"Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
kolacodjagoda

#1551 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

A_A_AKCIJA wrote:
inamilsumusinejis wrote: ]
Čovječe dragi, postavio sam ti jako jednostavno pitanje, na koje nisi odgovorio.

Protekfirio si stotine miliona ljudi jednom izjavom.
Šta ako jedan od njih zaista jeste musliman. Čak sam ti stavio i klip sa Dr. Kuduzovićem u kojem on tvrdi da su šije muslimani.

Bude li te strah imalo te činjenice? Sudnjeg dana na kojem ćeš tim ljudima morati vratiti pravo koje si im uzeo. Pravo da budu ono zbog čega im je Bog i dao da žive: da su muslimani. Naveo sam ti hadise koji govore o tekfirenju muslimana. Svi govore o tome da kada musliman tekfiri muslimana, jedan od njih je sigurno nevjernik.

Ja sam odavno naučio da mi ne bude cilj da ikoga pobijam. Čak i od tebe i tvojih svaki dan učim korisne stvari. Okoristi se i ti o mene. Pitaj sebe iskreno ovo pitanje. Jesi li se ogriješio o nekoga ko je musliman i jesi li zbog toga postao kafir?

Ovo te pitam, jer danas, dok ovo pišem, hiljade muslimana pucaju jedni na druge. Otišli su korak dalje od tebe. Taj korak je jako mali i dosta naše omladine ga je prešlo, a mnogi su na putu da ga naprave. Da ohalale krv, imovinu, žene... drugih muslimana.

Jedini mi je cilj da obavim svoju dužnost i da te pitam, jesi li apsolutno siguran šta radiš i pričaš. Jesi li siguran da ćeš moći potkrijepiti svoje riječi i djela na Sudnjem danu i spasiti se vatre?

Ova tvoja retorika, trenutno je izvor najvećeg zla na planeti. Ne znam jesi li svjestan toga? Da ne postoji tekfir, muslimani se ne bi slagali, ali i ne bi živjeli u strahu jedni od drugih. Razlike bi bile uzrok napretka, a ne razlog za klanje.
Zadnji put ponavljam odgovor na tvoje pitanje. Ili ne čitaš ili se praviš glup. Treće nema.

Od tih miliona ljudi koje spominješ, ako i jedan govori da je Muhamed s.a.w.s POSLJEDNJI poslanik, da je Kur'an savršena knjiga-objava bez nedostataka taj nije šija, taj je musliman. Ko god govori suprotno taj nije musliman i tačka. To nisam rekao ja, to stoji u idzmi svjetske uleme. Dalje, stav šija možeš pogledati u drugoj temi o tzv. "vahabizmu", neuzubillah, gdje dotični šija govori da je Poslanik s.a.w.s terorista kao i prve generacije muslimana (selefi), koji govori da je hz. Husein bog (lebejke ya Husein), neuzubilah i koji ne prizna Kur'an. Jel takav čovjek može biti musliman? Ako smatraš da jeste onda zaista moraš preispiteti svoje znanje i vjerovanje. Dokle god se šijska ulema ne odrekne nakaradnog i lažnog tumačenja islama, dok ne prizna Kur'an kao savršenu objavu i dok ne priznaju Muhammeda s.a.w.a kao posljednjeg Poslanika, i dok ne prestanu proklinjati ashabe, oni nisu muslimani. Pročitaj dobro ove hadise i stavove najpriznatije uleme što sam postavio. Pričaš mi neke priče a ničim me nisi pobio. Čak štaviše, mislim da nisi ni pročitao napisano. Ako si tako pametan, hajde napiši i čemu su pogriješili alimi koje sam spomenuo u postu i šta tu ne valja?

Dokle god se ova šijska ulema ne odrekne ovog, oni i muslimani nisu ista religija.

Muhammed en-Nuaman, poznat kao El-Mufid, u svom djelu Evailul-mekalat, str. 54, kaže: “Navode se brojne predaje od nepogrješivih imama iz porodice Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, o raznolikosti Kur’ana i to da su neki zulumćari (tj. ashabi) dodavali u Kur’an i izbacivali iz njega.”
El-Fejd el-Kašani u svojoj knjizi Tefsirus-safi, 1/44, kaže: “...iz ovih i drugih predanja koja se navode od ehlul-bejta zaključuje se da Kur’an koji se danas nalazi kod ljudi nije potpun i onakav kakav je objavljen Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem. U njemu ima suprotnih stvari u odnosu na ono što je Allah objavio, ima promjena i iskrivljivanja. Mnoge stvari su izbačene iz Kur’ana, kao Alijino ime koje se spominje na brojnim mjestima.”
Ali b. Ibrahim el-Kumi u svom Tefsiru, 1/36-37, kaže: “Ono što je suprotno onome što je Allah objavio...”, potom je spomenuo kao primjer nekoliko ajeta koji su iskrivljeni, kao: En-Nisa’, 166, 168, El-Maide, 67, Eš-Šu‘ara, 227, i El-En‘am, 97.
Veliki šiitski imam, Allahov dokaz na Zemlji, Niametullahi el-Džezairi u kapitalnom djelu bez premca, El-Envarun-nuamanijje, 2/357, kaže: “Mutevatir predanja, oko čije ispravnosti su složni naši (tj. šiitski) učenjaci, jasno ukazuju da je Kur’an iskrivljen.”
Dok velikan šiitske vjere El-Medžlisi u Mir’atul-ukul, 12/525-526, prenosi od Ebu Abdullaha (nepogrješivog imama) da je rekao: “Kur'an koji je Džibril dostavljao Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, ima 17.000 ajeta.” Nakon što je spomenuo ovo predanje, El-Medžlisi kaže: “Ovo i brojna druga vjerodostojna predanja jasno ukazuje da u Kur’anu nedostaju određeni ajeti, kao što su neki drugi promijenjeni. Predanja koja govore o ovoj stvari, po mom mišljenju, su mutevatir.” Mutevatir predanje je predanje koje prenosi velika skupina u svakoj generaciji, pa je krajnje nelogično sumnjati u njegovu autentičnost. Također, onaj ko porekne mutevatir predanje, može lahko izaći iz okvira islama.
Imam Ebu Mensur et-Tabersi u djelu El-Ihtidžadž, 1/337-338, kaže: “Kada bih pojašnjavao sve što je izbačeno, iskrivljeno i promijenjeno u Kur’anu, oduljio bih s pojašnjavanjem.”
El-Hadždž Sultan el-Dženabezi u knjizi Bejanus-seadeh, str. 19-20, kaže: “Znaj, prenesene su brojne predaje od čestitih imama da se u njemu (tj. Kur’anu) desilo iskrivljivanje, dodavanje i oduzimanje.”
Ebul-Hasan el-Amili u Miratul-envar, str. 36 (štampa: El-Eftab, 1374. H., Teheran), kaže: “Puka istina koja se gradi na mutevatir predanjima jeste da je Kur’an koji imamo ispred sebe doživio, nakon Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, promjene i izbacivanja mnogih ajeta i riječi od strane onih koji su ga sakupljali.”
Veliki šiitski učenjak i Allahov dokaz na Zemlji, El-Bahrani u djelu Mešarikuš-šumus, str. 126, govoreći o iskrivljivanju Kur’ana, rekao je: “O tome se navode predaje koje je jako teško pobrojati, prelaze granicu mutevatir predanja.”

Imam Jusuf el-Bahrani u djelu Ed-Durerul-nedžefijje, str. 298 (štampa Muesesetu Alil-bejt), kaže: “Kada bismo imali pravo prigovoriti ovim predajama (o iskrivljenju Kur’ana), tada bismo mogli prigovoriti svim predajama u šerijatu.”
Veliki šiitski valorizator El-Hui u svom komentaru na Nehdžul-belaga, koji se zove Minhadžul-beraah, str. 214-220, nakon što je spominjao dokaze o iskrivljivanju Kur’ana, rekao je: “Imam Alija nije mogao popraviti Kur’an u vrijeme svoje vladavine, već je koristio tukiju, i da bude dokazom na Sudnjem danu protiv onih koji su ga iskrivili i izmijenili.”

