MASONI

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zonbirile

#201 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:
zonbirile wrote: -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
drug ova tema je prožvakana hiljadu puta,ali da spoznaš istinu još je rano i očekivati da je pročitaš neće biti nikad moguće,ali mozaik se može složiti iz mnogih kamenčiće samo kamenčiće treba znati okrenuti,poput Rubikove kocke,i dobiješ realnu sliku.Ovo što ti pišeš je siže,sižea.Probajmo prvo odgonentnuti otkud provincijskom kaplaru tolika genijalnost da dogura do kancelara i gospodara života i smrti miliona ljudi.Zašto je to radio jevrejima.Ko su ti Jevreji,Aškenazi? Kako je teklo finansiranje stranke od početka,ko je vlasnik IC Farben-a,ko je Prescot Bush dedo od Bushevih u ovoj priči,ko Ford,a ko Rokfeler.Položaj SAD u WWI,oktobarskoj Revoluciji WWII.Mi možemo imati različite poglede ubijeđenja,ali se možemo i moramo složiti da je Nova Godina na našoj hemisferi 31dec/1jan.E tih egzaktnih,opšte poznatih,ali prešućivanih detalja tokom 100 i više godina je toliko,ali u nizu daju jasnu sliku događaja.
Sta je ovdje "obavijeno velom tajni" :?
Cinjenica da je Prescot Bush se obogatio trgujuci sa nacistima? To da je potajni bio antisemit ili beskurpulozni mesetar koji se bogatio na necijoj nesreci? Zasto ici tako daleko kada takvih primjera imas sirom zemljice Bosne, bar sto se tice ovoga posljednjeg rata? 5. korpus, odnosno bosnjacko rukovodstvo, je trgovao sa VRSK-a dajuci joj milone maraka po pitanju naoruzanja i municije, zar od toga treba stvarati "teoriju zavjere" kojom ce se kavzibosnjacke patriote braniti od strane "mrskog neprijatelja" ili cemo to uzeti kao ondasnju jedinu mogucnost, koja je, ma kako apsurdna bila, spasila ondasnji krajiski narod.
Ne znas sta to ima toliko nelogicno da je jedan provincijski kaplar, koji je sluzio vojsku po bosanskim gudurama oko Kalinovika, dosao na celo jedne nacije demokratskom vecinom iza koje je stajao njemacki narod? Kroz historiju koliko imamo takvih primjera-koliko hoces!
Sa druge strane, ne znam kako ces mi objasniti slijedece: Rimljani su, poslije nacista, drugi narod po pitanju exterminacije Jevreja? Jesu li propasti Masade, i protjerivanje Jevreja diljem svijeta, osmislili pripadnici jevrejske elite? Ili n.p.r da li su nasilno pokrstavanje jevrejskog i muslimanskog zivlja, kao njegovo protjerivanje, osmislili Masoni u dosluhu sa kraljicom Izabelom? Sto mislis cijim se to blagom finacirala Kolumbova ekspedicija kojom je trebao naci put za Indiju?
Bojim se da odgovor lezi, kroz stoljeca, u patoloskom oboljenju evropskih nacija od antisemitizma i iracionalnog straha od istog, antisemitizam se provlaci svo to vrijeme kao bitan segmenat evropski nacionalni politika, a dokaz tome je da su vecina evropski prosvjetitelja, iskljucujuci casne izuzetke poput Nicea i sl., bili antisemitisticki raspolozeni!
----------------------------------------------
pa niko nije spomenuo tajnu,pogotovu nakon 50g,sem toga on je bio samo teklić između Velikih i Hitlera.Pitanja su ti neprimjerena,odnosno ti izvlačiš neke nelogičnosti,ne znaš.Rimljani su držali Judeju,odnosno sve jevrejske provincije i nisu bili ništa krvoločniji prema Jevrejima ,nego prema ostalim barbarima,a to je bio svako bez stausa rimskog slobodnog podanika.Jači pritaisak je bio zbog stalnih ustanaka i zatiranja vjer,ali i to je bilo opća praksa,čak i razapinjanje na križu je uobičajena mjera pogubljenja.Poslije prihvatanja krišćanstva kao nove vjere Rima,mnogobošci su visli na križevima duž rimskih puteva.Vidim bune te Jevreji,a mnogo ih je bilona istoku Evrope.Samo jedna riječ-Hazari,a ti surfaj dalje,ovo ti dođe kao zadaća.Kolumbo nema veze sa tim,a naseljavanje Amerike,strogo masoni,ali i tu ima otklon,moćne grupe,koji su bili u masonima i karali i njih.Aha tu se slažemo,koja igra riječi prosvjetitelji,meni draži naziv iluminati
uroborus

