Ramazan, opet ;)
-
udrch
#9601 Re: Ramazan, opet ;)
Za iftar možda i ne mora, ali za sehur ja sam već na nivou da ne mogu ništa drugo okusiti osim tope
..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9602 Re: Ramazan, opet ;)
trebalo bi privrnut i onu česmurinu ko Begove
do iftara 
- hadzinicasa
#9603 Re: Ramazan, opet ;)
pa sta? prodjem svaki dan gradom, ljudi sjede piju kafu, jedu, lizu sladolede.... izadjem s prijateljicama na kafu, one piju kafu, puse, ja sjedim 'nako.... i ni u jednom trenutku mi ne dodje niti da popijem kafu niti da zapalim.Misir wrote:Ide ta gospodjica gradom i lize onaj sladoled, i to uzela onaj sa nutellom i jagodom, takav najvise volim, upeklo vani a ja skapa od žeđi, gledam kako curi onaj sladoled iz korneta, ma nije mi tako bilo ni kad sam gledao Willy Wonku u tvornici cokolade, doslo mi je da istrgnem onaj saobracajni znak kod Doma Armije, i da ga pojedem....hadzinicasa wrote:ne razumijem zasto se snebivate na tu djevojku?
setam s prijateljicom gradom ona uzme kukuruz jede pored mene, meni ne dodje da ga jedem.... potpuno mi isto ha ga jela ha ga ne jela.... to sto oni rade nema utjecaja na mene. ali ni sekunde. dozvoljavam svakome da cini svoje izbore, kao sto ja cinim svoj. moj je nijet moj. a On zna najbolje.
- hadzinicasa
#9604 Re: Ramazan, opet ;)
budaloChmoljo wrote:trebalo bi privrnut i onu česmurinu ko Begove![]()
do iftara
- hadzinicasa
#9605 Re: Ramazan, opet ;)
pa sta onda pravite cirkus i zgrazate se nad djevojkom? 
nego ostalo krempita od jucer, pa bujrum po iftaru
nego ostalo krempita od jucer, pa bujrum po iftaru
Last edited by hadzinicasa on 06/08/2011 18:14, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#9606 Re: Ramazan, opet ;)
ni nalikMisir wrote:haj pogledaj u moj avatar, zar ti ja licim na klovna iz cirkusahadzinicasa wrote:pa sta onda pravite cirkus i zgrazate se nad djevojkom?
- Chmoljo
#9607 Re: Ramazan, opet ;)
ništa ni gljive... odo na ćevapeChmoljo wrote:sjooo, meni večeras gljive... 'ta će topa
- hadzinicasa
#9608 Re: Ramazan, opet ;)
ja bi mislim umrla kad bi iftarila cevape... svaka tebi cast!Chmoljo wrote:ništa ni gljive... odo na ćevapeChmoljo wrote:sjooo, meni večeras gljive... 'ta će topajoš drugi plaća
![]()
![]()
![]()
- medaaa
#9609 Re: Ramazan, opet ;)
hahahah, sto je glad...ja citam šljiveChmoljo wrote:ništa ni gljive... odo na ćevapeChmoljo wrote:sjooo, meni večeras gljive... 'ta će topajoš drugi plaća
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
#9610 Re: Ramazan, opet ;)
viđen Zmaj u džamijiNefsun wrote:Crna hronika:
Čudno dešavanje u jednoj od sarajevskih džamija, popadalo sve vec na sun-sunnetima od zadaha zelenog krezavog & Co
- hadzinicasa
#9611 Re: Ramazan, opet ;)
Chmoljo wrote:
viđen Zmaj u džamiji![]()
- BHF_Manijak
#9612 Re: Ramazan, opet ;)
Ma ima i gorih stvari nad kojima se covjek moze i treba zgroziti, i meni smetaju raznorazne gospoJice u nakvim suknjama jedva do ispod koljenima na teravijama, smetaju mi one sto jedva izdrze i tespih na namazu pa da odmah poskidaju mahrame sa glava, smetaju mi ljudi koji "sto godina" klanjaju a nisu naucili da kako Bog zapovijeda poravnaju safove, da su zbijeni, vrhovi prstiju poravnati, smeta mi sto u jednoj od najstarijih skola u gradu ljudi kroje pravila mimo vjere pa tako curice sasvim komotno poslije nastave mogu "gologlave" hodati a Husrev-beg se u mezarju na to prevrce, smeta mi sto...Pa evo nekako sam ziv i zdrav u iscekivanju iftara i molim Gospodara da mi smanji taj moj tersaluk sto mi svasta nesto smeta sto je mozda drugim ljudima sasvim normalno...
