Ti si u potpunosti u pravu. Mislim da niko nije u negativnom kontekstu prokomentarisao ono sto si ti napisao. Barem ne ja.skafiskafsnjak wrote:Ja samo kazem kako mi je zao sto je tako... Volio bih da se osjeti ramazan kada izadjem...ExNihilo wrote:Ljudi žive svoj život i neće se nikome prilagođavati. Niti trebaju. Imaju puno pravo da ih ama baš zaboli za Ramazan, kao što vjernik ima pravo da mu je isti svetinja nad svetinjama. Da li neko posti ili ne, kako se oblači, gdje pije i jede su privatne stvari pojedinca u koje je, prije svega, nepristojno zalaziti, a potom su i suprotne praksi Poslanika ("Od ljepote Islama čovjeka je ostavljanje onoga što ga se ne tiče.").
Od djevojaka koje se ovako ili onako oblače, daleko veći problem su ljudi koji smatraju da se svi trebaju prilagođavati svjetonazorima u njegovoj glavi.
Ramazan, opet ;)
- Opetja033
#15501 Re: Ramazan, opet ;)
- skafiskafsnjak
#15502 Re: Ramazan, opet ;)
Pa ucinilo mi se da je ispalo da ja hocu da se ne smije vani jesti i oblaciti kako ko hoce jer ja postim . kao to je narusavanje slobode necije...
Roditelji su mi pricali da su u ono vrijeme i ljudi druge vjere izbjegavali vani jesti i slicno. Iz tog nekog postovanja.... Nema danas postovanja
Roditelji su mi pricali da su u ono vrijeme i ljudi druge vjere izbjegavali vani jesti i slicno. Iz tog nekog postovanja.... Nema danas postovanja
- Opetja033
#15503 Re: Ramazan, opet ;)
Ma jok, slazem se sa ovim sta je @ExNihilo napisao ali sam takodje u potpunosti razumio poentu tvog komenatara. I u pravu si.skafiskafsnjak wrote:Pa ucinilo mi se da je ispalo da ja hocu da se ne smije vani jesti i oblaciti kako ko hoce jer ja postim . kao to je narusavanje slobode necije...
- skafiskafsnjak
#15504 Re: Ramazan, opet ;)
U Sarajevu se to osjeti ... manje je raje cak i u kaficima . Raja u redovima ceka da kupe somun ..."mirisse" Sarajevo ...
Nego , kakvi ste danas ? Ja hvala BOgu dobar , malo glava boli al podnosljivo
- agnostic_front
#15505 Re: Ramazan, opet ;)
Kakav trening? Teretana? Ja idem na termin (fudbal) pred iftar, može se.ozdrlje_donje wrote:Ja sam mislio pauzirati cijeli mjesec ali onda kontam da bih mogao petkom i subotom izmedju jacije i sehura skonknuti na trening. Ostalim danima ne mogu jer mi treba vise sna zbog posla, jednostavno ne mogu to sebi priustiti. Mozda cu iduce sedmice probati pred iftar da vidim kako ce to proteci mada tada mi je nivo energije jako nizak. Morat cu naci neku shemu.
- HadiRa
#15506 Re: Ramazan, opet ;)
mene isto boli malo glava, ali za divno cudo super se osjecam.skafiskafsnjak wrote:U Sarajevu se to osjeti ... manje je raje cak i u kaficima . Raja u redovima ceka da kupe somun ..."mirisse" Sarajevo ...
i radujem se sto sam dobila borbu vec dva dana
- skupljac_zeljeza
#15507 Re: Ramazan, opet ;)
Ma dobar i danas nego poslušah savjet sa onog videa kako je bolje manje jesti u vrijeme sehura i u mom slučaju to ne važi izgleda pa sam juče bio bolji.skafiskafsnjak wrote:
Jedne godine sam se zadesio u vrijeme ramazana u Visokom i tamo omladina prošeta do Bosne i skrati vrijeme do iftara košarkom ili fudbalom ili vozaju biciklo. Može se.
- Jack Be Nimble
#15508 Re: Ramazan, opet ;)
Meni je samo zao sto ne mogu imati istu ishranu drugim mjesecima. Za Ramazan jedem malje ali bolju hranu sto se tice ishrane. Nema ono da u po dana sjednem na kauc i spucam cokoladu i cips dok gledam seriju. Za vrijeme Ramazana sam znao jednu tuljumbu jesti dva-tri dana. Snita hljeba, komad mesa ili riba krompiric/riza i puno salate i voca.MOSALJOZE wrote:Ne može se odma na početku reducirati ishrana jer "nije fer" prema organizmu tako da se slažem sa tobom,postepeno smanjivati količinu unesene hrane.Meni nakon 10 dana bude svejedno koliko ću pojesti samo je voda bitna.
hvalospjevka za kolegu Capajebo
A nakon Ramazana se opali po kirikijima, slatko se jede od dosade, hljeb uz svako jelo itd itd
- Capajebo
#15509 Re: Ramazan, opet ;)
Al' kako su me komarci izujedali...
