RAZLIKE

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
loood

#1 RAZLIKE

Post by loood »

Veza muslimana i katolkinje!
Iako nije nikakva nova pojava, postoje stalne prepreke i problemi. Dvoje mladih koji religiju ne smatraju nečim što bi ih trebalo razdvajati, bivaju osuđeni i s jedne i druge strane. Zašto je to tako? Zašto se ljudi u 21. stoljeću, u našoj regiji, i dalje separiraju na vjerskoj razini? Ne bi li raligija trebala biti nešto što spaja ljude, a ne nešto što ih razdvaja?
Molim Vas pomozite mi.. odbačen sam od svoje okoline, a neprihvaćena u njegovoj.. :sad:
Ridjobrki

#2 Re: RAZLIKE

Post by Ridjobrki »

loood wrote: Molim Vas pomozite mi.. odbačen sam od svoje okoline, a neprihvaćena u njegovoj.. :sad:
Ovako na prvi pogled bi se iz navedenog moglo zaključiti da imaš i veći problem od tog o kojem pričaš... :-?
udrch

#3 Re: RAZLIKE

Post by udrch »

Katolik i musliman se ne postaje rođenjem..rođenjem si Bošnjak ili Hrvat..
Ako ne držite do vjere i ako vama dvome to ne prestavlja ništa to je nešto što ste svojima trebali davno objasniti..
pshhh

#4 Re: RAZLIKE

Post by pshhh »

loood wrote:Veza muslimana i katolkinje!
Iako nije nikakva nova pojava, postoje stalne prepreke i problemi. Dvoje mladih koji religiju ne smatraju nečim što bi ih trebalo razdvajati, bivaju osuđeni i s jedne i druge strane. Zašto je to tako? Zašto se ljudi u 21. stoljeću, u našoj regiji, i dalje separiraju na vjerskoj razini? Ne bi li raligija trebala biti nešto što spaja ljude, a ne nešto što ih razdvaja?
Molim Vas pomozite mi.. odbačen sam od svoje okoline, a neprihvaćena u njegovoj.. :sad:
Uglavnom ta veza moze da te odvede u brak i onda u takvim brakovima obicno nastaju problemi kada nestane one strasti ... a to su familije ... koje nece htjeti niti priznavati jedna drugu a to su u mjesanim brakovima veoma mucne situacije ...

Recimo recicu ti jedan slucaj on je bio musliman ona katolkinja i umrla je mlada.

Muz je priredio muslimansku dzenazu jer pretpostavljam da je to bila njena zelja. Sa strane je stajala njena rodbina, katolici.

Da ti ne opisujem kako su izgledali i kakvom su stanju bili ti ljudi ... veoma mucna situacija.

Nista u zivotu ne treba raditi nazor i nesto na silu jer tu nema hajra ...
Last edited by pshhh on 22/06/2010 13:32, edited 1 time in total.
plejka2

#5 Re: RAZLIKE

Post by plejka2 »

Na ovom forumu su poceli ljubavni jadi od novih clanova koji se ponavljaju iz dana u dan.Nekom je izgleda jako dosadno :D
SenQ

#6 Re: RAZLIKE

Post by SenQ »

udrch wrote:Katolik i musliman se ne postaje rođenjem..rođenjem si Bošnjak ili Hrvat..
Ako ne držite do vjere i ako vama dvome to ne prestavlja ništa to je nešto što ste svojima trebali davno objasniti..
Potpis !!!
bez_ideje

#7 Re: RAZLIKE

Post by bez_ideje »

Ovo se moze podvesti pod-ili jesi ili nisi......vjernik
*mima*

#8 Re: RAZLIKE

Post by *mima* »

Ridjobrki wrote:
loood wrote: Molim Vas pomozite mi.. odbačen sam od svoje okoline, a neprihvaćena u njegovoj.. :sad:
Ovako na prvi pogled bi se iz navedenog moglo zaključiti da imaš i veći problem od tog o kojem pričaš... :-?

