MUSLIMANI TUKU ZENE...?

Rasprave o vjerskim temama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

vodolija_33 wrote:
komi wrote:
nepoznat wrote: a ko ti je to reko ??? :? malo morgen ako se ne pokaje zato

joj kako ja mrzim ljude sto tuku svoje zene, imali ista odvratnije od toga, ovdje mislis na zlostvaljanje, i tuku ih bez razloga

ja bih volio namlatit sa slascu muskarca koji to cini :x
Onima kojima oprostite grijehe bit će im oprošteni...

svećenik ako oprosti grijeh zlostavljaču oprošteno mu je i na nebu :D

daklem najbitnije je pokajati se :D
Jao, jao.... Komi je ponovno u svom elementu :-) Ne konta, ali komentariše. :D Spašavaj se ko može :D Nije ni čudo što se odrekao vjere. Nije ju ni razumio. Smiješno :D

Ne vezano za inženjera Komija- tema je glupa, pravo. Odnosno, nije tema glupa nego čitava ova diskusija kojom se pokušava dočarati "surovost i primitivizam" muslimana. Smislite nešto originalnije. Ovo se već isfuralo. Zvučite kao pokvarene long-play ploče. (čast izuzetcima!)

Lijep pozdrav :)
koliko znam ispovijed postoji samo u dijelu kršćanske ckve
i o ispovijedi sam i govorio verniče a ne o islamu kojeg na svu sreću nisam ni upoznao :D

neke neka doćeš i ti pameti :D
Vedran Cizmic

Post by Vedran Cizmic »

Kame, to što ti mrziš Boga, sve što je vjersko, a očigledno Islamsko ti na prvom mjestu, nije razlog da se*eš po netu! Pa, ja ti lijepo kažem da govorim iz iskustva (tako da kažem), pa ne treba mi nikakav dokaz više!!! A naveo sam ti i neke primjere, jedino možda da ti nacrtam!!! Da, nikako da mi kažeš da li se to odnosi na sve moje tvrdnje, ili si samo o nekim govorio! Možda bi malo razjasnilo situaciju!!!
Vedran Cizmic

Post by Vedran Cizmic »

Pardon Kame, neke se stvari odnose i na Komi-a, malo sam pomiješao, do mene, a ti ipak meni pojasni gdje nisam u pravu!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Vedran Cizmic wrote:Kame, to što ti mrziš Boga, sve što je vjersko, a očigledno Islamsko ti na prvom mjestu, nije razlog da se*eš po netu! Pa, ja ti lijepo kažem da govorim iz iskustva (tako da kažem), pa ne treba mi nikakav dokaz više!!! A naveo sam ti i neke primjere, jedino možda da ti nacrtam!!! Da, nikako da mi kažeš da li se to odnosi na sve moje tvrdnje, ili si samo o nekim govorio! Možda bi malo razjasnilo situaciju!!!
prvo nije kame već komi :P pojma ti nemaš šta čitaš

elem

navest ću ti ja primjere ....spaljivanja čitavih gradova što su učinili Krstaši, Turci, protestanti, Arapi i

i ostala vjernička bratska kompanija (kašmiri& ko)

i pritom je išlo neizostavno silovanje žena bez obzira na vjeru i naciju :roll:

odsjećanje ženskih spolovila itd... čitajte malo istorijske tekstove a ne samo kuran i bibliju
alek

Post by alek »

komi wrote:odsjećanje ženskih spolovila itd... čitajte malo istorijske tekstove a ne samo kuran i bibliju
ovakve se stvari ne spominju ni u kur'anu ni u bibliji, pa zasto ih onda uopste vezati za religiju??
Vedran Cizmic

Post by Vedran Cizmic »

Jeste Kame, a i ispravio sam se, jer jedan dio se i na tebe odnosio, a vjerovatno znaš i koji!!!
Prvo, ja koliko znam Muslimani nisu pali crkve i slično, malo se raspitaj tu!!!
I moraš razlikovati stvari koje nalaže religija i stvari koje su radili ljudi!
PA, nije to isto! Pa i Papa se izvinio za ono što su napravili DJELATNICI crkve u srednjem vijeku!!! Znači ne što je religija uradila, već ljudi!!!
RAZLIKUJ TO!!!
kame

Post by kame »

Vedrane, haj sad fino razaberi sta si meni htio reci pa to i napisi. Jer sad ne znam sta se od onoga sto si napisao odnosi na mene a sta na Komija pa ne znam sta da ti odgovaram.
Vedran Cizmic

Post by Vedran Cizmic »

Pa kažeš da kada poslušam šerijatsko vjenčanje, da ću bsam sebe demantovati, tako nešto!!!
Eh, to mi pojasni!
Jer ja sam navodio miraz, ponašanje Muhammeda a.s., pa ne znam kako da to demantujem!!!
kame

Post by kame »

Vedran Cizmic wrote:Pa kažeš da kada poslušam šerijatsko vjenčanje, da ću bsam sebe demantovati, tako nešto!!!
Eh, to mi pojasni!
Jer ja sam navodio miraz, ponašanje Muhammeda a.s., pa ne znam kako da to demantujem!!!
Mislio sam na prebijanje zena. Pominjes da je prebijanje zena u Islamu zabranjeno.

Naime, bio sam na nekoliko serijatskih vjencanja i hodza je svaki put naglasio....zaboravio sam tacne rijeci.....kako muz ima pravo udariti, prebiti zenu.

Cudi me kako ti to nisi cuo.
ragib

Post by ragib »

udariti, prebiti zenu.
----------------------------
?????????
kad nesto navodis o Islamu onda navedi i dokaz iz Kur'ana i Sunneta
kame

Post by kame »

ragib wrote:udariti, prebiti zenu.
----------------------------
?????????
kad nesto navodis o Islamu onda navedi i dokaz iz Kur'ana i Sunneta
Nemam dokaz.

Samo prenosim sta je rekao hodza na serijatskom vjencanju. Mogu ti dati imena hodza.
Vedran Cizmic

Post by Vedran Cizmic »

Ono ostalo nisi ne girao, dobro je!!! :-)
Ne sumnjam ja da ne govoriš istinu! Vjerovatno si i čuo tako! Dosta je problem inerpretacija svega, kao i kada se kaže da možeš imati 4 žene! A nije baš tako! Malo je komplikovanija situacija!!!
Tako i kod tog udaranja, ja znam da se to kaže na vjenčanju, ali u praksi je ipak malo drugačije! Znam iz iskustva, kao što sam to rekao!!!
Malo je teško ovo sve pojasniti i raspraviti, ovako preko foruma, jer je komplikovano dosta toga, i samo ćemo ulaziti dublje u temu, a sporo ćemo rješavati stvari!!!
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

lutkica_lutkica wrote:nije islam ni surov niti primitivan, niposto, vec mene eto taj jedan detaljcic zanima, a to sto su oni to okrenuli nas zayebanciju nije moj problem. a sto si se ti sad nasla pametna da komentarises, a opet ni ti nista posebno nisi izjavila :roll:
Lutko, kakvo pitanje-takav odgovor :D
Post Reply