Poznati šiitski učenjak En-Nuri et-Tabersi napisao je djelo koje je nazvao Faslul-hitab fi isbati tahrifi Kitabi Rabbil-erbab – Presudan govor u dokazivanju iskrivljenosti Knjige Gospodara svih gospodara. Cijela knjiga posvećena je dokazivanju iskrivljenosti i neoriginalnosti Allahove knjige Kur’ani-kerima. Između ostalog, na str. 211 kaže: “Stilistika Kur’ana na nekim je mjestima neuporediva, dostiže stepen mudžize (nadnaravnosti), dok na nekim mjestima dolazi do izražaja njegova (kur’anska) besmislenost i ništavnost.”
Pored toga, niko od šiitskih učenjaka nije osudio ovo djelo niti autora. U protivnom, voljeli bismo čuti njihove glasove i mišljenja u pogledu ovog famoznog djela i još famoznijeg autora. Ako se i ispostavi da neko osudi ovakva predanja i izjave, to je samo zamazivanje i bacanje prašine u oči sunnijama, budući da su najveći šiitski učenjaci složni da o iskrivljenju Kur’ana postoje mutevatir predanja. Pretpostavimo da veliki hadiski eksperti ehli-sunneta, kao imam Ahmed, Ibnul-Medini, Ebu Hatim, Ibn Mein, Buhari, Muslim, Tirmizi, Darekutni, Bejheki i drugi, tvrde da po određenom pitanju postoje mutevatir predaje. Nakon toga se pojavi jadnik iz redova ehli-sunneta i kaže: “Izmišljotina, to je potvora na ehli-sunnet, to nije stav naših učenjaka?!” Upravo ovako djeluju izjave pojedinih šiitskih šejhova u ovom vremenu koji žele tukijom (lažima i obmanjivanjima) negirati temeljna ubjeđenja šiitskih imama kroz generacije. Nije pouka u onome što će kazati anonimusi i amateri šiitske vjere, već u onome što su govorili njihovi imami i velikani koji kod njih slove kao najveći učenjaci i eksperti bez premca.

Molio bi tebe i ostale šije, da nam svojim “nadahnutim tefsirom” protumačite ajet: “Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo ga Mi čuvati.” (El-Hidžr, 9)
A_A_AKCIJA

#1552 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by A_A_AKCIJA »

inamilsumusinejis wrote:
Tvoje provokatorsko pisanje se svodi na slijedeće:

Kažeš da Muhammeda s.a.w.s iznimno cijeniš a u drugoj rečenici ga nazivaš da je "Zlo i kamen oko vrata", neuzubillah.
"Selefisticka ideologija je zlo i kamen oko vrata" - Selefi - prva i najodabranija generacija muslimana, selefije - ljudi koji slijede Poslanika s.a.w.s u potpunosti. Ako su sljedbenici zlo i kamen oko vrata, po tvom bolesnom stavu i mišljenu, i vođa im je isto to a vođa je osoba koju slijede, Muhammed s.a.w.s.

Ti da si dobronamjeran, rekao bi da ti teroristi nisu muslimani već haridžije jer je to rečeno fetvom svjetske uleme i stavljena je tačka na tu temu. Međutim, tvoja mržnja prema muslimanima je tolika da ne priznaješ nikakave fetve već mene, Poslanika i sve iskrene muslimane nazivaš "zlom i kamenom oko vrata". Za tvoju mržnju nema lijeka i uzalud se sa tobom raspravljati.

Ne postoje selefističke grupe a da su teroristi. To ti pokušavam cijelo vrijeme objasniti ali ne ulazi ti u glavu. To su harižije sa kojima ih miješate a nikakve veze nemaju sa selefijama. Po fetvi i nisu muslimani. Haridžije je osnovao židov koji je prešao na islam i bio munafik (dvoličnjak). Njegov cilj je bio da uništi muslimane iznutra i to radikalizmom. Tekfirenje muslimana je haridžizam. Isil je haridžizam, al kaida isto. Reći da su selefije teroristi je uvreda i teska kleveta na muslimane. Selefije se ograđuju od njih. Pravi selefija je osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, da je zekjat, posti ramazan, lijepo i uredno izgleda kao i što treba musliman da izgleda, uvijek želi dobro svima i ne naziva muslimane nevjernicima osim ako to nije opće poznato i rečeno idžmom i fetvama. Saudijci su zaista fin narod i dobri vjernici ali im vladari ne valjaju. Taj njihov šerijat nije ni š od šerijata. Nažalost, padom halifata, ne postoji više šerijatskih zemalja.
Meni se nabacuje da tekfirim šije. Kako mogu tekfiriti šije kad oni i nisu muslimani? Više mi je dosadilo zaista ponavljati stav idžme u kojoj stoji da "svako ko ne prizna Poslanika s.a.w.s i Kur'an on nije musliman". Šije to ne priznaju i to sam napisao desetine puta i iznio dokaze u vidu citata, fetvi i stavova alima šitske religije.
Pored toga što si protekfirio druge muslimane, u ovom postu si uradio još goru stvar. Na putu si da za sve svoje stavove potvoriš Poslanika a.s.
Pa stvarno, bude li te strah imalo?

Ti sada hoćeš da kažeš da tvoje pisanje apsolutno u skladu sa ponašanjem Poslanika a.s. i da svako ko tebe uvrijedi, je uvrijedio Poslanika a.s. Pa stvarno, jesi li svjestan šta radiš?

Padne li ti na pamet obrnuta stvar. Da si ti sa svojim istomišljenicima Poslaniku a.s. pripisao stvari koje on nikada ne bi uradio?

Sve što si napisao o šijama i sufijama, jednostavno nema veze s mozgom. Znaš li šta piše na Iranskoj zastavi?

Obrazuj se malo, provjeri podatke prije nego ih napišeš.

I znam da je besmisleno da ti objašnjavam, ali nisam šija, ni sufija, niti bilo šta osim musliman.
kolacodjagoda

#1553 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

A_A_AKCIJA wrote:
inamilsumusinejis wrote:
Tvoje provokatorsko pisanje se svodi na slijedeće:

Kažeš da Muhammeda s.a.w.s iznimno cijeniš a u drugoj rečenici ga nazivaš da je "Zlo i kamen oko vrata", neuzubillah.
"Selefisticka ideologija je zlo i kamen oko vrata" - Selefi - prva i najodabranija generacija muslimana, selefije - ljudi koji slijede Poslanika s.a.w.s u potpunosti. Ako su sljedbenici zlo i kamen oko vrata, po tvom bolesnom stavu i mišljenu, i vođa im je isto to a vođa je osoba koju slijede, Muhammed s.a.w.s.

Ti da si dobronamjeran, rekao bi da ti teroristi nisu muslimani već haridžije jer je to rečeno fetvom svjetske uleme i stavljena je tačka na tu temu. Međutim, tvoja mržnja prema muslimanima je tolika da ne priznaješ nikakave fetve već mene, Poslanika i sve iskrene muslimane nazivaš "zlom i kamenom oko vrata". Za tvoju mržnju nema lijeka i uzalud se sa tobom raspravljati.

