Ali ipak - sa dachom se raspravljas vec satima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dobro sada izvlačiš iz konteksta... Ja sam se nedavno susreo sa osobom koja je tvrdila da je islam jedina ispravna vjera i da sve ostalo ne valja. Nisam ništa odgovorio jer osoba koja može tvrditi tako nešto isključivo, bez obzira o kojem se pitanju radilo, nije zaslužila da ima sagovornika jer sama po sebi "zna" da je to što ona tvrdi tako i nikako drugačije.
Misionari u Bosni
-
Minkica88
#126 Re: Misionari u Bosni
- Drvosjeca iz Dejcica
#127 Re: Misionari u Bosni
I to je argument za šta?Minkica88 wrote:Ali ipak - sa dachom se raspravljas vec satima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dobro sada izvlačiš iz konteksta... Ja sam se nedavno susreo sa osobom koja je tvrdila da je islam jedina ispravna vjera i da sve ostalo ne valja. Nisam ništa odgovorio jer osoba koja može tvrditi tako nešto isključivo, bez obzira o kojem se pitanju radilo, nije zaslužila da ima sagovornika jer sama po sebi "zna" da je to što ona tvrdi tako i nikako drugačije.
Evo ti bolji podatak pa izvodi zaključak, pogledaj moju godinu registracije i broj postova, pogledaj godinu registracije od Fate (rezervno smetalo
-
Minkica88
#128 Re: Misionari u Bosni
Za to da je sa krscanima razmjenjivanje misljenja ipak moguce. Sa muslimanima se (po onom sto si sam rekao) ni ne trudis.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I to je argument za šta?
- Drvosjeca iz Dejcica
#129 Re: Misionari u Bosni
A ja sam mislio da razmjenjujem mišljenje sa ljudima na forumu a ne sa kršćanima, muslimanima, jevrejima...itd. Mislim, drago mi je, fascinira me, to tvoje zaključivanje jer očito imaš neke alate putem kojih vidiš i "skontaš" religijsku pripadnost forumaša. Nema šta respekt.Minkica88 wrote:Za to da je sa krscanima razmjenjivanje misljenja ipak moguce. Sa muslimanima se (po onom sto si sam rekao) ni ne trudis.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I to je argument za šta?
-
Minkica88
#130 Re: Misionari u Bosni
Jes, inace je bas izuzetno tesko skontati religijsku pripadnost forumasa klixaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
A ja sam mislio da razmjenjujem mišljenje sa ljudima na forumu a ne sa kršćanima, muslimanima, jevrejima...itd. Mislim, drago mi je, fascinira me, to tvoje zaključivanje jer očito imaš neke alate putem kojih vidiš i "skontaš" religijsku pripadnost forumaša. Nema šta respekt.
- Drvosjeca iz Dejcica
#131 Re: Misionari u Bosni
Super, meni je taj podatak o religijskoj pripadnosti forumaša tek na 94893378537523723828482 mjestu. Ali eto vidiš nismo svi isti i ne bi valjalo da smo isti.Minkica88 wrote:Jes, inace je bas izuzetno tesko skontati religijsku pripadnost forumasa klixaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
A ja sam mislio da razmjenjujem mišljenje sa ljudima na forumu a ne sa kršćanima, muslimanima, jevrejima...itd. Mislim, drago mi je, fascinira me, to tvoje zaključivanje jer očito imaš neke alate putem kojih vidiš i "skontaš" religijsku pripadnost forumaša. Nema šta respekt.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Minkica88
#132 Re: Misionari u Bosni
Cek - prvo kazes da nisi usao u raspravu sa muslimankom koja je tvrdila da je islam jedina ispravna vjera zato sto osoba koja tako nesto tvrdi ne zasluzuje sagovornika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Super, meni je taj podatak o religijskoj pripadnosti forumaša tek na 94893378537523723828482 mjestu. Ali eto vidiš nismo svi isti i ne bi valjalo da smo isti.
Ali kad krscanin dacha to isto tvrdi za svoju vjeru onda ga kontriras satima, kazes da je "groteskno razmisljanje" i "prijetnja za sekularizam BiH".
Cemu to?
- Drvosjeca iz Dejcica
#133 Re: Misionari u Bosni
Prijetnja za sekularizam? Daj mi taj citat molim te.Minkica88 wrote:Cek - prvo kazes da nisi usao u raspravu sa muslimankom koja je tvrdila da je islam jedina ispravna vjera zato sto osoba koja tako nesto tvrdi ne zasluzuje sagovornika.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Super, meni je taj podatak o religijskoj pripadnosti forumaša tek na 94893378537523723828482 mjestu. Ali eto vidiš nismo svi isti i ne bi valjalo da smo isti.
