Ramazan, opet ;)
- Čudna sorta
#14626 Re: Ramazan, opet ;)
Najviše me strah bilo glavobolje, obzirom da imam migrene koje zna izazvati glad, pa mi je uvijek prvi dan u strahu da me ne zaboli glava... ali do sad hvala Bogu ne osjetim. 
- Towelie
#14627 Re: Ramazan, opet ;)
Hvala Allahu, postim bez ikakvih problema. Velika je to blagodat. 
-
julisiz es grant
#14628 Re: Ramazan, opet ;)
Mene počinje pomalo boljeti glava, ali to je prije od nedostatka kofeina nego od gladi. Prema dosadašnjem iskustvu, to će se javljati prvih par dana, dok se organizam ne privikne na novi režim. Inače, prošli ramazan sam ispostio bez ikakvih problema, cijeli. A što i ne bi, zdrav sam hvala Bogu, i mlad. I svaki dan sam se osjećao svečano i smireno, kako se ne osjećam ni u jednom drugom mjesecu.Čudna sorta wrote:Najviše me strah bilo glavobolje, obzirom da imam migrene koje zna izazvati glad, pa mi je uvijek prvi dan u strahu da me ne zaboli glava... ali do sad hvala Bogu ne osjetim.
Ramazan šerif mubarek olsun svim postačima
- vazi
#14629 Re: Ramazan, opet ;)
upravo muz i ja razgocvaramo , pita me kad je iftar (muz ne posti) i kao kako ide..Kazem Bogu hvala dobro, subota u kuci citav dan, roletne zartvorene, hladovina, glkedam ovaj koncert iz vijecnice , iftar krcka...
I kazem mama rahm mi je pricala da je dedo rahm postio ljeti u periodu vrsenja, ujutro ustajao da obavlja vrsenje, ono kad se radi s konjima da se od klasa odvoji zrno psenice pa to konji gazaju, kazu da je to najtezi ljetni poso u vrijeme ramazana ...jer se od klasa ono lijepi po tijelu, zrak bude pun te prasine, ozedni se strasno...Moj je rahm dedo, kao vjerovatno i vasi preci, i tada postio .
I kazem mama rahm mi je pricala da je dedo rahm postio ljeti u periodu vrsenja, ujutro ustajao da obavlja vrsenje, ono kad se radi s konjima da se od klasa odvoji zrno psenice pa to konji gazaju, kazu da je to najtezi ljetni poso u vrijeme ramazana ...jer se od klasa ono lijepi po tijelu, zrak bude pun te prasine, ozedni se strasno...Moj je rahm dedo, kao vjerovatno i vasi preci, i tada postio .
- Čudna sorta
#14630 Re: Ramazan, opet ;)
Ja zaboravih - Ramazan Šerif Mubarek Olsun svima koji postite, i da ako Bog da ispostite u zdravlju, sreći i rahatluku.
Ja sam sretna što je prva dva dana vikend, i što ne moram na posao, samo dok se, što reče @julisiz, organizam malo ne privikne na novi režim.
Ja sam sretna što je prva dva dana vikend, i što ne moram na posao, samo dok se, što reče @julisiz, organizam malo ne privikne na novi režim.
-
free_spirit
#14631 Re: Ramazan, opet ;)
A ništa meso?Capajebo wrote:Ma za iftar, "samo" topa, dinja i jos nekog malo voca, i to je to aBd
-
artime
#14632 Re: Ramazan, opet ;)
Imam i ja glavobolje. Ali mi je lakše sad kada znam da je to prirodno u toku nagle promjene navika.
I svima Ramazan Šerif Mubarek Olsun.
I svima Ramazan Šerif Mubarek Olsun.
-
arslanbey
#14633 Re: Ramazan, opet ;)
Tako je i moj djed rahmetli radio,nikada nije propustao post,a tako sve radiomalifisent wrote:I meni je mama isto pricala. Pa im kaze usne popucaju, rane budu, od zedji i od sunca. Ali postili su.vazi wrote:upravo muz i ja razgocvaramo , pita me kad je iftar (muz ne posti) i kao kako ide..Kazem Bogu hvala dobro, subota u kuci citav dan, roletne zartvorene, hladovina, glkedam ovaj koncert iz vijecnice , iftar krcka...
-
m_l
#14634 Re: Ramazan, opet ;)
...to je taj istikamet(ustrajnost u vjeri) bez obzira na uslove. Danas je tako gradjevincima.
Dokle ste sa iftarom, je l' sve spremno?
Dokle ste sa iftarom, je l' sve spremno?