#202 Re: MASONI

Post by uroborus »

zonbirile wrote: ----------------------------------------------
pa niko nije spomenuo tajnu,pogotovu nakon 50g,sem toga on je bio samo teklić između Velikih i Hitlera.Pitanja su ti neprimjerena,odnosno ti izvlačiš neke nelogičnosti,ne znaš.Rimljani su držali Judeju,odnosno sve jevrejske provincije i nisu bili ništa krvoločniji prema Jevrejima ,nego prema ostalim barbarima,a to je bio svako bez stausa rimskog slobodnog podanika.Jači pritaisak je bio zbog stalnih ustanaka i zatiranja vjer,ali i to je bilo opća praksa,čak i razapinjanje na križu je uobičajena mjera pogubljenja.Poslije prihvatanja krišćanstva kao nove vjere Rima,mnogobošci su visli na križevima duž rimskih puteva.Vidim bune te Jevreji,a mnogo ih je bilona istoku Evrope.Samo jedna riječ-Hazari,a ti surfaj dalje,ovo ti dođe kao zadaća.Kolumbo nema veze sa tim,a naseljavanje Amerike,strogo masoni,ali i tu ima otklon,moćne grupe,koji su bili u masonima i karali i njih.Aha tu se slažemo,koja igra riječi prosvjetitelji,meni draži naziv iluminati
Covjece, ja u klin, ti u plocu! :-)
Nista mene ne buni, nego uopste ne razumijes o cemi pricam, po svemu sudeci! :run:
Zato cu ti ponoviti ono najbitnije:
Bojim se da odgovor lezi, kroz stoljeca, u patoloskom oboljenju evropskih nacija od antisemitizma i iracionalnog straha od istog, antisemitizam se provlaci svo to vrijeme kao bitan segmenat evropski nacionalni politika, a dokaz tome je da su vecina evropski prosvjetitelja, iskljucujuci casne izuzetke poput Nicea i sl., bili antisemitisticki raspolozeni!
Ako ti hoces da kazes da je jedan Wagner bio iluminat, onda svaka dalja diskusija sa tobom nije uopste moguca! :run:
zonbirile

#203 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:
zonbirile wrote: ----------------------------------------------
Covjece, ja u klin, ti u plocu! :-)
Nista mene ne buni, nego uopste ne razumijes o cemi pricam, po svemu sudeci! :run:
Zato cu ti ponoviti ono najbitnije:
Ako ti hoces da kazes da je jedan Wagner bio iluminat, onda svaka dalja diskusija sa tobom nije uopste moguca! :run:
---------------------------------------------------------------
ha,ha,ha bijeg iz neznanja najlakši je u bijes i aroganciju.Pa upravo zato,oni su iz getoa kao establirani finansijeri kraljeva i vlada društvenu satisfakciju i priznanje,legitimnost dobili u masonskom ložama.Kada kažem oni mislim na Jevreje moćnike,koji su s vremenom i izvjenili bit i skrojili prema svom kodu i masoneriju.Nije slučajno da svi tvoji antisemiti povezuju jevreje i masone.Danas jedna od najačih je čisto jevrejska loža Sinovi saveza-b,nai-b,rite
zonbirile

#204 Re: MASONI

Post by zonbirile »

