Pitanje ateistima

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
MEDIHA

#251 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Mi muslimani vjerujemo naucnim dokazima samo onima koji dokazuju da je Kur+an istina, zato sto se mnogo puta dokazalo da i oni pogrijese, a Allah nikad ne grijesi. Ma za pametna covjeka, koji se pita je li postoji Bog, dovoljno je da sam pogleda u nebo i bice uzhicen kako je nas Gospodar bez greske, jer da se Sunce samo malo priblizi svi bi ljudi pocrkali od vrucine, a da se samo malo udalji pocrkali bi od hladnoce. A nikad ne prestaje da se krece, kao ni Zemlja koja se bez prestanka krece, a da se nikad ne srusi, niti sudari, ko je taj ko upravlja sa tim brodom-svemirom? De ti, ateisto, odgovori?
HAVANA

#252 Re: Pitanje ateistima

Post by HAVANA »

Uuu što je Medihu krenulo :run: :lol:
Optimus Prime

#253 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

MEDIHA wrote:Sto se tice naucnih dokaza, procitaj"Podvale teorija evolucije" od Haruna Jahje, pa ces vidjeti u sta su tvoji ateisti dosad vjerovali, sto pokazuje da i nauka moze pogrijesiti, a sta sa onim onolikim komunistima koji su zivjeli u zabludi da su od majmuna , za sta je sada otkriveno da su sve bile podvele, sta ce biti s njima na onom svijetu. Bolje bi im bilo da su vjerovali u Boga, jer za to ima vise naucnih dokaza nego vase tvrdnje da smo nastali od praska-hahaha, sasvim slucajno. De to meni nadji dokaz na te vase tvrdnje, ili ako imas neki drugi odgovor, od cega smo stvoreni? Evo mi ti nudimo nasu vjeru za koju ti odgovorno tvrdim da do sada ima na stotine naucnih dokaza da je istina, a svakodnevno se otkriva sve vise i vise, pa ti odluci ili ces prihvatiti vjerovanje ateista, koji nemaju apsolutno nikakav odgovor, potvrdjen naukom, od cega smo stvoreni, ili ces vjerovati nasem Kur+anu, koji ima na stotine naucno -potvrdjenih dokaza, aja posto sto postotno vjerujem da u Kur+anu nema lazi, vjerujem dda ce toga sve vise i vise biti. Da ti jos nesto kazem, sto se tice ubjedjenja, hiljadu puta sam se uvjerila u Boziju blizinu, kad god sam mu pala na sedzdu osjetila sam srecu kakvu nikad niko ne osjeti osim onaj ko isto tako pane na saedzdu iskreno. Koliko puta sam ga zamolila za nesto pa mi sipunio. Svakodnevno se sve vise i vise uvjeravam da je On u mojoj blizini, takvo nesto samo covjeka ocvrsne, sto ateista nikad ne moze imati. Covjek koji iskreno vjeruje u Boga nece nikad namjerno uciniti zlo, a sta covjek akoji ne vjeruje sprjecava da ne cini zlo kad je sam a ima priliku.
Taj Harun, zaheban neki naucnik?
Da nije mozda pronasao ljudske skelete starije od kostiju dinosaurusa?

A sto se tice sedzde ja mislim da ti haluciniras. Isto kao ona djeca u Medjugorju sto im se "ukazala" Gospa.
Optimus Prime

#254 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

MEDIHA wrote:Mi muslimani vjerujemo naucnim dokazima samo onima koji dokazuju da je Kur+an istina, zato sto se mnogo puta dokazalo da i oni pogrijese, a Allah nikad ne grijesi. Ma za pametna covjeka, koji se pita je li postoji Bog, dovoljno je da sam pogleda u nebo i bice uzhicen kako je nas Gospodar bez greske, jer da se Sunce samo malo priblizi svi bi ljudi pocrkali od vrucine, a da se samo malo udalji pocrkali bi od hladnoce. A nikad ne prestaje da se krece, kao ni Zemlja koja se bez prestanka krece, a da se nikad ne srusi, niti sudari, ko je taj ko upravlja sa tim brodom-svemirom? De ti, ateisto, odgovori?

