Ma gdje ovog nađe...Misir wrote:
Ramazan, opet ;)
- žena sa broja 6
#10501 Re: Ramazan, opet ;)
- liliput
#10502 Re: Ramazan, opet ;)
@misir: tobe tobe, sta te spopade. od 'nako finog insana, na sta se okrenu

@falcon: hehehehe...vjeruj da sam i ja zapazila taj dio recenice. nek' joj je rek'o - danije deb'o
ovo - punicina corba me podjseti na jedan recepAt koji danas nadjoh, a zove se - svekrvino oko
- valjda lijep kolac ko svekrvino oko 
http://www.coolinarika.com/recept/823077/
@falcon: hehehehe...vjeruj da sam i ja zapazila taj dio recenice. nek' joj je rek'o - danije deb'o
ovo - punicina corba me podjseti na jedan recepAt koji danas nadjoh, a zove se - svekrvino oko
http://www.coolinarika.com/recept/823077/
- bijela
#10503 Re: Ramazan, opet ;)
eee, vidiš ti kako svaka priča ima dvije strane, i kako ne treba pričati dok obe ne saznašlilla wrote:Prije nekoliko dana pričasmo o pregradama u haremu Begove džamije, evo još jednog teksta
nisam pročitala tekst, nemam vremena, samo ovaj citat koji ste izdvojili i
selam svima,
kod mene iftar - babini frendovi - mama i ja tu grupu zovemo "teška kategorija"
mogu lijepo jesti i sve im se sviđa
@liliput - pravila opet kolač, pokušaj drugi - uspio
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10504 Re: Ramazan, opet ;)
svekrva je super-teška kategorijalilla wrote:to ti je onda pero-lahka kategorijabijela wrote: kod mene iftar - babini frendovi - mama i ja tu grupu zovemo "teška kategorija",
mogu lijepo jesti i sve im se sviđa![]()
![]()
- liliput
#10505 Re: Ramazan, opet ;)
bijela wrote:@liliput - pravila opet kolač, pokušaj drugi - uspio
Ma jasta radi, pa mislis i ove sve sto bolje kuhaju od tebe i od mene, da su preko noci znale kuhati?
Ma neee, praksa je CUDO
- Brzopleta*
#10506 Re: Ramazan, opet ;)
ee nisi se dobro zagled'oChmoljo wrote:a vidim ti ja po ćehri da si 'naša'lilla wrote:
SKOJ-evci jesu ali u Sarajevu![]()
Dobro nam došla![]()
Misir wrote:
Da i ovdje malo izrafalam, kad me krenulo...![]()
- bijela
#10507 Re: Ramazan, opet ;)
i ta stojililla wrote: to ti je onda pero-lahka kategorija![]()
ništa ne zanovijetaju, pojedu sve što su nasuli u tanjir, pojedu dio sumuna koji su načeli,
kad izlaze iz kuće toliko blagosivljaju i uče dove - ako se samo neke prime, blago nama
(ja volim ljudi koji sve pojedu iz tanjira, kad mi ostave, ne znam kud bih sa hranom
- bijela
#10508 Re: Ramazan, opet ;)
pročitat ću včrs, sad brišem prašinuFalcon wrote:Ne valja tako, mora se tekst do kraja pročitatibijela wrote: nisam pročitala tekst, nemam vremena, samo ovaj citat koji ste izdvojili![]()
- Chmoljo
#10509 Re: Ramazan, opet ;)
od jazuka se debljabijela wrote:
(ja volim ljudi koji sve pojedu iz tanjira, kad mi ostave, ne znam kud bih sa hranom)
- bijela
#10510 Re: Ramazan, opet ;)
pa nemoj vaditi u tanjir koliko gladne oči misle da trebaChmoljo wrote:
od jazuka se deblja
- bijela
#10511 Re: Ramazan, opet ;)
daBogda ti Fahira u famEliji bilaFalcon wrote:
Ostao sam ti duzan nesto: Da Bog da ti krpa muzge ostavljala
- Brzopleta*
#10512 Re: Ramazan, opet ;)
liliput wrote: Pa eno draga moja, stavio je @big_boy tamo onaj video. Simpa pravo.
Ne znam..., koga Allah uputi, On mu i razmeksa srce i dadne nacina da dodje do vjere, uputi ga na neke osobe, ukrsti im puteve ili iznadje neki drugi nacin ...
