Poziv

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Razmjeran

Post by Razmjeran »

Pa imam,ali ne jednu nego dvije i dvoje djece.Nevidim opet predrasudu,da nemogu jos 2 imati i da nemogu sjediti sa zenama :D
njonjica

Post by njonjica »

Razmjeran wrote:Pa imam,ali ne jednu nego dvije i dvoje djece.Nevidim opet predrasudu,da nemogu jos 2 imati i da nemogu sjediti sa zenama :D
Hm....pa za nekog ko za zene tvrdi da su "vojska anamoonog", hrabar si...."opkolit se"....mislis li stati, ili si se "tek zad'o"? :D
njonjica

Post by njonjica »

Beatrix wrote:
zoom66 wrote:
Beatrix wrote: Ko zna, Ahmmed ima svoje metode :D :) :)

ma ja vjerujem zoomke da bi ti dosao u necem privlacnijem :D
naravski da bih kad bi na kafici bila recimo samo ti...:D...pa da onako natenane se poslozimo oko kockica teorije relativnog...:D:D:D
ko pravi Kraljevic Danski :D:D:D:D
Ne vjeruj dancima ni kad darove donose :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:48, edited 1 time in total.
Latina

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:49, edited 1 time in total.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Latinica wrote:Ko smo mi draga Beatrix ? Nikoga na ovom Forumu ne poznajem licno, odnosno sviju poznajem koliko i tebe. Po tome smo "mi" podjednako ti i ja, koliko i "ja i zena"...npr.

Znam za "Let the sunshine in".
neka ba latinice, ja cu onog sto ga ahmo hvali :D

a sto ti neces s ahmom da podijelish kolac :D 8-)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Beatrix wrote:ooooo VI koji idete na slatku i na kolace :D viiii sto cete cejfiti, jel sad jasno :D:D:D :)
queen B. hocesh s nama...? :) mislim...bujrum :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Beatrix wrote:ma hvala puno na pozivu :)

zasad vam te kolace posaljem air mail :D :)

imam sastanak vampira skoro pa reko da ne bude kolizije :D
neka ba :oops: nemoj da si tako iskljuciva prema sebi :oops: :D mislim sto se odmah separirash ...ako si vampir, naci cemo ti neki caj :D , u boji koju preferirash :D ne morash kahvu ;)

a glede kolaca iz dijaspore :) hvala... sve nesto kontam... bolje bi bila neka fina crna cokolada ili jedno kilu :D ecuador 75% :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Beatrix wrote:pa nece bas biti iz dijaspore ali ce biti sa putovanja :D :) odoh da pravim snjeska bijelica dok mi godine to dozvoljavaju :D
a nas ti caj nije dovoljno dobar :D c c c :D :oops:

neka, posalji ti tu cokoladu :D i dobru vibru :D mislit cemo na tebe
:) :) :)
Latina

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:50, edited 1 time in total.
Latina

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:51, edited 1 time in total.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Latinica wrote:
zena wrote:
neka ba latinice, ja cu onog sto ga ahmo hvali :D
Nisi ni ti blesava...pa prijavi je li 1.000. 000 X bolji od Ahmeta. :P
a sto ti neces s ahmom da podijelish kolac :D 8-)
Zato. :lol: :lol:
cuj nisam ni ja...blesava... pa zar sam dosad odavala dojam..malo blesave :D :oops: c c c

al ovo ZATO ;) :oops: otvara pitanje za milijun :D oli dukat, makar :D
Latina

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:52, edited 2 times in total.
Razmjeran

Post by Razmjeran »

Latinice osisaj se na celavo,nadam se da ti nece prilazit :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

nikab, nikab :lol: :lol: :lol:
Abu FEED el-Castro

aaah cuj nikab

:lol: :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Opet mi zachatavate temu :D

I širite retrogradne ideje o nikabu :D Koji nikada nije bio tradicija ovih prostora, osim jednog kratkog perioda od 1463 do 1948 :D
Abu FEED el-Castro

Ne bijah vazdan al dokle smo s tim? Mescini jos tapkamo?
Jos nas sa svi strana napadaju ove dezintegracijske sile :D - ma vala cemo se nac i ujedinit makar radi dusmana :D :D

Ahmmo dze si? Zovi nam i @howyesno-a on ti je sila, a na "medijacije" nipošto ne nasjedaj osim ako ti bas ne priprijete :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ma, tapkamo, ko mi :)

No, napravili smo male, ali vrijedne pomake :)

Za kafu su raspolozeni:

Zena, Feed :)Ahmo,Kogod, Bosanac sa dna kace, njonjica,Latinica je još neodlučna :)Dakle, ima zainteresiranih, u dovoljnoj mjeri i iz svih raspoloživih islamskih pokreta :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Naravno, howyesno, bit će rado viđen, a medijatori nam ne trebaju i ne pristajemo na njih, ni pod silom prijetnje :D
Latina

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:53, edited 1 time in total.
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

vidis @ahhmed da je ovo sve zafrkancija...

Ja bih radije da se ovi SRETNU sa onima koje slijepo (bukvalno) slijede u praktikovanju vjere, jer kada bi vidjeli ko im upravlja zivotima - razmislili bi prije nego nastave da ih slijede.

