u potpunosti jasno definirana,i zato je koristenje takvog pojma jednostavno pogresno. To je ta siva zona konflikta. Agnosticki ateizam je najcesce formulisan : nemanje znanja o postojanju ili nepostojanju Boga,i vjerovanje u nepostojanje Boga ( a ne nepostojanje vjerovanja u Boga).Vjerovanje u ne-postojanje Boga i ne-postojanje vjerovanja u Boga imaju poputno razlicita znacenja.
-
prog321
#258 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
To su zaljevske zemlje. S Arabija i ekipa. Njihov Islam je dosao na vlast uz pomoć zapada tačnije Britanije u 20 vijeku. Pročitaj moje druge postove. Ja sam već pisao o Tekvirizmu. To je vrsta izopačenog Islama sa kojim Bošnjaci, Turci, većina muslimana u svijetu čak i Iran nemaju mnogo zajedničkog.patriot_1 wrote:Ja ne vidim sada da su Muslimani tj. zemlje gdje su oni većina,pa i vjerski vođe ustali protiv takvih!Dapače,u nekim zemljama ih pokrivaju,tu nalaze utočište!To je najgore u svemu tome!Kad Muslimani zarate protiv takvih,kad ih budu ubijali i progonili,onda će ta vrsta terorizma biti suzbijena!Do tada ćemo trpiti posljedice i mi i vi!prog321 wrote:Teroristi prestavljaju sve ono protiv čega se Islam 1400 godina borio.
Oni koriste izvračenu verziju Islama koja nema ništa sa većinom ljudi koji prakticiraju tu religiju.
Nemoj da ti navodim citate u Ku'ranu koji se direktno kose sa tim ispranim ludim mozgovima.
Islam je 1000 godina prije kršćanstva stajao za religioznu slobodu i multikulturalnost.
Ovi idioti sve te vrijednosti krše.
Tačno je da će se muslimani jednog dana morati obračunati sa tom perverznom verzijom vlastite religije ali je momentalno nemoguće jer posjeduju silan novac kroz prodaju nafte. Uostalom sve zapadne zemlje ih i podržavaju jer vide financijsku korist sa njima.
- aurora313
#259 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Connaisseur Karlin wrote:Odgovor na podvuceni dio:
Ateizam opcionlano podrazumjeva sljedece oblike vjerovanja : a)vjerovanje u nepostojanje Boga, b) nepostojanje vjerovnja u Boga. Ateizma,takodjer,znaci,odbijanje vjerovanja u Boga. Koncpeti ateizma su razliciti.
Agnosticima ,poput mene,dio vjerovanja ne postoji.Prema tvom stavu,to je kombinacija: agnostickog ateiste,ali imamo problem: ateizam u svojim definicijama posjeduje vise opcije,( koje sa napisala u prvoj recenici). Ako neko kaze da je agnostik i ateist,opet osoba,koja dobije odogvor,ne moze u potpunosti znati da li je agnostik atisticki orijetniran jer ne vjeruje u postojanje Boga ili jednostavno nepostojanja vjerovanja u Boga!
Zato, ne pitanje o nevjerovanju u Boga , ne mogu reci DA ili NE..Moras biti svjestan,kad pitas agnostika o njegovom stavu,najcesce ces dobiti duzi odgovor,jer definicija ateizma ima vise znacenja,tj. kombinacija agnosticki ateizam nije u potpunosti jasno definirana,i zato je koristenje takvog pojma jednostavno pogresno. To je ta siva zona konflikta. Agnosticki ateizam je najcesce formulisan : nemanje znanja o postojanju ili nepostojanju Boga,i vjerovanje u nepostojanje Boga ( a ne nepostojanje vjerovanja u Boga).Vjerovanje u ne-postojanje Boga i ne-postojanje vjerovanja u Boga imaju poputno razlicita znacenja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#260 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
E pa zato ste zicerasi. Idete na sigurno. A tvrdnje da postoji bog i da ne postoji nisu ravnopravne po vjerovatnoci. Zbog toga Ričard Dokins za agnosticizam kaze da je jako siromasanConnaisseur Karlin wrote:
Istovremeno,nije iskljuceno i nije ni ukljuceno postojanje Boga.Da,mozda ga,a mozda nema,tacno.
