Ramazan, opet ;)
- LK
#10626 Re: Ramazan, opet ;)
Selam dragi postaci..
Kako ste mi danas..
Imam pitanje.. Sta vas i da li vas uopce nesto nervira dok postite od strane ne postaca... koliko vas postuju..
Mene npr. nervira kolegica koja zvace zvaku (kao da to namjerno cini) ili se meni cini?
Sabur...
Kako ste mi danas..
Imam pitanje.. Sta vas i da li vas uopce nesto nervira dok postite od strane ne postaca... koliko vas postuju..
Mene npr. nervira kolegica koja zvace zvaku (kao da to namjerno cini) ili se meni cini?
Sabur...
- liliput
#10627 Re: Ramazan, opet ;)
Da ti Allah olaksa i podari sabur
i alejkumusselam
Mene vala to sto se tice hrane nist ne nervira. Cak mi je malo bezze kad se ljudi sklanjaju od mene dok jedu.
Ma ja uvijek kazem - sinko slobodno ti , zaista meni ne smeta. Svako sebi.
(btw. nesto ne vjerujem da ti namjerno to radi, mada mozda i jeste, ako vidi da ti to smeta. imas svakakvih ljudi.)
Ali ti osaburi i imat ces duplu nagradu - za sabur i za post
i alejkumusselam
Mene vala to sto se tice hrane nist ne nervira. Cak mi je malo bezze kad se ljudi sklanjaju od mene dok jedu.
(btw. nesto ne vjerujem da ti namjerno to radi, mada mozda i jeste, ako vidi da ti to smeta. imas svakakvih ljudi.)
- lasakad
#10628 Re: Ramazan, opet ;)
selam...mene iskreno odkako je ramazan haman pa nista ne nervira..LK wrote:Selam dragi postaci..
Kako ste mi danas..
Sabur...
- Bloo
- Globalna šefica
#10629 Re: Ramazan, opet ;)
liliput wrote:Da ti Allah olaksa i podari sabur
i alejkumusselam
- Ultravox
#10630 Re: Ramazan, opet ;)
Toliko je nepostača oko meneLK wrote:Selam dragi postaci..
Kako ste mi danas..
Sabur...
Navikao sam se i odavno me ništa ne nervira po pitanju hrane, cigareta i sl.
- Motokultivator
#10631 Re: Ramazan, opet ;)
A sta ako bi jeli topu, ha?Ultravox wrote:Toliko je nepostača oko meneLK wrote:Selam dragi postaci..
Kako ste mi danas..
Sabur...
- HomeSweetHome
#10632 Re: Ramazan, opet ;)
Ne nervira me nista, svako sebi
Jedino mi se ne svidja kad vidim da neko pusi dok hoda ulicom, ali mi se to ne svidja ni bilo koji drugi dan mimo Ramazana. Al, istina, uz Ramazan pogotovo...
Ma, ni topu vala, @moto
Ma, ni topu vala, @moto
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#10633 Re: Ramazan, opet ;)
Jeste mashaAllah svi saburli sta se tice jela
Deder i mene u tu grupu upisite
Selam alejkum ...kako ide danas
Deder i mene u tu grupu upisite
Selam alejkum ...kako ide danas
- liliput
#10634 Re: Ramazan, opet ;)
Ma i meni bude, prvenstveno zao ljudi koje vidim da sjede u basti i piju kafe, sokove, zatim koji voze auto ili hodaju ulicom puse ili bilo sta drugo.
Mada uopce ne znam jesu li svi muslimani, ali eto - nekako bih voljela da je ramazan i da ono na ulici ne mozes vidjeti nikog da jede i pije - ne zato sto meni to smeta, nego zato sto bih voljela da svi osjete slast posta, slast ramazana....
Eh eto to mi je zao, sto su mnogi uskraceni za tu blagodat - zao mi njih...
Al onda sam ujedno jos vise zahvalna Gospodaru sto je mene odabrao i pocastio me ramazanom, postom i svim tim blagodatima. Elhamdulillah
Ma ni topu vala @moto. Ja se samo sjetim, da cu je i ja jesti za iftar i to sa vecim gustom i radoscu, nego oni preko dana
Mada uopce ne znam jesu li svi muslimani, ali eto - nekako bih voljela da je ramazan i da ono na ulici ne mozes vidjeti nikog da jede i pije - ne zato sto meni to smeta, nego zato sto bih voljela da svi osjete slast posta, slast ramazana....