Ja ovo nisam smjela napisat jer bi me napali.
atko

#9 Re: RAZLIKE

Post by atko »

plejka2 wrote:Na ovom forumu su poceli ljubavni jadi od novih clanova koji se ponavljaju iz dana u dan.Nekom je izgleda jako dosadno :D
Kako kome ... ovim sto naplacuju ove reklame nij€ do$adno :roll:

Al postaje fakat malo debilno da se svaki dan registruje po troje novih i daju tri "dzeri springer" teme :roll:
bez_ideje

#10 Re: RAZLIKE

Post by bez_ideje »

Dodjes na forum.....sve isto..vjera,sex i politicke stranke
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#11 Re: RAZLIKE

Post by Priorat »

ma banujte me, ali zaprdim vam materama vise...... :x
berenice

#12 Re: RAZLIKE

Post by berenice »

Ridjobrki wrote:
I ja sam nekoliko puta pročitala...Sorry, loood, ali stvarno bi bilo interesantnije kada bi i bilo onako kako si napisao/la :lol: :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#13 Re: RAZLIKE

Post by Ma.Le.Na »

e svasta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bez_ideje

#14 Re: RAZLIKE

Post by bez_ideje »

Kriza identiteta et it veri best :sax: :sax:
hadzinicasa

#15 Re: RAZLIKE

Post by hadzinicasa »

Ja, i?
Ako nemaš nuts da se nosiš sa svojim izborom, raziđi se. Bolje sad nego kasnije.
Ono što hoću da kažem, pa po cijenu da me proglase šta-ja-znam-kakvom jeste: ili si za vas u kojem slučaju zatjeraš sve u pm, ili poslušaš okolinu i lijepo se raziđeš i svi sretni.
*mima*

#16 Re: RAZLIKE

Post by *mima* »

"Sine, malo si mi čudan u zadnje vrijeme" - "Ma, nije mi ništa, tata" - "Da se nisi zaljubio?" - "Jesam" - "U koga sine?" - "....u Petra" - "Bože sačuvaj sinko, pa on je Srbin!"
Ridjobrki

#17 Re: RAZLIKE

Post by Ridjobrki »

bez_ideje wrote:Kriza identiteta et it veri best :sax: :sax:
Sve se sastalo: vjera, nacija, gramatika, šizofrenija...
jazzer

#18 Re: RAZLIKE

Post by jazzer »

Hoce li ijedan novi clan na ovom forumu zovnuti na janjetinu, pecenje, rakiju...

Svi dodju i odmah belaji, ne znaju dje im je glava dje im je guzica.. :)
berenice

#19 Re: RAZLIKE

Post by berenice »

*mima* wrote:"Sine, malo si mi čudan u zadnje vrijeme" - "Ma, nije mi ništa, tata" - "Da se nisi zaljubio?" - "Jesam" - "U koga sine?" - "....u Petra" - "Bože sačuvaj sinko, pa on je Srbin!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#20 Re: RAZLIKE

Post by Ridjobrki »

Ali pazi lole: podforum religija!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tu si došao da preko religije rješavaš svoje privatne ljubavne probleme, ima sad da te rejzulemi prijavim: hem ljubi vlahinju hem zlorabi časni religijski podforum za ta šejtanska posla... :x :x :x

:sax: , a đe da ne volim...
plejka2

#21 Re: RAZLIKE

Post by plejka2 »

Nebi me cudilo da neko sutra otvori temu u podforumu sport tipa imam ljubavnih problema sa djevojkom koja se bavi gimnastikom :D
bijela

#22 Re: RAZLIKE

Post by bijela »

da je se htjelo, diskusija je mogla otići u smijeru primjerenom pdf religija.

ipak, nije mi jasno, zašto ljudi svakodnevno traže "pomoć" u rješavanju ljubavnih problema na sax-u kad svaka tema ili bude zaključana ili ode na BC. forum nije mjesto za rješavanje ličnih problema, a pogotovo ne ljubavnih :zjev:
Locked