Pa to sam i ja navela ranije (kad sam sa Smrckom diskutovala oko pada koncentracije u namazu, a on govorio da bi ga žena pored njega u safu dekoncentrisala).sekerbay wrote:Euridika, Euridika, Euridika
Jedne prilike poslanik, s.a.v.s dobrano produžio sedzdu.
Kad su ga pitali zašto, rekao je da mu je sinčić sjeo za vrat pa nije htio da ga skida dok mali sam ne siđe.
Često je klanjao sa unukom u rukama. Spuštao bi ga kad je na sedzdi i ponovo uzimao kad ustaje.
Jest jedan od slučajeva, drugi je bio u Carevoj.arzuhal wrote:Šalim se ba, jel to u Kralja Fahda džamiji, o Euridiko? Ja tamo baš ono kad zalutam, odem na namaz...Kako se ova rečenica može višesmisleno shvatiti, tobejarabi...Obično u džamiju idem klanjat da me ljudi vide, a ne što ću biti skoncentrisan..A kod kuće klanjam ono pravo, kad sam skoncetrisan![]()
Slažem se stobom, veći je sevap ne bihuzuriti ikoga nego dolaziti na namaz pa kako bilo![]()
@Smrcak
Ne bih voljela da mi muškarac klanja na leđima, ali istini za volju, ne volim ni da mi žena klanja na leđima.
Nekad, kad su velike gužve u džamiji u Ramazanu, zna se desiti da žene klanjaju u onim prostorima ispod mahfila, a muškarci se guraju u onom glavnom prostoru, pa sve do vrata - i tad se desi da zadnji muški safovi (ispred vrata) budu između dva ženska ograđena prostora. Ne dodiruju se baš muškarci sa ženama, jer su žene izdignute 10-tak cm iznad njih, ali budu pravo blizu jedni drugima (ovi koji su uz sam rub), i niko nikom ne smeta pri klanjanju.