Sihirbazi

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Great Cornholio

#51 Re: Sihirbazi

Post by Great Cornholio »

Towelie wrote:Nije poenta ovde kako prepoznati sihirbaza, vec samo postojanje/nepostojanje sihra.
To dvoje je povezano, a otkriću vam tajnu kako oni koji uklanjaju sihire pogađaju gdje ih je neki sihirbaz postavio.

Onaj ko traži pomoć od nekog antisihirbaza tog antisihirbaza pozove kući, da bi taj stručnjak za otkrivanje postavljenih sihira mogao da izvrši dijagnostiku. Sjednu oni tako, žrtva se jada, kuka kako je djeca ne slušaju, drogiraju se, supružnik je vara, suši joj se paradajz, crkavaju pilići, prasići i sl. itd. i za to vrijeme "antisihirbaz", pošto uzimanje anamneze traje dugo, makar jednom ode do WC-a , ili ga žrtva sihira ostavi samog u dnevnoj sobi. Kad se završi uzimanje anamneze i kompletira dijagnostički postupak, antisihirbaz saopštava, odmah ili dan dva poslije, tačnu lokaciju postavljenog sihira koji se pravi od noktiju, kose, neke išarane fotografije, ili neke druge po život i zdravlje jako opasne materije.
E sad, pitate se kako antisihirbaz zna gdje je sihirbaz postavio sihir ? E pa razmislite, ako je antisihirbaz bio u kupatilu, sam prolazio kroz hodnik, ili sam sjedio u dnevnom boravku, i pogodio da je sihirbaz tu negdje postavio sihir, postoji li mogućnost da je antisirbaz u stvari sihirbaz ;-)
Zatamnjena stakla

#52 Re: Sihirbazi

Post by Zatamnjena stakla »

Ima logike al' s tim stvarima se ne bi zaj*ebavao :lol:
alkalna_baterija

#53 Re: Sihirbazi

Post by alkalna_baterija »

Great Cornholio

#54 Re: Sihirbazi

Sorel wrote:Ima logike al' s tim stvarima se ne bi zaj*ebavao :lol:
Ja sam se rodio utorak, meni ne mogu ništa napravit, a smijem se i šišat ' i nokte sjeć' utorkom 8-) :D
pametna_glupost

#55 Re: Sihirbazi

Post by pametna_glupost »

Haj sad ozbiljno ako si musliman ne mozes vjerovati da je sihr moguc, bog je svemoguc i sve se dogadja njegovim odredjenjem, ukoliko bi sihr bio moguc onda to znaci da dzin ili sejtan djeluje svojom voljom, dakle ne voljom boga, ispada da je jaci od boga, logicno suhr ne moze postojati u tom smislu, postoji u smislu tog da se obracas dzinima/sejtanima a ne bogu i zbog tog je valjda grijeh i zabraanjen a ne zato sto stvarno funkcionise. Et
Great Cornholio

#56 Re: Sihirbazi

Samo nosite potkošulju naizvrat, a u situacijama kad imate neki javni nastup , kao dodatnu zaštitu, i različite čarape , i ne može vam niko ništa "napravit".
Zatamnjena stakla

#57 Re: Sihirbazi

Post by Zatamnjena stakla »

Mogu li se sutra ošišat'?
Great Cornholio

#58 Re: Sihirbazi

Sorel wrote:Mogu li se sutra ošišat'?
Nemoj sutra, dok ne ugrije bolje da imaš više kose na glavi.
Great Cornholio

#59 Re: Sihirbazi

Pazite da vam neko ne pokloni store na koje je nešto napravljeno, čuo ja da se i to radi :shock:
pametna_glupost

#60 Re: Sihirbazi

Great Cornholio wrote:Pazite da vam neko ne pokloni store na koje je nešto napravljeno, čuo ja da se i to radi :shock:
Imaju one romkinje sto prodaju zavjese na ulici, to je sve nauceno
Great Cornholio

