Priča o Isusu 97 posto točna!

Rasprave o vjerskim temama.
T

Post by T »

stella_k wrote:
hananah wrote::sad: znaci drugima si se takario vise nego meni :x
e necemo se tako igrati :x
Oho, daklem bilo je ovdje i nekog takarenja za koje ja ne znam
Detalji, brzo :o
Stela...brzo u ruke :shock: grah :D :D :-)
hananah

Post by hananah »

ja odoh necu vise da zacitavam temu :(
fino sam postirala 3 teorije a niko od vas ni habera :(
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote:
hananah wrote::sad: znaci drugima si se takario vise nego meni :x
e necemo se tako igrati :x
Oho, daklem bilo je ovdje i nekog takarenja za koje ja ne znam
More, al u loncu, VEGETARIJANSKI :D
T

Post by T »

stella_k wrote:
T wrote:
stella_k wrote: Oho, daklem bilo je ovdje i nekog takarenja za koje ja ne znam
... a jagnjetina? :shock: :shock: ...teletina? :shock: :shock: ....pa malo suhog ukoso? :shock: :shock:
hananah

Post by hananah »

Vegeterijanski je ukusniji, ne tukne na lesine :)
stella_k

Post by stella_k »

hananah wrote:ja odoh necu vise da zacitavam temu :(
fino sam postirala 3 teorije a niko od vas ni habera :(
Ma ne mogu sad, kasno je, ali svakako imam namjeru...
I ja sam dugo o tome razmisljala, imam neku "teoriju" ali drugi put..
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote:
T wrote: Stela...brzo u ruke :shock: grah :D :D :-)
... a jagnjetina? :shock: :shock: ...teletina? :shock: :shock: ....pa malo suhog ukoso? :shock: :shock:
P R E D A T O R U N I J E D A N!!!!! :shock: :shock:
T

Post by T »

stella_k wrote:
T wrote:
stella_k wrote: More, al u loncu, VEGETARIJANSKI :D
... ne znas ti sta je hrana, Stella :D :D

Pa, nije 93-ca, pa da se grah pravi bez mesa? :D :D
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote:
T wrote: ... a jagnjetina? :shock: :shock: ...teletina? :shock: :shock: ....pa malo suhog ukoso? :shock: :shock:
... ne znas ti sta je hrana, Stella :D :D

Pa, nije 93-ca, pa da se grah pravi bez mesa? :D :D
Kad bih ti ga ja skuhala, vise ti nikad meso ne bi naumpalo!!
A sad ozbiljno, ja jos uvijek jedem meso ali se trudim da to bude rijetko, rjedje......Soja mi je mnogo draza i dosta dobro je kuham.
Meso je tu samo ponekad: cevapi, burek....strasno.
Ali zato: SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU NAPREDUJEM, pa cu i tu (valjda) uspjeti napraviti pozitivan pomak. :)
T

Post by T »

stella_k wrote: Kad bih ti ga ja skuhala, vise ti nikad meso ne bi naumpalo!!
A sad ozbiljno, ja jos uvijek jedem meso ali se trudim da to bude rijetko, rjedje......Soja mi je mnogo draza i dosta dobro je kuham.
Ali zato: SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU NAPREDUJEM, pa cu i tu (valjda) uspjeti napraviti pozitivan pomak. :)
Pa, od tih cevapa :oops: i bureka :oops: i ne napredovala :D :D
CiCiban

Post by CiCiban »

si, i ja izbjegavam meso.. kad nisam sigurna da li je halal :)
tako da sam jos malo pa vegetarijanac :D
Last edited by CiCiban on 06/09/2005 00:11, edited 1 time in total.
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
Rekoh : RIJETKO, RJEDJE
stella_k

Post by stella_k »

CiCiban wrote:si, i ja izbjegavam meso.. kad nisam sigurna da li je halal :)
Hey Cici, bas dobro da si tu, znas li mozda koja je razlika svjetovna, ne duhovna izmedju halal i ne halal mesa?
T

Post by T »

stella_k wrote:
T wrote:
eh...svakog dana napreduje :oops: a naglasava mi ono "rijetko, rjedje" :shock:

onda mora da su ti komadi mesa veci, :oops: pa ih rjedje konzumiras :D
CiCiban

Post by CiCiban »

ne sadrzi krv, i zivotinja ne smije biti strvinar, sto vjerovatno ima uticaja na sastav mesa
stella_k

