Par pitanja za one koji poznaju islam
- ljubav_aha
#801 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
meni je vrlo vazno KO je reako,KAKO je rekao,i naravno STO je rekao,kako vam moze biti primjer osoba koja prakticira suprotno od onog sto prica ,takve ne respektujem,jer takvi ne respektuju nikoga
- Ahmmed
#802 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Islam Vam je savršena simfonija sastavljena od najmanje četiri stavka, a i peti je često tu, da upotpuni ugođaj.
......U toj simfoniji, zvanoj islam, sve je na svom mjestu, svaki ton, svaka partitura, puna je simetrija na djelu,tempo baš kakav treba, ritma doveden do perfekcije.......Njen ju je Tvorac stvorio savršenom....Simfonija ima puno izvođača.....Boljih ili lošijih......Ovu je , na savršen način, izveo Poslanik s.a.w.s......I ostavio nam trajan primjer, kako se postaje maestro....Oduzimali su neki od ove simfonije što-šta, dodavali su neki ovoj simfoniji što joj ne pripada.....Razumjeli su neki njenu bit, suštinu,poruku, iako nisu bili najsjajniji izvođači.....Neki su, opet, poradi pravdanja pred samim sobom, relativizirali neke njene dijelove.....Nije malo onih, koji je izvode prilično dobro, trudeći se, da bude još bolje.....Mnogi su je , kao i njene izvođače, ismijavali, prezirali,smetao im je i još uvijek im smeta njezin zvuk.....Opet, bilo je i ima onih, koji njene izvođače cijene, koliko god su im draže neke druge simfonije ili se, pak, nikakvim simfonijama ovakvog porijekla ne zanimaju.....
Ne treba zaboraviti ni brojne dirigente, koji bi da se ona svira, samo onako, kako oni kažu.....A ona je i dalje savršena, sa zabilježenom originalnom izvedbom, koja je tu.....I čeka da je uzmemo
Ne treba zaboraviti ni brojne dirigente, koji bi da se ona svira, samo onako, kako oni kažu.....A ona je i dalje savršena, sa zabilježenom originalnom izvedbom, koja je tu.....I čeka da je uzmemo
-
Static-X
#803 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Nije niko rekao da ga respektuje nego su samo njegove izreke koristene.
-
probitačan
#804 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
............................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 23:23, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#805 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Baby Blue wrote:Ljubav aha, mozda nisam odvec upucena u lik i djelo L. Farrakhana izuzev nekih videa koje sam nasla na netu, ali nisam sasvim sigurna sta te toliko uvrijedilo, tim vise sto mislim da je recenica koju sam citirala sasvim bezazlena i vrlo dobronamjerna. Tebi bi mozda imalo neke razlike da sam to jednostavno napisala u sklopu ostalog teksta kao neko moje razmisljanje, ali i meni bi, jer ne zelim prisvajati tudje, nemam na to pravo a nije ni akademski niti je lijepo kititi se tudjim perjem.ljubav_aha wrote:zivim u SAD,znam kako se razmislja,ali govoritu u ime religije,vjere i podrzavati rasizm,ne moze,drugo,za razliku od tebe,licno ne bih citirla osobu poput doticnog ,jer sto vrijedi,njegova prica,ako tako ne prakticira
Sto se tice Farrakhana i njegovog djela, iz onog sto sam cula i vidjela, stekla sam dojam da crnci u Americi konacno imaju nekoga ko ce govoriti u njihovo ime, a po mnogobrojnosti publike izgleda kao da i imaju takvu potrebu. Sasvim je nevazno da li on meni djeluje pomalo populisticki, ovakav ili onakav. Da, on govori o rasizmu ponajvise, ali nazalost meni ono izgleda kao posljedica rasizma koji je isao iz suprotnog smijera, i nepravde koju je bijela rasa stoljecima! cinila nad crncima. Ja nisam amerikanka, nas narod je valjda imao srecu u svim ostalim nesrecama da ne moramo nositi i taj teret, ali mogu razumjeti njihovu potrebu da o tome govore, suocavaju se, i konacno se pokusaju dici iznad toga i izboriti za jednak, ali zaista jednak status u drustvu i svijetu. Hocemo li onda uvesti zabranu jevrejima da se stalno vracaju na pricu o holokaustu? Hocemo li zabraniti i srebrenicanima da govore o genocidu? Ljudi koji su pretrpjeli nepravdu, a crnci su je duuugggooo trpili, i treba da govore o tome, ako nista moze biti dobra terapija. I treba da nas sve podsjecaju na mjesta na koja covjecanstvo nikad vise sebi ne bi smjelo dozvoliti da se vrati.