#61 Re: Sihirbazi

pametna_glupost wrote:
Great Cornholio wrote:Pazite da vam neko ne pokloni store na koje je nešto napravljeno, čuo ja da se i to radi :shock:
Imaju one romkinje sto prodaju zavjese na ulici, to je sve nauceno
Ma nije do njih, one samo prodaju, neko, ko ti je zavidan zato što si kupio golfa četvorku, odnese te store sihirbazu, sihirbaz na store postavi nešto, pa se na to skupljaju Đini, i zbog toga nemaš napretka
alkalna_baterija

#62 Re: Sihirbazi

Post by alkalna_baterija »

dosadni ste :nokti:
Great Cornholio

#63 Re: Sihirbazi

I zato, ne kupujte store, na prozore stavljajte žaluzine, na njih se ne može napravit' :D

Neću više začatavati, da mi ko šta ne "napravi" :cry: :run:
Towelie

#64 Re: Sihirbazi

Post by Towelie »

pametna_glupost wrote:Haj sad ozbiljno ako si musliman ne mozes vjerovati da je sihr moguc
Pazi, ako si musliman, moras verovati u sihr. To je isto kao kad bi negirao postojanje meleka, na primer, a tvrdis da si musliman.
, i zbog tbog je svemoguc i sve se dogadja njegovim odredjenjem, ukoliko bi sihr bio moguc onda to znaci da dzin ili sejtan djeluje svojom voljom, dakle ne voljom boga, ispada da je jaci od boga, logicno suhr ne moze postojati u tom smislu, postoji u smislu tog da se obracas dzinima/sejtanima a ne bogu og je valjda grijeh i zabraanjen a ne zato sto stvarno funkcionise. Et
Naravno da dzin deluje svojom voljom, oni kao i mi imaju slobodnu volju, ali to sa sobom nosi odgovornost za postupke. To sad nikako ne znaci da oni na neki nacin mogu kontrirati odredjenju Allaha dz.s. niti da su jaci od Boga. Njima je data mogucnost postavljanja sihra jer je Allah dz.s. to tako hteo da bude.
pametna_glupost

#65 Re: Sihirbazi

Towelie wrote:
pametna_glupost wrote:Haj sad ozbiljno ako si musliman ne mozes vjerovati da je sihr moguc
Pazi, ako si musliman, moras verovati u sihr. To je isto kao kad bi negirao postojanje meleka, na primer, a tvrdis da si musliman.
, i zbog tbog je svemoguc i sve se dogadja njegovim odredjenjem, ukoliko bi sihr bio moguc onda to znaci da dzin ili sejtan djeluje svojom voljom, dakle ne voljom boga, ispada da je jaci od boga, logicno suhr ne moze postojati u tom smislu, postoji u smislu tog da se obracas dzinima/sejtanima a ne bogu og je valjda grijeh i zabraanjen a ne zato sto stvarno funkcionise. Et
Naravno da dzin deluje svojom voljom, oni kao i mi imaju slobodnu volju, ali to sa sobom nosi odgovornost za postupke. To sad nikako ne znaci da oni na neki nacin mogu kontrirati odredjenju Allaha dz.s. niti da su jaci od Boga. Njima je data mogucnost postavljanja sihra jer je Allah dz.s. to tako hteo da bude.
Nisam musliman. Dakle sihr odnosno upravljanje zivotom nekog covjeka od strane dzina (sto usput implicira na to da taj covjek vise nema slobodnu volju) je bozja volja?
Towelie

#66 Re: Sihirbazi

Post by Towelie »

