Ramazan, opet ;)
-
ovo_mi_je_nick
#18376 Re: Ramazan, opet ;)
Zbog izbjegavanja rasprave i dešava se u zadnjim godinama da je smisao ramazana samo da se ne pije u tim danima.
Ramazan je samo period kada se posti od alkohola, kada se eventualno posti prvi, 26 dan i zadnji dan.
Ramazan je postao hodanje po iftarima ili večerama od ovih gore.
Ne posti ne može zbog cigara ali na džumu ide u prvi saf i nakon toga na kafu (u ramazanu).
Jeste boli me šta ko radi ali ako je ramazan pripisan kako je propisan onda ima da se kao takav primjenjuje.
Zna se šta je 5 stubova islama i šta te čini pripadnikom islama. Kao što islam prihvataš sa prvim šartom tako se podrazumjeva i ostalih 4.
I naravno ja sam ovdje najgori a ne oni koji već od danas prave kolače i furaju statuse i biće prvi u safovima sa kravatama a poste samo od alkohola, a oni su kao dobrinjer bar 30 dana godišnje ne piju.
Ramazan je samo period kada se posti od alkohola, kada se eventualno posti prvi, 26 dan i zadnji dan.
Ne posti ne može zbog cigara ali na džumu ide u prvi saf i nakon toga na kafu (u ramazanu).
Jeste boli me šta ko radi ali ako je ramazan pripisan kako je propisan onda ima da se kao takav primjenjuje.
Zna se šta je 5 stubova islama i šta te čini pripadnikom islama. Kao što islam prihvataš sa prvim šartom tako se podrazumjeva i ostalih 4.
I naravno ja sam ovdje najgori a ne oni koji već od danas prave kolače i furaju statuse i biće prvi u safovima sa kravatama a poste samo od alkohola, a oni su kao dobrinjer bar 30 dana godišnje ne piju.
-
mali jomu
#18377 Re: Ramazan, opet ;)
ovo_mi_je_nick wrote: Zbog izbjegavanja rasprave i dešava se u zadnjim godinama da je smisao ramazana samo da se ne pije u tim danima.
Kome smetaju tudje mane i mahane....... i on sam ih je pun ko šipak.
- skafiskafsnjak
#18379 Re: Ramazan, opet ;)
Nisam bas siguran da je to video za ovu temu ...al hajvazi wrote:
- vazi
#18380 Re: Ramazan, opet ;)
Po meni jeste za ovu temu, 100%skafiskafsnjak wrote:Nisam bas siguran da je to video za ovu temu ...al hajvazi wrote:
Vecina, ako ne svi mi s ove teme, smo ibadetili 21,23,25,27,29.... noc ramazana...
Dokle dosezu nasa razmisljanja o drustvu u kome zivimo i o nama samima u tom drustvu ? Mislim da je i to dio « ibadeta » a ne samo bogate iftarske trpeze....
Neka nam Uzviseni dzs oprosti i smiluje nam se, amin.
- Bloo
- Globalna šefica
#18381 Re: Ramazan, opet ;)
Sreca pa ne ovisimo o tvojoj milosti i prosudivanju da li je nesto za temu ili ne, ali vjerujem da je vazi zahvalna na tvom milosrdnom al hajskafiskafsnjak wrote:
Nisam bas siguran da je to video za ovu temu ...al haj
Uvijek mozes prijaviti neprimjereni sadrzaj i off topic kao sto i inace radis.
Pa imaju organi koji ce razmotriti tvoju prijavu.
Do tada, ova tema je otvorena za sve. Cak i one s cijim misljenjem se ne slazes.
- ExNihilo
#18382 Re: Ramazan, opet ;)
Ja dobre emisije, braćo mila. 
- skafiskafsnjak
#18383 Re: Ramazan, opet ;)
Ma jok... nije za toga. Nekako mi ovaj dio za vedrijih tema... .Bloo wrote:Sreca pa ne ovisimo o tvojoj milosti i prosudivanju da li je nesto za temu ili ne, ali vjerujem da je vazi zahvalna na tvom milosrdnom al hajskafiskafsnjak wrote:
Uvijek mozes prijaviti neprimjereni sadrzaj i off topic kao sto i inace radis.![]()
Do tada, ova tema je otvorena za sve. Cak i one s cijim misljenjem se ne slazes.
Da bar ima neki video kako se zaposlilo 100 ljudi
U tom smislu sam mislio...a ne to da je neprimjeren sadrzaj.
Ja se zaista izvinjavam ...
- vazi
#18384 Re: Ramazan, opet ;)
Ma nemas se potrebe izvinjavati, imas pravo, kao i svako, na svoje misljenjeskafiskafsnjak wrote:Ma jok... nije za toga. Nekako mi ovaj dio za vedrijih tema... .Bloo wrote:Sreca pa ne ovisimo o tvojoj milosti i prosudivanju da li je nesto za temu ili ne, ali vjerujem da je vazi zahvalna na tvom milosrdnom al hajskafiskafsnjak wrote:
Uvijek mozes prijaviti neprimjereni sadrzaj i off topic kao sto i inace radis.![]()
Do tada, ova tema je otvorena za sve. Cak i one s cijim misljenjem se ne slazes.![]()
Voljela bih i ja presijecanje vrpce, otvor fabrike... bice aBd i to...