Ne postoje selefističke grupe a da su teroristi. To ti pokušavam cijelo vrijeme objasniti ali ne ulazi ti u glavu. To su harižije sa kojima ih miješate a nikakve veze nemaju sa selefijama. Po fetvi i nisu muslimani. Haridžije je osnovao židov koji je prešao na islam i bio munafik (dvoličnjak). Njegov cilj je bio da uništi muslimane iznutra i to radikalizmom. Tekfirenje muslimana je haridžizam. Isil je haridžizam, al kaida isto. Reći da su selefije teroristi je uvreda i teska kleveta na muslimane. Selefije se ograđuju od njih. Pravi selefija je osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, da je zekjat, posti ramazan, lijepo i uredno izgleda kao i što treba musliman da izgleda, uvijek želi dobro svima i ne naziva muslimane nevjernicima osim ako to nije opće poznato i rečeno idžmom i fetvama. Saudijci su zaista fin narod i dobri vjernici ali im vladari ne valjaju. Taj njihov šerijat nije ni š od šerijata. Nažalost, padom halifata, ne postoji više šerijatskih zemalja.
Meni se nabacuje da tekfirim šije. Kako mogu tekfiriti šije kad oni i nisu muslimani? Više mi je dosadilo zaista ponavljati stav idžme u kojoj stoji da "svako ko ne prizna Poslanika s.a.w.s i Kur'an on nije musliman". Šije to ne priznaju i to sam napisao desetine puta i iznio dokaze u vidu citata, fetvi i stavova alima šitske religije.
Pored toga što si protekfirio druge muslimane, u ovom postu si uradio još goru stvar. Na putu si da za sve svoje stavove potvoriš Poslanika a.s.
Pa stvarno, bude li te strah imalo?

Ti sada hoćeš da kažeš da tvoje pisanje apsolutno u skladu sa ponašanjem Poslanika a.s. i da svako ko tebe uvrijedi, je uvrijedio Poslanika a.s. Pa stvarno, jesi li svjestan šta radiš?

Padne li ti na pamet obrnuta stvar. Da si ti sa svojim istomišljenicima Poslaniku a.s. pripisao stvari koje on nikada ne bi uradio?

Sve što si napisao o šijama i sufijama, jednostavno nema veze s mozgom. Znaš li šta piše na Iranskoj zastavi?

Obrazuj se malo, provjeri podatke prije nego ih napišeš.

I znam da je besmisleno da ti objašnjavam, ali nisam šija, ni sufija, niti bilo šta osim musliman.
Ili si nepismen ili si glup i kao takav nisi kompetentan za bilo kakavu raspravu, zaobiđi me. Nemam živaca sa tobom se rapravljati kad ne znaš da čitaš. Da znaš ne bi pisao te gluposti koje pišeš i ne bi vadio citate iz konteksta kao Risto Đogo i potvarao me da sam napisao nešto što nisam. Kad budeš čitao što pišem i replicirao mi dokazima, hadisima, ajetima i ostalim činjenicama tu sam, to tada selam i zaobiđi me.
Towelie

#1554 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Towelie »

Antisija, te lazne citate iz vehabijske kuhinje mozes da okacis macku o rep. Pronadji originalne knjige pa ces videti koliko lupas.
kolacodjagoda

#1555 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

Towelie wrote:Antisija, te lazne citate iz vehabijske kuhinje mozes da okacis macku o rep. Pronadji originalne knjige pa ces videti koliko lupas.
Naveo ti izvor, stranice, poglavlja i citirao od riječi do riječi. Šta je to iz tzv. "vehabijske" neuzulillah, kuhinje? Citiraj i repliciraj kontra argumentima iste jačine (hadis, ajet, idžma,...). Tvrdiš da je netačno to što sam napisao, citirao i naveo izvor pa te pozivam sad da izneseš dokaz svoje tvrdnje. Ako nemaš dokaza, onda si običan smutljivac koji iznosi neistine. Moj nijedan post nije bio bez dokaza i to je ono što sve vas boli. Ne možete mi ništa, dokazi, hadisi i ajeti su na mojoj strani a na vašoj su tvrdnje bez ikakvog uporišta, priče i bajke (uz laži, vađenje riječi iz konteksta i potvore).
A_A_AKCIJA

#1556 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by A_A_AKCIJA »

OK, možemo korak po korak.

Kažeš, šije nisu muslimani.

Dr. Kuduzović kaže da jesu:

Molim te, prokomentariši njegovu izjavu na 1.30 ovog klipa. Zaboravi čitavu prošlu raspravu. Molim te nemoj postavljati tekst koji kopiraš kao odgovor, jer to, jednostavno nije odgovor.

Pitam te, da ti svojim mozgom, prokomentarišeš izjavu dr. Safeta Kuduzovića iz ovog gore klipa.

Dakle, zanima me tvoj stav, TVOJE mišljenje, a ne copy paste koji si skinuo negdje sa fb.
A_A_AKCIJA

#1557 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by A_A_AKCIJA »

inamilsumusinejis wrote:
Towelie wrote:Antisija, te lazne citate iz vehabijske kuhinje mozes da okacis macku o rep. Pronadji originalne knjige pa ces videti koliko lupas.
Naveo ti izvor, stranice, poglavlja i citirao od riječi do riječi. Šta je to iz tzv. "vehabijske" neuzulillah, kuhinje? Citiraj i repliciraj kontra argumentima iste jačine (hadis, ajet, idžma,...). Tvrdiš da je netačno to što sam napisao, citirao i naveo izvor pa te pozivam sad da izneseš dokaz svoje tvrdnje. Ako nemaš dokaza, onda si običan smutljivac koji iznosi neistine. Moj nijedan post nije bio bez dokaza i to je ono što sve vas boli. Ne možete mi ništa, dokazi, hadisi i ajeti su na mojoj strani a na vašoj su tvrdnje bez ikakvog uporišta, priče i bajke (uz laži, vađenje riječi iz konteksta i potvore).
Evo ti, Ammanska deklaracija, stav Idžme o šijama i ostalim muslimanima. Postavljana je desetine puta, ali ti je izgleda promaklo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Amman_Message
The Amman Message was delivered in Amman, Jordan, as a Ramadan sermon by Chief Justice Sheikh Iz-al-Din al-Tamimi in the presence of King Abdullah II and a number of Muslim scholars.[3] According to a report issued by the International Crisis Group, "The sermon stressed the need to re-emphasise Islam's core values of compassion, mutual respect, tolerance, acceptance and freedom of religion."[1] The next year, in July 2005, an Islamic convention brought together 200 Muslim scholars from over 50 countries who issued a three-point declaration (later known as 'Three Points of the Amman Message').[2] This declaration focused on:[4]

The recognition of eight legal schools of Islamic law/Islamic jurisprudence (madhāhib) and the varying strains of Islamic theology viz.[5]
Sunni Hanafi
Sunni Maliki
Sunni Shafi'i
Sunni Hanbali
Sunni Zahiri
Shia Jaʿfari (inc. Mustaali-Taiyabi Ismaili)[6]
Shia Zaydi
Ibadi
Forbade declaring an apostate anyone who is a follower of:[5]
the Ashʿari/Maturidi creed
real Tasawwuf (Sufism)
true Salafi thought
The forbiddance from pronouncing disbelief (takfir) upon (or excommunicating) others recognized as Muslims
The stipulations placed as preconditions to the issuing of religious edicts, intended to prevent the circulation of illegitimate edicts
Explaining why the message was issued, King Abdullah stated: "[W]e felt that the Islamic message of tolerance was being subjected to a fierce and unjust attack from some in the West who do not understand Islam's essence, and others who claim to be associated with Islam and hide behind Islam to commit irresponsible deeds."[7]
kolacodjagoda

