Novi reis

Rasprave o vjerskim temama.

Ko bi bio najbolji reis?

Mustafa Ceric
6
27%
Nezim Halilović Muderris
4
18%
Muamer Zukorlić
1
5%
Mustafa Spahić
3
14%
Enes Karic
8
36%

Total votes: 22

ragib

Post by ragib »

hananah wrote:Ma ni jedan vala, cim se rejsovi mijesaju u politiku, cim drze politicke govore to vise nema veze sa religijom koja bi trebala biti cista i neokaljana, a oni to rade, kaljaju je :x
Muhamed.s.a.v.s je bio veliki politicar.

A muslimani slijede praksu posljednjeg Bozijeg poslanika. Muhameda.a.s.
DTL

Post by DTL »

Prenj wrote:Predlazem da Ceric bude dozivotni Reis, dozivotni predsjednik SDA i dozivotni predsjednik BiH, a mozda bi i FK Sarajevo i Zeljo mogli da razmotre nesto slicno.

Nadajmo se da bi ovakav paket mogao zadovoljiti njegove 'sveobuhvatne' ambicije.

:D
Zelju izostavi stare ti!
mostarac

Post by mostarac »

mogu li ja bit reis :D

dje se to prijavljuje :D
DTL

Post by DTL »

Toozla wrote:
love wrote: Apsolutno NE, meni se licno najbolje svidja danasnji reis Ceric pa poslje njega mozda Muderiz za ostale neznam.A ovo za sandzaklije sam rekao jer znam da je njhov rijaset isto pod IZ BIH pa onda bi bilo fer da sandzaklije imaju mogucnost da budu reisovi,inace treba odvojiti te dvije islamske zajednice
.....volio bih cuti ozbiljno obrazlozenje, zasto Muderisa za Reisa.....nakon toga odgovor na pitanje gdje to vodi deset godina od dana izbora......
Zato sto je puno radikalniji i Iranu blizi nego Ceric. I zato sto je kriza morala u nas ogromna.

A muslimani u Bosni trebaju, cak bih rekao da vape za radikalnim reisom, koji ce se baviti vjerom a ne politikom.

Reisom koji ce ucvrstiti vjeru u ljudima, a ne da budu dvolicnjaci i licemjeri kao do sada, ovo sto nam je Ceric nudio.

A Iranu blizi, zato sto je to jedna ponosna i jedina zaista jaka i nezavisna islamska zemlja, u kojoj mi moramo i trebamo naci oslonac u cilju ocuvanja integriteta Bosne.
mostarac

Post by mostarac »

DTL wrote:
Toozla wrote:
love wrote: Apsolutno NE, meni se licno najbolje svidja danasnji reis Ceric pa poslje njega mozda Muderiz za ostale neznam.A ovo za sandzaklije sam rekao jer znam da je njhov rijaset isto pod IZ BIH pa onda bi bilo fer da sandzaklije imaju mogucnost da budu reisovi,inace treba odvojiti te dvije islamske zajednice
.....volio bih cuti ozbiljno obrazlozenje, zasto Muderisa za Reisa.....nakon toga odgovor na pitanje gdje to vodi deset godina od dana izbora......
Zato sto je puno radikalniji i Iranu blizi nego Ceric. I zato sto je kriza morala u nas ogromna.

A muslimani u Bosni trebaju, cak bih rekao da vape za radikalnim reisom, koji ce se baviti vjerom a ne politikom.

Reisom koji ce ucvrstiti vjeru u ljudima, a ne da budu dvolicnjaci i licemjeri kao do sada, ovo sto nam je Ceric nudio.

A Iranu blizi, zato sto je to jedna ponosna i jedina zaista jaka i nezavisna islamska zemlja, u kojoj mi moramo i trebamo naci oslonac u cilju ocuvanja integriteta Bosne.
mislim da je Muderis puno blizi Haagu nego reisu, ali eto
Post Reply