nista novo wrote: Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio, nije bila namjera.
(... iako, fino je znati da bi u, slucaju slucaja
nista novo wrote: Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio, nije bila namjera.
Međureligijski dijalog u BiH je i potreban i koristan za sve državljane BiH ( za sve "vjernike"/"nevjernike", nemoj da moram ove navodnike objašnjavati u nedogled). Ima se o čemu i dogovarati i zajednički djelovati.pike wrote:Medjureligijski dialog, smijesna fraza bez bilo kakvog ozbiljnog znacenja. Dialog im se moze svesti da diskusiju vremenske prognoze.
Do kad kraljuprobuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.
Ja mislim da ovaj forum ima interesa da se na njemu pise i razgovara. To je valjda i osnovna namjena ovog Foruma, te ne razumijem zasto se uplices u stvari koje pripadaju administracinji i vlasniku ove stranice.citroen wrote:Do kad kraljuprobuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.![]()
![]()
kako ti ne dosadi vise pisatijedno te isto
![]()
![]()
![]()
Malo miješaš samu religiju (kao učenje, koje je bliže idealnom) i ljude/vjernike (koji su malo dalje od idealnog).probuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.
Ne mjesam ja nista !bogumil-8 wrote:Malo miješaš samu religiju (kao učenje, koje je bliže idealnom) i ljude/vjernike (koji su malo dalje od idealnog).probuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.
Pomavljas se stalno na pdf-u politika i religija sa istom pricom,dosadan si,ajd nam reci u cijoj si misijiprobuseni $ wrote:Ja mislim da ovaj forum ima interesa da se na njemu pise i razgovara. To je valjda i osnovna namjena ovog Foruma, te ne razumijem zasto se uplices u stvari koje pripadaju administracinji i vlasniku ove stranice.citroen wrote:Do kad kraljuprobuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajde napisi zoomu da vise ne trebamo diskutovati i da je glupo da se otvaraju nove teme, jer si ti protiv toga....Jel ti hoces da srusis ovu stranicu i ovaj Forum ?
Pa i vjernici po pet puta na dan citav svoj zivot, svih 2000g. ponavljaju jedno te isto pa nikom nista ?citroen wrote:Pomavljas se stalno na pdf-u politika i religija sa istom pricom,dosadan si,ajd nam reci u cijoj si misijiprobuseni $ wrote:Ja mislim da ovaj forum ima interesa da se na njemu pise i razgovara. To je valjda i osnovna namjena ovog Foruma, te ne razumijem zasto se uplices u stvari koje pripadaju administracinji i vlasniku ove stranice.citroen wrote:
Do kad kralju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajde napisi zoomu da vise ne trebamo diskutovati i da je glupo da se otvaraju nove teme, jer si ti protiv toga....Jel ti hoces da srusis ovu stranicu i ovaj Forum ?![]()
![]()
Pomavljas se stalno na pdf-u politika i religija sa istom pricom,dosadan si,ajd nam reci u cijoj si misijiprobuseni $ wrote:Ja mislim da ovaj forum ima interesa da se na njemu pise i razgovara. To je valjda i osnovna namjena ovog Foruma, te ne razumijem zasto se uplices u stvari koje pripadaju administracinji i vlasniku ove stranice.citroen wrote:
Do kad kralju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajde napisi zoomu da vise ne trebamo diskutovati i da je glupo da se otvaraju nove teme, jer si ti protiv toga....Jel ti hoces da srusis ovu stranicu i ovaj Forum ?
False Cause: This fallacy establishes a cause/effect relationship that does not exist. There are various Latin names for various analyses of the fallacy. The two most common include these types:probuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.
Sta hoces da kazes sa ovim citiranim , tudjim tekstom ? Da je u pitanju logika kojom se koristim ? Pa vidis i sam da nije. Nema ovdje "crna macka presla preko puta, a mati dobila srcani udar, pa kriva macka zato sto je crna". Ja sam napisao potpuno jasan i logican komentar.PRO testant wrote:False Cause: This fallacy establishes a cause/effect relationship that does not exist. There are various Latin names for various analyses of the fallacy. The two most common include these types:probuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.
(1) Non Causa Pro Causa (Literally, "Not the cause for a cause"): A general, catch-all category for mistaking a false cause of an event for the real cause.