Al onda sam ujedno jos vise zahvalna Gospodaru sto je mene odabrao i pocastio me ramazanom, postom i svim tim blagodatima. Elhamdulillah
Ma ni topu vala @moto. Ja se samo sjetim, da cu je i ja jesti za iftar i to sa vecim gustom i radoscu, nego oni preko dana
- Bloo
- Globalna šefica
#10635 Re: Ramazan, opet ;)
liliput wrote:Ma i meni bude, prvenstveno zao ljudi koje vidim da sjede u basti i piju kafe, sokove, zatim koji voze auto ili hodaju ulicom puse ili bilo sta drugo.
naravno da nisu
zar je svrha posta sazaljevanje nepostaca koji ne poste iz raznih razloga (nisu muslimani, bolesni su, trudnice, mentruacija....)
- HomeSweetHome
#10636 Re: Ramazan, opet ;)
Prije je bilo nezamislivo vidjeti nekoga na ulici da zvace zvaku, pusi, pije, jede u vrijeme Ramazana... Ramazan su postovali svi, i muslimani i nemuslimani, od maksumma do najstarijeg... I kad bi se neko slucajno zaletio pa zapalio na ulici, svi bi ga gledali ko da ce mu sad glavu otkinuti, rekla bih i muslimani i nemuslimani podjednako.
Ali, eto, to se sada izgubilo i ja zalim za tim postovanjem
Ali, eto, to se sada izgubilo i ja zalim za tim postovanjem
- blinker13
#10637 Re: Ramazan, opet ;)
Mislim da za te kocke moraš više "izlomiti" kadaif, da se više nabije, barem to moja hanuma tako udevera, a baš joj je plah kadaifsuncokret_1984 wrote:hvala HSHHomeSweetHome wrote:Sorry, ja nisam vidjela da si trazila recept za kadaif. Ja i nemam recepta za kadaif...
Al' kad pravim ovako pravim...
Slozim ga u tepsiju, ne nabijam previse, pospem istopljenim puterom s malko pravog masla (ako imam, a ako ne samo puter), i u rernu. Pazi da ne pretjeras s masnocom ali i da ne podbacis. Pazi da ti ne izgori. Smanjis vatru cim vidis da je poceo da prima boju. Vamo napravis agdu po svojim standarnim mjerama (kod mene ti je to secera odokativno i vode prst preko togaja volem da ujede za srce
) i zalijes. Topao kadaif, topla agda. Izmedju, kad slazes, mozes dodati sta god hoces, ali obicno idu orasi, pistacije, rozini. Svijet stavlja svasta, od suhih sljiva do brusnica... Al' ja se drzim tradicije, nesto od to troje ili orasi + rosini u kombinaciji
![]()
ma svi mi kazu tako otprilike, i ja pravim tako slicno, problem je sto mi ne bude cvrst (mozda je to do agde), a kad vidim kod nekog one lijepe kocke ehhh
- liliput
#10638 Re: Ramazan, opet ;)
Bloo wrote: naravno da nisu![]()
Naravno da nije svrha. Pa zensko sam, i sama imam period kad ne mogu postiti.Bloo wrote:zar je svrha posta sazaljevanje nepostaca koji ne poste iz raznih razloga (nisu muslimani, bolesni su, trudnice, mentruacija....)
Ali slazem se sa @hsh - zalim za tim postovanjem.
Ok je to da neko ne moze i ne treba postiti iz ovih ili onih razloga - ali to mu ne daje za pravo (iz postovanja prema ramazanu) da jede/pije/pusi na javnim mjestima.
Meni to nije lijepo...
Tako da ja i kad ne mogu postiti, ne bih nikad javno sjela vani i pila kafu u basti. Ne mora znaciti da je ispravno to, ali eto tako ja osjecam da treba.
Na stranu, ako neko mora popiti negdje neki lijek, ili sl. pa neka to i uradi javno. Ali ruku na srce, takvih slucajeva bi bilo malo.
Ali eto. svi cemo mi odgovarati za sebe, i Allah je rekao da On nagraduje za post - tako da eto, na volju svakom
- HomeSweetHome
#10639 Re: Ramazan, opet ;)
Ista sam, nije do tebe (mislim cim sam i ja takva onda mora da su ovi drugi krivi, skromno jelde, like me and myselfliliput wrote:Tako da ja i kad ne mogu postiti, ne bih nikad javno sjela vani i pila kafu u basti. Ne mora znaciti da je ispravno to, ali eto tako ja osjecam da treba.
Ali, fakat, i kad ne postim, a normalno je da neke dane ne postim, ne bih dala do znanja nekome da ne postim, a plus ne bi sjela popiti kahvu u bastu u sred casrije, nema tih para. Iako Allah zna sto ne postim, ali mislim da bih crkla od stida pred ljudima. Ponekad na poslu zapalim cigaru, tajno, ali i to u jednoj prostoriji kojoj jedino ja imam pristup, a ne onoj gdje inace pijemo kafu i pusimo...