- Smrcak15
#261 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
pa taj isti Richard Dawkins ne negira inteligentni dizajn, da smo stvoreni pa makar to bili vanzemaljci nasi kreatori, cak i kaze da se moze naci dokaz za inteligentni dizajni na biomolekularnom nivou, samo ne Boga iz biblije jer ima cojek problema sa tim bogom iz biblije_BataZiv_0809 wrote:E pa zato ste zicerasi. Idete na sigurno. A tvrdnje da postoji bog i da ne postoji nisu ravnopravne po vjerovatnoci. Zbog toga Ričard Dokins za agnosticizam kaze da je jako siromasanConnaisseur Karlin wrote:
Istovremeno,nije iskljuceno i nije ni ukljuceno postojanje Boga.Da,mozda ga,a mozda nema,tacno.
Dawkins priznaje da se mogu naci dokazi za inteligentni dizajn na biomolekularno i hemijskom nivou
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#262 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Znanje se crpi iz knjiga Ričarda Dokinsa, a ne iz senzacionalističkih 2 minute youtube klipova 
- Smrcak15
#263 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
pa stani malo, valjda ako ti taj isti Richard Dawkins kaze nesto na klipu sta se to razlikuje od onoga sto napise, jer isti je covjek._BataZiv_0809 wrote:Znanje se crpi iz knjiga Ričarda Dokinsa, a ne iz senzacionalističkih 2 minute youtube klipova
ko eto, necemo to gledati sta kaze na klipu nego cemo citati njegove knjige
Dokaza za Kreatora imamo na svakom koraku, u sebi samom imas, u prirodi, u univerzumu, zivotinjama svukuda se mogu naci dokazi za inteligentnog Kreatora tj. Boga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#264 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Bitan je kontekstSmrcak15 wrote:pa stani malo, valjda ako ti taj isti Richard Dawkins kaze nesto na klipu sta se to razlikuje od onoga sto napise, jer isti je covjek._BataZiv_0809 wrote:Znanje se crpi iz knjiga Ričarda Dokinsa, a ne iz senzacionalističkih 2 minute youtube klipova
ko eto, necemo to gledati sta kaze na klipu nego cemo citati njegove knjige![]()
Dokaza za Kreatora imamo na svakom koraku, u sebi samom imas, u prirodi, u univerzumu, zivotinjama svukuda se mogu naci dokazi za inteligentnog Kreatora tj. Boga.
Dokaza za to sto tvrdis nema. To sto ti mislis da je nesto dokaz, ne znaci i da jeste
p.s. nisi ni pogledao ovaj klip, jelde
- Smrcak15
#265 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
_BataZiv_0809 wrote:Bitan je kontekstSmrcak15 wrote:pa stani malo, valjda ako ti taj isti Richard Dawkins kaze nesto na klipu sta se to razlikuje od onoga sto napise, jer isti je covjek._BataZiv_0809 wrote:Znanje se crpi iz knjiga Ričarda Dokinsa, a ne iz senzacionalističkih 2 minute youtube klipova
ko eto, necemo to gledati sta kaze na klipu nego cemo citati njegove knjige![]()
Dokaza za Kreatora imamo na svakom koraku, u sebi samom imas, u prirodi, u univerzumu, zivotinjama svukuda se mogu naci dokazi za inteligentnog Kreatora tj. Boga.![]()
Dokaza za to sto tvrdis nema. To sto ti mislis da je nesto dokaz, ne znaci i da jeste
p.s. nisi ni pogledao ovaj klip, jelde
1:15 minutaBitan je kontekst
....Moguce je naci dokaze za to ako gledas na detalje biohemije i molekularne biologije, moze se pronaci obiljezje(signature) od nekog dizajnera.
ja mislim da je ovo vise nego jasno
pa eto Dawkins kaze da ima, a netreba ti Dawkins govoriti ja cu ti pokazatiDokaza za to sto tvrdis nema. To sto ti mislis da je nesto dokaz, ne znaci i da jeste :wink
evo naprimjer Kinesin molekularni robot koji hoda na dvije noge i nosi teret sa dvije ruke u celijama
evo dokaz da ima, zar ovo nije prelijep dokaz za inteligentnog dizajnera, eh sad je druga stvar ako ti vjerujes da slucajni dogadjaji su ovo stvorili, onda si ostavio logiku na policu da se kupi prasina na nju
ma jok to ja samo onakop.s. nisi ni pogledao ovaj klip, jelde
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#266 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Hvatas se za slamku.
