ma tamam kad i bi - šta falipaja patak wrote:necemo poskapat! inshallaharzuhal wrote:Ej, narode, poskapaćemo u ljetnom ramazanu!
..al' nas ni najmanje nije briga, 'ta ti je
Ramazan, opet ;)
- arzuhal
#8576 Re: Ramazan, opet ;)
- paja patak
#8577 Re: Ramazan, opet ;)
ako mi je vrijeme, ama bas nista 
- liliput
#8578 Re: Ramazan, opet ;)
...kakvo poskapavanje... brEte...
Allah je taj koji daje snagu...
na nama je samo da imamo ISKREN nijet i oslonemo se na Njega...insAllah
Allah je taj koji daje snagu...
na nama je samo da imamo ISKREN nijet i oslonemo se na Njega...insAllah
- Motokultivator
#8579 Re: Ramazan, opet ;)
Jedne prilike uz ramazan bi neki hecim gost, kako to obicno biva. I tako pricaju o svemu i svacemu, pa bi bitanje za struku, kako to da insan more postit tako, je l' to zdravo, nako vako.
Kaze ovaj hecim, da je on nekad birvaktile kad je tek ono zavrsio sa skolom otiso u Egipat cini mi se (ili neka druga africka zemlja) i kaze potrefilo se da je tad bio ramazan. Kaze ja tad kao mlad hecim gledam one ljude i kontam kako mogu postit ima 50degC. Sve mi je jasno, al kako bez vode i tako kaze ovaj hecim, ja u pricu sa jednim starim dedom. Kao kazujem ja njemu da sam hecim i da mi nije jasno kako on more postit citav dan, hajd bez hrane, al kako bez vode i kaze taj dedo mi vako rece:
"E moj sinko, kad u zivotu nesto hoces da uradis, ako kazes "lahko cu ja to", tako i bude, a ako kazes "kako cu ja to", neces ni uradit."
I sad dodaje ovaj hecim, od tad to mi je vodilja u zivotu.
Kaze ovaj hecim, da je on nekad birvaktile kad je tek ono zavrsio sa skolom otiso u Egipat cini mi se (ili neka druga africka zemlja) i kaze potrefilo se da je tad bio ramazan. Kaze ja tad kao mlad hecim gledam one ljude i kontam kako mogu postit ima 50degC. Sve mi je jasno, al kako bez vode i tako kaze ovaj hecim, ja u pricu sa jednim starim dedom. Kao kazujem ja njemu da sam hecim i da mi nije jasno kako on more postit citav dan, hajd bez hrane, al kako bez vode i kaze taj dedo mi vako rece:
"E moj sinko, kad u zivotu nesto hoces da uradis, ako kazes "lahko cu ja to", tako i bude, a ako kazes "kako cu ja to", neces ni uradit."
I sad dodaje ovaj hecim, od tad to mi je vodilja u zivotu.
- arzuhal
#8580 Re: Ramazan, opet ;)
Ma lahko je meni za vas, ja se sikiram za svoj nijet, kuku meni.
- liliput
#8581 Re: Ramazan, opet ;)
Motokultivator wrote:"E moj sinko, kad u zivotu nesto hoces da uradis, ako kazes "lahko cu ja to", tako i bude, a ako kazes "kako cu ja to", neces ni uradit.".
@Arzo - neka nam Milostivi svima pomogne i podari nam iskrenost u nasim nijetima...
- arzuhal
#8582 Re: Ramazan, opet ;)
Kad dođe ramazan, ja kažem: ''Kako ću ja to?
''
i ispostim sve
i ispostim sve
-
Ich bin...
#8583 Re:
||||| wrote:Covjek ne moze da se pomiri sa cinjenicom da robuje Uzvisenom Bogu, kako
da ja robujem u 21. stoljecu. Cuj rob, svasta. Kad su bili robovi, dobro netako davno, prije 70 god. u americi
Covjek nije svijestan da robuje stotinama svojih strasti. Islam ne zabranjuje da se ima, nego zabranjuje da dunjaluk upravlja covjekom.
Potpisujem !!!
- Ultravox
#8584 Re: Ramazan, opet ;)
Pridružujem Vam se u čekanju.
-
Bossana
#8585 Re: Ramazan, opet ;)
Ultravox wrote:Pridružujem Vam se u čekanju.
samo jednom insanu ili svima čekajućim ?
kad se napiše Vam, to je jednina, obraća se jednoj osobi, učtiva forma, iz poštovanja
- Motokultivator
#8586 Re: Ramazan, opet ;)
Ma ti si ionako mimo svijetaarzuhal wrote:Kad dođe ramazan, ja kažem: ''Kako ću ja to?''
i ispostim sve
-
Bossana
#8587 Re: Ramazan, opet ;)
Nefsun wrote:Daj BA stipu se sad korespodencije![]()
@kultivator, dobro si mu rek'o
- Ultravox
#8588 Re: Ramazan, opet ;)
Vama i svim čekajućim insanima.Bossana wrote:Ultravox wrote:Pridružujem Vam se u čekanju.
samo jednom insanu ili svima čekajućim ?![]()
![]()
kad se napiše Vam, to je jednina, obraća se jednoj osobi, učtiva forma, iz poštovanja![]()
-
Bossana
#8589 Re: Ramazan, opet ;)
Ultra teška bečka školaUltravox wrote: Vama i svim čekajućim insanima.
- liliput
#8591 Re: Ramazan, opet ;)
Jos malo, insAllah, pa:
"...stize ramazan i teravije, pale se kandilji...
...iftar sehur kada dodju, cuje se tekbiiir...
...i najljepse zore svicu, kad ramazan je
...dignite ruke, o mu'mini, Allah ce dovu da nam primi..."
-
Rouvitsa
#8592 Re: Ramazan, opet ;)
Uh mashala bliži se,sa nestrpljenjem isčekujem...pogotovo što ću ići na Vratnik kod našeg hafiza,bilo bome lijepo prošlog Ramazana ali ovaj put ću ići česće,iako uvijek bude puno ali da se durati,nadam se i da će neki od vas ići.mada ne sumnjam... 
Svima koji poste želim ugodan i akoBogda izdržljiv Ramazan...
Svima koji poste želim ugodan i akoBogda izdržljiv Ramazan...
- bijela
#8593 Re: Ramazan, opet ;)
carobnjak_iz_voza wrote:Kud si navro razume?
početak sure en-nedžm opisuje dešavanja na miradžu; kratkim i efektnim ajetima opisuje suodnos Muhammeda, alejhi-selam, i Ruhul-emina, alejhi-selam...
kaže Uzvišeni:
...Poučio ga je jedan žestoke snage,
jaki, koji je zastao
na obzorju najvišem,
zatim se približio, pa nadnio,
pa je bio koliko dva luka, ili bliže,
te je objavio robu Svome ono što je objavio.
Nije poreklo srce ono što je vidio!
čudesa o kojima možemo samo maštati vidio je Muhammed, alejhi-selam, miradžu,
nebesko i zemaljsko carstvo,
pa ni tada njegova čista nutrina, njegovo srce nije poreklo niti je posumnjalo
u ono što vidješe njegove oči!
nije se umiješao razum da kaže: "ovo je, Muhammede, po zakonima fizike nemoguće
i zbog toga je stigao do Sidretul-muntehaa, drva na sedmom nebu. nazvano je tako jer kod njega završava (jentehii) znanje svakog učenjaka,
a kod njega je i džennet - veli tako ova sura.
i tada je Sidru pokrivalo ono što je pokrivalo - Ibn Mes'ud, r.a., kaže da su to bili zlatni leptiri... ili pak mnogobrojni meleki...
a Poslanik je na upit "šta je to prekrivalo Sidru" odgovorio:
Prekrile su je boje, a ja ne znam šta su one!
i onda se desio vrhunac Poslanikovog, alejhi-selam, edeba:
pogled mu nije skrenuo, a niti prekoračio.
...nije mu skrenuo pogled zbog tih čudnovatih i prelijepih dešavanja oko njega, niti je prekoračio u neki drugi smijer.
on je znao Kome ide, samo ga je On zanimao, njegovo srce je Njemu trčalo.
a razum...
pa šta će razum tamo gdje ašk vlada
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
- Motokultivator
#8595 Re: Ramazan, opet ;)
Kako vam krenulo ovo brojanje, pomislicu da ste se zazelili samo dobrih iftara
Da l' neki javni