Nisam musliman. Dakle sihr odnosno upravljanje zivotom nekog covjeka od strane dzina (sto usput implicira na to da taj covjek vise nema slobodnu volju) je bozja volja?
Sve sto se desava se desava s Bozjom voljom i odredjenjem, da se razumemo. Ali, ti si sad verovatno imas predstavu da se je Bog neki sadista koji dozvoljava da se desavaju ovakve stvari sto je pogresna slika. Bozja milost je pretekla Njegovu srdzbu. Ali, covek kome je postavljen sihr nije nista kriv, reci ces ti. Slozicu se, ali imaj u vidu da je to mozda nacin da ga Allah dz.s. ocisti od grijeha i da lakse polozi racun na Sudnjem danu. Mi ne mozemo razumeti mudrost Allahovog odredjenja. Kako se kaze u Kur'anu: Ne volite, nešto a ono može biti dobro po vas, nešto volite a ono ispadne zlo po vas; Allah zna, a vi ne znate," (prevod znacenja Bekare, 216.)
pametna_glupost

#67 Re: Sihirbazi

Towelie wrote:
Sve sto se desava se desava s Bozjom voljom i odredjenjem, da se razumemo. Ali, ti si sad verovatno imas predstavu da se je Bog neki sadista koji dozvoljava da se desavaju ovakve stvari sto je pogresna slika. Bozja milost je pretekla Njegovu srdzbu. Ali, covek kome je postavljen sihr nije nista kriv, reci ces ti. Slozicu se, ali imaj u vidu da je to mozda nacin da ga Allah dz.s. ocisti od grijeha i da lakse polozi racun na Sudnjem danu. Mi ne mozemo razumeti mudrost Allahovog odredjenja. Kako se kaze u Kur'anu: Ne volite, nešto a ono može biti dobro po vas, nešto volite a ono ispadne zlo po vas; Allah zna, a vi ne znate," (prevod znacenja Bekare, 216.)
Nemoj sad mozda, mozda moze biti svasta.

Nego kako bog koji je dao covjeku slobodnu volju odjednom dozvoli da mu se ta volja oduzme i da njom (a i sudbinom koja je odredjena) upravlja dzin? To nista nema nikakvog smisla al elenejse...
uglavnomja

#68 Re: Sihirbazi

Post by uglavnomja »

:lol: :lol: :lol: :lol: :D

:run:
Towelie

#69 Re: Sihirbazi

Post by Towelie »

Moram se ograniciti na mozda, jer ne mogu da tvrdim sigurno nista.
Nego kako bog koji je dao covjeku slobodnu volju odjednom dozvoli da mu se ta volja oduzme i da njom (a i sudbinom koja je odredjena) upravlja dzin? To nista nema nikakvog smisla al elenejse...
Kako Bog dozvoli da neko bude bespravno ubijen? Kako dozvoli da se velica neko drugi osim Njega? Kako dozvoljava da se cini zinaluk i pije alkohol? Odgovor je isti. Ljudima i dzinima je data slobodja volja i omoguceno im je da cine dobro i zlo. Oni koji odaberu zlo, bice kaznjeni za sve sto su radili. Ovo tvoje pitanje bi imalo smisla da ne postoji Sudnji dan, jer bi tad postojala nepravda. Ovako, tamo ce se svi racuni biti poravnati medju ljudima i nikom se nece nepravda uciniti. I dzin ne upravlja sudbinom, on je samo sprovodi.
pametna_glupost

#70 Re: Sihirbazi

Towelie wrote:
Moram se ograniciti na mozda, jer ne mogu da tvrdim sigurno nista.
Kako Bog dozvoli da neko bude bespravno ubijen? Kako dozvoli da se velica neko drugi osim Njega? Kako dozvoljava da se cini zinaluk i pije alkohol? Odgovor je isti. Ljudima i dzinima je data slobodja volja i omoguceno im je da cine dobro i zlo. Oni koji odaberu zlo, bice kaznjeni za sve sto su radili. Ovo tvoje pitanje bi imalo smisla da ne postoji Sudnji dan, jer bi tad postojala nepravda. Ovako, tamo ce se svi racuni biti poravnati medju ljudima i nikom se nece nepravda uciniti. I dzin ne upravlja sudbinom, on je samo sprovodi.
Prvo nisi odgovorio na moje pitanje, drugo postavio si drugo pitanje koje ide meni u prilog, sta ce oni koji su opsihreni na sudnjem danu, za sta oni odgovaraju.
Najbolje cim se rodis da ti kakvog dzina natovare, onda si siguran, nista nisi ti kriv, sve je neko drugi :-)
Towelie