#1558 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

E ovako, idemo od idžme. Slažemo se obojica, nadam se, da je idžma jača i od Safeta i od bilo kojeg alima pojedinačno. Dakle u idžmi stoji dio citiram: "Ne može se nazvati nemuslimanom nijedna osoba, grupa ili nacija izuzev ukoliko ne priznaju Allaha s.v.t. kao Gospodara svih svjetova, Poslanika Muhammeda s.a.w.s i Kur'an kao Allahovu objavu". S druge strane imamo šiitske najpriznatije alime koji javno ne priznaju Poslanika i Kur'an proglašavaju krivotvorenim. Dokaz uz citate spomenutih i izvore iz njihove literature:
Muhammed en-Nuaman, poznat kao El-Mufid, u svom djelu Evailul-mekalat, str. 54, kaže: “Navode se brojne predaje od nepogrješivih imama iz porodice Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, o raznolikosti Kur’ana i to da su neki zulumćari (tj. ashabi) dodavali u Kur’an i izbacivali iz njega.”
El-Fejd el-Kašani u svojoj knjizi Tefsirus-safi, 1/44, kaže: “...iz ovih i drugih predanja koja se navode od ehlul-bejta zaključuje se da Kur’an koji se danas nalazi kod ljudi nije potpun i onakav kakav je objavljen Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem. U njemu ima suprotnih stvari u odnosu na ono što je Allah objavio, ima promjena i iskrivljivanja. Mnoge stvari su izbačene iz Kur’ana, kao Alijino ime koje se spominje na brojnim mjestima.”
Ali b. Ibrahim el-Kumi u svom Tefsiru, 1/36-37, kaže: “Ono što je suprotno onome što je Allah objavio...”, potom je spomenuo kao primjer nekoliko ajeta koji su iskrivljeni, kao: En-Nisa’, 166, 168, El-Maide, 67, Eš-Šu‘ara, 227, i El-En‘am, 97.
Veliki šiitski imam, Allahov dokaz na Zemlji, Niametullahi el-Džezairi u kapitalnom djelu bez premca, El-Envarun-nuamanijje, 2/357, kaže: “Mutevatir predanja, oko čije ispravnosti su složni naši (tj. šiitski) učenjaci, jasno ukazuju da je Kur’an iskrivljen.”
Dok velikan šiitske vjere El-Medžlisi u Mir’atul-ukul, 12/525-526, prenosi od Ebu Abdullaha (nepogrješivog imama) da je rekao: “Kur'an koji je Džibril dostavljao Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, ima 17.000 ajeta.” Nakon što je spomenuo ovo predanje, El-Medžlisi kaže: “Ovo i brojna druga vjerodostojna predanja jasno ukazuje da u Kur’anu nedostaju određeni ajeti, kao što su neki drugi promijenjeni. Predanja koja govore o ovoj stvari, po mom mišljenju, su mutevatir.” Mutevatir predanje je predanje koje prenosi velika skupina u svakoj generaciji, pa je krajnje nelogično sumnjati u njegovu autentičnost. Također, onaj ko porekne mutevatir predanje, može lahko izaći iz okvira islama.
Imam Ebu Mensur et-Tabersi u djelu El-Ihtidžadž, 1/337-338, kaže: “Kada bih pojašnjavao sve što je izbačeno, iskrivljeno i promijenjeno u Kur’anu, oduljio bih s pojašnjavanjem.”
El-Hadždž Sultan el-Dženabezi u knjizi Bejanus-seadeh, str. 19-20, kaže: “Znaj, prenesene su brojne predaje od čestitih imama da se u njemu (tj. Kur’anu) desilo iskrivljivanje, dodavanje i oduzimanje.”
Ebul-Hasan el-Amili u Miratul-envar, str. 36 (štampa: El-Eftab, 1374. H., Teheran), kaže: “Puka istina koja se gradi na mutevatir predanjima jeste da je Kur’an koji imamo ispred sebe doživio, nakon Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, promjene i izbacivanja mnogih ajeta i riječi od strane onih koji su ga sakupljali.”
Veliki šiitski učenjak i Allahov dokaz na Zemlji, El-Bahrani u djelu Mešarikuš-šumus, str. 126, govoreći o iskrivljivanju Kur’ana, rekao je: “O tome se navode predaje koje je jako teško pobrojati, prelaze granicu mutevatir predanja.”

Imam Jusuf el-Bahrani u djelu Ed-Durerul-nedžefijje, str. 298 (štampa Muesesetu Alil-bejt), kaže: “Kada bismo imali pravo prigovoriti ovim predajama (o iskrivljenju Kur’ana), tada bismo mogli prigovoriti svim predajama u šerijatu.”
Veliki šiitski valorizator El-Hui u svom komentaru na Nehdžul-belaga, koji se zove Minhadžul-beraah, str. 214-220, nakon što je spominjao dokaze o iskrivljivanju Kur’ana, rekao je: “Imam Alija nije mogao popraviti Kur’an u vrijeme svoje vladavine, već je koristio tukiju, i da bude dokazom na Sudnjem danu protiv onih koji su ga iskrivili i izmijenili.”

Poznati šiitski učenjak En-Nuri et-Tabersi napisao je djelo koje je nazvao Faslul-hitab fi isbati tahrifi Kitabi Rabbil-erbab – Presudan govor u dokazivanju iskrivljenosti Knjige Gospodara svih gospodara. Cijela knjiga posvećena je dokazivanju iskrivljenosti i neoriginalnosti Allahove knjige Kur’ani-kerima. Između ostalog, na str. 211 kaže: “Stilistika Kur’ana na nekim je mjestima neuporediva, dostiže stepen mudžize (nadnaravnosti), dok na nekim mjestima dolazi do izražaja njegova (kur’anska) besmislenost i ništavnost.”
Pored toga, niko od šiitskih učenjaka nije osudio ovo djelo niti autora. U protivnom, voljeli bismo čuti njihove glasove i mišljenja u pogledu ovog famoznog djela i još famoznijeg autora. Ako se i ispostavi da neko osudi ovakva predanja i izjave, to je samo zamazivanje i bacanje prašine u oči sunnijama, budući da su najveći šiitski učenjaci složni da o iskrivljenju Kur’ana postoje mutevatir predanja. Pretpostavimo da veliki hadiski eksperti ehli-sunneta, kao imam Ahmed, Ibnul-Medini, Ebu Hatim, Ibn Mein, Buhari, Muslim, Tirmizi, Darekutni, Bejheki i drugi, tvrde da po određenom pitanju postoje mutevatir predaje. Nakon toga se pojavi jadnik iz redova ehli-sunneta i kaže: “Izmišljotina, to je potvora na ehli-sunnet, to nije stav naših učenjaka?!” Upravo ovako djeluju izjave pojedinih šiitskih šejhova u ovom vremenu koji žele tukijom (lažima i obmanjivanjima) negirati temeljna ubjeđenja šiitskih imama kroz generacije. Nije pouka u onome što će kazati anonimusi i amateri šiitske vjere, već u onome što su govorili njihovi imami i velikani koji kod njih slove kao najveći učenjaci i eksperti bez premca.
Dakle, kad pogledamo idžmu, navodi se da su šije muslimani. Uredu, prihvatićemo. Slijedeći pasos se navodi da "Ne može se nazvati nemuslimanom nijedna osoba, grupa ili nacija izuzev ukoliko ne priznaju Allaha s.v.t. kao Gospodara svih svjetova, Poslanika Muhammeda s.a.w.s i Kur'an kao Allahovu objavu". Ja ti naveo dokaz šta šije govore, vjeruju i pišu (jedan dio iz dokaza: "El-Hadždž Sultan el-Dženabezi u knjizi Bejanus-seadeh, str. 19-20, kaže: “Znaj, prenesene su brojne predaje od čestitih imama da se u njemu (tj. Kur’anu) desilo iskrivljivanje, dodavanje i oduzimanje.”). Nikad se u idžmi neće direktno reći da šije nisu muslimani čisto zbog politike. Iran bi to iskoristio kao povod za rat sa muslimanima a pogotovo sa Saudijom i imali bi svjetski rat. Ko je razumom obdaren, jasno će vidjeti da u idžmi stoji da šije nisu muslimani ali to može shvatiti samo onaj ko poznaje šije, piskaranja njihovik kvazi alima i vrhovnih poglavara. Zbog toga sam i postavio citate istih. Dakle, vratimo se raspravi. Ako šija kaže šehadet i prihvati sunnet on nije šija već musliman budući da su muslimani braća i među njima nema podjela kao što nije bilo među selefima, prve generacije muslimana. "Moj Ummet će se podijeliti na 72 skupine a samo će jedna otići u Džennet". Ummet je sljedbenici Poslanika, Ehli sunnet. Svi će se složiti sa šije nisu ehli sunnet. Ehli sunnet su i sufije iako ih ima jako puno koji su u kufru (Halidije, Rifaije, Begtašije) i nisam nikad rekao da sufije nisu muslimani. Sufije su novotari a da su muslimani, itekako.
Last edited by kolacodjagoda on 02/03/2016 11:18, edited 2 times in total.
Fudo Bosna