Ili u kucnoj atmosferi

Da l' neki javni

Ili u kucnoj atmosferi

- liliput
#8596 Re: Ramazan, opet ;)
Jah jah @moto, jasta nego iftara, al isto tako i teravih namaza 

- AdnaZ
#8597 Re: Ramazan, opet ;)
Kakvih planova imate za ramazan?
Lično, volim da si zadam neku vrlinu koju ću u ramazanu da istešem, pa da je prisvojim za stalno.
Volim da isplaniram iftare, goste, jela, sadaku....da od svakog 'zahmeta' napravim sebi ''nešto'' npr kada ustajem da pravim sehur, stavim prvo da se skuha supa a to vrijeme iskoristim za nafilu namaz, poslije se osjećam bogato i počašćeno 'takvom prilikom', tada je jako lijepo biti domačica
Kada se, poslije iftara, sabere suđa, volim da ga operem uz zikr....et tako nekako ja sebi od tih neprimijetnih poslova napravim ''+'' situaciju.
Kakvi su vaši planovi??
Lično, volim da si zadam neku vrlinu koju ću u ramazanu da istešem, pa da je prisvojim za stalno.
Volim da isplaniram iftare, goste, jela, sadaku....da od svakog 'zahmeta' napravim sebi ''nešto'' npr kada ustajem da pravim sehur, stavim prvo da se skuha supa a to vrijeme iskoristim za nafilu namaz, poslije se osjećam bogato i počašćeno 'takvom prilikom', tada je jako lijepo biti domačica
Kada se, poslije iftara, sabere suđa, volim da ga operem uz zikr....et tako nekako ja sebi od tih neprimijetnih poslova napravim ''+'' situaciju.
Kakvi su vaši planovi??
- arzuhal
#8598 Re: Ramazan, opet ;)
Lično, mislim da je tebi Allah Uzvišeni veliko dobro daoAdnaZ wrote:Kakvih planova imate za ramazan?
Volim da isplaniram iftare, goste, jela, sadaku....da od svakog 'zahmeta' napravim sebi ''nešto'' npr kada ustajem da pravim sehur, stavim prvo da se skuha supa a to vrijeme iskoristim za nafilu namaz, poslije se osjećam bogato i počašćeno 'takvom prilikom', tada je jako lijepo biti domačica![]()
Kakvi su vaši planovi??
- AdnaZ
#8599 Re: Ramazan, opet ;)
Lično sam, veoma, zahvalna
Hajde, planovi na sunce!!
- paja patak
#8600 Re: Ramazan, opet ;)
Planovi..AdnaZ wrote:Lično sam, veoma, zahvalna![]()
Kako rece @egipat: mukabele, teravije...