Znas li sta su zakoni fizike?
Znas li da se covjek pojavio na zemlji tek 4 milijarde godina nakon nastanka planete kada je slucaj dozvolio da se covjek razvije (zaboraavio sam ,ti ne vjerujes u evoulciju).
Znas li da je na Veneri atmosfera toplija nego na Merkuru iako je Merkur milione kilometara blizi suncu nego venera?
MEDIHA

#255 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Uopste ih Harun nije nasao, nego naucnici pobijaju naucnike, a sto se tice halucinacija mojih, ti daj odgovor na moja pitanja. To je licni moj osjecaj za one koji traze srecu, nek oprobaju.
MEDIHA

#256 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Ha ha ha, daj mi dokaz za tu glupost. Bas si duhovito simpatican....
MEDIHA

#257 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Ha ha ha, u kakvu ti bajku vjerujes, a ne vjerujes u nesto sto je tako ocito , izgleda da si ti slijep pored ociju. Bas si duhovito simpatican....
Optimus Prime

#258 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

MEDIHA wrote:Uopste ih Harun nije nasao, nego naucnici pobijaju naucnike, a sto se tice halucinacija mojih, ti daj odgovor na moja pitanja. To je licni moj osjecaj za one koji traze srecu, nek oprobaju.
Licni osjecaj ne igra nikakvu ulogu.
Ja bi strasno volio da bog postoji. Bilo bi mi puno lakse da znam da cu zivjeti vjecno.
Ali dokazi o bogu nazalost ne postoje.

Ti kazes da si uvjerena da je Allah uz tebe.
Da si kojim slucajem rodjena u vjerski nastrojenoj Hinduskoj familiji govorila bi isto za Brahmu i Shivu poznate indijske bogove.
A mozda bi ti se i Marija ukazala da si porijeklom iz katolicke familije.

Neko od vas u svakom slucaja halucinira.
MEDIHA

#259 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Sto se tice toga da je Zemlja prije stvorena o tome smo mi znali prije hiljadu i petsto godina, eto ti moj sinko i ti si sad dokazao da je Kur+an istina.
Optimus Prime

#260 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

MEDIHA wrote:Ha ha ha, daj mi dokaz za tu glupost. Bas si duhovito simpatican....
Na ovom nivou mi se neda raspravljati.
MEDIHA

#261 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Samim tim sto si rekao da bi volio da smo vjecni, dao si jos jedan dokaz da svaki covjek tezi vjecnosti, znaci u tebi ima vjere, ali je tvoj losiji dio negira. A to da smo rodjeni u drugoj vjeri, pa sve su vjere ustvari bile Islam, samo su ih ljudi vremenom iskrivljavali, ja licno, sve sto me u mojoj vjeri buni istrazujem sve dok ne nadjem ono sto mi da odgovor razuman. A kako da ne ispitujem recimo u krscanstvu ne znaju niti kome se obracaju, je li tojici ili mariji cetvrtoj, ili svecima.....
MEDIHA

#262 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Vidis, mi u Islamu se ne uzdizemo i ne podnosimo oholost, ne smatramo da smo podijeljeni po nekim nivoima, mi imamo pristup svakome, pa i takvim jadnicima kao sto ste vi, iako znamo da ste, kod Boga, na samom dnu.
HAVANA

#263 Re: Pitanje ateistima

Post by HAVANA »

Nagradno pitanje glasi:Mediha je pored mozga ?
MEDIHA

#264 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Ja s takvima pricam iz sazaljenja, meni je zao sto ste tako daleko zalutali, voljela bih da svako razmisli, od kud smo dosli, zbog cega i gdje idemo?
MEDIHA

#265 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Ja znam da vi nemate odgovora, pa bjezite jer nemate sta da kazete. Zato obrisite ovu temu sa foruma-please!
HAVANA

#266 Re: Pitanje ateistima

Post by HAVANA »

MEDIHA wrote:Ja s takvima pricam iz sazaljenja, meni je zao sto ste tako daleko zalutali, voljela bih da svako razmisli, od kud smo dosli, zbog cega i gdje idemo?
MEDIHA wrote:Vidis, mi u Islamu se ne uzdizemo i ne podnosimo oholost, ne smatramo da smo podijeljeni po nekim nivoima, mi imamo pristup svakome, pa i takvim jadnicima kao sto ste vi, iako znamo da ste, kod Boga, na samom dnu.
MEDIHA wrote:Ja s takvima pricam iz sazaljenja, meni je zao sto ste tako daleko zalutali, voljela bih da svako razmisli, od kud smo dosli, zbog cega i gdje idemo?

