'ta to kolacic mali, 'ta si se stisko?? Pa ramazan jeUltravox wrote:
Da režem komad ...
Ramazan, opet ;)
-
juan
#10651 Re: Ramazan, opet ;)
- Ultravox
#10652 Re: Ramazan, opet ;)
Vidiš li bolan da je na kartonu , tek načeta HAVANAjuan wrote: 'ta to kolacic mali, 'ta si se stisko?? Pa ramazan je
Mali monitor a velike oči
-
juan
#10653 Re: Ramazan, opet ;)
eee ja to jos sahat do iftara, pa mi oci ko tacneUltravox wrote:Vidiš li bolan da je na kartonu , tek načeta HAVANAjuan wrote: 'ta to kolacic mali, 'ta si se stisko?? Pa ramazan je
Mali monitor a velike oči![]()
- arzuhal
#10654 Re: Ramazan, opet ;)
Ako bih kad osnivao kakvu partiju ili nešto slično, ovu @liliputanku bih uzeo za generalnu sekretarku ili glasnogovrnicu, ili nešto tako
Ona sve stiže: i iftar napravit, i obavijesitit o čemu se radi, prepričat tv emisiju, navest nekoliko hadisa, odgovorit na nekoliko postova..i to sve u pet minuta
Ona sve stiže: i iftar napravit, i obavijesitit o čemu se radi, prepričat tv emisiju, navest nekoliko hadisa, odgovorit na nekoliko postova..i to sve u pet minuta
-
juan
#10655 Re: Ramazan, opet ;)
sad ce iftar za nekih 10tak minuta meni, a tamam poce liga prvaka i eto rasprave sa zenom, prvo aksam il jelo i mozel iftar u dnevnu... itd itd.....
- arzuhal
#10656 Re: Ramazan, opet ;)
Već je u dobru, ne sekiraj seMisir wrote:Viđam već par dana jednog malca, zalijeva hadzibeg i priča sa cvijećem, samo da okrene na dobro abd
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10657 Re: Ramazan, opet ;)
Aleksandra Štiglmajerarzuhal wrote:Ako bih kad osnivao kakvu partiju ili nešto slično, ovu @liliputanku bih uzeo za generalnu sekretarku ili glasnogovrnicu, ili nešto tako![]()
- liliput
#10658 Re: Ramazan, opet ;)
@arzo, @chmoljo: samo se vi zezajte samnom
...cuj stiglmajer - dje nju iskopa, otkad je nisam vidjela...
a @arzo - kad sam vidjela emisiju, nisam mogla odmah da ne napisem - jer me se tako dojmilo...a iftar, pa to mora biti gotov na vakat
hehe
@misir: to na putu neka nova prica?
a @arzo - kad sam vidjela emisiju, nisam mogla odmah da ne napisem - jer me se tako dojmilo...a iftar, pa to mora biti gotov na vakat
@misir: to na putu neka nova prica?
- liliput
#10659 Re: Ramazan, opet ;)
Ili je meni iftar udario u glavu ili ja i dalje ne kontam
, ali bil hajr 
Odoh se spremati za teravih

Edit: skontala sam
- huuuh, jedva haha
Na hajr aBd
Odoh se spremati za teravih
Edit: skontala sam
Na hajr aBd
Last edited by liliput on 16/08/2011 21:14, edited 1 time in total.
- medaaa
#10661 Re: Ramazan, opet ;)
ev ga novi
soferi oprez, bismilletom i saburli 
- kamen spoticanja
#10662 Re: Ramazan, opet ;)
selam alejk
- liliput
#10663 Re: Ramazan, opet ;)
@medaaa:
@kamen: alejk selam i
Narode, evo izgleda ono o cemu smo pricali, se desava na zenickim ulicama, kaficima, prazni su toko dana...masAllah
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110816073#1
@kamen: alejk selam i
Narode, evo izgleda ono o cemu smo pricali, se desava na zenickim ulicama, kaficima, prazni su toko dana...masAllah
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110816073#1
- kamen spoticanja
#10664 Re: Ramazan, opet ;)
kazu da je nekad neko neku mnogo dobru dovu proucio Zenici...mada jos uvijek to nije tako kako clanak aludira,cinjenicno je stanje da iz godine u godinu grad sve vise zivi za ramazan ramazanski 
- liliput
#10665 Re: Ramazan, opet ;)
masAllah...neka neka...sve dok ima pomaka na bolje - to je elhamdulillah...
da aBd i ostali gradovi iz godine u godinu sto vise zazive ramazanski
da aBd i ostali gradovi iz godine u godinu sto vise zazive ramazanski
- arzuhal
#10666 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam svima, a iskoristio bih ovu priliku da poselamim @paju patku 
- Brzopleta*
#10667 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuhu!
sjetite se u dovi nas koji ovih dana imamo ispite, da uz Allahovu pomoc polozimo
Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao je: "Kada čovjek, u odsustvu svoga brata, za njega nešto zamoli, melek kaže: 'I tebi to isto!'" (Muslim)
Jedna lijepa dova kojom je h. Omer, r.a., molio Allaha, swt. ''Gospodaru naš, oprosti vjernicima i vjernicama, muslimanima i muslimankama, popravi ih i popravi njihove međusobne odnose, sprijatelji srca njihova, daj u njihova srca vjerovanje i mudrost, i ustali ih u vjeri Tvoga Poslanika.'' amin
sjetite se u dovi nas koji ovih dana imamo ispite, da uz Allahovu pomoc polozimo
Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao je: "Kada čovjek, u odsustvu svoga brata, za njega nešto zamoli, melek kaže: 'I tebi to isto!'" (Muslim)
Jedna lijepa dova kojom je h. Omer, r.a., molio Allaha, swt. ''Gospodaru naš, oprosti vjernicima i vjernicama, muslimanima i muslimankama, popravi ih i popravi njihove međusobne odnose, sprijatelji srca njihova, daj u njihova srca vjerovanje i mudrost, i ustali ih u vjeri Tvoga Poslanika.'' amin
- Ultravox
#10668 Re: Ramazan, opet ;)
Lijepo bi
Hafiz, gost izTurske je klanjao teravih namaz. Prigodan program, kratak a sladak.
Turski mevlud, kratki vaz i par ilahija hora Rewda. A najljepše je to da je džamija bila gotovo puna
Izdvojio bih iz vaza našeg uvaženog ef. ovo: Jedan stari slijepac, vjernik, pred sehur je išao na izvor da donese taze vode. Pri tom je nosio i fenjer. Čudeći se tome njegov komšija se poluglasno pitao zašto slijep čovjek nosi fenjer. Ovaj ga je čuo i rekao mu da nosi fenjer zbog njega: "Ti mene ne vidiš, mogao bi me gurnuti i prosuti mi vodu ... ne bih imao vremena da je ponovo donesem".
Koliko je ovakvih ljudi oko nas? Vidimo li njihovu svjetlost?
Malu primjedbu sam čuo od jednog novog džematlije koji pomalo "razočarano" reče:" Ovaj brate isto da nije iz Turske, sve klanja i uči ko i naš hodža"

