Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tako je Krvava,nije smijesno,nego bezumno.za umrle moze dobro doci da se za njih ucini kakva sadaka ili uputi Stvoritelju dova,hatme su dobrodosle samo onima ko ih uci za lovu.
Last edited by kerima1 on 18/06/2014 23:53, edited 1 time in total.
Hatma je prililčno zahtjevna,nek priča ko šta hoće.Ja sam tek jednom prešao Kuran,i nije bilo jednostavno.Naravno da sam protiv komercijalizacije.I na kraju krajeva po meni je vrijednija Fatiha koja se prouči iz srca,nego čitava hatma,koja je ništa drugo do čitanje Kurana bez ikakve emocije.
Ma nema ti tu kod mene problema.Ja kad učim Kuran ne zelim to raditi,ako sam psihički nestabilan u tom trenutku,ako nisam čist,ili nešto treće.Učim ti ja ko kakav hafiz,samo mi grub glas
šatirana_ljubičica wrote:Imal gdje da se skine ovaj novi Alilijev album?
Novi CD pod naslovom "Jedan ašik" sadrži 13 numera ilahija i kasida autora prof. dr. Džemaludina Latića, a u prodaji će biti dostupan od sredine naredne sedmice.
Nista ova @krvava ccccccc , hajd' nasla sam ali me interesuje da li se kako secer moze zamijeniti s medom, bar dio....puno ono secera, dodje ko aromatizirana agda...
A glede Ramazana,
dova Poslanika a.s. pred iftar: “Allahume inni leke sumtu ve bike amentu ve alejke tevekkeltu ve bi riskike eftartu.” (Bože Milostivi,postio sam u ime Tebe , vjerujem u Tebe, oslanjam se na Tebe i mrsim se Tvojom hranom).
Spavaj maksimalno 4 sata za Ramazan?!
Sve je to lijepo,ali možda u zimskim danima.Za ovaj Ramazan postit će se i više od 18 sati. Šta je sa ljudima koji rade,a žele da poste dok rade? Oni trebaju da spavaju neka 4 sata odu na posao i onako iscrpljeni (znam po onom što vidim kad moj babo dođe kući -poslije bukvalno prženja na sarajevskom asfaltu i 35 stepeni,a i sama se umorim i od lahkih poslova) dođu kući i da čitav dan budu takvi. Izvinite,ali to za mene nije lijepo. Imam 16 godina i uvjerena sam da ne bi mogla ispostiti da spavam samo 4 sata dnevno.
Ne trazimo mi veca iskusenja nego sto mozemo da podnesemo, ali ako bude toplo vreme mi tu nista ne mozemo vec da saburamo i da ocekujemo vecu nagradu, ko sto rece krvava.