#1559 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

A_A_AKCIJA wrote:
inamilsumusinejis wrote:
Svaki put mi bude žao kada vidim da neko ide iz jednog ekstrema u drugi. Prešao si iz kulta ličnosti među agresivne destruktivce. Mogao si stati na sredini, ništa ti ne bi falilo.

Pošto sam vidio u jednom postu da se iskreno bojiš grijeha i navodnog širka koji si činio, hajde da te ovako, selefijskim argumentima pitam.

Vidim, u nicku javno tvrdiš da šije nisu muslimani. Znam da se družiš sa onima koji nikakve druge argumente ne prihvataju, pa da te pitam, šta misliš o stavu Dr. Safeta Kuduzovića, pogledaj klip od 1.30:

Takođe, da te pitam, kako sebi objašnjavaš tekfirenje miliona ljudi (šija i sufija ima bar 30% među muslimanima), ako i sam znaš za hadise o tekfirenju muslimana:
Bilježi Buharija u svom "Sahihu" u knjizi o edebu poglavlje "Ko protekfiri svoga brata, bez te'vila" onda je on kao što je rekao". Od Ebu-Hurejre se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Kada čovjek kaže svome bratu o kafire, jedan od njih dvoje je to stekao,"

- Od Sabita ibn Dahhaka se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko se zakune milletom (vjerom) mimo islama onda je kao što se i zakleo (tj. pripadnik te vjere kojom se zakleo), ko ubije sebe biće kažnjavan u džehennemskoj vatri predmetom kojim se ubio. Prokleti vjernika je kao ga ubiti, a ko optuži vjernika kufrom kao da ga je ubio ".

- I bilježi (Buharija) isto tako u svom "Sahihu" u poglavlju o zabranjenom kuđenju (psovci) i prokletstvu, od Ebu-Zerra da je čuo Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: "Neće nijedan čovjek napasti drugog fiskom ili kufrom a da se neće vratiti na njega ako onaj kojeg je napao nije takav."

- Bilježi Muslim u svom "Sahihu" u poglavlju imana od Ebu-Zerra također, da je čuo Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: "Svaki čovjek koji pripiše sebe nekom drugom mimo njegova oca, čini kufr. Onaj koji tvrdi da mu nešto pripada a nije njegovo, nije od nas i neka pripremi sebi mjesto u Džehennemu. I ko čovjeka optuži kufrom ili kaže: 'O Allahov neprijatelju, a on nije takav, onda se to vraća na njega."
Ebu Davud navodi hadis:

Prenosi Abdullah ibn Omer r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: "Čije svjedočenje bude razlogom da se ne izvrši hadd (šeriatska kazna) od Allahovih haddova (za grijeh koji je sigurno počinjen), on se suprostavio Allahu. Ko se bude svađao za ono što nije njegovo pravo, biće u Allahovoj srdžbi sve dok ga se ne oslobodi. Onaj ko o mu'minu kaže ono što nije pri njemu, Allah će mu dati teret koji će nositi dok ne porekne ono što je kazao." (Ebu Davud)
Evo, da te pitam, vidiš li sebe i u jednom od ovih hadisa.

Jesi li svjestan da si stavio svoju vjeru i ono što te čeka na ahiretu, naspram miliona muslimana koji su živjeli i koji će živjeti do sudnjeg dana, a koji se izjašnjavaju kao šije ili sufije?

Je li te imalo strah Boga i statističkog odnosa nekoliko stotina miliona ljudi koje si protekfirio naspram tebe i tvoje vjere, za koje tvrdiš da nisu muslimani?

Jesi li svjestan da je dovoljno da od tih svih desetina miliona muslimana, samo jedan bude zaista musliman i da ti budeš kafir?

Jesi li imalo svjestan tog strašnog scenarija?

Jesi li razmislio o tome prije nego si registrovao ovaj nick???

Možeš li zamisliti Sudnji dan i sve te milione ljudi koje si protekfirio, kako traže pravdu?

Prenosi Ebu Hurejre r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: "Svačije pravo će na Sudnjem danu biti vraćeno onima kojima pripada, pa čak i pravo šukave ovce u odnosu na rogatu." (Muslim)

Na koji način misliš Stvoritelju objasniti šta si mislio kada si ovo govorio, za svakog pojedinačnog čovjeka kojeg si protekfirio svojim riječima?

Zamisli Sudnji dan i Gospodara koji te pita za milione tvoje braće, muslimana i nepravdu koju si im načinio! Milioni ljudi traže svoje pravo, a ti za svakog moraš da odgovoriš, zašto si ih prozvao kafirima.

Aferim ! :thumbup:

Sličnu sam stvar pojasnio u svojim predhodnim postovima, prije toga postao Ammansku Deklaraciju, mišljenje šejha Seltuta, fetwu, o šijjsim meshebima koje je pridodao čak kao 5 mezhebe/mezheb uz naše sunijjske, a čovjek mislim bio rektor Al Ahzara, 500 i kusur alima tvrdi, dalo potpis da je večina šijja, sufijje, ehli sunnet/ 4 mezheba i selefije itd ..., muslimani, ali džabe, ne možeš, "gluha" dozvati, ni "slijepom" pokazati !!!

A za takve izjave Pejgamber saws, prijeti , konkretno u hadisu, neuzubillahi !!!
kolacodjagoda

#1560 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

Fudo Bosna wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
inamilsumusinejis wrote:
Svaki put mi bude žao kada vidim da neko ide iz jednog ekstrema u drugi. Prešao si iz kulta ličnosti među agresivne destruktivce. Mogao si stati na sredini, ništa ti ne bi falilo.

Pošto sam vidio u jednom postu da se iskreno bojiš grijeha i navodnog širka koji si činio, hajde da te ovako, selefijskim argumentima pitam.

Vidim, u nicku javno tvrdiš da šije nisu muslimani. Znam da se družiš sa onima koji nikakve druge argumente ne prihvataju, pa da te pitam, šta misliš o stavu Dr. Safeta Kuduzovića, pogledaj klip od 1.30:

Takođe, da te pitam, kako sebi objašnjavaš tekfirenje miliona ljudi (šija i sufija ima bar 30% među muslimanima), ako i sam znaš za hadise o tekfirenju muslimana:
Bilježi Buharija u svom "Sahihu" u knjizi o edebu poglavlje "Ko protekfiri svoga brata, bez te'vila" onda je on kao što je rekao". Od Ebu-Hurejre se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Kada čovjek kaže svome bratu o kafire, jedan od njih dvoje je to stekao,"

- Od Sabita ibn Dahhaka se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko se zakune milletom (vjerom) mimo islama onda je kao što se i zakleo (tj. pripadnik te vjere kojom se zakleo), ko ubije sebe biće kažnjavan u džehennemskoj vatri predmetom kojim se ubio. Prokleti vjernika je kao ga ubiti, a ko optuži vjernika kufrom kao da ga je ubio ".