- choxnox
#267 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ovo me podsjeti na jednog mog prijatelja gdje ja kazem neki fazon, a on odmah odgovori fazonom koji je varijacija na moj fazon. I on je isto tako bio malo, znas ono, "ogranicen".patriot_1 wrote:Fakat je ovo jadno!
Logika ti je na nivou sedmogodišnjaka!A insinuacije ,šuplje bolan,,,
Ja sam na ovom forumu duze nego sto ti imas Internet, takvih klonova kao ti sam ovdje ispratio na stotine. Koristite isti sablon, samo tema zavisi od aktuelne islamofobne situacije. Uglavnom vas se moze argumentovano pobiti u prvom i drugom, eventualno trecem reply-u. Vidim evo ti si pao vec na prvom, pa imam lose vijesti za tebe.patriot_1 wrote:Pa i sam vidiš,jedino ti imaš ovako nisko mišljenje o meni i temi,ostali uglavnom kulturno debatiraju!
Ostali su (bez iskrene uvrede za ostale) ili besposleni ili na drzavnoj sisi (gdje im je radno vrijeme 08:00-09:00), pa imaju vremena na pretek da vode sa tobom besmislene rasprave. Nema razloga da okolisamo, ja cu ti reci direktno u lice kada nisi u pravu, ostali ce ti to pokusati upakovati ili te pokusati ubijediti u suprotno, mada znamo da to nije moguce jer se mora ispuniti mjesecna kvota propagande da bi legla uplata, zar ne?
- Smrcak15
#268 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
kako??_BataZiv_0809 wrote:Hvatas se za slamku.
a mogu ti slicnih i ovakvih primjerna nabacati na ovaj topic da se srusi forum odmah, i onda mi kazes hvatam se za slamku bez da dajes kontraargument, pa prije ce biti da si ti onaj koji se hvata za slamku a ne ja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#269 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ne valjaju ti primjeri, zato ti i kazem, da ne sirimo dalje ovu pricu.Smrcak15 wrote:kako??_BataZiv_0809 wrote:Hvatas se za slamku.
a mogu ti slicnih i ovakvih primjerna nabacati na ovaj topic da se srusi forum odmah, i onda mi kazes hvatam se za slamku bez da dajes kontraargument, pa prije ce biti da si ti onaj koji se hvata za slamku a ne ja.
Pricaj o sramotama Krscanstva i Islama, to je tema.
-
patriot_1
#270 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Potpisujem!Sve si dobro rekao!prog321 wrote:To su zaljevske zemlje. S Arabija i ekipa. Njihov Islam je dosao na vlast uz pomoć zapada tačnije Britanije u 20 vijeku. Pročitaj moje druge postove. Ja sam već pisao o Tekvirizmu. To je vrsta izopačenog Islama sa kojim Bošnjaci, Turci, većina muslimana u svijetu čak i Iran nemaju mnogo zajedničkog.patriot_1 wrote:Ja ne vidim sada da su Muslimani tj. zemlje gdje su oni većina,pa i vjerski vođe ustali protiv takvih!Dapače,u nekim zemljama ih pokrivaju,tu nalaze utočište!To je najgore u svemu tome!Kad Muslimani zarate protiv takvih,kad ih budu ubijali i progonili,onda će ta vrsta terorizma biti suzbijena!Do tada ćemo trpiti posljedice i mi i vi!prog321 wrote:Teroristi prestavljaju sve ono protiv čega se Islam 1400 godina borio.
Oni koriste izvračenu verziju Islama koja nema ništa sa većinom ljudi koji prakticiraju tu religiju.