-
Emilija Kovačev
#10640 Re: Ramazan, opet ;)
U pravu ste za sve to gore, uvijek mi je bilo neprijatno reći da određeni dan ne postim, tad odmah od ukućana kreću priče: "Haj ti jedi, ne smeta nama, i sl.." A, meni toliko neprijatno i spomenuti šta. Tako mi isto neprijatno vidjeti da neko jede, pije u javnosti, kao da to ja radim, iako mi ne smeta, kad ko jede, samo mi tužno.
Ali, post je lični izbor svake osobe, valjda trebaju ljudi znati šta im je najbolje. Ali, meni su najgori oni ljudi kad im kažeš da postiš, a on se sažali, napravi facu, kao da si mu rekao najtužniju vijest.
Uglavnom, neka nama svima dragi Allah pomogne, da ispostimo ostatak mjeseca Ramazana, i da se držimo pravog puta.
Ali, post je lični izbor svake osobe, valjda trebaju ljudi znati šta im je najbolje. Ali, meni su najgori oni ljudi kad im kažeš da postiš, a on se sažali, napravi facu, kao da si mu rekao najtužniju vijest.
Uglavnom, neka nama svima dragi Allah pomogne, da ispostimo ostatak mjeseca Ramazana, i da se držimo pravog puta.
- arzuhal
#10641 Re: Ramazan, opet ;)
Huda majko svojamemlija wrote:bijela, slabog sam pigmenta pa sam samo lagano posmeđio i nakav' sam se usuk'o i sasušio...bijela wrote:memlija, jesil pocrnio, ogulio se
sa 103 kg sam spao na 94kg, eto kako sam se prepolovio...![]()
allahimanet svima i čujemo se...
- arzuhal
#10642 Re: Ramazan, opet ;)
To, brate...Ultravox wrote:Lijepo mi je noćua danju mi je dobro
..samo lakapo...Eo sad ću, još malo, po somune i ima da kupim onaj RED code
- Ultravox
#10643 Re: Ramazan, opet ;)
Moj ahbabu kako si me bacio u razmišljanje,Motokultivator wrote:A sta ako bi jeli topu, ha?Ultravox wrote:Toliko je nepostača oko meneLK wrote:Selam dragi postaci..
Kako ste mi danas..
Sabur...
Srećom pa nisam imao takvo iskušenje
Možda bi koga izmariso...ili izmarisan bio

Da režem komad ...
- Muminka
#10644 Re: Ramazan, opet ;)
selam postaci i postacice
masuz selam ide nasem bratu @memi i nek si nam se vratio
vecerasnji iftar
sok i hurma
supa
krompirusa
jogurt
kajmacnica ili ti pita sa grizom (od kako sam nasla recept cesto je na nasoj trpezi
)
P.S. evo jos jedan dobar recept (isproban) za sasusene somune a moze i hljeb
ako imam viska somuna koji su "ostarili" isjecem ih na komadice, poredam u tepsiju (predhodno je malo pomastiti), prelijem umucenim jajima i vrhmje, za kuhanje i onda po tome redam neke sireve, suho meso ili vec neke ostatke mesa ili neceg slicnog
zapecem u rerni i to je to njamiiiiiiiiiiiiii
masuz selam ide nasem bratu @memi i nek si nam se vratio
vecerasnji iftar
sok i hurma
supa
krompirusa
jogurt
kajmacnica ili ti pita sa grizom (od kako sam nasla recept cesto je na nasoj trpezi
P.S. evo jos jedan dobar recept (isproban) za sasusene somune a moze i hljeb
ako imam viska somuna koji su "ostarili" isjecem ih na komadice, poredam u tepsiju (predhodno je malo pomastiti), prelijem umucenim jajima i vrhmje, za kuhanje i onda po tome redam neke sireve, suho meso ili vec neke ostatke mesa ili neceg slicnog

- Ultravox
#10645 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum,arzuhal wrote:To, brate...Ultravox wrote:Lijepo mi je noćua danju mi je dobro
..samo lakapo...
Eo sad ću, još malo, po somune i ima da kupim onaj RED codeMožda budem veće sreće za majicu, od onog TEGET...A i paše mi noćas jača cigara...
Žmarim koliko stignem.
( Nisam zadovoljan karticama za majicu
Hoš se mijenjat?
Last edited by Ultravox on 17/08/2011 09:03, edited 1 time in total.