- I bilježi (Buharija) isto tako u svom "Sahihu" u poglavlju o zabranjenom kuđenju (psovci) i prokletstvu, od Ebu-Zerra da je čuo Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: "Neće nijedan čovjek napasti drugog fiskom ili kufrom a da se neće vratiti na njega ako onaj kojeg je napao nije takav."

- Bilježi Muslim u svom "Sahihu" u poglavlju imana od Ebu-Zerra također, da je čuo Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: "Svaki čovjek koji pripiše sebe nekom drugom mimo njegova oca, čini kufr. Onaj koji tvrdi da mu nešto pripada a nije njegovo, nije od nas i neka pripremi sebi mjesto u Džehennemu. I ko čovjeka optuži kufrom ili kaže: 'O Allahov neprijatelju, a on nije takav, onda se to vraća na njega."
Ebu Davud navodi hadis:

Prenosi Abdullah ibn Omer r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: "Čije svjedočenje bude razlogom da se ne izvrši hadd (šeriatska kazna) od Allahovih haddova (za grijeh koji je sigurno počinjen), on se suprostavio Allahu. Ko se bude svađao za ono što nije njegovo pravo, biće u Allahovoj srdžbi sve dok ga se ne oslobodi. Onaj ko o mu'minu kaže ono što nije pri njemu, Allah će mu dati teret koji će nositi dok ne porekne ono što je kazao." (Ebu Davud)
Evo, da te pitam, vidiš li sebe i u jednom od ovih hadisa.

Jesi li svjestan da si stavio svoju vjeru i ono što te čeka na ahiretu, naspram miliona muslimana koji su živjeli i koji će živjeti do sudnjeg dana, a koji se izjašnjavaju kao šije ili sufije?

Je li te imalo strah Boga i statističkog odnosa nekoliko stotina miliona ljudi koje si protekfirio naspram tebe i tvoje vjere, za koje tvrdiš da nisu muslimani?

Jesi li svjestan da je dovoljno da od tih svih desetina miliona muslimana, samo jedan bude zaista musliman i da ti budeš kafir?

Jesi li imalo svjestan tog strašnog scenarija?

Jesi li razmislio o tome prije nego si registrovao ovaj nick???

Možeš li zamisliti Sudnji dan i sve te milione ljudi koje si protekfirio, kako traže pravdu?

Prenosi Ebu Hurejre r.a. da je Poslanik s.a.v.s. rekao: "Svačije pravo će na Sudnjem danu biti vraćeno onima kojima pripada, pa čak i pravo šukave ovce u odnosu na rogatu." (Muslim)

Na koji način misliš Stvoritelju objasniti šta si mislio kada si ovo govorio, za svakog pojedinačnog čovjeka kojeg si protekfirio svojim riječima?

Zamisli Sudnji dan i Gospodara koji te pita za milione tvoje braće, muslimana i nepravdu koju si im načinio! Milioni ljudi traže svoje pravo, a ti za svakog moraš da odgovoriš, zašto si ih prozvao kafirima.

Aferim ! :thumbup:

Sličnu sam stvar pojasnio u svojim predhodnim postovima, prije toga postao Ammansku Deklaraciju, mišljenje šejha Seltuta, fetwu, o šijjsim meshebima koje je pridodao čak kao 5 mezhebe/mezheb uz naše sunijjske, a čovjek mislim bio rektor Al Ahzara, 500 i kusur alima tvrdi, dalo potpis da je večina šijja, sufijje, ehli sunnet/ 4 mezheba i selefije itd ..., muslimani, ali džabe, ne možeš, "gluha" dozvati, ni "slijepom" pokazati !!!

A za takve izjave Pejgamber saws, prijeti , konkretno u hadisu, neuzubillahi !!!
I pobio tvoje tvrdnje upravo tom idžmom ;) Allah s.v.t je na strani pravednih ;)
Towelie

#1561 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Towelie »

inamilsumusinejis wrote:
Care, ovi tvoji dokazi dolaze iz vehabijskih falsifikata siitskih knjiga. Na kom jeziku da ti objssnim da bi razumeo? Sve ovo ti jr vec objasnio salik sa sve citatima i dokazima. Naravno, ignorisao si to.
Neda mi se gluhome pricati o lepotama muzike.
semsasuljakovic

#1562 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by semsasuljakovic »

Nezavisni džemati neće biti zatvoreni jer je to udar na slobodu ispovjedanja vjere i općenito udar na ljudska prava. Svaki uhapšeni u slučaju zatvaranja takvih džemata dobio bi i uz prosječnog advokata tužbu na sudu u Strazburu, a država bi morala platiti milionske odštete.

http://www.dnevnik.ba/vijesti/bih/polic ... adzematima
Fudo Bosna

#1563 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

I šta je decidno propisao idžma svjetke uleme 2004 godine i šta su potvrdili , svojim parafom/potpisom, sve do ove godine, preko 500 najvećih alima današnjice :

"Content[edit]
The Amman Message was delivered in Amman, Jordan, as a Ramadan sermon by Chief Justice Sheikh Iz-al-Din al-Tamimi in the presence of King Abdullah II and a number of Muslim scholars.[3] According to a report issued by the International Crisis Group, "The sermon stressed the need to re-emphasise Islam's core values of compassion, mutual respect, tolerance, acceptance and freedom of religion."[1] The next year, in July 2005, an Islamic convention brought together 200 Muslim scholars from over 50 countries who issued a three-point declaration (later known as 'Three Points of the Amman Message').[2] This declaration focused on:[4]

The recognition of eight legal schools of Islamic law/Islamic jurisprudence (madhāhib) and the varying strains of Islamic theology viz.[5]
Sunni Hanafi
Sunni Maliki
Sunni Shafi'i
Sunni Hanbali
Sunni Zahiri
Shia Jaʿfari (inc. Mustaali-Taiyabi Ismaili)[6]
Shia Zaydi
Ibadi

Forbade declaring an apostate anyone who is a follower of:[5]
the Ashʿari/Maturidi creed
real Tasawwuf (Sufism)
true Salafi thought
The forbiddance from pronouncing disbelief (takfir) upon (or excommunicating) others recognized as Muslims
The stipulations placed as preconditions to the issuing of religious edicts, intended to prevent the circulation of illegitimate edicts
Explaining why the message was issued, King Abdullah stated: "[W]e felt that the Islamic message of tolerance was being subjected to a fierce and unjust attack from some in the West who do not understand Islam's essence, and others who claim to be associated with Islam and hide behind Islam to commit irresponsible deeds."[7]
"

Ko god kaže da ove skupine muslimana nisu u islamu on je ili lud ili nepismen !!!

