Towelie wrote:![]()
mjesečni mumin
haha
Towelie wrote:![]()
Knock, knockarzuhal wrote:Šta duh ramazana čini, gledaj nekadašnjih džematlija šta je, vela havle![]()
A stalozeni musrik?Bloo wrote:Towelie wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mjesečni mumin
haha
najbolje mi je staloženi munafikTowelie wrote: A stalozeni musrik?
..i privlači ove neke dobre ćafireJohn Cleese wrote:Knock, knockarzuhal wrote:Šta duh ramazana čini, gledaj nekadašnjih džematlija šta je, vela havle![]()
![]()
![]()
![]()
busted!wewa wrote:ja ovdje dobrog derneka!hadzinicasa wrote:cru det.Capajebo wrote: Ramazan nije Ramazan bez ove prepiske na forumu
kakve su se tu rasprave vodile....
maksuz selam postacima i topa-filozofima
Imam poznanika koji pije alkohol, jede svinjsko meso i još svašta nešto i pričali mi nešto oko Ramazana i govori mi da ili će prepostit mjesec Ramazan ili neće nikako i pit' će alkohol. Svakome svoje alibeautyfool wrote:Da nije foruma ja vjerovatno ne bih znala da postoji i ta vrsta ljudi koja ne pije samo za vrijeme ramazana
ama mi se samo naletimo da se ogrebemo za baklavu :darzuhal wrote:..i privlači ove neke dobre ćafireJohn Cleese wrote:Knock, knockarzuhal wrote:Šta duh ramazana čini, gledaj nekadašnjih džematlija šta je, vela havle![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
arzuhal wrote:Šta ka'e imaju ovi omerovci koji klanjaju 20 rećata teravije, oni su najslabijeg imana. Pa imaš ove koji klanjaju po sunnetu, 8 rekata, koji slijede hadise. I imaš one koji slijede Allahovu riječ i potpuno su predani Njemu a ne ljudima, koji klanjaju 0 rekata, najboljeg su imana
Anoreksična, nisam na tebe mislio...Vi žgolje imate u sebi jak nefs koji vam se ne da ni udebljat, ta naka huja i srklet duševni vas pojede, mislio sam na ove buce kao Cleese i slične dobrohotne osobe ateističke vjereBloo wrote: ama mi se samo naletimo da se ogrebemo za baklavu :d
pa na Dobrinji, velahavle, đeš to pitat, imaš u Evropa San pekaramabeautyfool wrote:a gdje kupujete te somune od heljde, ova nasa lokalna pekara nije toliko napredna iako samo somune prodaje
..a jel im i ti podapinješ da padnu, hihivelikibrnjo wrote:arzuhal wrote:Šta ka'e imaju ovi omerovci koji klanjaju 20 rećata teravije, oni su najslabijeg imana. Pa imaš ove koji klanjaju po sunnetu, 8 rekata, koji slijede hadise. I imaš one koji slijede Allahovu riječ i potpuno su predani Njemu a ne ljudima, koji klanjaju 0 rekata, najboljeg su imana
al kad me ovi s osam sto bjeze krenu prejahivat
arzuhal wrote:Anoreksična, nisam na tebe mislio...Vi žgolje imate u sebi jak nefs koji vam se ne da ni udebljat, ta naka huja i srklet duševni vas pojede, mislio sam na ove buce kao Cleese i slične dobrohotne osobe ateističke vjereBloo wrote: ama mi se samo naletimo da se ogrebemo za baklavu :d
de šaaaaaalim se...pa duh ramazana nekog i baklavom namami, makar da se primakneBloo wrote:arzuhal wrote:Anoreksična, nisam na tebe mislio...Vi žgolje imate u sebi jak nefs koji vam se ne da ni udebljat, ta naka huja i srklet duševni vas pojede, mislio sam na ove buce kao Cleese i slične dobrohotne osobe ateističke vjereBloo wrote: ama mi se samo naletimo da se ogrebemo za baklavu :d![]()
Cuj na Dobrinji, pa ima li gdje na bascarsiji, dobrinja mi daleko da idem maksuz radi somunaarzuhal wrote:pa na Dobrinji, velahavle, đeš to pitat, imaš u Evropa San pekaramabeautyfool wrote:a gdje kupujete te somune od heljde, ova nasa lokalna pekara nije toliko napredna iako samo somune prodaje
Nemam pojma, al' čisto sumnjambeautyfool wrote:Cuj na Dobrinji, pa ima li gdje na bascarsiji, dobrinja mi daleko da idem maksuz radi somunaarzuhal wrote:pa na Dobrinji, velahavle, đeš to pitat, imaš u Evropa San pekaramabeautyfool wrote:a gdje kupujete te somune od heljde, ova nasa lokalna pekara nije toliko napredna iako samo somune prodaje
Dakle ne može se oralno unositi ni kap vode a da ne pokvari post, tako ni ta tableta. No ja bih toj osobi preporučio da, ako je tako, da koristi tu terapiju a naposti kada mogne. To u svoje ime govorim.Neregistrirani wrote:Pozdrav postacima uz zelju da im post bude lak i prihvacen, da budu snazni i zdravi sljedecih sedmica.
Ja imam jedno pitanje u ime drage osobe koja ima specificno zdravstveno stanje (nesto u vezi sa lijecenjem neplodnosti i postupkom vjestacke oplodnje) zbog kojeg odredjenu terapiju mora piti tri puta dnevno, bez opcije umanjenja na dva puta, bez opcije da je propusti. Ne smatra se bolesnom da koristi tu olaksicu da sada ne posti samo zato sto ce u jednom trenutku u toku dana trebati popiti tabletu. Zeli postiti, ne propusta, do sad je sve Ramazane ispostila, a sada je zabrinuta i istrzana izmedju posta i terapije za postupak koji je vec zapoceo i na ciji pocetak nije mogla uticati, jer su ljekari procijenili da je sada u stanju da se uradi. Koga god je pitala, od lokalnih imama do osobe zaduzene za pitanja i odgovore pri Rijasetu, svi su joj rekli da ce joj uzimanje tablete, makar i na suho, bez pijenja vodem, pokvariti post. Zar je zaista tako, zar ta silna zelja da posti ne moze "ponistiti" to sto ce bez vode progutati jednu tabletu?
Bas mi je zao da je vidim koliko brine zbog toga, beskrajno zeli potomstvo, toliko zeli i da ispuni obavezu, a nema nacin da pomiri jedno s drugim.
Hvala ti na reagovanju. Dijelimo misljenje.arzuhal wrote:
Dakle ne može se oralno unositi ni kap vode a da ne pokvari post, tako ni ta tableta. No ja bih toj osobi preporučio da, ako je tako, da koristi tu terapiju a naposti kada mogne. To u svoje ime govorim.
Sama želja te osobe da posti, sam aah, ta tuga od eventualnog odustajanja i briga da se ne isposti su, možda, vredniji kod Allaha od cijelih ispoštenih mjeseci mnogih nas...Poput onog što je zakasnio na namaz u džematu pa s džamijskih vrata uzdahnuo uzdahom od kojeg bi zadrhtali meleki na nebesima...Šta je srce, kakva je to tajna...
ja samo te šitske i jedemskupljac_zeljeza wrote:Skupljaci zeljeza ga vazda imaju.jao_situacije wrote: jel to imaš problema sa željezom ?Dešavalo se par puta kada me posao zapotjera da ga počnem gubiti, pa sada više preventive radi. Znao sam da su dobre hurme, ali da su baš ovoliko, nisam. Vele da su šiijske najbolje. Ne znam jel' bilo novih fetvi.