Moje misljenje je da ono sto ti mozes uraditi je slijedece:
- lijepo ponasanje prema njemu, prijateljsko, bratsko, sestrinsko...
- svojim primjerom pokazati kako je islam lijep, lahak, ...
- ne navoditi previse argumenata - jer takvi ljudi samo bjeze od toga... i
- DOVITI za njega, sto je najbitnije....
Mislim da je to onoliko koliko ti mozes uraditi, ostalo je Allahova volja i odredba
Btw. znaaam dobro kako se osjecas, jer zaista poznajem nekoliko osoba koje su po svim osobinama i karakteristikama, ma za 10-ke, ali nemaju vjere i to mi tako bude zaoooo
Da im se Allah smiluje i uputi ih, a nama da ucvrsti nase korake na pravom putu i da nas sacuva da ne skrenemo s pravog puta, kad nam je vec na njega ukazao.
Nadam se da sam ti bar djelimicno pomogla![]()
najvise me ovi dokazi 'brinuli' i istog sam misljenja jer onda to krene u raspravu zasto/zato a to ne zelim..
Amin!
- liliput
#10513 Re: Ramazan, opet ;)
@bijela, @falcon: Uh 
@brzopleta:
( i btw. nastoj ne biti brzopleta
, mada smo svi mi takvi podjahkad...i saburli s tim insanom. saburli, blago i ustrajno + dova
, pa Allahu alim
)
@brzopleta:
( i btw. nastoj ne biti brzopleta
Last edited by liliput on 15/08/2011 17:07, edited 3 times in total.
- bijela
#10514 Re: Ramazan, opet ;)
Falcon wrote:bijela wrote:daBogda ti Fahira u famEliji bilaFalcon wrote:
Ostao sam ti duzan nesto: Da Bog da ti krpa muzge ostavljala![]()
![]()
![]()
Selam alejk
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#10515 Re: Ramazan, opet ;)
@brzopleta
ako je onaj tvoj drug tuzlak ...njima pomoci nema
zezam se,nemam ni ja nikakav dobar savjet jer sam okruzena istim takvim ljudima
BTW,drago mi je da ima neko i sa mojih krajeva vođe
za ove kletve

ako je onaj tvoj drug tuzlak ...njima pomoci nema
BTW,drago mi je da ima neko i sa mojih krajeva vođe
za ove kletve
- Brzopleta*
#10516 Re: Ramazan, opet ;)
Misir wrote:ja rodjen kad je Kardelj umro, 12 godina sam nos'o zastavu odjeljenske zajednice koja je nosila njegovo ime,Brzopleta* wrote: ja rodjena skoro cener godina poslije njegove smrtisamo mi se skola tako zvala
i mrtav me napatio
- Brzopleta*
#10517 Re: Ramazan, opet ;)
ma jasta jeWipeOut wrote:@brzopleta
ako je onaj tvoj drug tuzlak ...njima pomoci nema![]()
BTW,drago mi je da ima neko i sa mojih krajeva vođe![]()
za ove kletve![]()
![]()
zato molim Allaha swt da mu se smiluje i pocasti ga vjerom jer mi je plaho drag insan
vodje sam i ja eto s otih krajeva
- magi87
#10518 Re: Ramazan, opet ;)
Upravo sam procitala ovu pricu na str.avaza : http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... cerke.html
Teška sudbina Armina Sadikovića: Stopostotni invalid živi od 360 KM sa suprugom i dvije kćerke
Za lijekove mi mjesečno treba više od 500 KM, kaže Sadiković
Tridesetrogodišnji Armin Sadiković iz Butmira kod Sarajeva prije devet godina doživio je nesreću u kojoj je slomio kuk. Naime, dok je boravio na balkonu kuće, izgubio je ravnotežu i pao, nakon čega je 19 dana bio u komi.
Imao je nekoliko operacija tokom kojih su mu u kuk ugradili dvije šine sa 37 šarafa. Kada ih je, 2000. godine, izvadio, zdravlje mu se još više pogoršalo.
- Nakon posljednje operacije osjećao sam se još gore. Izvadili su mi šarafe i šine, a ja sam osjećao vrtoglavicu i povraćao. Obratio sam se ljekarima koji su me poslali na pretrage. Utvrdili su da sam obolio od multiple skleroze. Iz godine u godinu zdravlje mi se pogoršava. Jedva se krećem, i to pomoću štaka - ispričao nam je Sadiković.