- liliput
#9613 Re: Ramazan, opet ;)
Esselamu alejkum dragi moji... evo blizi se vrijeme iftara.
Hvala i zahvala pripadaju Gospodaru svih svjetova i neka je salavat i selam Njegovom miljeniku Muhammedu s.a.w.s.
Danas neradni dan, malo se odspavalo, napravila kolac, pospremila stan i otisla malo na carsiju da vidim kakva je Carsija
- ma isla da kupim poklon kolegi s posla.
Pred ikindiju odem u Begovu na mukabelu. Ja Rabbi fina osjecaja, nako puno svijeta, svi drze Kur'ane u rukama, pate sta ucaci uce.
Ja nazalost nejmam priliku radnim danima da odem na mukabelu, jer mi radno vrijeme to ne dozvoljava. A ko god moze nek ode. Prelijepo je
- jos ono suncan dan, lijep brEte...
@manijak: sve to sto si rek'o, stoji. Amin na tvoju dovu.
Sto se tice te cure sa sladoledom. Zalosno, jasta-radi
.
Ja kazem svakom svacije. Zna se da zene imaju periode kad ne mogu klanjati, pa samim tim ni postiti, ali brate javno jesti - ne znam to mi ne ide.
Svako ima svoje, i sto @chmoljo nista nama bez Njegove milosti - ali ja i kad ne mogu da postim, nastojim da nista javno ne jedem, ne pijem, sta ja znam - nekako mi tacno neugodno, nije mi neugodno zbog svijeta, nego zbog Ramazana, zgob Gospodara....
Ali opet ponavljam, nismo svi isti i mozda hvala Bogu pa i nismo...
Nego evo ja veceras imam iftardzije, pa je meni ovakav:
- hurme
- limunada
- supa (begova corba, Vispakova
)
- topa
- krompir+bataci
- kolac cokoladni (sa dodatkom sumskog voca
)
http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/
Eh eto, da Allah ukabuli i ovaj nas danasnji post i oprosti nam grijehe i Svojom miloscu uvede nas sve skupa u Dzennet-ul-FIrdews. Amin
Hvala i zahvala pripadaju Gospodaru svih svjetova i neka je salavat i selam Njegovom miljeniku Muhammedu s.a.w.s.
Danas neradni dan, malo se odspavalo, napravila kolac, pospremila stan i otisla malo na carsiju da vidim kakva je Carsija
Pred ikindiju odem u Begovu na mukabelu. Ja Rabbi fina osjecaja, nako puno svijeta, svi drze Kur'ane u rukama, pate sta ucaci uce.
Ja nazalost nejmam priliku radnim danima da odem na mukabelu, jer mi radno vrijeme to ne dozvoljava. A ko god moze nek ode. Prelijepo je
@manijak: sve to sto si rek'o, stoji. Amin na tvoju dovu.
Sto se tice te cure sa sladoledom. Zalosno, jasta-radi
Ja kazem svakom svacije. Zna se da zene imaju periode kad ne mogu klanjati, pa samim tim ni postiti, ali brate javno jesti - ne znam to mi ne ide.
Svako ima svoje, i sto @chmoljo nista nama bez Njegove milosti - ali ja i kad ne mogu da postim, nastojim da nista javno ne jedem, ne pijem, sta ja znam - nekako mi tacno neugodno, nije mi neugodno zbog svijeta, nego zbog Ramazana, zgob Gospodara....
Ali opet ponavljam, nismo svi isti i mozda hvala Bogu pa i nismo...