(2) Post Hoc, Ergo Propter Hoc (Literally: "After this, therefore because of this"): This type of false cause occurs when the writer mistakenly assumes that, because the first event preceded the second event, it must mean the first event caused the later one. Sometimes it does, but sometimes it doesn't. It is the honest writer's job to establish clearly that connection rather than merely assert it exists. Example: "A black cat crossed my path at noon. An hour later, my mother had a heart-attack. Because the first event occurred earlier, it must have caused the bad luck later." This is how superstitions begin.
The most common examples are arguments that viewing a particular movie or show, or listening to a particular type of music “caused” the listener to perform an antisocial act--to snort coke, shoot classmates, or take up a life of crime. These may be potential suspects for the cause, but the mere fact that an individual did these acts and subsequently behaved in a certain way does not yet conclusively rule out other causes. Perhaps the listener had an abusive home-life or school-life, suffered from a chemical imbalance leading to depression and paranoia, or made a bad choice in his companions. Other potential causes must be examined before asserting that only one event or circumstance alone earlier in time caused a event or behavior later. For more information, see correlation and causation.
http://web.cn.edu/kwheeler/fallacies_list.html
Zamisli, ja mislim da nisu nastale na Bliskom istoku! Pored religije "Indijanskog poglavice" pokušaj pogoditi koje mi se čine da su nastale daleko od Bliskog istoka?!probuseni $ wrote:
Religije su nastale na Bliskom istoku na krugu od 30km i nikad , dok postoji civilizacija se nece dogovoriti ni oko cega.
Zar ne vidis u kojem sam kontekstu pisao ? U kontekstu Bosne i aktuelnih religija koje djeluju danas u njoj.bogumil-8 wrote:Zamisli, ja mislim da nisu nastale na Bliskom istoku! Pored religije "Indijanskog poglavice" pokušaj pogoditi koje mi se čine da su nastale daleko od Bliskog istoka?!probuseni $ wrote:
Religije su nastale na Bliskom istoku na krugu od 30km i nikad , dok postoji civilizacija se nece dogovoriti ni oko cega.
Eh, od tih silnih milijardi većina su formalisti i okreću se kako vjetar šuše. Nema od njih ni jedan od tisuće koji je pravi vjernik i čovjek.sammo wrote:U svijetu ima 1,7 mlrd muslimana i 2,2 mlrd krscana. U Sarajevu je bilo prije rata 35% stanovnika krscana, danas ih je 5%. Necemo diskutirati zasto su otisli, nego sta znace ove cinjenice...kakav ce biti buduci pristup....ako ga uopce bude...
nadji odnos unistenih bogomolja sa svih stranasammo wrote:U svijetu ima 1,7 mlrd muslimana i 2,2 mlrd krscana. U Sarajevu je bilo prije rata 35% stanovnika krscana, danas ih je 5%. Necemo diskutirati zasto su otisli, nego sta znace ove cinjenice...kakav ce biti buduci pristup....ako ga uopce bude...
Nije bit u vjerskim objektima, vec u vjernicima. Neki objekti su prazni, slika neke politike...shtula wrote:nadji odnos unistenih bogomolja sa svih stranasammo wrote:U svijetu ima 1,7 mlrd muslimana i 2,2 mlrd krscana. U Sarajevu je bilo prije rata 35% stanovnika krscana, danas ih je 5%. Necemo diskutirati zasto su otisli, nego sta znace ove cinjenice...kakav ce biti buduci pristup....ako ga uopce bude...
Pa ako religija(organizovana religija) od NESAVRSNIH LJUDI nije uspjela napraviti SAVRSENE LJUDE... Sta ce nam onda koji klinac?bogumil-8 wrote:Malo miješaš samu religiju (kao učenje, koje je bliže idealnom) i ljude/vjernike (koji su malo dalje od idealnog).probuseni $ wrote:Meni u osnovi uopste nije jasno da u religijama mogu postojati problemi kad svi kazu da je vjera i religija idealna i nepogrjesiva. U idealnim sistemima nema gresaka, nema problema, pa ipak se razgovara o problemima izmedju religija i neslaganjima ? To znaci da su same relgije izvori problema , da one stvaraju probleme jedni drugim i ostalim gradjanima.