No, svemu ovome nije mjesto na ovoj temi, a obzirom da nisi nista komentarisala na ostale odgovore, smatram ovu diskusiju zakljucenom do daljnjeg. Nadam se da sam ti makar malo pomogla u tvojim dilemama i zelim ti puno srece i strpljenja u daljem traganju![]()
Static-x i bijela, hvala vam puno na lijepim rijecimaNadam se da cemo svi imati koristi od ovih diskusija aBd
BB,nisi razumjela,meni ne smeta sto si nejga citirala u tekstu upucenom meni,ne,vec mi iznenadjuje da citiras osobu koja prakticira drugacije Islam,kao i suprotno svojim lijepim pricama
na ostale tvoje odogovre sma komentarsiala da : meni nisu novost,nisu ni osvjezenje,stoga sam ti se lijepo zahvalila na tvom posvecenom vremenu a upucenom pisanju meni,jos jednom hvala
- BHF_Manijak
#806 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
A de nam onda reci kakav on to islam prakticira i sta radi suprotno svojim rijecim?!ljubav_aha wrote: BB,nisi razumjela,meni ne smeta sto si nejga citirala u tekstu upucenom meni,ne,vec mi iznenadjuje da citiras osobu koja prakticira drugacije Islam,kao i suprotno svojim lijepim pricama
na ostale tvoje odogovre sma komentarsiala da : meni nisu novost,nisu ni osvjezenje,stoga sam ti se lijepo zahvalila na tvom posvecenom vremenu a upucenom pisanju meni,jos jednom hvala
Nisam ironican vec fakat pitam,cak ne znam ni ko je lik,pa eto,ti nam reci kakav je to cica?!
-
probitačan
#807 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
....................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 23:23, edited 2 times in total.
- ljubav_aha
#808 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
BHF_Manijak wrote:A de nam onda reci kakav on to islam prakticira i sta radi suprotno svojim rijecim?!ljubav_aha wrote: BB,nisi razumjela,meni ne smeta sto si nejga citirala u tekstu upucenom meni,ne,vec mi iznenadjuje da citiras osobu koja prakticira drugacije Islam,kao i suprotno svojim lijepim pricama
Nisam ironican vec fakat pitam,cak ne znam ni ko je lik,pa eto,ti nam reci kakav je to cica?!
BHF_Manijak,provjeri njihovu sluzbenu stranicu na google
http://www.beliefnet.com/Faiths/2002/10 ... Islam.aspx
plus :
http://www.freeessays.cc/db/26/hal153.shtml
- ikrime
#809 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
NOI je sekta koja ima veze s islamom koliko i ahmedije, možda čak i manje. Da ih Allah swt uputi. amin!
- ljubav_aha
#810 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
i kad mi kazu "nije vazno ko kaze,vec sto kaze" mein Gott help me 
-
Static-X
#811 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Tip imao svoju viziju Islama, i ne samo to nego je pokusao time i ujediniti crnce koji su i danas dan tlaceni, ti koja zivis u USA trebala bi dobro razumjeti sta se desava.ljubav_aha wrote:i kad mi kazu "nije vazno ko kaze,vec sto kaze" mein Gott help me
Rasizma na svakom koraku, cak imaju i crkve u koje iskljucivo bjelici i u koje iskljucivo crnci idu. Iako ima rasizma neznaci da opet tu nemozes nauciti nesto sto je vezano za druge stvari. Upravo to sto ti pokusavas da pokazes da i ostale vjere su uredu i da i oni zasluzuju u raj. Poredis njega i odbacujes sve od njega, iako koliko toliko bio je na tom putu ka istini, a branis npr. kriscane koji uopste neprihvataju Muhameda.
Malkom X i Muhamed Ali su takodje bili slijedbenici NOI dok Malkom X nije otisao na Hadz i svatio sta je uistinu pravi Islam.
- ljubav_aha
#812 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:Tip imao svoju viziju Islama, i ne samo to nego je pokusao time i ujediniti crnce koji su i danas dan tlaceni, ti koja zivis u USA trebala bi dobro razumjeti sta se desava.ljubav_aha wrote:i kad mi kazu "nije vazno ko kaze,vec sto kaze" mein Gott help me
Rasizma na svakom koraku, cak imaju i crkve u koje iskljucivo bjelici i u koje iskljucivo crnci idu. Iako ima rasizma neznaci da opet tu nemozes nauciti nesto sto je vezano za druge stvari. Upravo to sto ti pokusavas da pokazes da i ostale vjere su uredu i da i oni zasluzuju u raj. Poredis njega i odbacujes sve od njega, iako koliko toliko bio je na tom putu ka istini, a branis npr. kriscane koji uopste neprihvataju Muhameda.
Malkom X i Muhamed Ali su takodje bili slijedbenici NOI dok Malkom X nije otisao na Hadz i svatio sta je uistinu pravi Islam.