@uroborus

čudno kako neznanje i kontradikcija zna unjeti pometnju u baš neosveščeni um.Čuj Jevreji proganjani,a vijekovima
najbogatiji i finansijeri kraljeva i vlada.Stalno ubijani od rimljana do Hitlera,a onoliko ih bilo u Evropi.Izrael je već za nesvjest umornoga uma.Ima drug objašnjenje i za to po predanju staro je tačno 2010g,ali svi ga se dugo držali i to dugo.Slično ti je i sa medicinom,pravom,bankarstvo,financije smo apsolvirali.Hajde javi se pa ću ti dati smjernice šta da tražiš na google.
statix

#205 Re: MASONI

Post by statix »

Evo jedne od masonskih loza, osnovane od strane William Hunting Russela, rodjaka Samuela Russela koji vazi za najveceg trgovca opijumom u 19 sti i jednog od iluminata. Naziv je Skull and Bones.http://en.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones nema puno dokaza sta se desava na ritualima tog drustva, ali ono sto sam ja nasao nije me fasciniralo... :evil: :mrgreen:
Loza je locirana na Yaleu. Tri najpopularnija clana ovog tajnog tajnog drustva su bili Bushovi. U videu se mogu vidjeti jos neki od pripadnika ovog drustva...
statix

#206 Re: MASONI

Post by statix »

@zonbirile
Ne znam zasto se prepirete oko antisemitizma, kada ovi ljudi nemaju nista sa obicnim jevrejima, i sami sebe diferenciraju od njihovih vjerovanja.
Ono sto upucuje na to jeste cinjenica da su svi tadasnji (WW2) finansijeri vlada i vlasnici vojne i hemijske industrija navodno vazili za jevreje, kao Warburg, Rotschild, Prescot Bush,Rockefeler, Schroder, osim Tyssena, ali on je mala maca naspram ovih.U sustini te ljude je interesovao profit i bili su u uslovno receno sloznim odnosima, jer su djelili iste interese, a vremenom se ustaovilo da su usko povezani i da spadaju pod iluminate.
MUNAFIK

#207 Re: MASONI

Post by MUNAFIK »

statix wrote:@zonbirile
Ne znam zasto se prepirete oko antisemitizma, kada ovi ljudi nemaju nista sa obicnim jevrejima, i sami sebe diferenciraju od njihovih vjerovanja.
Ono sto upucuje na to jeste cinjenica da su svi tadasnji (WW2) finansijeri vlada i vlasnici vojne i hemijske industrija navodno vazili za jevreje, kao Warburg, Rotschild, Prescot Bush,Rockefeler, Schroder, osim Tyssena, ali on je mala maca naspram ovih.U sustini te ljude je interesovao profit i bili su u uslovno receno sloznim odnosima, jer su djelili iste interese, a vremenom se ustaovilo da su usko povezani i da spadaju pod iluminate.
Naravno da to nema veze sa obicnim jevrejima, ali moras spominjati jevreje kada su svi ti mocnici jevreji mada je mozda zahvalnije koristiti izraz cionisti, eto radi onih obicnih jevreja...
uroborus

#208 Re: MASONI

Post by uroborus »

zonbirile wrote:@uroborus

čudno kako neznanje i kontradikcija zna unjeti pometnju u baš neosveščeni um.Čuj Jevreji proganjani,a vijekovima
najbogatiji i finansijeri kraljeva i vlada.Stalno ubijani od rimljana do Hitlera,a onoliko ih bilo u Evropi.Izrael je već za nesvjest umornoga uma.Ima drug objašnjenje i za to po predanju staro je tačno 2010g,ali svi ga se dugo držali i to dugo.Slično ti je i sa medicinom,pravom,bankarstvo,financije smo apsolvirali.Hajde javi se pa ću ti dati smjernice šta da tražiš na google.
Te smjernice koje mi zelis dati se mogu naci podjednako i na bosnjaci.net, kao i na put vjernika.com! :run:
Stoga cu radije izabrati "neznanje i kontradikciju"! :shock:
MUNAFIK

#209 Re: MASONI

Post by MUNAFIK »

uroborus wrote:

Te smjernice koje mi zelis dati se mogu naci podjednako i na bosnjaci.net, kao i na put vjernika.com! :run:
mozes malo pojasniti na sta mislis?
uroborus

#210 Re: MASONI

Post by uroborus »

MUNAFIK wrote:
Dao sam direktne smjernice, pa provjeri... :-)
MUNAFIK

#211 Re: MASONI

Post by MUNAFIK »

uroborus wrote:
MUNAFIK wrote:
vidim da si ih dao samo koliko znam da Zonbirile ne vjeruje u neke religijske korijene svega ovoga nego cisto u borbu za novac i moc... neka me ispravi ako sam ga pogresno skontao.