Ali kad krscanin dacha to isto tvrdi za svoju vjeru onda ga kontriras satima, kazes da je "groteskno razmisljanje" i "prijetnja za sekularizam BiH".
Cemu to?
Pa dacha kaže da nisam u pravu kada tvrdim da je misionarstvo kao i islamsko misinarstvo isključivost pa onda par stranica iza sam sebe demnatuje i kaže da nema spasa bez vjere u Isusa. Onda kao kaže da je i moje razmišljanje isključivo na šta mu ja odgovorim da ja ipak ne idem i ne širim to svoje uvjerenje, ne pozivam druge da me slijede, već ga skromno držim za sebe i držim se svojih životnih principa.
Dakle ipak konstatujemo kroz diskusiju da je misionarstvo, svjejedno da li kršćansko, jevrejsko, islamsko, pravoslavno, isključivost a svaka isključivost nije dobra i vodi dizanju tenzija. I da, država svakako kroz zakon mora i treba regulisati i taj segmet. Zašto se bojite uređene države, možda bi to bilo moje pitanje za sve vas misionare? kasnije možemo nastaviti dalje, imam još pitanja za vas.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 15/11/2013 13:37, edited 1 time in total.
- elma89_
#134 Re: Misionari u Bosni
Dacha,da li su svi vasi vjernici konvertiti? ima li BIH "tradicionalne protestante"? to jest one koji su to "oduvijek"(tako da kazem
)
-
Minkica88
#135 Re: Misionari u Bosni
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijetnja za sekularizam? Daj mi taj citat molim te.
Pa dacha kaže da nisam u pravu kada tvrdim da je misionarstvo kao i islamsko misinarstvo isključivost pa onda par stranica iza sam sebe demnatuje i kaže da nema spasa bez vjere u Isusa. Onda kao kaže da je i moje razmišljanje isključivo na šta mu ja odgovorim da ja ipak ne idem i ne širim to svoje uvjerenje, ne pozivam druge da me slijede, već ga skromno držim za sebe i držim se svojih životnih principa.
Dakle ipak konstatujemo kroz diskusiju da je misionarstvo, svjejedno da li kršćansko, jevrejsko, islamsko, pravoslavno, isključivost a svaka isključivost nije dobra i vodi dizanju tenzija. I da, država svakako kroz zakon mora i treba regulisati i taj segmet. Zašto se bojite uređene države, možda bi to bilo moje pitanje za sve vas misionare? kasnije možemo nastaviti dalje, imam još pitanja za vas.
A nije lijepo postaviti kontrapitanja dok ignoriras mojaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Aha razumijem, samo u Isusu i crkvi je spas.
O toj isključivosti i govorim od početka i sada konačno izlazi na površinu u svoj svojoj grotesknosti. Zbogo ovoga sekularna država mora uvesti red i u misionarstvo.
- fatamorgana
#136 Re: Misionari u Bosni
Nema vjernika koji nisu konvertiti po porijeklu, važi i za tvoju religiju,elma89_ wrote:Dacha,da li su svi vasi vjernici konvertiti? ima li BIH "tradicionalne protestante"? to jest one koji su to "oduvijek"(tako da kazem)
-
Minkica88
#137 Re: Misionari u Bosni
Kao da su Bosnjaci muslimani oduvijekfatamorgana wrote:Nema vjernika koji nisu konvertiti po porijeklu, važi i za tvoju religiju,elma89_ wrote:Dacha,da li su svi vasi vjernici konvertiti? ima li BIH "tradicionalne protestante"? to jest one koji su to "oduvijek"(tako da kazem)
- Drvosjeca iz Dejcica
#138 Re: Misionari u Bosni
Urediti i uvesti reda nije isto što i prijetnja po sekularizam i iza ovih riječi stojim i dalje te ih svakako još jednom podebljavam.Minkica88 wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijetnja za sekularizam? Daj mi taj citat molim te.
Dakle ipak konstatujemo kroz diskusiju da je misionarstvo, svjejedno da li kršćansko, jevrejsko, islamsko, pravoslavno, isključivost a svaka isključivost nije dobra i vodi dizanju tenzija. I da, država svakako kroz zakon mora i treba regulisati i taj segmet. Zašto se bojite uređene države, možda bi to bilo moje pitanje za sve vas misionare? kasnije možemo nastaviti dalje, imam još pitanja za vas.A nije lijepo postaviti kontrapitanja dok ignoriras mojaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Aha razumijem, samo u Isusu i crkvi je spas.
O toj isključivosti i govorim od početka i sada konačno izlazi na površinu u svoj svojoj grotesknosti. Zbogo ovoga sekularna država mora uvesti red i u misionarstvo.Zasto muslimanki (za koju si rekao da mislis da ne zasluzuje odgovor) ovako nesto rekao?
