Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Veza muslimana i katolkinje!
Iako nije nikakva nova pojava, postoje stalne prepreke i problemi. Dvoje mladih koji religiju ne smatraju nečim što bi ih trebalo razdvajati, bivaju osuđeni i s jedne i druge strane. Zašto je to tako? Zašto se ljudi u 21. stoljeću, u našoj regiji, i dalje separiraju na vjerskoj razini? Ne bi li raligija trebala biti nešto što spaja ljude, a ne nešto što ih razdvaja?
Molim Vas pomozite mi.. odbačen sam od svoje okoline, a neprihvaćena u njegovoj..
Katolik i musliman se ne postaje rođenjem..rođenjem si Bošnjak ili Hrvat..
Ako ne držite do vjere i ako vama dvome to ne prestavlja ništa to je nešto što ste svojima trebali davno objasniti..
loood wrote:Veza muslimana i katolkinje!
Iako nije nikakva nova pojava, postoje stalne prepreke i problemi. Dvoje mladih koji religiju ne smatraju nečim što bi ih trebalo razdvajati, bivaju osuđeni i s jedne i druge strane. Zašto je to tako? Zašto se ljudi u 21. stoljeću, u našoj regiji, i dalje separiraju na vjerskoj razini? Ne bi li raligija trebala biti nešto što spaja ljude, a ne nešto što ih razdvaja?
Molim Vas pomozite mi.. odbačen sam od svoje okoline, a neprihvaćena u njegovoj..
Uglavnom ta veza moze da te odvede u brak i onda u takvim brakovima obicno nastaju problemi kada nestane one strasti ... a to su familije ... koje nece htjeti niti priznavati jedna drugu a to su u mjesanim brakovima veoma mucne situacije ...
Recimo recicu ti jedan slucaj on je bio musliman ona katolkinja i umrla je mlada.
Muz je priredio muslimansku dzenazu jer pretpostavljam da je to bila njena zelja. Sa strane je stajala njena rodbina, katolici.
Da ti ne opisujem kako su izgledali i kakvom su stanju bili ti ljudi ... veoma mucna situacija.
Nista u zivotu ne treba raditi nazor i nesto na silu jer tu nema hajra ...
Last edited by pshhh on 22/06/2010 13:32, edited 1 time in total.
udrch wrote:Katolik i musliman se ne postaje rođenjem..rođenjem si Bošnjak ili Hrvat..
Ako ne držite do vjere i ako vama dvome to ne prestavlja ništa to je nešto što ste svojima trebali davno objasniti..
ma banujte me, ali zaprdim vam materama vise......
Ja, i?
Ako nemaš nuts da se nosiš sa svojim izborom, raziđi se. Bolje sad nego kasnije.
Ono što hoću da kažem, pa po cijenu da me proglase šta-ja-znam-kakvom jeste: ili si za vas u kojem slučaju zatjeraš sve u pm, ili poslušaš okolinu i lijepo se raziđeš i svi sretni.
"Sine, malo si mi čudan u zadnje vrijeme" - "Ma, nije mi ništa, tata" - "Da se nisi zaljubio?" - "Jesam" - "U koga sine?" - "....u Petra" - "Bože sačuvaj sinko, pa on je Srbin!"
*mima* wrote:"Sine, malo si mi čudan u zadnje vrijeme" - "Ma, nije mi ništa, tata" - "Da se nisi zaljubio?" - "Jesam" - "U koga sine?" - "....u Petra" - "Bože sačuvaj sinko, pa on je Srbin!"
Tu si došao da preko religije rješavaš svoje privatne ljubavne probleme, ima sad da te rejzulemi prijavim: hem ljubi vlahinju hem zlorabi časni religijski podforum za ta šejtanska posla...
da je se htjelo, diskusija je mogla otići u smijeru primjerenom pdf religija.
ipak, nije mi jasno, zašto ljudi svakodnevno traže "pomoć" u rješavanju ljubavnih problema na sax-u kad svaka tema ili bude zaključana ili ode na BC. forum nije mjesto za rješavanje ličnih problema, a pogotovo ne ljubavnih