kolega wrote:bijela, ne bilo ti zahmetile da nam nešto malo otpjevaš, danas nisi mogla malo se bila upostila ali sada ja mislim da bi mogla
Bijela: I was made for lovin' you baby, you were made for lovin' me...
kolega wrote:bijela, ne bilo ti zahmetile da nam nešto malo otpjevaš, danas nisi mogla malo se bila upostila ali sada ja mislim da bi mogla
Hočeš li sode bikarbon ili ovako neštoarzuhal wrote:Amin i selam alejkum![]()
Haman da prećerah za iftar![]()
![]()
De te nešto vi pišite

elizabeth a wrote:kolega wrote:bijela, ne bilo ti zahmetile da nam nešto malo otpjevaš, danas nisi mogla malo se bila upostila ali sada ja mislim da bi mogla
Bijela: I was made for lovin' you baby, you were made for lovin' me...![]()
elizabeth a wrote: I da ne izgubim obraz, počastite se, ko ne može nek' okrene glavu![]()
![]()

nefs u rijeci i slici, jel to?arzuhal wrote:elizabeth a wrote: I da ne izgubim obraz, počastite se, ko ne može nek' okrene glavu![]()
![]()

joj, smaJila, krepacu od smijehabijela wrote:elizabeta nije ti ona moja pink pjevačica ni do koljena
wewa wrote:joj, smaJila, krepacu od smijehabijela wrote:elizabeta nije ti ona moja pink pjevačica ni do koljena