#71 Re: Sihirbazi

Post by Towelie »

Prvo nisi odgovorio na moje pitanje, drugo postavio si drugo pitanje koje ide meni u prilog, sta ce oni koji su opsihreni na sudnjem danu, za sta oni odgovaraju.
Najbolje cim se rodis da ti kakvog dzina natovare, onda si siguran, nista nisi ti kriv, sve je neko drugi :-)
Odgovorio sam, samo me ti izgleda nisi shvatio ili to ne zelis. Naravno da si ti "kriv" u kontekstu odgovornosti za sopstvena dela, ne znam samo kako si shvatio da ja govorim suprotno.
Inace, vidim da te nijedan odgovor nece zadovoljiti pa je ovo kraj moje prepiske s tobom u vezi ove teme.
Sellam.
pametna_glupost

#72 Re: Sihirbazi

Towelie wrote:
Odgovorio sam, samo me ti izgleda nisi shvatio ili to ne zelis. Naravno da si ti "kriv" u kontekstu odgovornosti za sopstvena dela, ne znam samo kako si shvatio da ja govorim suprotno.
Inace, vidim da te nijedan odgovor nece zadovoljiti pa je ovo kraj moje prepiske s tobom u vezi ove teme.
Sellam.
Hoce me zadovoljiti svaki odgovor koji imas smisla i makar malo logike.
Great Cornholio

#73 Re: Sihirbazi

pametna_glupost wrote: Najbolje cim se rodis da ti kakvog dzina natovare, onda si siguran, nista nisi ti kriv, sve je neko drugi :-)
Pa vole ljudi da o sebi imaju lijepu "sliku", zato se ovo sujevjerje sa sihirima i održava. Ako ti se nešto loše dešava, za to što ti se dešava možeš biti kriv ti, neka druga osoba, ili nešto loše iz okoline, ali uglavnom je uzrok nečega lošeg ( bolesti npr.) kombinacija sva ta tri faktora.
Kad bi Božija volja bila to da ti oduzima slobodnu volju, da dopušta da tobom upravlja neko zlo biće, onda bi Bog bio kriv za ono loše što ti se dešava, i na Sudnjem danu On bi se tebi trebao tebi pravdati i moliti te da mu oprostiš, a ne Ti Njemu.
pametna_glupost

#74 Re: Sihirbazi

Great Cornholio wrote:
pametna_glupost wrote: Najbolje cim se rodis da ti kakvog dzina natovare, onda si siguran, nista nisi ti kriv, sve je neko drugi :-)
Pa vole ljudi da o sebi imaju lijepu "sliku", zato se ovo sujevjerje sa sihirima i održava. Ako ti se nešto loše dešava, za to što ti se dešava možeš biti kriv ti, neka druga osoba, ili nešto loše iz okoline, ali uglavnom je uzrok nečega lošeg ( bolesti npr.) kombinacija sva ta tri faktora.
Kad bi Božija volja bila to da ti oduzima slobodnu volju, da dopušta da tobom upravlja neko zlo biće, onda bi Bog bio kriv za ono loše što ti se dešava, i na Sudnjem danu On bi se tebi trebao tebi pravdati i moliti te da mu oprostiš, a ne Ti Njemu.
Pa da, na to sam i ja isao. Sve sto je dobro dolazi od nas, iznutra a sve sto je zlo dolazi od dzina/sejtana/koneizmahale, izvana. aha sta ima :-)
animals

#75 Re: Sihirbazi

Post by animals »

Mislim da se to sve skupa zove STRAH..to ti je jace od svega...to je ono sto vecinu ljudi drzi pod kontrolom, i STRAH je stvarni vladar svega, osim ludaka, jer oni nemaju STRAHA, oni se ne boje nicega, jer im je unisten jedan od osnovni osjecaja kod covjeka...dakle stvarno BOG je STRAH...
Locked