ma znam, da budem iskrena, najcesce pravim torte jer volim izazove... prije par godina sam sebi maksuz pravila tortu esterhazy, ide 6 kora od badema i bjelanaca, pa se suse godinama... krema od zumanaca, putera i jos badema - bomba!hadzinicasa wrote:wewa wrote:lagano, a zacashadzinicasa wrote:LEDENE KOCKE
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaka
pola kesice praška za pecivo
umutiš bjelanca, dodaš šećer i žumanca, pa izmiješano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Rerna na 200 i opleti. (ja podmažem pleh sa uljem i brašnom). Kad se ispeče zaliješ sgdom (250g šećera, 2,5 dcl vode i vanil šećer)
Fil skuhaš od: 1/2 litre mlijeka, 5 kašika brašna (ili griza, kako voliš), 100g šećera i 1 vanilin šećer. Kad se skuha dodaš umućen puter (čitav) sa 1 kašikom šećera u prahu
preliješ čokoladom koju si rastopila s puteromfalaaaaaaaa
kolega, to se fino pita moRe'l se oblizat' serpa
a sve imaš sastojke garant u kućifakat je lagano
ja mrzim kad vidim recept - pa kaže "prstohvat klinčića" ili "sjemenke štapića vanilije" ili "ekstrakt ružine latice"
mislim može se to kupiti, ali to onda moraš maxusz ići po to i znati kad ćeš praviti šta.
u stvari ni jedan kolač nije teško napraviti, majke mi
u ovom konkretnom slucaju sam mislila na djuvegijuplemba wrote:ja sam i poguzija, i obradovao bih se, al imam osjecaj da ja nisam taj o kome pricaswewa wrote:ma ne kupujem kolace, nego ledene kocke od Krasahadzinicasa wrote:kakva bona kupovina!!!!
ja ne pamtim kad sam kupila kolače! nije teško napraviti. ho'š recept?
a naravno da hocu recept, obradovaces jednog poguziju![]()
![]()
kako si wewo
ali niste ni vi meni svako - jedini je uslov da se pojavite na sljedecem iftaru, jel moze?
najlakse se sprdat sa mojim finanCijskim obvezamahadzinicasa wrote:HomeArt wrote:Joj tebe, pa ne prave čuda nego zijanewewa wrote: ja bih da me oslobode kredita - ali da me ne kosta zivota, ima'l ta varijanta?![]()
![]()