Drugo ja evo već sat vremena odgovaram na neka tvoja pitanja izvučena iz konteksta i jesam li ja to na istrazi pa ne smijem postavljati pitanja!!!
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 15/11/2013 13:52, edited 1 time in total.
-
Minkica88
#139 Re: Misionari u Bosni
Naravno, nisi odgovorio. Ocekivano.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Urediti i uvesti reda nije isto što i prijetnja po sekularizam i iza ovih riječi stojim i dalje te ih svakako još jednom podebljavam.
Drugo ja evo već sat vremena odgovaram na neka tvoja pitanja izvučena iz konteksta i jesam li ja to na istrazi pa ne smijem postavljati pitanja!!!Mislim kojim za pravom sebi daješ takvu aroganciju? Jesi li ti vijernik...jesi...pa nije ni čudo što je sada vjera i vjerovanje postalo tako otrcano bez morala i moralnih načela koja bi trebala pratiti svaku vjeru.
- Drvosjeca iz Dejcica
#140 Re: Misionari u Bosni
Da čitaš napisano već bi znala zašto nisam odogovorio, i nije muslimanka već musliman, ali kome ja govorim.Minkica88 wrote:Naravno, nisi odgovorio. Ocekivano.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Urediti i uvesti reda nije isto što i prijetnja po sekularizam i iza ovih riječi stojim i dalje te ih svakako još jednom podebljavam.
Drugo ja evo već sat vremena odgovaram na neka tvoja pitanja izvučena iz konteksta i jesam li ja to na istrazi pa ne smijem postavljati pitanja!!!Mislim kojim za pravom sebi daješ takvu aroganciju? Jesi li ti vijernik...jesi...pa nije ni čudo što je sada vjera i vjerovanje postalo tako otrcano bez morala i moralnih načela koja bi trebala pratiti svaku vjeru.
I zašto se bojiš uređene države? Zar nas istorija ne ući da misionarstvo kroz istoriju donijelo prvo mač, krv, smrt, bolesti, pošast i svaku vrstu patnje i jada. Zar iz ovoga ne bi trebali biti oporezni?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 15/11/2013 13:55, edited 1 time in total.
-
Minkica88
#141 Re: Misionari u Bosni
Ma jasno je meni - nemas validan i racionalan odgovor pa moras malo udariti po patetici da bi izbjegao odgvor uopste. Poznata taktika mnogih forumasa.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Da čitaš napisano već bi znala zašto nisam odogovorio, i nije muslimanka već musliman, ali kome ja govorim.
- fatamorgana
#142 Re: Misionari u Bosni
A koliko samo mnogi lažu a kao zabranjeno im je laganje po Islamu,Minkica88 wrote:Ma jasno je meni - nemas validan i racionalan odgovor pa moras malo udariti po patetici da bi izbjegao odgvor uopste. Poznata taktika mnogih forumasa.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Da čitaš napisano već bi znala zašto nisam odogovorio, i nije muslimanka već musliman, ali kome ja govorim.
- Drvosjeca iz Dejcica
#143 Re: Misionari u Bosni
Evo da ne ostane da nisam odgovorio mada sam ti ranije odgovorio samo što iz neke zle namjere ne želiš čitati. Čak si se i sa tim složola samo stranicu iza....avajMinkica88 wrote:Ma jasno je meni - nemas validan i racionalan odgovor pa moras malo udariti po patetici da bi izbjegao odgvor uopste. Poznata taktika mnogih forumasa.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Da čitaš napisano već bi znala zašto nisam odogovorio, i nije muslimanka već musliman, ali kome ja govorim.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:"Na takvim temam su obično ljudi koji ne znaju normalno komunicirati tako da je svako normalno sučeljavanje mišljena izlišno i ravno ludilu."
Minkica88 wrote:E oko ovoga se slazemo. Ni ja ne ulazim cesto u rasprave sa ljudima kojima je "zato sto je Bog tako naredio i kraj price" solidan argument.
- Drvosjeca iz Dejcica
#144 Re: Misionari u Bosni
I da, bio bi red da dobijem odgovor od profesionalnih misionara na jednostavna pitanja jer ja evo odgovaram na vaša gotovo pola dana. Osnovi kulture i ophođenja...
I zašto se bojiš uređene države? Zar nas istorija ne ući da misionarstvo kroz istoriju donijelo prvo mač, krv, smrt, bolesti, pošast i svaku vrstu patnje i jada. Zar zbog ovoga ne bi trebali biti oporezni?
Očekujem odgovor.