Ugodno predpraznicko vecer svim postacima
- Bloo
- Globalna šefica
#18385 Re: Ramazan, opet ;)
Nedorecenost je boljka.skafiskafsnjak wrote:Ma jok... nije za toga. Nekako mi ovaj dio za vedrijih tema... .Bloo wrote:Sreca pa ne ovisimo o tvojoj milosti i prosudivanju da li je nesto za temu ili ne, ali vjerujem da je vazi zahvalna na tvom milosrdnom al hajskafiskafsnjak wrote:
Do tada, ova tema je otvorena za sve. Cak i one s cijim misljenjem se ne slazes.![]()
Kao i ignorisanje stvarnosti oko nas, pogotovo u doba Ramazana.
Al bitna je topa.
- skafiskafsnjak
#18386 Re: Ramazan, opet ;)
Nekako bih ovu temu ostavio za vedre i lijepe stvari. To je poenta. Kada je ramazan u pitanju, samo na lijepo i mislim.
Nek nam svima dragi Allah podari ono sto je najbolje za nas...makar mi u tom trenutku ne mislili tako.
Da u zdravlju provedete Bajram aBd.
Nek nam svima dragi Allah podari ono sto je najbolje za nas...makar mi u tom trenutku ne mislili tako.
Da u zdravlju provedete Bajram aBd.
- dragma
- Vozim: Pješe
#18387 Re: Ramazan, opet ;)
Dočekasmo kraj Ramazana, molim Uzvišenog da nam primi sve ibadete, a oprosti naše greške i propuste 
- wewa
#18388 Re: Ramazan, opet ;)
Amin!dragma wrote:Dočekasmo kraj Ramazana, molim Uzvišenog da nam primi sve ibadete, a oprosti naše greške i propuste
Ovaj je Ramazan bas proletio...
- skafiskafsnjak
#18389 Re: Ramazan, opet ;)
Za svaki isto kazemo na kraju .wewa wrote:Amin!dragma wrote:Dočekasmo kraj Ramazana, molim Uzvišenog da nam primi sve ibadete, a oprosti naše greške i propuste
Ovaj je Ramazan bas proletio...
Kako kazu, sve sto je lijepo kratko traje.
- King Theoden
#18390 Re: Ramazan, opet ;)
Ljudi, molim Allaha Uzvišenog da vam ukabuli ibadete i bude milostiv u Danu kada novac neće biti od koristi.
Trudimo se da barem nešto od ramazana ponesemo i u ostatak godine tj do sljedećeg ramazana.
Ako ništa drugo, barem toleranciju.
Neka vam je sretan ovaj veliki praznik. Uživajte, zaslužili ste.
Isto tako, neka je sretan bajram i onima koji iz njima znanih razloga nisu postili a osjećaju se muslimanima.
Trudimo se da barem nešto od ramazana ponesemo i u ostatak godine tj do sljedećeg ramazana.
Ako ništa drugo, barem toleranciju.
Neka vam je sretan ovaj veliki praznik. Uživajte, zaslužili ste.
Isto tako, neka je sretan bajram i onima koji iz njima znanih razloga nisu postili a osjećaju se muslimanima.
- spreca
- Bloo
- Globalna šefica
#18392 Re: Ramazan, opet ;)
Bajram šerif mubarek olsun 
- Optimus09
#18393 Re: Ramazan, opet ;)
Bajram Sherif Mubarak Olsun forumusi,da ste mi zivi i zdravi

- dragma
- Vozim: Pješe
#18394 Re: Ramazan, opet ;)
Braćo, sestre, prijatelji...
Bajram Šerif Mubarek Olsun
Posjetite svoje najbliže i srcu najdraže
Halalite svima i svakome
Neka vam srca budu čista kao odjela koja danas nosite.
Širite ljubav prema komšijama jer oni su naša druga porodica. Volite se i budite voljeni!
Posjetite svoje najbliže i srcu najdraže
Halalite svima i svakome
Neka vam srca budu čista kao odjela koja danas nosite.
Širite ljubav prema komšijama jer oni su naša druga porodica. Volite se i budite voljeni!
- pustopoljina
#18395 Re: Ramazan, opet ;)
Allah razi olsun!
I svima dalje bajram mubarek olsun!
I svima dalje bajram mubarek olsun!
-
El_comadante
#18396 Re: Ramazan, opet ;)
drugovi i drugarice Bajram šerif mubarek olsun
i da ćivi i zdravi dočekamo i slijedeći ramazan aBd.
i da ćivi i zdravi dočekamo i slijedeći ramazan aBd.
- skvo
#18397 Re: Ramazan, opet ;)
- tuzlak1212
#18399 Re: Ramazan, opet ;)
- vazi
#18400 Re: Ramazan, opet ;)
Allah razi olsun svima i bajram serif mubarek olsun , jos puno ramazana i bajrama u zdravlju i rahatluku da svi docekamo sa nasim najmilijima, amin.