Hafiz, gost izTurske je klanjao teravih namaz. Prigodan program, kratak a sladak.
Turski mevlud, kratki vaz i par ilahija hora Rewda. A najljepše je to da je džamija bila gotovo puna
Izdvojio bih iz vaza našeg uvaženog ef. ovo: Jedan stari slijepac, vjernik, pred sehur je išao na izvor da donese taze vode. Pri tom je nosio i fenjer. Čudeći se tome njegov komšija se poluglasno pitao zašto slijep čovjek nosi fenjer. Ovaj ga je čuo i rekao mu da nosi fenjer zbog njega: "Ti mene ne vidiš, mogao bi me gurnuti i prosuti mi vodu ... ne bih imao vremena da je ponovo donesem".
Koliko je ovakvih ljudi oko nas? Vidimo li njihovu svjetlost?
Malu primjedbu sam čuo od jednog novog džematlije koji pomalo "razočarano" reče:" Ovaj brate isto da nije iz Turske, sve klanja i uči ko i naš hodža"
Last edited by Ultravox on 17/08/2011 06:55, edited 1 time in total.
- Brzopleta*
#10669 Re: Ramazan, opet ;)
amin svima namalilla wrote:Allah Allah, baš se omatuhilo, kakvi ispiti u ovo dobanisu još ni popravni
Bropleta, da ti Allah olakša
na mom faxu ispiti (popravni) pocinju u petak inshaAllah, septembarski rok u avgustu
- HomeSweetHome
#10670 Re: Ramazan, opet ;)
samo da poselamim dzematlije i picim u krpe, plaho sam nesto umorna danas
hvala Allahu na danasnjem danu, a sutra cu napisati koju rijec o poruci Lejletul bedra koju je tim povodom ispricao moj efendija poslije teravije
hvala Allahu na danasnjem danu, a sutra cu napisati koju rijec o poruci Lejletul bedra koju je tim povodom ispricao moj efendija poslije teravije
- arzuhal
#10671 Re: Ramazan, opet ;)
HomeSweetHome wrote:samo da poselamim dzematlije i picim u krpe, plaho sam nesto umorna danas![]()
Alejkumu selam
- arzuhal
#10672 Re: Ramazan, opet ;)
Gulaš za sehur 

-
HomeArt
#10673 Re: Ramazan, opet ;)
Pazi da se ne ukapaš, a moRe se i plaho opžit' gulašom, biliv miarzuhal wrote:Gulaš za sehur
Selam alejkum u ove sitne sate
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#10674 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum,i alejkumu selam
Veceras/jutros slab odziv forumasa
Da Allah olaksa nasim studentima u ovim mubarek danima,i da uz malo ucenja ocjenje budu u indeksima
@amy22
ako Bog da da bude hajra od datih informacija

Kod mene u mahalskoj dzamiji,svijeta kao i uvijek,srednja zalost,ja ocekujem boom za 27-noc
cuj isto klanja

Veceras/jutros slab odziv forumasa
Da Allah olaksa nasim studentima u ovim mubarek danima,i da uz malo ucenja ocjenje budu u indeksima
@amy22
ako Bog da da bude hajra od datih informacija
Kod mene u mahalskoj dzamiji,svijeta kao i uvijek,srednja zalost,ja ocekujem boom za 27-noc
Ultravox wrote:
cuj isto klanja
- arzuhal
#10675 Re: Ramazan, opet ;)
Voila! Nit' se ukap'o, nit' opržioHomeArt wrote:Pazi da se ne ukapaš, a moRe se i plaho opžit' gulašom, biliv miarzuhal wrote:Gulaš za sehur![]()
Selam alejkum u ove sitne sate
Alejkumu selam we rahmetullahi, dobri brate
Hvala ti kad samo tako lijepo mislišamy22 wrote:arzuhal wrote:Gulaš za sehur![]()
![]()
![]()
![]()
fakat mi dodje da napravim kazan lonca i zovnem te na iftar
pride ti spakujem i za sehura![]()
![]()