Ocito im nije bilo potrebno da sretnu one koji im kazu da je sunnet ovo ili ono, a kamoli da traze dokaz, a zasto? - zato sto im ODGOVARA da slijede vodu koja na njihovu vodenicu pada...

Ovakav "islam" kakav se tradicionalno poducava odgovara muskarcima u svim aspektima - i cesto se koriste "islamom" da bi ONI bili "gazde" i "vladari" makar u okviru porodice kad vec ne mogu to biti nikom drugom - a oni koji se izdignu na polozaje da "vladaju" i vecom grupom - koriste "islam" u svrhe svojih politickih ciljeva - bilo i ostalo...

Ne znam kako imaju obraza "muslimani" koji koriste kjafirske (pozamasne) socijale da izrdzavaju "njegove" zene...?

I naravno da ih se "jednako" izdrzava - jer je ista socijalna pomoc objema, mada mu je jedna "vjencana" zena (pod zakonom zemlje u kojoj je) a druga "de-facto" ili uopste nije registrovana kao njegova supruga - jer ne bi placali socijalu bigamnoj bracnoj zajednici, pa jos djecija placanja (narocito onoj koja se vodi kao "samohrana" majka pod njihovim socijalnim zakonom (ona doija visu ratu nego ona druga u braku sa njim).

Takodje postoje slucajevi gdje se dvije - tri registruju kao "samohrane" (tj. rastavljene (ne "razvedene" tako da zadrze njegovo prezime) dok se "muz" vodi kao "samac" po zakonu te zemlje - a po "islamskom" su svi "vjencani" te on tako provodi noci od jedne do druge (posto im drzava daje i smjestaj) a sam ima stan ili se vodi kao da "ima stan" da bi dobio dodtak za "kiriji" koju kao fol placa...

... Da mora da zaista zaradjuje i sve "podjednako" izdrzava ne bi bas mogao da tako jordami...

Ako je TO "islamski" onda hvala lijepo, - vec sam dovoljno, i previse, vidjela takvih muslimana koji druge uce da budu "islamski" kako da se ponasaju po "sunnetu" ali kad se povede tema o halal zaradi tj. o izrdzavanju porodice svojim postenim radom (a ne pored socijale na crno) - izbjegavaju temu na sve nacine.
mrki62

Post by mrki62 »

KOGOD KADGOD wrote:vidis @ahhmed da je ovo sve zafrkancija...

Ja bih radije da se ovi SRETNU sa onima koje slijepo (bukvalno) slijede u praktikovanju vjere, jer kada bi vidjeli ko im upravlja zivotima - razmislili bi prije nego nastave da ih slijede.

Ocito im nije bilo potrebno da sretnu one koji im kazu da je sunnet ovo ili ono, a kamoli da traze dokaz, a zasto? - zato sto im ODGOVARA da slijede vodu koja na njihovu vodenicu pada...

Ovakav "islam" kakav se tradicionalno poducava odgovara muskarcima u svim aspektima - i cesto se koriste "islamom" da bi ONI bili "gazde" i "vladari" makar u okviru porodice kad vec ne mogu to biti nikom drugom - a oni koji se izdignu na polozaje da "vladaju" i vecom grupom - koriste "islam" u svrhe svojih politickih ciljeva - bilo i ostalo...

Ne znam kako imaju obraza "muslimani" koji koriste kjafirske (pozamasne) socijale da izrdzavaju "njegove" zene...?

I naravno da ih se "jednako" izdrzava - jer je ista socijalna pomoc objema, mada mu je jedna "vjencana" zena (pod zakonom zemlje u kojoj je) a druga "de-facto" ili uopste nije registrovana kao njegova supruga - jer ne bi placali socijalu bigamnoj bracnoj zajednici, pa jos djecija placanja (narocito onoj koja se vodi kao "samohrana" majka pod njihovim socijalnim zakonom (ona doija visu ratu nego ona druga u braku sa njim).

Takodje postoje slucajevi gdje se dvije - tri registruju kao "samohrane" (tj. rastavljene (ne "razvedene" tako da zadrze njegovo prezime) dok se "muz" vodi kao "samac" po zakonu te zemlje - a po "islamskom" su svi "vjencani" te on tako provodi noci od jedne do druge (posto im drzava daje i smjestaj) a sam ima stan ili se vodi kao da "ima stan" da bi dobio dodtak za "kiriji" koju kao fol placa...

... Da mora da zaista zaradjuje i sve "podjednako" izdrzava ne bi bas mogao da tako jordami...

Ako je TO "islamski" onda hvala lijepo, - vec sam dovoljno, i previse, vidjela takvih muslimana koji druge uce da budu "islamski" kako da se ponasaju po "sunnetu" ali kad se povede tema o halal zaradi tj. o izrdzavanju porodice svojim postenim radom (a ne pored socijale na crno) - izbjegavaju temu na sve nacine.
E vala i tebi će pasti svašta na pamet cccc - svaka čast ( ja se toga do sad sjetio nisam ) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hajd sto se s nama "cafirima" ne mozete dogovoriti, ali ni medjusobno? :roll:
Latina

Post by Latina »

...
Last edited by Latina on 31/01/2007 02:54, edited 1 time in total.
Post Reply