Izvini ali iz ovoga i svega drugog o čemu si pisala ne vidim apsolutno ni jedan razlog da sa tobom raspravljam o bilo čemu.
Prvo nauči kako se ophodi i razgovara sa ljudima, pa i ako oni imaju drugačije mišljenje od tebe to nije razlog da vrijeđaš.
Na ovaj način ti se mogu samo smijati i podjebavati te.
Nešto bi ti pokušala objasniti,dokazati...vrlo brzo si zapela i onda počinje vrijeđanje.Ne petljaj se gdje ti nije mjesto.
Čitaj malo Arzuhalove postove ako te već zanima ta tematika a i naučićeš se osnovnim pravilima ponašanja.
Mi smo ateisti ,ti si vjernica i možeš iznositi svoje stavove ali pokušaj bez vrijeđanja.
MEDIHA

#267 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Sad sam malo procitala o ovom forumu i tek sam sada svjesna gdje sam dosla, a sto se tice vrijedjanja vas sama rijec vijernik vrijedja, a ja ovdje nisam sastavila je i be, nego vi , izgleda da trebate uzeti ogledalo pa prvo sebe upoznati pa tek onda raditi protiv muslimana. Upravo sam sada cula i sta vam znaci x, izvinjavam se a li ja ovdje ne pripadam, neka vam je sretno propadanje u dzehennem.
Optimus Prime

#268 Re: Pitanje ateistima

Post by Optimus Prime »

Neko spomenu dzehenem ovdje.

Moze li mi iko od vjernika kazati kako bezgresnici u dzehenemu osjecaju bol. Da li nasa dusa ima neke receptore koji reaguju na promjenu temperature slicne zivcima kod ljudskog tijela.

Ako joj vatra ve moze nauditi onda je vjerovatno organskog porijekla.
HAVANA

#269 Re: Pitanje ateistima

Post by HAVANA »

MEDIHA wrote:Sad sam malo procitala o ovom forumu i tek sam sada svjesna gdje sam dosla, a sto se tice vrijedjanja vas sama rijec vijernik vrijedja, a ja ovdje nisam sastavila je i be, nego vi , izgleda da trebate uzeti ogledalo pa prvo sebe upoznati pa tek onda raditi protiv muslimana. Upravo sam sada cula i sta vam znaci x, izvinjavam se a li ja ovdje ne pripadam, neka vam je sretno propadanje u dzehennem.

Vozdrica :D
nigdje.nikog

#270 Re: Pitanje ateistima

Post by nigdje.nikog »

Asteroid projurio pokraj Zemlje

Asteroid veličine onoga koji je prije jednog stoljeća eksplodirao u Sibiru projurio je pokraj Zemlje, objavio je NASA-in Laboratorij za mlazni pogon u Pasadeni u Kaliforniji.
NASA-in laboratorij je naveo da je asteroid pod oznakom 2009 DD45 u ponedjeljak ujutro prošao pokraj Zemlje na udaljenosti od oko 78.500 kilometara.
To je samo dvostruko više od putanje nekih telekomunikacijskih satelita i oko petine udaljenosti od Zemlje do Mjeseca.
Asteroid je bio veličine 21 do 47 metara u promjeru, a planetarno društvo SAD-a navodi da je približno iste veličine kao asterod koji je 1908. eksplodirao nad Sibirom, porušivši stabla na šumskoj površini većoj od 2070 četvornih kilometara.
J.B.Tito

#271 Re: Pitanje ateistima

Post by J.B.Tito »

E baš mi bi lijepo čitati ovu temu, lijepih argumenata na obje strane, poučnih priča i naučnih tvrdnji.
I onda dodje ti, Mediha, i usra mi se u ćeif.
Pa da ti odgovorim, Mediha, na tvom nivou, na ovu tvoju rečenicu.
MEDIHA wrote: Bolje bi im bilo da su vjerovali u Boga, jer za to ima vise naucnih dokaza nego vase tvrdnje da smo nastali od praska-hahaha, sasvim slucajno
Ja jesam nastao od praska, praska mojih roditelja.

E baš mi se usra u ćeif.
delightful

#272 Re: Pitanje ateistima

Post by delightful »

mediha, opomena zbog zacatavanja, nekulture dijaloga i duhovnog silovanja.
zilog

#273 Re: Pitanje ateistima

Post by zilog »

Registrovah se radi ove teme.

Svi zaboravljamo koliko tipican vjernik moze biti uvrijedjen u diskusiji sa nekim koga smatra za ateistu. Kao ilustraciju pogledajte film "The Man from Earth".

Ono sto licno zamjeram "tipicnim" religijama je nedostatak zelje za osavremenjavanjem. Sve mora biti onako kako je zapisano prije 1500-4000 godina (zavisi od religije), pa umjesto da diskutujemo o tome jel' prije 13,7 milijardi godina bilo "bozanske" intervencije, mi diskutujemo o evoluciji i slicnim (u kosmickim okvirima) beznacajnostima. Sve evoluira, planete, materija se raspada, zvijezde eksplodiraju, a jok, karbonski zivot (ukljucujuci covjeka) mora biti onakav kakav je prije 1500-4000 godina zacrtan i tacka. Onda se cude na pojavu ateizma, kao pobune protiv takvih predrasuda.