Post by stella_k »

CiCiban wrote:ne sadrzi krv, i zivotinja ne smije biti smije biti strvinar, sto vjerovatno ima uticaja na sastav mesa
Thanks, to nisam znala.
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote:
T wrote: Pa, od tih cevapa :oops: i bureka :oops: i ne napredovala :D :D
eh...svakog dana napreduje :oops: a naglasava mi ono "rijetko, rjedje" :shock:

onda mora da su ti komadi mesa veci, :oops: pa ih rjedje konzumiras :D
Znas sta mali? Vise mi ne saljes virtualne ruze, sto si se promangupisoooo :-D
T

Post by T »

stella_k wrote: Znas sta mali? Vise mi ne saljes virtualne ruze, sto si se promangupisoooo :-D
... hajmo odbojke Image :D :D
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote: Znas sta mali? Vise mi ne saljes virtualne ruze, sto si se promangupisoooo :-D
Sad si se malo izvadio, al' ne oprastam bez CVIJECA!!!! :-D
T

Post by T »

stella_k wrote:
T wrote:

ImageImageImageImageImage
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote:
T wrote: ... hajmo odbojke Image :D :D

ImageImageImageImageImage

Ipak si ti moj najdrazi T

A u cvijecu glavice od machkic...baaajno
Pooll

Post by Pooll »

stella_k wrote: Ali zato: SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU NAPREDUJEM, pa cu i tu (valjda) uspjeti napraviti pozitivan pomak. :)
Samo naprijed ;)

__
hananah wrote:

1. teorija

Možda Isus nije umro. Možda je samo bio na križu, zatim se probudio u grobu, odgurnuo dvo-tonski kamen, savladao rimske vojnike i zbrisao.

Venturini je postavio teoriju nazvanu "teorijom nesvjestice". Njome sugerira kako Isus zapravo nije umro na križu već je živ skinut s križa pa je, kad su ga stavili u grobnicu, vlaga u grobnici oživjela njegovo tijelo. Nakon toga odmaknuo je veliki kamen, na vršcima prstiju obišao stražare, pojavio se pred svojim učenicima kao pobjedonosni Bog te zatim otišao i umro negdje dalje.
Čak ni većina skeptika ne može prihvatiti tu zamisao, ali neki se njome koriste pokušavajući potkrijepiti svoje stajalište kako Krist nije uskrsnuo.

2. teorija

Isus je bio u krivoj grobnici, vojnici su čuvali krivu grobnicu i žene su došle pred krivu grobnicu.

Prema drugoj teoriji, žene su otišle pred pogrešnu grobnicu, a to znači da je i rimska straža bdjela pred pogrešnom grobnicom, pa su pred nju otišle i židovske vođe. Inače bi Isusovo tijelo pronašli u pravoj grobnici. Alternativa toj i sličnim teorijama jest prazan grob i učenici koji su objavili: "Isus Krist je živ!" Ako je to bila laž, židovski su službenici trebali samo otići do Isusove grobnice, izvaditi Njegovo tijelo, pokazati to tijelo usred Jeruzalema i reći: "Evo vašeg uskrslog Spasitelja." Time bi kršćanski pokret i objava uskrsnuća bili srušeni. Ali oni nisu mogli pokazati tijelo . Grobnica je doista bila prazna.
Pul Althaus s Erlangenskog sveučilišta dodao je: "Uskrsnuće se ne bi moglo održati u Jeuzalemu ni samo jedan dan, ni jedan sat, da prazna grobnica nije bila utvrđena kao činjenica."

3. teorija

Preplašeni učenici su prebili jadne rimske vojnike i ukrali Isusovo tijelo.