- arzuhal
#10646 Re: Ramazan, opet ;)
Ja sam jošđ gori, a ne možemo se ni mijenjat, bar zasad. Ja imam po jednu karticu RECi i COOLUltravox wrote:Selam alejkum,arzuhal wrote:To, brate...Ultravox wrote:Lijepo mi je noćua danju mi je dobro
..samo lakapo...
Eo sad ću, još malo, po somune i ima da kupim onaj RED codeMožda budem veće sreće za majicu, od onog TEGET...A i paše mi noćas jača cigara...
Žmarim koliko stignem.![]()
( Nisam zadovoljan karticama za majicuImam 2 Fancy i 2 Code)
Hoš se mijenjat?
- Muminka
#10647 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:Ja sam jošđ gori, a ne možemo se ni mijenjat, bar zasad. Ja imam po jednu karticu RECi i COOLUltravox wrote:Selam alejkum,arzuhal wrote:
To, brate.....samo lakapo...
Žmarim koliko stignem.![]()
( Nisam zadovoljan karticama za majicuImam 2 Fancy i 2 Code)
Hoš se mijenjat?
a ja imam majicu i da vam kazem da je Cool
- arzuhal
#10648 Re: Ramazan, opet ;)
Ovo (ove razne varijante sa starim hljebom) zna bit bolje i ukusnije od bilo kojeg maksuz-glavnog jelaMuminka wrote:ako imam viska somuna koji su "ostarili" isjecem ih na komadice, poredam u tepsiju (predhodno je malo pomastiti), prelijem umucenim jajima i vrhmje, za kuhanje i onda po tome redam neke sireve, suho meso ili vec neke ostatke mesa ili neceg slicnog
Alejkumu selam
- Sed
#10649 Re: Ramazan, opet ;)
Eh da mi je nagovoriti nekoga da napravi gurabijeee...
- liliput
#10650 Re: Ramazan, opet ;)
Amin @lillo na tvoju dovu za nanu.
Evo sad gledah ovog ef. Sulejmana Celikovica, da ga Allah nagradi, an TV Hayat.
Kako je on meni drag insan, ya Rabbi, tako fino prica. Smireno, a svaka rijec mu je zlatna
Prica nesto o OPROSTU.
I kaze da dobro pazimo na to, da pomazemo onima kojima je nasa pomoc potrebna i da prastamo.
Kaze Poslanik a.s. je rekao - hocete li da vam kazem sta je bitnije, haman i od namaza? Kazu ashabi - sta boziji Poslanice? Kaze on - pomirenje! Medjuljudski odnosi su jako bitni.
I kaze jos, onaj ko ne prasta ljudima, znajte da je i njemu Allah zatvorio kapije svog oprosta, i onaj ko nije milostiv i blag prema ljudima, znajte da ga je Allah uskratio za Svoju milost. Allahu ekber...
Kaze veoma je opasno, ako nam neko uputi izvinjenje, a da ga mi ne prihvatimo. Moramo se paziti toga. SubhanAllah...
Hajd pisat cu jos nesto ako se sjetim. Sve sto je pricao bilo je ovako -
A sad odog, evo top puce, da se iftarim
Meni:
- hurme+limunada
- topa
- przeni krompirici
- salata paradajz i krastavci ( domaci, iz mamine basce)
- jabukova pita
Evo sad gledah ovog ef. Sulejmana Celikovica, da ga Allah nagradi, an TV Hayat.
Kako je on meni drag insan, ya Rabbi, tako fino prica. Smireno, a svaka rijec mu je zlatna
Prica nesto o OPROSTU.
I kaze da dobro pazimo na to, da pomazemo onima kojima je nasa pomoc potrebna i da prastamo.
Kaze Poslanik a.s. je rekao - hocete li da vam kazem sta je bitnije, haman i od namaza? Kazu ashabi - sta boziji Poslanice? Kaze on - pomirenje! Medjuljudski odnosi su jako bitni.
I kaze jos, onaj ko ne prasta ljudima, znajte da je i njemu Allah zatvorio kapije svog oprosta, i onaj ko nije milostiv i blag prema ljudima, znajte da ga je Allah uskratio za Svoju milost. Allahu ekber...
Kaze veoma je opasno, ako nam neko uputi izvinjenje, a da ga mi ne prihvatimo. Moramo se paziti toga. SubhanAllah...
Hajd pisat cu jos nesto ako se sjetim. Sve sto je pricao bilo je ovako -
A sad odog, evo top puce, da se iftarim
Meni:
- hurme+limunada
- topa
- przeni krompirici
- salata paradajz i krastavci ( domaci, iz mamine basce)
- jabukova pita
Last edited by liliput on 16/08/2011 20:12, edited 3 times in total.

a danju mi je dobro