I zašto se bojiš uređene države? Zar nas istorija ne ući da misionarstvo kroz istoriju donijelo prvo mač, krv, smrt, bolesti, pošast i svaku vrstu patnje i jada. Zar zbog ovoga ne bi trebali biti oporezni?
Očekujem odgovor.
-
Minkica88
#145 Re: Misionari u Bosni
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Evo da ne ostane da nisam odgovorio mada sam ti ranije odgovorio samo što iz neke zle namjere ne želiš čitati. Čak si se i sa tim složola samo stranicu iza....avaj![]()
Drvosjeca iz Dejcica wrote:"Na takvim temam su obično ljudi koji ne znaju normalno komunicirati tako da je svako normalno sučeljavanje mišljena izlišno i ravno ludilu."Minkica88 wrote:E oko ovoga se slazemo. Ni ja ne ulazim cesto u rasprave sa ljudima kojima je "zato sto je Bog tako naredio i kraj price" solidan argument.
A hoces da nam kazes da nema uopste veze sto je taj covjek sa kojima se prepires satima krscanin, a ovi sa kojima se nikada, ali bas nikada ne raspravljas, muslimani. Iako ces na ovom forumu sto puta lakse naci muslimana koji tvrdi da je spas samo i jedino u islamu nego krscanina koji tvrdi obrnuto.
To je ono sasvim slucajno
- Drvosjeca iz Dejcica
#146 Re: Misionari u Bosni
fatamorgana wrote:A koliko samo mnogi lažu a kao zabranjeno im je laganje po Islamu,Minkica88 wrote:Ma jasno je meni - nemas validan i racionalan odgovor pa moras malo udariti po patetici da bi izbjegao odgvor uopste. Poznata taktika mnogih forumasa.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Da čitaš napisano već bi znala zašto nisam odogovorio, i nije muslimanka već musliman, ali kome ja govorim.
Sorry, koliko je tebi godina? Ova rečenica ti je na nivou 4 razreda osnovne škole. Bez namjere da te omalovažavam a stvarno malo te rečenice proširi, obrazloži, a najviše volim pametne koji kao ubace po jednu prostu rečenicu citirajući mišljenja onih koja se uklapa u njihov svjetonazor...kao biber po pilavu...misleći valjda da ispadnu mudri i pametni.
-
Minkica88
#147 Re: Misionari u Bosni
Laganje je dozvoljeno u islamu u mnogim slucajevima.fatamorgana wrote:
A koliko samo mnogi lažu a kao zabranjeno im je laganje po Islamu,
- Drvosjeca iz Dejcica
#148 Re: Misionari u Bosni
Ne svađam se samo sučeljavamo mišljenja Minkice. Nije to isto, svađati se i sučeljavat mišljenje su dva svijeta različita Minkice.Minkica88 wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote: Evo da ne ostane da nisam odgovorio mada sam ti ranije odgovorio samo što iz neke zle namjere ne želiš čitati. Čak si se i sa tim složola samo stranicu iza....avaj![]()
Drvosjeca iz Dejcica wrote:"Na takvim temam su obično ljudi koji ne znaju normalno komunicirati tako da je svako normalno sučeljavanje mišljena izlišno i ravno ludilu."Minkica88 wrote:E oko ovoga se slazemo. Ni ja ne ulazim cesto u rasprave sa ljudima kojima je "zato sto je Bog tako naredio i kraj price" solidan argument.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti kazes jedno i radis drugo: sa jedne strane kazes da je suceljavanje misljenja sa ljudima koji tvrde da je samo njihovo ispravno "izlisno i ravno ludilu", sa druge strane se bas na ovoj temi raspravljas satima sa covjekom koji to tvrdi.
A hoces da nam kazes da nema uopste veze sto je taj covjek sa kojima se prepires satima krscanin, a ovi sa kojima se nikada, ali bas nikada ne raspravljas, muslimani. Iako ces na ovom forumu sto puta lakse naci muslimana koji tvrdi da je spas samo i jedino u islamu nego krscanina koji tvrdi obrnuto.
To je ono sasvim slucajnoZbog toga se i svadjam sa tobom sada. Jer ja se u principu slazem sa svim sto kazes. Samo mi se ne svidja tvoje selektivno biranje ljudi kojima djelis ove moralne lekcije.
I ima li odgovora na moja pitanja? Nije valjda to tako teško?
- fatamorgana
#149 Re: Misionari u Bosni
Minkica88 wrote:Laganje je dozvoljeno u islamu u mnogim slucajevima.fatamorgana wrote:
A koliko samo mnogi lažu a kao zabranjeno im je laganje po Islamu,
Ma ašĆare je, pogledaj samo forum,
- Drvosjeca iz Dejcica
#150 Re: Misionari u Bosni
Minka, nije valjda da je maca pojela jezik?