Muhamd Ali je takodjer napustio NOI
NOI sigurno ne podrzava tradicionalni Islam,a sto se tice borbe protiv rasizma,postoje mnoge orgnaziacije,stoga ne vidim ralzog postojanja dotivne organizacije koja koristi relgiju kao sredstvo i sa pogresnom vizijom,defitivno,muckaroska posla
licno,jos,nisam upoznala kriscnane koji negirjau Muhameda
-
KenCo
#813 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
evo ja imam jedno pitanje. zasto i da li je zabranjena muzika u islamu ? to sam cuo neki dan. i procitao sam hadis u kojem se kaze (parafraziram) da su muzicki instrumenti grijeh. moze li mi ovo neko dodatno pojasniti ?
hvala
hvala
-
Static-X
#814 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ljubav_aha wrote: licno,jos,nisam upoznala kriscnane koji negirjau Muhameda
- ljubav_aha
#815 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:Tip imao svoju viziju Islama, i ne samo to nego je pokusao time i ujediniti crnce koji su i danas dan tlaceni, ti koja zivis u USA trebala bi dobro razumjeti sta se desava.ljubav_aha wrote:i kad mi kazu "nije vazno ko kaze,vec sto kaze" mein Gott help me
prvijeri na google njegovu viziju Islama
ne razumijem kako mozes podrzavati nekoga sa takvim stavom
- ljubav_aha
#816 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ocevidno imamo suprotna iskustvaStatic-X wrote:ljubav_aha wrote: licno,jos,nisam upoznala kriscnane koji negirjau Muhameda![]()
Gdje ti bona zivis, da nije mozda u Alisinoj zemlji cuda!
a tebi je bitno podrzavati osobu sa iskrivljenom slikom Islama
-
Static-X
#817 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ama ko je rekao da ga iko ovdje podrzava?????
Sto je djevojka citirala njegove rijeci sad smo eto mi slijedbenici NOI.

Sto je djevojka citirala njegove rijeci sad smo eto mi slijedbenici NOI.
-
probitačan
#818 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
.............................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 23:24, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#819 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Koje li ironije......Ljubav_aha napada lika(tog nekog iz NOI) koji ne gaji tradicionalni islam,a sama se bori protiv istog i njegovih propisa/naredbi/farzova....
- ljubav_aha
#820 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:Ama ko je rekao da ga iko ovdje podrzava?????
Sto je djevojka citirala njegove rijeci sad smo eto mi slijedbenici NOI.![]()
tebi nije vazno KO kaze,vec STO kaze ,meni jeste vazno KO,STO I KAKO kaze
nelogicno je da kazes da vas sad optuzujem da ste sljedebenici NOI radi pukog citiranja,ali je nelogicno citirati nekoga iz tkave organizacije,prije svega neko ko ne podrzava tradiconalni Islam,kao sto ikram, rece,sekta
- ljubav_aha
#821 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
nelogicno je da kazes da vas sad optuzujem da ste sljedebenici NOI radi pukog citiranja,ali je nelogicno citirati nekoga iz tkave organizacije,prije svega neko ko ne podrzava tradiconalni Islam,kao sto ikram, rece,sekta
- ljubav_aha
#822 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
- ljubav_aha
#823 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
BHF_Manijak wrote:Koje li ironije......Ljubav_aha napada lika(tog nekog iz NOI) koji ne gaji tradicionalni islam,a sama se bori protiv istog i njegovih propisa/naredbi/farzova....
prije svega ne borim se protiv tradicionalnog Islama,stvrano pretjerujes
meni je takodjer ironija,podrzavati lidere ne-tradicionalnog Islama od strane vjernih sljedbenika tradicionalnog Islama
- BHF_Manijak
#824 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Kontas.....Ja tog frajera i ne znam nii sam znao ko je dok ga vi niste spomenuli i zapoceli diskusiju,niti ga citiram niti ga gotivim,imam svoje autoritete cije misljenje cijenim a zna se ko su ti,Poslanik,ashabi,tabiini,tabi tabiini,danasnja priznata ulema u vidu Kardavija,Karica,Hafizovica,Bugarija,Ljevakovica itd itdljubav_aha wrote:BHF_Manijak wrote:Koje li ironije......Ljubav_aha napada lika(tog nekog iz NOI) koji ne gaji tradicionalni islam,a sama se bori protiv istog i njegovih propisa/naredbi/farzova....
prije svega ne borim se protiv tradicionalnog Islama,stvrano pretjerujes![]()
meni je takodjer ironija,podrzavati lidere ne-tradicionalnog Islama od strane vjernih sljedbenika tradicionalnog Islama
-
Static-X
#825 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
"Svi kad dodjemo na ovaj svijet placemo, i svaka dusa kad odlazi sa ovog svijeta na isti nacin ga napusta, uz jedno "Ah!" Svi na isti nacin osjecamo glad, zedj, bol..."
Eto sta je citorano. Zbog ove recenice panika se stovrila!
Eto sta je citorano. Zbog ove recenice panika se stovrila!