Nemoj da ti navodim citate u Ku'ranu koji se direktno kose sa tim ispranim ludim mozgovima.
Islam je 1000 godina prije kršćanstva stajao za religioznu slobodu i multikulturalnost.
Ovi idioti sve te vrijednosti krše.
Tačno je da će se muslimani jednog dana morati obračunati sa tom perverznom verzijom vlastite religije ali je momentalno nemoguće jer posjeduju silan novac kroz prodaju nafte. Uostalom sve zapadne zemlje ih i podržavaju jer vide financijsku korist sa njima.
-
patriot_1
#271 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Je bona,a debata Dowekins - McGrath ili Dowekins - Lennox Lewis je zanimljiva.Naime,jedna profesorica mi reče da je Dowekinsa Mc Grath pomeo:"A znate,ja sam atista po uvjerenju"!.dodala je!_BataZiv_0809 wrote:Znanje se crpi iz knjiga Ričarda Dokinsa, a ne iz senzacionalističkih 2 minute youtube klipova
-
patriot_1
#272 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Nikad ti nećeš doći do spoznaje istine ako , kao sada lažeš da bi sebi škakljao ego!choxnox wrote:Ovo me podsjeti na jednog mog prijatelja gdje ja kazem neki fazon, a on odmah odgovori fazonom koji je varijacija na moj fazon. I on je isto tako bio malo, znas ono, "ogranicen".patriot_1 wrote:Fakat je ovo jadno!
Logika ti je na nivou sedmogodišnjaka!A insinuacije ,šuplje bolan,,,
Ja sam na ovom forumu duze nego sto ti imas Internet, takvih klonova kao ti sam ovdje ispratio na stotine. Koristite isti sablon, samo tema zavisi od aktuelne islamofobne situacije. Uglavnom vas se moze argumentovano pobiti u prvom i drugom, eventualno trecem reply-u. Vidim evo ti si pao vec na prvom, pa imam lose vijesti za tebe.patriot_1 wrote:Pa i sam vidiš,jedino ti imaš ovako nisko mišljenje o meni i temi,ostali uglavnom kulturno debatiraju!
Ostali su (bez iskrene uvrede za ostale) ili besposleni ili na drzavnoj sisi (gdje im je radno vrijeme 08:00-09:00), pa imaju vremena na pretek da vode sa tobom besmislene rasprave. Nema razloga da okolisamo, ja cu ti reci direktno u lice kada nisi u pravu, ostali ce ti to pokusati upakovati ili te pokusati ubijediti u suprotno, mada znamo da to nije moguce jer se mora ispuniti mjesecna kvota propagande da bi legla uplata, zar ne?
Ne pišem po nalogu,govorim što mislim,to je moj osobni stav,i nisam se postavio islamofobično jer sam svjestan da kršćanstvo ima puno "putra na glavi",dakle i kršćanstvo kritiziram bez pardona!Ovdje kritiziram islamski extremizam(a s tvojim kvocjentom inteligencije to je malo teže skontati)
a ne sav Islam!I neki forumaši(koji su po tebi lenčine i ulizice) to uviđaju,da fali oštrija osuda i akcija sa strane samih muslimana na ova zla!
Pa se ti misli(i malo budi skromniji,nisi nešto).
-
patriot_1
#273 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
http://www.bitno.net/vjera/vodeci-svjet ... a-postoji/Smrcak15 wrote:pa taj isti Richard Dawkins ne negira inteligentni dizajn, da smo stvoreni pa makar to bili vanzemaljci nasi kreatori, cak i kaze da se moze naci dokaz za inteligentni dizajni na biomolekularnom nivou, samo ne Boga iz biblije jer ima cojek problema sa tim bogom iz biblije_BataZiv_0809 wrote:E pa zato ste zicerasi. Idete na sigurno. A tvrdnje da postoji bog i da ne postoji nisu ravnopravne po vjerovatnoci. Zbog toga Ričard Dokins za agnosticizam kaze da je jako siromasanConnaisseur Karlin wrote:
, a bogami kako ga biblija opisiva pa i ja bi imao problema da ga uzmem za Boga, jer jednostavno biblija ponozi i BOga i poslanike do te granice da je odvratno ih slijediti.