(A ja ne bih tvrdio ni za ostale, ima Allah dž š i Sudnji Dan !)
kolacodjagoda

#1564 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

Towelie wrote:
inamilsumusinejis wrote:
Care, ovi tvoji dokazi dolaze iz vehabijskih falsifikata siitskih knjiga. Na kom jeziku da ti objssnim da bi razumeo? Sve ovo ti jr vec objasnio salik sa sve citatima i dokazima. Naravno, ignorisao si to.
Neda mi se gluhome pricati o lepotama muzike.
DOKAŽI da su knjige krivotvorene. Knjige koje se nalaze u Mulla Sadri krivotvorile tzv. "vehabije" neuzubillah? :lol: :lol: :lol:
Pozivam javno, od kako sam došao na temu, da ukolliko želite objektivno sve istražiti, ne morate meni vjerovati, nađite knjige, pišu vam stranice, brojevi pasosa, sve. Ove šitske knjige imate u šitskom vjerskom centru Mula Saddra a imate i u Ibn Sini. Hadise imate Buharijeve zbirke koje je El Kalem izdao. Sve vam je dostupno i lahko se provjerava. Jel treba da te uzmem za ruku odvedem gore i pokažem kao malom djetetu?
arzuhal

#1565 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by arzuhal »

Let's get back on topic, što bi naše drage nene i nane rekle, i potvrdimo da svaka rasprava o IZ-u ima svoje svrsishodnosti za same njene članove, one koji je podržavaju, njen su dio i žele da bude još jača, valjanija i bolja. Sve ostalo je, osim povremene dobronamjerne kritike nekog valjanog kritičara, hablica-dablica na koju svaki pojedinac i organizacija koji bi voljeli dočekati kraj IZ BiH svakako imaju pravo :thumbup:
Fudo Bosna

#1566 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

inamilsumusinejis wrote:
Fudo Bosna wrote: A za takve izjave Pejgamber saws, prijeti , konkretno u hadisu, neuzubillahi !!![/b]
I pobio tvoje tvrdnje upravo tom idžmom ;) Allah s.v.t je na strani pravednih ;)
http://www.ammanmessage.com/

http://www.msn.com/en-US/?OCID=mailsignoutlc

Govoriš neistinu , boj se Allaha dž š. govoriš neistinu svim forumašima u lice, idi na internet imaš link Deklaracije i vidi pojašnjenje, ko su muslimani koje je ista obuhvatila, je li te stid ljudi, u lice nam govoriš neistinu, a svaki čovjek može klikom na link Ammanske Deklaracije da se uvjeri da svjesno izvrćeš ČINJENICE!! :oops:

P.S.
Pozivam uvažene forumaše da utvrde činjenicu ko zaobilazi istinu ...imate link , hvala...

Srdačan pozdrav/nemuslimanima i selam/muslimanima , dakle svim uvažemnim forumašima na topicu ¨!!!

http://www.ammanmessage.com/

http://www.msn.com/en-US/?OCID=mailsignoutlc
Last edited by Fudo Bosna on 02/03/2016 11:31, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#1567 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by A_A_AKCIJA »

inamilsumusinejis wrote:
Dakle, kad pogledamo idžmu, navodi se da su šije muslimani. Uredu, prihvatićemo.
Dobro, idemo u nekom pravcu.

Zašto ih onda tekfiriš. Jesi li svjestan da tekfiriš muslimane? Znaš li koja je kazna i šta se dešava nekome ko tekfiri muslimane.

Jesi li siguran za onaj tekst koji kopiraš, da se odnosi na sve šije?

Pitao sam te šta piše na Iranskoj zastavi. Pomoći ću ti: Kelime i Šehadet. Ljudi muslimani, ali i šije.

Vjeruj, nisi jedini koji je gurnut u grozote ekstremizma. Bojao sam se svog prvog susreta sa šijama, dok zapravo nisam skontao da su muslimani kao i ja, uz neke sporne detalje, koji ih možda čine griješnicima, ali ne i nevjernicima.

Ni traga glupostima o izmjenjenom Kur'anu, Alijinom r.a. poslanstvu...

Kada sam počeo malo istraživati, shvatio sam koliko ima laži i falcifikata, koji imaju jedini cilj da razjedine muslimane. Provjeri stvari prije nego povjeruješ u njih.
kolacodjagoda

#1568 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

A_A_AKCIJA wrote:
inamilsumusinejis wrote:
Dakle, kad pogledamo idžmu, navodi se da su šije muslimani. Uredu, prihvatićemo.
Dobro, idemo u nekom pravcu.

Zašto ih onda tekfiriš. Jesi li svjestan da tekfiriš muslimane? Znaš li koja je kazna i šta se dešava nekome ko tekfiri muslimane.

Jesi li siguran za onaj tekst koji kopiraš, da se odnosi na sve šije?

Pitao sam te šta piše na Iranskoj zastavi. Pomoći ću ti: Kelime i Šehadet. Ljudi muslimani, ali i šije.

Vjeruj, nisi jedini koji je gurnut u grozote ekstremizma. Bojao sam se svog prvog susreta sa šijama, dok zapravo nisam skontao da su muslimani kao i ja, uz neke sporne detalje, koji ih možda čine griješnicima, ali ne i nevjernicima.

Ni traga glupostima o izmjenjenom Kur'anu, Alijinom r.a. poslanstvu...

Kada sam počeo malo istraživati, shvatio sam koliko ima laži i falcifikata, koji imaju jedini cilj da razjedine muslimane. Provjeri stvari prije nego povjeruješ u njih.
Opet gebelsovka politika potvore i laži. Izvadio si iz konteksta rečenicu i ubacuješ mi usta nešto što nisam ni rekao ni mislio da kažem. Citiraj kompletan pasos pa ćemo raspraviti. Ustvari, pošto već sumnjam u tvoju sposobnost čitanja, ja ču ti citirati što sam napisao:
Dakle, kad pogledamo idžmu, navodi se da su šije muslimani. Uredu, prihvatićemo. Slijedeći pasos u idžmi navodi da "Ne može se nazvati nemuslimanom nijedna osoba, grupa ili nacija izuzev ukoliko ne priznaju Allaha s.v.t. kao Gospodara svih svjetova, Poslanika Muhammeda s.a.w.s i Kur'an kao Allahovu objavu". Ja ti naveo dokaz šta šije govore, vjeruju i pišu (jedan dio iz dokaza: "El-Hadždž Sultan el-Dženabezi u knjizi Bejanus-seadeh, str. 19-20, kaže: “Znaj, prenesene su brojne predaje od čestitih imama da se u njemu (tj. Kur’anu) desilo iskrivljivanje, dodavanje i oduzimanje.”)
Ako već citiraš, citiraj onako kako jeste.
Fudo Bosna

#1569 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

"DODJI, KO GOD DA SI “Dodji, dodji, ko god da si. Dodji, svrati, cak i ako si neznabozac, i klanjas se kipovima ili vatri. Svejedno je sto si stotinu puta pogazio rijec, okusio poraz, pa ti srce ognjem beznadja plamti. Ovo je karavana nade, ona ocaju ne vodi. Dodji, dodji, opet dodji…” ~ Mevlana Dželaludin Rumi

Come, Come again! Whatever you are… Whether you are infidel, idolater or fireworshipper. You have broken your vows of repentance a hundred times this is not the gate of despair, this is the gate of hope. Come, come again… ~
"Mevlana Jalaluddin Rumi

A vidite kako to rade sufijje, oni koje selefije takođe , "ne gotive", on poziva u spas i pokazuje razumijevanje , poziva na dijalog i suživot i ateistu i poklonika vatre, a kamoli kršćanina ili jevreja, koji su naša braća, po Ademu as/Adamu , sličnih korijena u vjeri, ehlull kitabije ...
arzuhal

#1570 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by arzuhal »

Otkud šiije na hadždžu, odnosno otkud kod Kabe, u Mekki, na Arefatu, u Medini, zašto im vlast KSA i svi muslimani svijeta uopće dozvoljavaju da tu dođu i obavljaju obrede hadždža ako su - nevjernici?
Towelie

#1571 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Towelie »

Fudo Bosna wrote:"DODJI, KO GOD DA SI “Dodji, dodji, ko god da si. Dodji, svrati, cak i ako si neznabozac, i klanjas se kipovima ili vatri. Svejedno je sto si stotinu puta pogazio rijec, okusio poraz, pa ti srce ognjem beznadja plamti. Ovo je karavana nade, ona ocaju ne vodi. Dodji, dodji, opet dodji…” ~ Mevlana Dželaludin Rumi