'dje se sjeti smelly catelizabeth a wrote:wewa wrote:joj, smaJila, krepacu od smijehabijela wrote:elizabeta nije ti ona moja pink pjevačica ni do koljena
![]()
![]()
![]()
![]()
Možda ti više odgovara ova verzija:
...ili ti ga Phoebe Buffay i Smelly Cat
izgleda k'o najljepše jelo Što zbog Paje?wewa wrote: 'dje se sjeti smelly cat![]()
to ti zbog paje, znam ja
arzuhal wrote:Ja kad postim meni i ovoizgleda k'o najljepše jelo
Kako post otvara neka vrata
![]()
Priča mi prijatelj da je slušao (kako sam ga skontao) na radiju BIR o nekom Francuzu, novinaru i kolumnisti, koji je odlučio da jedan dan ramazana isposti, pa da to iskustvo prenese svojim čitateljima. Nije mi jaran znao kazat jel taj Francuz kršćanin ili ateist, uglavnom htio je da osjeti muslimanski post. Iskreno je pristupio tome i raspitao se kako i šta treba činiti. Saznao je da, osim strogog posta od bilo kakve hrane, pića i seksualnih zadovoljstava, treba da gleda da pazi i na svoj pogled, na sluh, a pogotovo jezik. Sve je on fino shvatio i zapostio...
Prva rečenica u njegovo kolumni, nakon tog posta, bila je:''Teško se muslimanima sa nama ovakvim.''![]()
I rekao je:''A kada dođe iftar! Pa vi ne možete zamisliti tu ljepotu i tu radost! To više nije ona ista hrana koju jedem, onaj isti hljeb ili sir, to je sasvim druga vrsta hrane, iako je ista! To, jednostavno, ne znam opisati!''
pa sinoc je napala macka (tj, izgleda imala nijjet da je napadneelizabeth a wrote:Što zbog Paje?wewa wrote: 'dje se sjeti smelly cat![]()
to ti zbog paje, znam ja
Ne kontam![]()
![]()
arzuhal wrote:Ja kad postim meni i ovoizgleda k'o najljepše jelo
Kako post otvara neka vrata
![]()
Priča mi prijatelj da je slušao (kako sam ga skontao) na radiju BIR o nekom Francuzu, novinaru i kolumnisti, koji je odlučio da jedan dan ramazana isposti, pa da to iskustvo prenese svojim čitateljima. Nije mi jaran znao kazat jel taj Francuz kršćanin ili ateist, uglavnom htio je da osjeti muslimanski post. Iskreno je pristupio tome i raspitao se kako i šta treba činiti. Saznao je da, osim strogog posta od bilo kakve hrane, pića i seksualnih zadovoljstava, treba da gleda da pazi i na svoj pogled, na sluh, a pogotovo jezik. Sve je on fino shvatio i zapostio...
Prva rečenica u njegovo kolumni, nakon tog posta, bila je:''Teško se muslimanima sa nama ovakvim.''![]()
I rekao je:''A kada dođe iftar! Pa vi ne možete zamisliti tu ljepotu i tu radost! To više nije ona ista hrana koju jedem, onaj isti hljeb ili sir, to je sasvim druga vrsta hrane, iako je ista! To, jednostavno, ne znam opisati!''
ja neđe slušah baš ovih dana uz Ramazan da ne vrijedi post onome ko nije musliman...da nema nikakve koristi što postiHomeArt wrote:
Još da zna koliko mu može valjat taj jedan dan nekad, kad preko ćuprije krene...
traume wewo draga, traumewewa wrote:pa sinoc je napala macka (tj, izgleda imala nijjet da je napadne), a ona ih se boji
arzuhal wrote:I rekao je:''A kada dođe iftar! Pa vi ne možete zamisliti tu ljepotu i tu radost! To više nije ona ista hrana koju jedem, onaj isti hljeb ili sir, to je sasvim druga vrsta hrane, iako je ista! To, jednostavno, ne znam opisati!''
rzmarina u pravu si, i ja sam procitala da se post kao vid ibadeta prima samo od muslimana. nemuslimani mogu da ne jedu, ne piju, benefit im je ogranicen na spoznaju da mogu izdrzat(ako izdrze), ali tu se zavrsava.ružmarin-a wrote:Jope da naglasim da nisam kompetencija za to, da ne dajem svoj sud je li ili nije, samo prenosim čuveno
a Allah najbolje zna šta je kome u srcu i da li će mu se smilovat' i uputit' na put pravi
kuzim ja to, imam istu troublesome vezu s nocim leptirimapaja patak wrote:traume wewo draga, traumewewa wrote:pa sinoc je napala macka (tj, izgleda imala nijjet da je napadne), a ona ih se boji
![]()
sticanjem polne zrelosti stice se i obaveza posta: kod djevojcica je to s prvom menstruacijom...Mrs.Zurbrigen wrote:jedno pitanje: sa koliko godina se pocinje postiti? ima li tu eksplicitan dogadjaj? ili svako moze ako se osjeca spreman?
wewa wrote:kuzim ja to, imam istu troublesome vezu s nocim leptirimapaja patak wrote:traume wewo draga, traumewewa wrote:pa sinoc je napala macka (tj, izgleda imala nijjet da je napadne), a ona ih se boji
![]()
neka, hvala - ja se odmah upitam gdje su noc provelipaja patak wrote:wewa wrote:kuzim ja to, imam istu troublesome vezu s nocim leptirimapaja patak wrote:
traume wewo draga, traume![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znas sta mi je najbolje sa tim nocim bajama, kad ustanes ujutro a njih citavo groblje na podu ispod prozorako da im je sta naletilo pa ih srezalo
Ne reci mi samo da je to zbog najboljeg jugoslavenskog horora zbog kojeg sam mjesec dana gromoglasno pjevao vraćajući se iz škole noću, iz druge smjene, zimi. I palio sva svjetla do wc, pišajući s praga, sa brzinskim rikvercomwewa wrote:kuzim ja to, imam istu troublesome vezu s nocim leptirimapaja patak wrote:traume wewo draga, traumewewa wrote:pa sinoc je napala macka (tj, izgleda imala nijjet da je napadne), a ona ih se boji
![]()
i meni je to najstrasniji film svih vremena - kakav holivud, kakvi bakraciarzuhal wrote:Ne reci mi samo da je to zbog najboljeg jugoslavenskog horora zbog kojeg sam mjesec dana gromoglasno pjevao vraćajući se iz škole noću, iz druge smjene, zimi. I palio sva svjetla do wc, pišajući s praga, sa brzinskim rikvercomwewa wrote:kuzim ja to, imam istu troublesome vezu s nocim leptirimapaja patak wrote:
traume wewo draga, traume![]()
![]()
''Leptirica'' je bila i zabranjena jedno vrijeme, u Jugi![]()