Možda su učenici uklonili tijelo i proširili laž da je Isus ustao od mrtvih. Ali dokazi što su ih pronašli istraživači govore suprotno. Prvo, učenici nisu očekivali da Isus ustane od mrtvih. Kad je Isus umro, učenici su bili samo jedanaestorica uplašenih ljudi koji su se skrivali bojeći se za svoje živote. Njihov je vođa bio mrtav, a njihovi su se snovi ugasili. Suprotno tome, nekoliko dana nakon uskrsnuća ista je skupina ljudi postala hrabra, neustrašiva i vizionarska. Što je uzrokovalo tako veliku promjenu? To se nije zbilo zato što su vidjeli praznu grobnicu, već zato što su vidjeli živog Krista i nakon Njegove smrti.
Što su učenici mogli postići izmišljajući priču o Kristovu uskrsnuću? Ugled? Položaj? Bogatstvo? Moć? Znate li što su postigli? Svi osim jednoga umrli su mučeničkom smrću. Nekima su odrubili glave, drugi su bili raspeti, treći kamenovani ili nasmrt pretučeni, i to samo zato što su tvrdili da je Isus živ i da nudi ljudima oprost grijeha i vječni život.
Da je priča o uskrsnuću bila laž, Isusovi učenici bi to znali. Za njih bi život u laži sigurno bio nedostojan njihova besprijekorno moralnog života, i u suprotnosti s njihovim moralnim načelima.
Bilo bi dobro da svatko pokuša opovrgnuti Kristovo uskrsnuće, jer bi to značilo da bi svatko proveo svoju istragu. Pritom mislimo i na povijesne skeptike koji su pokušali negirati uskrsnuće.
Jedan od njih bio je i prof. dr. Simon Greenleaf, profesor prava i voditelj katedre za pravo na Harvardu, jednom od najboljih sveučilišta u SAD. Kao autora knjige Načela zakonskih dokaza, njegova su ga tri studenta izazvala da svoju knjigu pokuša primjeniti na Kristovo uskrsnuće i istraži valjanost dokaza o uskrsnuću. Profesor Greenleaf je prihvatio izazov. Nakon temeljitog proučavanja rekao je: "Ne postoe bolje potvrde povijesnih dokaza od onih o Kristovu uskrsnuću", i dodao: "Uvjeren sam da svaku porotu u Engleskoj i Americi možete uvjeriti da je Krist ustao od mrtvih."
Želeći uništiti "mit" kršćanstva, Lord Lyttleton i dr. Gilbert West profesori Oksfordskog sveučilišta, znali su da najprije moraju opvrgnuti Kristovo uskrsnuće, a zatim promijeniti živote učenika. Godinu dana kasnije obojica profesora postali su kršćanima. U knjizi što su je napisali o svojim istraživanjima dokaza o uskrsnuću izjavili su: "Ne odbacuj prije nego što istražiš."
[/quote]

Zanimljive teorije, najbolje napraviti kombinaciju od sve tri :)
tigris

Post by tigris »

ja vjerujem u Isusa da je od Boga poslan, vjerujem i da je uskrsnuo........ali me u hriscanstvu buni to da je razapet radi spasenja i otkupljenja ljudskih grijeha......to me je uvijek bunilo..........nekako to ispade ok On je iskupio sve nase grijehe spasio je covjecanstvo i to sve.........kontam neki ce ljudi misliti ma haj vjerujem u Isusa On je moj spasitelj ne trebam brinuti......mogu sta hocu (ne bukvalno al eto)
naravno to je samo moje miljenje a ja malo znam o tome.......vjerovatno pogresno shvatam........... :?
foton

#74 Re: Priča o Isusu 97 posto točna!

Post by foton »

Bird wrote:Profesor Richard Swinburne iz Oxforda je, na osnovu čiste logike i matematike, a ne uvjerenja, izračunao da je vjerojatnost da je Isus Krist uskrsnuo od mrtvih 97 posto točna.

...a do spomenutog je zaključka došao nakon složenog niza proračuna. Pojednostavljeno, započeo je s jednom pretpostavkom: vjerojatnost da Bog postoji jest 1:2.
Covjek mora znati jaaaako malo o racunu vjeravatnoce i generalno matematici da bi dosao do vjerovatnosti za neki ishod od 97% ako je osnovna i neophodna pretpostavka za tezu samo 50%.

Neka se filozof drzi filozofije...
stella_k

Post by stella_k »

bjacinjo wrote:selam

a da se ne lazemo...da je kojim slucajem Biblija neiskrivljena i sve ostale svete knjige da vidis kako bi se oni ISTINOM isticali

a ovako..puni kontradikcija ..pa se fino poklopili ;)

Kur'an jeste ISTINA nama se preporucuje istinu govoriti..ne znam kako je sa vama(da li vi trebate istinu govoriti) 8)
Pozdrav, bjacinjo
Koliko je meni poznato, Kur'an priznaje sve knjige koje su objavljene prije njega...
Iz ovog proizilazi da Kur'an priznaje iskrivljenu knjigu...
Ili se mozda varam??
Post Reply