Danas pije vitaminske tablete za koje mjesečno mora izdvojiti 500 KM.
- Obično mi pomažu prijatelji da ih kupim jer ne bih imao od čega. Živim od 360 KM koje primam kao stopostotni invalid - kaže Sadiković.
On živi u očevoj kući sa suprugom i dvoje djece. S obzirom na to da žive na drugom spratu, izbjegava da izlazi jer mu je svaki izlazak uz stepenice naporan. Dodaje da je njegova supruga Alma, također, oboljela i da ima problema sa štitnom žlijezdom.
- I Alma uzima tablete koje se plaćaju. Sa 360 KM jedna četveročlana porodica ne može preživjeti. Da nam nije Alminog oca koji nam često pomaže, ne bismo imali šta jesti, a o komunalijama da i ne govorim. No, i on živi od penzije, pa to nije dovoljno. Ne znamo na koji način da osiguramo osnovna sredstva za život našoj djeci. Ostaje mi da se nadam da će nam dobri i humani ljudi pomoći - dodao je Sadiković.
Pa ako neko planira da da zekjat, evo samo da zna za ovu porodicu. Pomoc im treba. Nas fond zdravstvenog osiguranja nije u stanju ni da osnovne lijekove za MS stavi na esencijalnu listu. Pa od cega da covjek koji zivi od 360KM invalidnine, kupi sebi 500KM vrijedan lijek, kako da porodicu prehrani?!
Unaprijed se izvinjavam ukoliko sam otisla off, ali nekako se osjecam duznom da ovo ovdje prijavim. Pozdrav!
Teška sudbina Armina Sadikovića: Stopostotni invalid živi od 360 KM sa suprugom i dvije kćerke
Za lijekove mi mjesečno treba više od 500 KM, kaže Sadiković
Tridesetrogodišnji Armin Sadiković iz Butmira kod Sarajeva prije devet godina doživio je nesreću u kojoj je slomio kuk. Naime, dok je boravio na balkonu kuće, izgubio je ravnotežu i pao, nakon čega je 19 dana bio u komi.
Imao je nekoliko operacija tokom kojih su mu u kuk ugradili dvije šine sa 37 šarafa. Kada ih je, 2000. godine, izvadio, zdravlje mu se još više pogoršalo.
- Nakon posljednje operacije osjećao sam se još gore. Izvadili su mi šarafe i šine, a ja sam osjećao vrtoglavicu i povraćao. Obratio sam se ljekarima koji su me poslali na pretrage. Utvrdili su da sam obolio od multiple skleroze. Iz godine u godinu zdravlje mi se pogoršava. Jedva se krećem, i to pomoću štaka - ispričao nam je Sadiković.
Danas pije vitaminske tablete za koje mjesečno mora izdvojiti 500 KM.
- Obično mi pomažu prijatelji da ih kupim jer ne bih imao od čega. Živim od 360 KM koje primam kao stopostotni invalid - kaže Sadiković.
On živi u očevoj kući sa suprugom i dvoje djece. S obzirom na to da žive na drugom spratu, izbjegava da izlazi jer mu je svaki izlazak uz stepenice naporan. Dodaje da je njegova supruga Alma, također, oboljela i da ima problema sa štitnom žlijezdom.
- I Alma uzima tablete koje se plaćaju. Sa 360 KM jedna četveročlana porodica ne može preživjeti. Da nam nije Alminog oca koji nam često pomaže, ne bismo imali šta jesti, a o komunalijama da i ne govorim. No, i on živi od penzije, pa to nije dovoljno. Ne znamo na koji način da osiguramo osnovna sredstva za život našoj djeci. Ostaje mi da se nadam da će nam dobri i humani ljudi pomoći - dodao je Sadiković.
Pa ako neko planira da da zekjat, evo samo da zna za ovu porodicu. Pomoc im treba. Nas fond zdravstvenog osiguranja nije u stanju ni da osnovne lijekove za MS stavi na esencijalnu listu. Pa od cega da covjek koji zivi od 360KM invalidnine, kupi sebi 500KM vrijedan lijek, kako da porodicu prehrani?!
Unaprijed se izvinjavam ukoliko sam otisla off, ali nekako se osjecam duznom da ovo ovdje prijavim. Pozdrav!
