Napadi na vjerske objekte

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
lijek-za-sve

#1 Napadi na vjerske objekte

Post by lijek-za-sve »

Unaprijed se izvinjavam moderaciji ako ima slicna tema ali koliko prelistah vidim da nema.

E ovako,pocecu sa dva svjeza primjera a takvih je bilo na hiljade u ovoj nasoj BiH.Prvo je pocetkom prosle sedmice neko isarao pravoslavnu crkvu u Blazuju da bi krajem sedmice neko bacio bombu na dzamiju u Podvitezu? Ovakvih i slicnih primjera u cijeloj BiH kako je stao rat je na stotine ako ne i hiljade i ja se s pravom pitam da li je vecina ili samo po neki od tih pocinilaca bio uhapsen i sta se sa time zeli postici?Ne kazem niti odobravam da je ono najbezbolnije a to je pisanje grafita pa do onog najgoreg uzimanja necijeg zivota nesto na sta treba da zmirimo, jer sve to na kraju ima jedan cilj a to je mrznja drugog u drugacijeg.Ja se samo pitam kako mi normalni koji ne mrzimo drugo ni drugacije da zivimo sa tim i takvim pogotovo oni koji su manjina u tim situacijama gdje se to dogadja bez obzira na vjeru naciju i boju koze.Ne bih volio da sam imao potrebu a ni ubuduce da ima bilo ko potrebu za ovom temom ali nazalost to je nasa stvarnost koje smo i mi dio i zbog nase djece dajte da se ovo vise nigdje nikome ne desava.
Post Reply