Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Trebalo bi capajebo k'o nekad u stara vremena, a? Gledat cu da cesce naletim na temu, pa eto, pokusaj sabrati staro drustvo, kol'ko tol'ko!
Poslijeiftarska kafa nekad? Da ti se oduzim sto te nisam zvao ovo prije ramazana, zvat cemo i ovog Krstu Velkoskog, dobar je fudbaler.
Bilo bi plaho fino vala, a i vec sam evo 2-3 stara forumasa primjetio... tako da moglo bi biti nesto
Moze, sto se mene tice moze. Samo javi aBd pa cemo se dogovoriti
Kod mene neko se meso isprzilo, malo paštete, malo neke buhtle, par kockica cokolade , 5 hurmi, i neka vockica . Da nam Allah dž.š olakša i ukabuli post.
Hvalospjevke svima na ovoj temi i samo da upozorim da onaj koji bude dogovorio kafu sa ovim divnim komentatorom, tesko da ce je docekati. Pozdrav svima i sve cestitke u narednim danima.
Evo gura se. Bilo bureka za sehur, znaci dobro zapocet ramazan Bilo ostalo tijesta, pa stara presavila i tako ispekla samo (to mi je drago, iako je samo tijesto) i bilo sutlije, slatke naravno. I prije pocetka posta sam sjedio sa 1.5l vode i pijuckao. To mi je standardna procedura
Osim sto sam malo kasnio na sehur te sam prilicno pospan bio dok sam sehurio sve je proslo OK. Lagan sehur, nista previse a za sad jedino zed se javlja. Htio sam da pitam kako vi kontorolisete zadah tokom posta, koristi li iko osvjezivace za usta? Ja sam kupio Listerine bez alkohola pa sam mislio da ga isperem dobro vodom nakon upotrebe. Ne bih da imam los zadah na poslu a prpam se i tokom ispiranja usta vodom prilikom uzimanja abdesta a kamoli sto se tice ovog.
esSelamu alejkum ve rahmetullah ve berekatuhu draga braćo i cijenjene sestre.
samo da vas poselamim i da za vas od dragog Allaha zamolim sve najljepše...prije svega da vam post bude kabul i da nakon ramazana budete sretni, zdravi i ponosni na svoju vjeru.
Kada je Musa, alejhisselam, bio u prilici razgovarati sa Allahom, dželle-šanuhu, on upita svoga Gospodara: “Gospodaru, jesi li ijednog roba počastio kao mene, jer ja sad razgovaram sa Tobom?“ Allah, dželle-šanuhu, mu odgovori: “O Musa, Ja ću imati robove koje ću više počastiti nego tebe. Dat ću im da poste Ramazan i bit ću im bliži nego što sam tebi sada. Dok sada s tobom govorim, između Mene i tebe je 70 hiljada zastora, a kad zaposti ummet Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, kad im njihove usne pobijele, a lica preblijede, Ja ću im u vrijeme iftara podignuti sve te zastore za njihove dove.“ (Ibn Redžeb, u Letaiful-mearifu)
Kako protiče prvi dan Ramazana ? Jučer se kiša ispadala, a danas vjetar odnese, uglavnom nije ćevru, može se izdržati.
Ako Bog da danas za iftar dolma i pita od trešanja. Na sehur ustajao nisam. Tamo oko ponoći uzeo malo eurokrema i vode, te legao.
Kako protiče prvi dan Ramazana ? Jučer se kiša ispadala, a danas vjetar odnese, uglavnom nije ćevru, može se izdržati.
Ako Bog da danas za iftar dolma i pita od trešanja. Na sehur ustajao nisam. Tamo oko ponoći uzeo malo eurokrema i vode, te legao.
Pita od tresanja
Bas se pitam kakva je pita od trešanja, nisam nikad probala. Nemam ni želju da probam, trešnje i tijesto ne vidim u istoj kombinaciji
Nema ljepse teme na klixu definitivno. Ovdje svi zrace pozitivom i to nama treba u svakodnevnom zivotu. Inece ostanem budan do sabaha tj pomalo jedem grickam citavu noc pijem vodu odem u dzamiju na sabah. Naravno uz cu to nekad klanjam nafile,citam,neka predavanja na youtube to su moje neke pripreme .
Dino Djurbuzovic wrote:Hvalospjevke svima na ovoj temi i samo da upozorim da onaj koji bude dogovorio kafu sa ovim divnim komentatorom, tesko da ce je docekati. Pozdrav svima i sve cestitke u narednim danima.