Samo da iftarim inshAllah.... samo da iftarim

Samo da iftarim inshAllah.... samo da iftarim
- skupljac_zeljeza
#15510 Re: Ramazan, opet ;)
Sad će 'topovi'.Capajebo wrote:Al' kako su me komarci izujedali...![]()
Samo da iftarim inshAllah.... samo da iftarim![]()
![]()
-
ozdrlje_donje
#15511 Re: Ramazan, opet ;)
Da, teretana. Veceras cu da probam samo se bojim da je malo vremena izmedju teravije i sehura. A umjesto teretane barem jednom tokom sedmice bi mogao da probam trcanje pred iftar. @jao_situacije pokusavam da balansiram sa teretanom i trcanjnem, vise volim oblikovanje i topljenje masti nego nabacivanje mase. Nego, jos malo pa iftaragnostic_front wrote:Kakav trening? Teretana? Ja idem na termin (fudbal) pred iftar, može se.ozdrlje_donje wrote:Ja sam mislio pauzirati cijeli mjesec ali onda kontam da bih mogao petkom i subotom izmedju jacije i sehura skonknuti na trening. Ostalim danima ne mogu jer mi treba vise sna zbog posla, jednostavno ne mogu to sebi priustiti. Mozda cu iduce sedmice probati pred iftar da vidim kako ce to proteci mada tada mi je nivo energije jako nizak. Morat cu naci neku shemu.
- asurbanipal
#15512 Re: Ramazan, opet ;)
Selam
Kako ste ispostili današnji dan ?
Danas kupio pavlaku i mislio kajmak uzeti, kada naiđoh na posebno pakovanje za topu, tri vrste sira, kajmak, pavlaka, sve u jednom...
Danas kupio pavlaku i mislio kajmak uzeti, kada naiđoh na posebno pakovanje za topu, tri vrste sira, kajmak, pavlaka, sve u jednom...
- BHF_Manijak
#15513 Re: Ramazan, opet ;)
Glava mi se raspada. Toliko od mene. Allahi manet!
Capajebo, angazujes li ti ljude za ovu temu ili? Hajde zadaj se.
-
zijancer
#15514 Re: Ramazan, opet ;)
smisao posta je valjda da se zaboravi na gujicu, bar jednom
ne znam ovo njeznije rec
mozete me ubit sada
ne znam ovo njeznije rec
mozete me ubit sada
- Capajebo
#15515 Re: Ramazan, opet ;)
Koga da ja angazujemBHF_Manijak wrote:Glava mi se raspada. Toliko od mene. Allahi manet!![]()
- BHF_Manijak
#15516 Re: Ramazan, opet ;)
Hahahhaah oci moje lijepe!
Sad cemo one sa sporta angazovat, ko ih sisa, nek sijele do sabaha!
- Capajebo
#15517 Re: Ramazan, opet ;)
Sa Laktom sam se vec dogovorio, jos samo da ugovorimo detalje. Pa eto, pripremi se inshAllahBHF_Manijak wrote:Hahahhaah oci moje lijepe!![]()
![]()
- jao_situacije
#15518 Re: Ramazan, opet ;)
evo samo da prenesem sa hutbe danas od hfz. musića
dovite za druge u ramazanu i tražite od drugih da dove za vas, pogotovo djeca za roditelje i roditelji za djecu
dovite za druge u ramazanu i tražite od drugih da dove za vas, pogotovo djeca za roditelje i roditelji za djecu
-
jastuk1
#15519 Re: Ramazan, opet ;)
Pa kako se to zove i gdje ima kupiti? Ne pravim nikad topu, pa ne bi bilo loše za promjenu.asurbanipal wrote:Selam![]()
- asurbanipal
#15520 Re: Ramazan, opet ;)
Agromilk iz Fojnice proizvodi, providna kutija, 230 grama, ja se od pola te smjese najeo...Piše na kutiji, "smjesa za topu"...jastuk1 wrote:
Pa kako se to zove i gdje ima kupiti? Ne pravim nikad topu, pa ne bi bilo loše za promjenu.
-
jastuk1
#15521 Re: Ramazan, opet ;)
Hvala.asurbanipal wrote:Agromilk iz Fojnice proizvodi, providna kutija, 230 grama, ja se od pola te smjese najeo...Piše na kutiji, "smjesa za topu"...jastuk1 wrote:
Pa kako se to zove i gdje ima kupiti? Ne pravim nikad topu, pa ne bi bilo loše za promjenu.
- skafiskafsnjak
#15522 Re: Ramazan, opet ;)
Allah te nagradiooooasurbanipal wrote:Agromilk iz Fojnice proizvodi, providna kutija, 230 grama, ja se od pola te smjese najeo...Piše na kutiji, "smjesa za topu"...jastuk1 wrote:
- skupljac_zeljeza
#15523 Re: Ramazan, opet ;)
Eto šta bi od onog đuvegije što su ga prije par godina 'curske amidže' sa memli strane ganjale sa demira i kroz sokake i kapije.BHF_Manijak wrote:Glava mi se raspada. Toliko od mene. Allahi manet!![]()
- BHF_Manijak
#15524 Re: Ramazan, opet ;)
Sta njemu naumpade... Koji ti je nick bio?
- Quaresma
#15525 Re: Ramazan, opet ;)

samo u džamiji umjesto ucionice
i to baš kad je tišina i baš jedino meni se desi i to nerijetko