Nisam ateista, ali mi je pun kofer ovih sto negiraju bilo kakvu nauku koja revidira ono od prije 1500-4000 godina.
shuriken

#274 Re: Pitanje ateistima

Post by shuriken »

welcome zilog!

Kominterna je davno odbacila kreacionizam, evo sad i Vatikan.
Neprincipijelna koalicija sto bi rekao Milosevic.
sta je to sa svijetom? otkud toliko povjerenje u nauku? grozno

Vatikanska konferencija o evoluciji "zgazila" krecioniste

NE SAMO da su religijski znanstvenici na konferenciji o evoluciji koju je sponzorirao i Vatikan isključili najveći kreacionistički institut u SAD-u, nego su vrlo otvoreno istupili protiv "fundamentalističkih kršćana", a oduzeli su mikrofon islamskom kreacionistu.

Na petodnevnoj konferenciji na Gregorijanskom sveučilištu u Rimu (najstarijem isusovačkom sveučilištu na svijetu) koja se povodom 150 godina objavljivanja "Porijekla vrsta" Charlesa Darwina bavila evolucijom, poslana je prilično jasna poruka: kreacionizmu i teoriji inteligentnog dizajna nije mjesto u ozbiljnom razgovoru.

Veliki igrači

Organizatori konferencije isključili su Discovery Institute, najveću kreacionističku organizaciju na svijetu, sa sjedištem u SAD-u, zato što su rekli da su htjeli imati ozbiljnu raspravu o znanosti, teologiji i filozofiji, a kreacionizam i teorija inteligentnog dizajna "ne potpadaju pod tu kategoriju", rekli su organizatori.

Kreacionizam odbacuje teoriju evolucije kao skup znanstveno nepovezanih činjenica. U svojoj najekstremnijoj varijanti, tvrdi kako je Zemlja nastala prije 6000 godina, kako su ljudi hodali Zemljom zajedno s dinosaurima, a sve to temelji na vrlo slabim pokušajima analogija i obaranja čvrstih znanstvenih dokaza. Inteligentni dizajn je jedan od argumenata kreacionizma, koji kaže kako su mnogi životni organizmi toliko kompleksni da dokazuju kako ih je moralo stvoriti više biće, a ne "slučajni" proces evolucije.

Iz Dicovery Institutea, najvećeg zagovaratelja kreacionizma tvrde kako im je dolazak na konferenciju zabranjen zato što je jedan od glavnih donatora fondacija Templeton, američka fondacija koja se vehementno protivi kreacionistima i njihovom pokušaju uvođenja kreacionizma u američke škole.

Fondacija Templeton nije slab igrač. Oni godišnje dijele donacije u vrijednosti od 70 milijuna dolara, financirali su pola konferencije u Rimu, a na konferenciji su govorila tri njihova predstavnika, koji sjede u savjetodavnom odboru fondacije.

I Inkvizicija protiv kreacionizma

Velečasni Marc Leclerc, voditelj konferencije i profesor na sveučilištu, odbacio je spekulacije o Templetonovom utjecaju na izbacivanje kreacionista, dok su iz fondacije rekli kako su prijedlog za financiranjem konferencije dobili nakon što su svi govornici već ranije izabrani.

Nisu samo Amerikanci napali kreacioniste. Kardinal William Levada, ravnatelj Kongregacije za nauk vjere (mjesto koje je prije držao papa Benedikt XVI), u uvodnom govoru je dao oštre izjave protiv "fundamentalističkih kršćana u SAD-u koji žele uvesti kreacionizam u škole". To je kritika s najviše razine, od koje bi jača bila samo riječ samog pape.

Usto, nisu samo američki kreacionisti loše prošli. Oktar Babuna, predstavnik turskog kreacionista Haruna Jahje, ubacio se u raspravu tijekom postavljanja pitanja. Zatražio je od govornika da mu daju dokaze za evoluciju u vidu prijelaznih oblika života, nakon čega su mu sudionici oduzeli mikrofon.
zilog

#275 Re: Pitanje ateistima

Post by zilog »

Jos nesto, hipoteticko pitanje za "tradicionalne" vjernike. Kako bi ste, da se danas pojavi pred cijelim svjetom, da samo odluci i da tako bude, prepoznali boga? Sta bi se trebalo desiti da znate da je to bog? Kako bi reagovali da se ispostavi da je bog opisan u nekoj drugoj religiji, a ne vasoj, onaj pravi?

Volio bih cuti par odgovora, prije nego sam dam svoje misljenje.
Locked