Nego evo ja veceras imam iftardzije, pa je meni ovakav:
- hurme
- limunada
- supa (begova corba, Vispakova
- topa
- krompir+bataci
- kolac cokoladni (sa dodatkom sumskog voca
http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/
Eh eto, da Allah ukabuli i ovaj nas danasnji post i oprosti nam grijehe i Svojom miloscu uvede nas sve skupa u Dzennet-ul-FIrdews. Amin
- bijela
#9614 Re: Ramazan, opet ;)
aman...
@hadzinice, niko se nije ni dotaknuo toga o čemu si ti pisala u svome postu (u vezi djevojke)
niti je ko rekao da mu smeta, niti da je nekome ostao "ah" na sladoledu
, poenta je bila u "čudna pojava",
a sada možemo naravno razvlačiti majmuna pa reći da tu ništa nije čudno
@hadzinice, niko se nije ni dotaknuo toga o čemu si ti pisala u svome postu (u vezi djevojke)
niti je ko rekao da mu smeta, niti da je nekome ostao "ah" na sladoledu
a sada možemo naravno razvlačiti majmuna pa reći da tu ništa nije čudno
- Motokultivator
#9615 Re: Ramazan, opet ;)
Velis ono da ne bude Es-selamu alejkummmmm.... a ono vec po safa sa desne strane poleglo ko da je boni otrovkemalba wrote:treba smanjiti količinu bijelog luka, da ne bi u džamiji bilo "Es-Selamu Alejkum we Rahmetullah" i kad nije vrijeme
Amin brate moj. Mada ja vazda kad su u pitanju primjecivanja stranja kod nekog drugog vazda vadim zivce ljudima sa: Ako to vec primijetis znaci da si falimijaran s timBHF_Manijak wrote:molim Gospodara da mi smanji taj moj tersaluk sto mi svasta nesto smeta sto je mozda drugim ljudima sasvim normalno...
- bijela
#9616 Re: Ramazan, opet ;)
@liliput - da ti Allah ukabuli što si pohizmetila i: ruke ti se pozlatile 
- Motokultivator
#9617 Re: Ramazan, opet ;)
bijela wrote: ruke ti se pozlatile
Jes pa da joj se ruke ukoce. Sta ce onda s njima.
- bijela
#9618 Re: Ramazan, opet ;)
onda više ona neće morati kuhati, nego neko drugiMotokultivator wrote:bijela wrote: ruke ti se pozlatile![]()
Jes pa da joj se ruke ukoce. Sta ce onda s njima.
- Motokultivator
#9619 Re: Ramazan, opet ;)
Aaa vidi neko primijetio sto ja piskaram ovdaKlilla wrote:odavno nisi ništa bolje napisaoMotokultivator wrote: Mada ja vazda kad su u pitanju primjecivanja stranja kod nekog drugog vazda vadim zivce ljudima sa: Ako to vec primijetis znaci da si falimijaran s tim. Doduse to cesto i sebi kazem
![]()
da te Allah nagradi
Edit: Amin na dovu.
Last edited by Motokultivator on 06/08/2011 19:33, edited 1 time in total.
- Motokultivator
#9620 Re: Ramazan, opet ;)
A kako ce jest. Pitat ce je nekobijela wrote: onda više ona neće morati kuhati, nego neko drugi![]()
- bijela
#9621 Re: Ramazan, opet ;)
'ta je će pitat? "čija si tak'a fina?"

- Motokultivator
#9622 Re: Ramazan, opet ;)
bijela wrote:'ta je će pitat? "čija si tak'a fina?"![]()
- medaaa
#9623 Re: Ramazan, opet ;)
cija si taka zlatna?bijela wrote:'ta je će pitat? "čija si tak'a fina?"![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#9624 Re: Ramazan, opet ;)
hadzinicasa wrote: moj je nijet moj. a On zna najbolje.
dodi, iznimno cmoknem jednom za ovo
- liliput
#9625 Re: Ramazan, opet ;)
@bijela, @moto, @medaaa: dosta vise o meni, hajmo sad malo o mojoj topi
, uups, pardon o mom autu

Amin @bijela na dovu, hmm.. pa dobro makar na onaj prvi dio dove...
Amin @bijela na dovu, hmm.. pa dobro makar na onaj prvi dio dove...
Last edited by liliput on 06/08/2011 19:43, edited 1 time in total.