Ja sa druge strane vjerujem da je cilj svega toga visi i veci od novca i moci, uzimanje ljudskih dusa i sirenje rata i straha po svijetu... Svakako da ce cionisti srusiti dzamiju Al Aqsa davno to bijase zapisano a sve sto vodi to toga se i obistinilo u stvarnosti...
zonbirile

#212 Re: MASONI

Post by zonbirile »

uroborus wrote:

------------------------------------------------------------------
varaš se ne možeš,ovo je fakat,a tamo većinom stupidne ideje začinjene citatima.
zonbirile

#213 Re: MASONI

Post by zonbirile »

MUNAFIK wrote:
uroborus wrote:
MUNAFIK wrote:
vidim da si ih dao samo koliko znam da Zonbirile ne vjeruje u neke religijske korijene svega ovoga nego cisto u borbu za novac i moc... neka me ispravi ako sam ga pogresno skontao.

Ja sa druge strane vjerujem da je cilj svega toga visi i veci od novca i moci, uzimanje ljudskih dusa i sirenje rata i straha po svijetu... Svakako da ce cionisti srusiti dzamiju Al Aqsa davno to bijase zapisano a sve sto vodi to toga se i obistinilo u stvarnosti...
----------------------------------------------------------------------------------
pa znaš momak ne zna odakle bi krenuo,pa po defaultu u Bosni najbolje je od islamofobije,ili neke druge fobije.Ne znam nije prvi koji provocira,kada mu napišeš objasniš,onda u svojoj drčnosti traži izvore.Tih par rečenica on ne može naći,a izvor je 1000 mjesta.Vidiš ovaj put grešiš,radi se u osnovi o vjerskim korjenima,ali u konačnici kao i sama vjera,instrumentizirano je u svrhu profita.O Al Aqsi ne bih,jer kada su bili mnogo jači i imali veću podršku nisu to uradili.Slažemo se da je tehnički,operativno mogu srušiti svakog trena.
uroborus

#214 Re: MASONI

Post by uroborus »

MUNAFIK wrote:
Zonbirile vise ni sam ne zna u sto vjeruje, kakvih se postulata drzi, a ja ti toplo preporucam da se vratis par postova nazad i u njegovim odgovorima meni mozes pronaci odgovore
uroborus

#215 Re: MASONI

Post by uroborus »

MUNAFIK wrote:
Kao i obicno od doticnog forumasa neces dobiti direktan odgovor, vec praznu demagogiju! :-)
Bicu kratak: Masoni, Veliki Izrael, Holokaust, sve je to produkt judeomasonerije koja vlada iza paravana, sto znaci da se radi o duboko religioznom projektu. Kao sto znamo Jevrejima nije obecano Carstvo nebesko, vec Sveta Zemlja Izrael!
Moc i novac, dolaze iza toga! To je kratak size @zonbirilea!
Sto se tice Al-Akse, tacno je da postoje izrazito radikalan cionisticki pokret koji zeli srusiti istu muslimansku svetinju, jer je izgradjena na Solomonovom Hramu kojeg su razorili Rimljani! Mislim da su nakon osvajanja Jerusalema cionisti imali namjeru srusiti istu, ali ih je sprijecio sam drzavni vrh u tome, kao i medjunarodni pritisak. Kao sto vidis, ja to ne poricem!
Problem je u tome sto @zonbirile, u stilu svih negatora Holokausta, tvrdi da iza tog projekta stoje masoni t.j cionisticki pokret???
Vrijeme je da za najveci slucaj falsifikovanja novcanica u svijetu, iza kojeg je stojala nacisticka masinerija, okrivi Masone! :-)
Locked