ramoni_sa wrote:˝ Oni koji iz oholosti neće da Mi se klanjaju - ući će, sigurno, u Džehenem poniženi ˝(Gafir,60)
˝ Od svih ljudskih djela čovjek će na Sudnjem danu prvo biti obračunavan u pogledu namaza, pa ako mu je namaz uredu biće spašen i uspjet će, a ako mu namaz bude manjkav onda će propasti i izgubljen biti ˝ (Ahmed,Tirmizi i ostali)
Sa svojim hadisima? Ja vehabija? Jesul te to naučili u mektebu? Jel negiraš ovaj hadis? Jel negiraš Kur an? Ajde dovedi bilo kojeg hodžu, šejha, daiju koji je spreman da kaže da namaz nije obavezan da bi čovjek ušao u Džennet (i zekat također).
Ja nisam nikome rekao ništa, samo sam prenio znanje. Istinu. Ko se prepoznao, pa njegov problem. Nadam se da neće nastaviti po starom, ako me razumiješ. Ilmihal dohvati, podsjeti se itd.
Ima mnogo ljepsih nacina i metoda da obicnoj raji skrenes paznju na principe vjere, ocekujes da neko ko ne klanja u zivotu, ko nije imao prilike upoznati se vjerom, ko mozda ima i zelju ali mu je iz raznih razloga tesko prici dzamiji, pasti na sedzdu, ostaviti alkohol i slicno odjednom pocne slijediti principe islma, ovakvom pricom to sigurno neces postici, izazvat ces samo odbojnost i kontra efekat jer to je u ljudskoj prirodi.
Pogledaj u kakvo drzavi i drustvu zivimo, omladina nema nikakvog podstreka niti pomoci da zivot oblikuje na principima cestitosti, jos ti pocnes prijetiti dzehenemom i dijeliti pravdu raji na forumu. da U startu si napravio jaz izmedju sebe i svih ostalih ucesnika na forumu umjesto da iskoristis svaku priliku da olaksas i sebi i drugima. Islam je put ljubavi a ti od vjere pravis bauk, strasis ljude, mislis da ce na ovaj nacin zavoliti Poslanika a.s.?
Ako si 100% siguran da ce te tvoja djela uvesti u Raj, Dzennet, varas se, samo 2 hadisa (govor Bozijeg Poslanika as) i zavrsio sam :
"Niko nece uci u Dzenet svojim djelima."Pa Poslanok as bi upitan:"Zar ni ti, Allahov Poslanice?" Pa rece:"Cak ni ja, osim da me Allah,dz.s.,obaspe svojom miloscu." (znaci samo Milost Allahova brate)
Amir ibn Ebi Musa prenosi od svoga oca slijedece:
- Kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, poslao njega i Muaza ibn Dzebela u Jemen, rekao im je: - Olaksavajte, a ne otezavajte! Obradujte a ne rastjerujte! Budite poslusni jedan drugom i nemojte se međusobno razilaziti! (Buharija)
Mir i Selam