- Capajebo
#14635 Re: Ramazan, opet ;)
Ovo sam rek'o, samo za iftar, a sta ce se jesti aBd poslije aksama....free_spirit wrote:A ništa meso?Capajebo wrote:Ma za iftar, "samo" topa, dinja i jos nekog malo voca, i to je to aBd
- vatrogasac
#14637 Re: Ramazan, opet ;)
Capajebo wrote:Ovo sam rek'o, samo za iftar, a sta ce se jesti aBd poslije aksama....free_spirit wrote:A ništa meso?Capajebo wrote:Ma za iftar, "samo" topa, dinja i jos nekog malo voca, i to je to aBd![]()
- kritichar
#14638 Re: Ramazan, opet ;)
"Muslimani, jevreji i kršćani sliče primjeru čovjeka koji je unajmio grupu ljudi da mu rade neki posao čitav dan do noći za određenu nagradu, pa mu oni radili do pola dana i rekli: 'Ne treba nam nagrada koju si nam uvjetovao. Što smo uradili neka bude badava.' 'Nemojte to činiti, već dovršite posao i uzmite nagradu.' Oni odbiše i ostaviše. On unajmi druge nakon njih i reče: 'Dovršite ostatak dana i pripašće vam nagrada koju sam njima odredio.' Oni radiše do ikindije i rekoše: 'Neka ti bude badava ovo što smo radili, a neka ti i nagrade koju si nam odredio.' On im reče: 'Završite što vam je preostalo od posla; ostalo je samo malo dana.' Unajmi druge da rade ostatak dana. Oni radiše dok ne zađe sunce i u potpunosti dobiše nagradu određenu prethodnim dvjema grupama. To je primjer njih i onoga koliko su primili od ovog nura."
Hadis prenosi Ebu Musa El Eš‘ari radijallahu anhu, a bilježi ga Buharija.
Hadis prenosi Ebu Musa El Eš‘ari radijallahu anhu, a bilježi ga Buharija.
-
Poezija
#14639 Re: Ramazan, opet ;)
Zavidim vam što ste mogli postiti danas, još me drži ova bolest. In sha Allah još sutra testirati malo tijelo nakon temperature i onda od trećeg dana in sha Allah mogu postiti, pa šta bude.
Da vam Allah dž.š primi današnji post.
Da vam Allah dž.š primi današnji post.
-
bull21
#14640 Re: Ramazan, opet ;)
Polako. Napostiš poslije Bajrama i to je to. Ne brini se! Meni je veća briga kako mamu natjerati da bilo šta pojede. Žena posti na supi i još se nije ni omrsila sem malo vode što je popila
valjda će je 'ladno voće malo razbuditi.
-
staradis
#14641 Re: Ramazan, opet ;)
Sto je dobar ovaj text od prije par stranica o tome kako provesti Ramazan
-
Emilija Kovačev
#14642 Re: Ramazan, opet ;)
Selam, ljudi. MashaAllah, danas dobro prođe.
Kao da nisam postila, niti žeđ ni glad osjetila nisam.
Da nam dragi Allah upiše u kabul svako dobro djelo.
Kao da nisam postila, niti žeđ ni glad osjetila nisam.
Da nam dragi Allah upiše u kabul svako dobro djelo.
- diason
#14643 Re: Ramazan, opet ;)
Selam i od mene, i Ramazan Šerif Mubarek Olsun.
Nisam ni ja ni glad ni žeđ osjetio, a cijeli dan u nekom poslu bio.Jedino me glava zadnji sat krenula boliti, al' me kafa noćas okrijepila, nije mi odavno slađe legla.
Nisam ni ja ni glad ni žeđ osjetio, a cijeli dan u nekom poslu bio.Jedino me glava zadnji sat krenula boliti, al' me kafa noćas okrijepila, nije mi odavno slađe legla.
- AhmetShabo
#14644 Re: Ramazan, opet ;)
Bgm i meni isto tako, malo glaava pocela da boli, dok kafu ne popi i sve se vrati na normaludiason wrote:Selam i od mene, i Ramazan Šerif Mubarek Olsun.
-
malocvijece
#14645 Re: Ramazan, opet ;)
ovo mi je prvi sehur ovog ramazana. jedem al jedva nesto. inace, za sehur mogu pojesti ko za svadbu 
- vatrogasac
#14646 Re: Ramazan, opet ;)
Meni cijeli dan bilo super, ali poslije iftara malo glava postade teška, ali prođe.faketowsky wrote:Bgm i meni isto tako, malo glaava pocela da boli, dok kafu ne popi i sve se vrati na normaludiason wrote:Selam i od mene, i Ramazan Šerif Mubarek Olsun.
- Capajebo
#14647 Re: Ramazan, opet ;)
Plaho omastih brk veceras/jutros

-
crnoplavo
#14648 Re: Ramazan, opet ;)
prijatnoCapajebo wrote:Plaho omastih brk veceras/jutros![]()
- Rijeka_snova
#14649 Re: Ramazan, opet ;)
Mama mene tjera a ja nju, i tako svaki iftar i sehurbull21 wrote:Polako. Napostiš poslije Bajrama i to je to. Ne brini se! Meni je veća briga kako mamu natjerati da bilo šta pojede. Žena posti na supi i još se nije ni omrsila sem malo vode što je popilavaljda će je 'ladno voće malo razbuditi.
Uprkos poslu i suncu, prvi dan lijepo, lagano i nekako brzo prodje, elhamdulillah
- MOSALJOZE
#14650 Re: Ramazan, opet ;)
Kako je samo fino napolju,sad malo prošetat