Come, Come again! Whatever you are… Whether you are infidel, idolater or fireworshipper. You have broken your vows of repentance a hundred times this is not the gate of despair, this is the gate of hope. Come, come again… ~
"Mevlana Jalaluddin Rumi

A vidite kako to rade sufijje, oni koje selefije takođe , "ne gotive", on poziva u spas i pokazuje razumijevanje , poziva na dijalog i suživot i ateistu i poklonika vatre, a kamoli kršćanina ili jevreja, koji su naša braća, po Ademu as/Adamu , sličnih korijena u vjeri, ehlull kitabije ...
:thumbup:
A_A_AKCIJA

#1572 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by A_A_AKCIJA »

inamilsumusinejis wrote: Opet gebelsovka politika potvore i laži. Izvadio si iz konteksta rečenicu i ubacuješ mi usta nešto što nisam ni rekao ni mislio da kažem. Citiraj kompletan pasos pa ćemo raspraviti. Ustvari, pošto već sumnjam u tvoju sposobnost čitanja, ja ču ti citirati što sam napisao:
Dakle, kad pogledamo idžmu, navodi se da su šije muslimani. Uredu, prihvatićemo. Slijedeći pasos u idžmi navodi da "Ne može se nazvati nemuslimanom nijedna osoba, grupa ili nacija izuzev ukoliko ne priznaju Allaha s.v.t. kao Gospodara svih svjetova, Poslanika Muhammeda s.a.w.s i Kur'an kao Allahovu objavu". Ja ti naveo dokaz šta šije govore, vjeruju i pišu (jedan dio iz dokaza: "El-Hadždž Sultan el-Dženabezi u knjizi Bejanus-seadeh, str. 19-20, kaže: “Znaj, prenesene su brojne predaje od čestitih imama da se u njemu (tj. Kur’anu) desilo iskrivljivanje, dodavanje i oduzimanje.”)
Ako već citiraš, citiraj onako kako jeste.
OK, jesi li siguran, da svaki šija na svijetu, otkako postoje, i do Sudnjeg dana, misli ovo što si napisao da je stav nekih osoba. Čovječe dragi, garantujem ti da 99% ljudi nije čulo za ove likove i knjige, a kamoli da misle kao i oni, ako je navedeno uopće istina.

Ja i ostali forumaši ti stavljamo Ammansku poruku koja je stav idžme! U njoj piše da su šije muslimani. Kratko i jasno, bez ikakvih ali!

Dakle, da se vratimo na tebe. Svaki put kada odgovoriš postom na ovoj temi, tekfiriš šije. Tvoj nick to radi za tebe. Svaki post ostaje kao svjedok tvog tekfira, koji će svjedočiti protiv tebe na Sudnjem danu. Svaki put kada se tako potpišeš.

Za svaki put ćeš odgovarati na Sudnjem danu i ogromna je vjerovatnoća (više od 100 000 000 : 1), da će neko od tih ljudi biti musliman. Ako i jedan od njih bude musliman, ti postaješ kafir. Da li te strah toga imalo?

Zato te pozivam da promjeniš nick, zbog sebe, ne zbog drugih. Njima nećeš puno štete nanijeti, nego sebi i to tamo kada je šteta najgora: na Sudnjem danu.

Za ružan govor kojim se koristiš (gebelsovska politika, sumnju u sposobnost čitanja, potvore i laži...), pitaću te, je li to sunnet Poslanika a.s.? Da li bi mi on tako odgovorio? Da li je On vrijeđao sugovornike, bio osoran, grub i tvrdoglav?

Jesi li siguran da Ga slijediš onako kako bi On i Gospodar bili zadovoljni?
Fudo Bosna

#1573 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

arzuhal wrote:Otkud šiije na hadždžu, odnosno otkud kod Kabe, u Mekki, na Arefatu, u Medini, zašto im vlast KSA i svi muslimani svijeta uopće dozvoljavaju da tu dođu i obavljaju obrede hadždža ako su - nevjernici?
:thumbup:

I ja sam postao slično u ranijim postovima, ali đabe ...

"Ima dosta diskutabilnih šijjskih grupacija, ali ja, za razliku od neke braće selefija, koji počesto, vrlo , (opasno po njihov iman), govore veoma loše, (da ne upotrijebim onu za iman daleko opasniju riječ), nazivaju sve šijje pa i neke sufijje onako kako ne smiju, nikada ne bih tu grupaciju muslimana, koja je vrlo brojna i čini možda između 10 pa i do 20 % ili više ukupnog dijela islamskoga ummeta, možda i 300 miliona šijjskih muslimana, ja bih rekao da su oni muslimani sa kojima imamo određenih neslaganja, mi, muslimani sunijje, (naravno ne uzimajući u obzir one ekstremne grupacije), koje su manjina...
Kao dokaz je dovoljna činjenica da ni jedna Saudijska ni ranije Arabijska vlast, nije imala kapacitet šijjama zabraniti obavljanje hadža, a zna se da, propis je da, (nemusliman ne može uči na područje mikata, područje Medine i Mekke i područje oblačenja ihrama), što zorno govori da ih čak i "selefije" smatraju večinski muslimanskom grupacijom !!!

Citiram:

"FETWA ŠEJHA MAHMUD ŠELTUT, REKTOR AL-AZHARA U VEZI ISPRAVNOSTI DŽAFERIJSKOG MEZHEBA

U nastavku teksta je original fetve sejha Šeltuta- rahimahullah – u kojoj nije samo tvrdio da su siitski Dzaferije i Zejdije muslimani, nego i odobrio prakticiranje njihovih misljenja po fikhskim pitanjima i smatrao je njihov mezheb peti islamski mezheb pored hanefijskog, malikijskog, šafijskog i hanbelijskog.

http://www.ha-mim.net/wp-content/upload ... 8040_n.jpg "
"
kolacodjagoda

#1574 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by kolacodjagoda »

arzuhal wrote:Otkud šiije na hadždžu, odnosno otkud kod Kabe, u Mekki, na Arefatu, u Medini, zašto im vlast KSA i svi muslimani svijeta uopće dozvoljavaju da tu dođu i obavljaju obrede hadždža ako su - nevjernici?
Šijama je za vrijeme Osmanskog carstva i halifata bilo zabranjeno dolaziti na hadž jer su nevjernici i kao takvi ne mogu doći do Časnog Hrama. Također, šije, kao saveznici kršćana, su onemogućile sultana da osvoji Beč jer u momentu pada Beča, šije su digle ustanak i sultan se morao povuči. Kao nagradu za to, zapad je montirao kjafira na kvadrat Ataturka da uništi islam u Turskoj i ukine halifat. Nakon pada halifata, nije bilo vrhovnog vođe muslimana i šije su počele dolaziti na hadž. To im je nagrada za dobro obavljeni posao. Ovo su historisjke činjenice ;)
arzuhal

#1575 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by arzuhal »

inamilsumusinejis wrote:
Šijama je za vrijeme Osmanskog carstva i halifata bilo zabranjeno dolaziti na hadž jer su nevjernici i kao takvi ne mogu doći do Časnog Hrama. Također, šije, kao saveznici kršćana, su onemogućile sultana da osvoji Beč jer u momentu pada Beča, šije su digle ustanak i sultan se morao povuči. Kao nagradu za to, zapad je montirao kjafira na kvadrat Ataturka da uništi islam u Turskoj i ukine halifat. Nakon pada halifata, nije bilo vrhovnog vođe muslimana i šije su počele dolaziti na hadž. To im je nagrada za dobro obavljeni posao. Ovo su historisjke činjenice ;)
Na stranu sad ova tvoja lekcija iz historije islama :mrgreen: : jesul to muslimani svijeta danas onemogućeni da im zabrane dolazak?
Post Reply