Karajic10 wrote:"U Islamu nema licemjerstva. Ako te mrzi, reci ce ti u lice."
Pa mene pola bosnjaka/muslimana (koje znam) mrzi jer ne vjerujem u Boga, a nijedan mi to nije rekao u lice. Nije li to po tvojoj definiciji licemjestvo?
Gledaj secirati necije postove je jako ruzno...polako ali sigurno ignorises ostatak argumenata koji su ti izneseni...stavljajuci se vjecito u poziciju negacije pri tom meni ostavljajci jedini izbor a to je objasnjavati stalno svaku rijec,koju sam ne mozes da shvatis.
Odkud znas da te mrze?!
Ajd eksperimentisi malo,dogovori se za kahvu kod tebe kuci sa njima i probaj se ubiti,kad vidis da ti oni dolaze na vrata,pa mi javi reakciju.Mislim da ce ti koristiti to spoznanje koliko su ljudi zapravo dobrosrcni,ali ne mogu tu istu dobrosrcnost pokazati u svakidasnjim situacijama.Pohlepa i egoizam su drugi par rukava.Ovo se odnosi na sve ateiste i teiste,koji nemaju dusevnih problema,naravno,niti "traumi iz djetinstva",niti su sadisti.
E iznijevsi ti ovo,nadam se, da si shvatio,da covjek covjeka u sustini ne mrzi.
Ono, na cemu smo sad ja i ti ostali su mase koje mrze druge,drugacije.Govorimo o islamskim ekstremistima,neonacistima i slicno.
Upravu si,ako kazes da se za neonaciste zna koga mrze,teroriste takodje.
A sta je sa politicko drustvenim zajednicama i njihovom nazovi vrhom?!
Ameri sigurno kao i pola odnosno skoro sva Europa mrze i Orijent i Afriku i sve druge koji nisu njihove krvi.Vjerovatno iz bojazni da im ne otmu nesto sto i nije bilo nikad njihovo.E o tom licemjerstvu ja govorim.
Sa arapima je u tom pogledu drugacije,mozda jer su cijelo vrijeme oni ti koji su pojarmljeni pa im ostaje samo suosjecanje,mozda,jer da im das moc,niko ne zna sta bi uradili...