-
shillen
#10519 Re: Ramazan, opet ;)
Djeca Somalije umiru od gladi. Urgentni poziv svim muslimanima svijeta! Kako poslati pomoć ?
Web sajt UWT-a je http://www.uwt.org/site/default.asp a vašu pomoć možete uplatiti koristeći Online formu za uplate (modul za uplate „Donate now“ nalazi se desno na stranici). Uplate se vrše u britanskim funtama (100 funti je približno jednako 115 eura).
Također, uplatu možete vršiti i putem bankovnog transfera sa sljedećim podacima:
Account name: Ummah Welfare Trust
IBAN: GB52MIDL40208000014192
Swift Code: MIDLGB22
Branch name and address: HSBC Bank, 4 Hardman Square, Spinningfields, Manchester, M3 3EB
Za svrhu uplate (Purpose of Payment) naznačite: For Poor and Needy in Somalia
Nakon uplate pošaljite email na [email protected] kako biste provjerili da li je sve u redu sa uplatom, ili to uradite telefonom na 0800 4 0800 11 ili + 44 (0) 1274 390 396. Poželjno je da u mailu naznačite tip donacije (sadaka, zekat...).
Prije nego izvršite uplate, znajte da:
sa jednim eurom ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za jedan dan
sa 10 eura ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za 10 dana
sa 30 eura ćete nahraiti i napojiti jednu porodicu za mjesec dana
sa 10 000 eura ćete nahraniti i napojiti 10 000 porodica za 10 dana.
Svemogući Allah kaže:
"Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. - A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna." (El Bekare, 261)
Web sajt UWT-a je http://www.uwt.org/site/default.asp a vašu pomoć možete uplatiti koristeći Online formu za uplate (modul za uplate „Donate now“ nalazi se desno na stranici). Uplate se vrše u britanskim funtama (100 funti je približno jednako 115 eura).
Također, uplatu možete vršiti i putem bankovnog transfera sa sljedećim podacima:
Account name: Ummah Welfare Trust
IBAN: GB52MIDL40208000014192
Swift Code: MIDLGB22
Branch name and address: HSBC Bank, 4 Hardman Square, Spinningfields, Manchester, M3 3EB
Za svrhu uplate (Purpose of Payment) naznačite: For Poor and Needy in Somalia
Nakon uplate pošaljite email na [email protected] kako biste provjerili da li je sve u redu sa uplatom, ili to uradite telefonom na 0800 4 0800 11 ili + 44 (0) 1274 390 396. Poželjno je da u mailu naznačite tip donacije (sadaka, zekat...).
Prije nego izvršite uplate, znajte da:
sa jednim eurom ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za jedan dan
sa 10 eura ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za 10 dana
sa 30 eura ćete nahraiti i napojiti jednu porodicu za mjesec dana
sa 10 000 eura ćete nahraniti i napojiti 10 000 porodica za 10 dana.
Svemogući Allah kaže:
"Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. - A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna." (El Bekare, 261)
- Chmoljo
#10520 Re: Ramazan, opet ;)
kod mene su džini onda ko Amerikancililla wrote:
Nama su govorili da ono što ostane pojedu džini
- Chmoljo
#10521 Re: Ramazan, opet ;)
jednom sam zvrk varene krompiruše utrljavo u oči, al' džababijela wrote: pa nemoj vaditi u tanjir koliko gladne oči misle da treba
- Ultravox
#10522 Re: Ramazan, opet ;)
Selam alejkum i alejkumu selam,
Nemam kad sve čitati ali vidim da rafalate,
pa da i ja malo izrafalam, nisam dugo...

rtttrttrtttrrtrtrtrt
Nemam kad sve čitati ali vidim da rafalate,
pa da i ja malo izrafalam, nisam dugo...

rtttrttrtttrrtrtrtrt
- arzuhal
#10524 Re: Ramazan, opet ;)
Otac mog jarana bi rek'o:Chmoljo wrote:jednom sam zvrk varene krompiruše utrljavo u oči, al' džababijela wrote: pa nemoj vaditi u tanjir koliko gladne oči misle da treba
- Probaj se najest sutlije sa malo gipsa. Al' pojedi je dok je vruća
- arzuhal
#10525 Re: Ramazan, opet ;)
Đe mi je @Misir?