Dawkins priznaje da se mogu naci dokazi za inteligentni dizajn na biomolekularno i hemijskom nivou
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#274 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Jao ovaj clanak na bitno.net ko da je Orvel pisao. Na momente mozda cak i Miroslav Lazanski 
- choxnox
#275 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Neko ko, kao, brka pojmove "musliman" i npr. Hrvat, odnosno stavlja ih u isti kontekst (kao sto si naveo u prvom postu: bombas samoubica - islamski ekstremizam, Hrvat napao Srbina - katolicki ekstremizam) jer su kao na istom nivou ne moze biti relevantan sagovornik. Tu si pao na prvom testu.
Ne zelim da se ponavljam, ali stvarno imas ozbiljan problem sa logickim zakljucivanjem. Ako neko kaze da je X ili da pripada Y, to ne znaci da je on automatski X ili da automatski pripada Y. Sudite Islamu preko ovih teroristickih napada prisivajuci Islamu etiketu terorizma, ekstremizma, fasizma itd., pa se onda prica kako postoji "islamski terorizam", "islamski ekstremizam", "islamski fasizam", "islamska netrpeljivost"... Zapravo vam je cilj umetnuti to "islamski" na sve negativne konotacije, a sa degradacijom slike o Islamu kao krajnjim ciljem.
Stvarno moram da te razocaram, ali sa ovim pokusajima postizete upravo suprotno. Kada ovako pisete, ljudi pocnu istrazivati o tom "teroristickom Islamu" i kada zaista razumiju sta je Islam, konvertuju se. Broj prelazak na Islam u posljednjih 15 godina je dozivio pravi procvat i visestruko premasuje broj prelazaka u istom vremenskom periodu prije tog. Da stvar bude gora po vas islamofobe, najveci broj prelazaka se i desava upravo na Zapadu cije su medijske oci uprte u "teroristicki Islam". Nevjerovatno, zaista. Elhamdulillah (hvala Allahu dz.s., za one koji ne znaju).
Ne postoji islamski ekstremizam.patriot_1 wrote:... islamski extremizam
Te samo-osude od strane "muslimana" koje su spominjes dolaze od ljudi koji sa muslimanima i Islamom opcenito imaju zajednicko jedino to sto su im roditelji dali muslimanska imena jer je to, eto, tradicija. Osim toga, odakle znas ko je ko ovdje na forumu? Mogu se i ja predstavljati kao Tibetanac, a braniti kineske afinitete prema Tibetu.patriot_1 wrote:I neki forumaši(koji su po tebi lenčine i ulizice) to uviđaju,da fali oštrija osuda i akcija sa strane samih muslimana na ova zla!
Ne zelim da se ponavljam, ali stvarno imas ozbiljan problem sa logickim zakljucivanjem. Ako neko kaze da je X ili da pripada Y, to ne znaci da je on automatski X ili da automatski pripada Y. Sudite Islamu preko ovih teroristickih napada prisivajuci Islamu etiketu terorizma, ekstremizma, fasizma itd., pa se onda prica kako postoji "islamski terorizam", "islamski ekstremizam", "islamski fasizam", "islamska netrpeljivost"... Zapravo vam je cilj umetnuti to "islamski" na sve negativne konotacije, a sa degradacijom slike o Islamu kao krajnjim ciljem.
Stvarno moram da te razocaram, ali sa ovim pokusajima postizete upravo suprotno. Kada ovako pisete, ljudi pocnu istrazivati o tom "teroristickom Islamu" i kada zaista razumiju sta je Islam, konvertuju se. Broj prelazak na Islam u posljednjih 15 godina je dozivio pravi procvat i visestruko premasuje broj prelazaka u istom vremenskom periodu prije tog. Da stvar bude gora po vas islamofobe, najveci broj prelazaka se i desava upravo na Zapadu cije su medijske oci uprte u "teroristicki Islam". Nevjerovatno, zaista. Elhamdulillah (hvala Allahu dz.s., za one koji ne znaju).